Здравей Гост

Рожден хороскоп?

• 81 Отговора
  • 17043 Прегледи
Рожден хороскоп?
« -: Септември 26, 2007, 11:36:16 pm »
До колко рожденият хороскоп може да определи появата на депресии и други такива нервни заболявания? Защото в разни сайтове за личен хороскоп никъде не ми пише, че от 14 годишна възраст за няколко години ще страдам от социална фобия, а то така се случи... И още не виждам бъдеще за мен в този свят... Надявах се астрологията да ми даде сили, като ми каже дали ще успея да се справя с проблема си, който толкова години вече руши живота и спокойствието ми. Къде да потърся повече информация? Има ли сайтове, които да изготвят личен хороскоп по периоди (детство, тинейджърски години, възрастен период)? Роден съм на 24.07.1988 г. 9:15 в София.

*

AH

• 2201
Рожден хороскоп?
« Отговор #1 -: Септември 27, 2007, 10:35:02 am »
Към депресиите отношение има Юпитер и сега важното за теб е, че можеш, под влияние на тр.Сатурн, успешно да поработиш за освобождаване или за контрол над тях.
Предполага се, че е необходимо осъзнаване и упорити, последователни, конкретни стъпки в тая насока.....- подходящ труд или учене:)
С какво се занимаваш в последно време?

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #2 -: Септември 27, 2007, 12:03:41 pm »
По принцип депресии се отключват при транзити на тежките планети.Тази депресия свързана ли е по някакъв начин със семейството, родителите, средата ?
Около 14-15 год. възраст се случва първата опозиция на Сатурн към наталното му разположение и това е труден период за повечето тийнейджъри.
Когато си бил на 14 г. транзитен Сатурн застава в опозиция на наталния съвпад Сатурн/Уран. Уран ти управлява 6 ти дом на здравето. Транзитен Нептун е бил на куспидата на 6 дом, а транзитен Уран в 6-ти дом във водолей в точен квадрат с натална Луна. Така описани тези аспекти показват че си изпитвал вътрешно напрежение и в голяма степен нервност. Знака водолей и Уран се свързват с нервите, а Луната е емоционалното ни състояние и душевен мир. Луната ти е  се намира в 3-ти дом и управлява 11-ти т.е чрез квадрата на Уран към нея са били засегнати два от "въздушните домове", които отговарят за комуникациите и връзките с хората и обществото като цяло. Предполагам, че е имало някакво внезано прекъсване на взаимоотношения.  Ще разгледам по-подробно, но не сега.

Рожден хороскоп?
« Отговор #3 -: Септември 27, 2007, 02:07:44 pm »
Ами баба ми почина от инсулт тогава, може заради това да е. Да ти опиша фобията си? Добре. Излизам навън от блока си и веднага започвам да се чувствам зле сред чужди хора. Сдухвам се адски много. Пазаруването и пътуването с обществен транспорт за мен са направо ужасни, а преди да получа това състояние си се чувствах добре. Сега само си мисля, че хората ме зяпат и мислят лошо за мен (разбирам, че това не е така, но не мога да се спра) и ме обхваща една тежест в гърдите. Преди не ми ставаше така. По принцип не съм много по астрологията (защото казват, че лъвовете не се разбират с телец, скорпион и водолей, пък най-добрите ми приятели бяха такива.), но си мисля, че тези неща могат да бъдат предречени от нея. А за фобията - странно е как само като имаш страх от публични изяви (говорене с непознати, вървене по оживени улици, страх от магазини и пазари и др.) може да провали живота ти - успехът ми спадна, получих неврози и депресии, не мога да се запознавам с нови хора лесно, нямам приятели вече. А за гаджетата - и там вече не ми върви, а преди не беше така - с едно момиче флиртувахме в детската градина! Иска ми се всичките години от 2002 до сега да не бяха толкова лоши за мен, да беше сън, но не...
А сега ще съм студент в друг град, извън София. Лошото е, че тази социална фобия не е спряла до сега, до 19-тата ми година, а моите връстници като че ли са преминали по-лесно през тинейджърските години, които за мен са си пропилени.
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 02:30:34 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Рожден хороскоп?
« Отговор #4 -: Септември 27, 2007, 03:02:01 pm »
Виж,независимо от всякакви външни фактори,положението си зависи само от теб,така че вместо сам да си поставяш разни диагнози и още повече да им придаваш сила се стегни и съвсем разумно подходи към положението си. Сигурен съм,че е само въпрос на усилия и осъзнаване да преминеш през това- мисля никоя планета не ти е виновна  имам предвид по години,колкото че ти си склонен така да възприемаш нещата и вечр си свикнал с този модел.И това ти го казвам,защото ако чакаш някоя планета да спре да ти влияе или друга да замести предната,няма да успееш да се промениш колкото и да са различни обстоятелствата около те.Хубаво е,че смениш средата-уроците често се усвояват там където склонноста/възможността да се защитим и избягаме е по-малко вероятна.
Проблема ти в основата ти идва от много чувствителния Асцендент в Дева отделно със съвпад на Веста и Черната Луна,а Южния кармичен възел в Дева в 1 дом представя силна вкопченост в образ и навици пренесени от минали животи.Дева е чувствителна към реда,критиката и чистотата и тяхната степен на проява или изкривяване те засяга пряко,особено във връзка със средата тъй като Асц играе и тази функция.Веста те определя като предимно събиращ се в себе си с цел да запазиш вътрешния си огън и сила,докато Черната Луна в съвпад с Асц влияе май най-зле на нещата-съзнателно или не можеш да изкривяваш информацията,която нахлува в съзнанието ти от заобикалящия свят.Засили си доверието към средата-дори и да те обсъждат,критикуват, не харесват и т.н. което си склонен да виждаш ти не отговаряш за това кой какво ще си помисли,това си зависи отделно от човека.Слънце в Лъв е чувствително към вниманието и вида му което получава,Девата към това как изглежда във всяка една ситуация,което не действа никак отпускащо в тази им проява- работи най-вече върху това да не се идентифицираш с външната мръсотия и хаос и по някакъв начин си засили самочувствието-Асц Дева и Слънце в Лъв би трябвало да са много добри в нещо много конкретно без значение колко е разпространено като опитност.Няма сега да ти тълкувам нещата подробно щото ще се хванеш за някоя подробност и пак ще зациклиш.Тъй като си мъж Марса ти в Овен е много важен за придобиването на лична сила било то и за справянето с лични вътрешни проблеми-бая е сложен с квадратите към Хирон,Нептун и Уран и куинконса към Асц/Лилит,но развиеш ли есенциално Марса в Овен като водач сам на себе си и понякакъв начин утвърдиш ли се в нещи първи,постепенно нещата ще се изменят.В основата си иначе си хармонична личност-Слънцето и Луната са ти добре аспектирани,така че няма да се оставяш на фобиите и маниите на Черната Луна да те засмукват! И тъй като Черната Луна на Асц може и действително да засмуква негативни енергии от средата,желателно е да ходиш по-често на църква или там нещо да измислиш за енергийно изчистване циклично през даден период от време.
Интимните партньорства са ти урок за цял живот с тази Венера в квадрат с Възлите и опозиция със Сатурн доста уроци по зрялост и адекватност трябва да преминеш-сега няма защо да се оплакваш,ти самия като цяло не си готов за това.Всичко с времето си  ;)   И ако искаш с течение на времето може и да се позанимайш с астрология-ще ти бъде полезно в опознаването на себе си и излизане от някои заблуди или на пръв поглед задънени положения.Успех! :)  

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #5 -: Септември 27, 2007, 03:11:04 pm »
Извинявам се за правописа  :)  Мисля,че готовността ти да си признаеш и изследваш положението ще е плодотворно за илизането извън него.Още повече,че ще бъдещ "принуден" за това-транзитния Сатурн ще мине върху Асц и 1 ти дом след 1 месец и от там нататък може и най-вероятно ще подходиш по-зряло към себе си,а и реалността ще е такава,че ще изисква от теб създаване на една нова по-стабилна и функционална жизнена структура и проява на личността.Всеки си върви по пътя независимо какъв е той стига да е съзнателен,мисля ти си ,така че по-скоро рано отколкото късно имайки предвид бъдещите влияние ще имаш много добри ,но не задъжлително приятни възможности покрай Сатурн да се възобновиш. ;)  

Рожден хороскоп?
« Отговор #6 -: Септември 27, 2007, 03:15:55 pm »
Надявам се пак да стана себе си, че сега не съм аз просто. Животът ми до 6 клас беше толкова прекрасен, и - не, не е от възрастта. И още нещо - да знаете сайт за лични хороскопи, които да са верни? Мерси за отговорите.
« Последна редакция: Септември 27, 2007, 03:23:48 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #7 -: Септември 27, 2007, 04:06:29 pm »
В сайтовете едва ли ще откриеш конкретна информация за себе си или още повече за проблема си.И да както и аз мислех това не е от възрастта,ключа си е в теб и само ти можеш да се справиш с това-със или без странична помощ.

Рожден хороскоп?
« Отговор #8 -: Септември 27, 2007, 07:08:39 pm »
Без чужда помощ не може според мен, за това има пси.

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #9 -: Септември 27, 2007, 09:53:22 pm »
Според се вманичаваш излишно,но ти си решаваш.Като има психолози, психоаналитици и астролози и мислиш,че наистина могат да ти помогнат какво те накара да не се обърнеш сериозно към такива до този момент?
Или съзнателно/подсъзнателно разбираш,че без желание и работа от твоя страна нищо няма да се получи?

Рожден хороскоп?
« Отговор #10 -: Октомври 10, 2007, 10:04:04 am »
Добре, неспокойството разбрах как да го боря - с валериан един месец и предполагам, че ще съм добре. Една седмица взимах и сега действа и на следващата без да взимам. Но въпреки това нямам самвочувствие, а и няма такова хапче. До колко самонавиването: "Аз съм супер" и т.н. помага в случая? Чувал съм не един и два случая, в които хората са си възвърнали самочувствието по този начин, а и нали думите са магия? Да не би проблемът ми да е, че се самосъжалявам и постоянно си мисля как вече не съм щастлив и нямам късмет? Да не би да трябва да започна да се самонавивам на ум и да си правя комплименти? Защото наистина като го правя се чувствам с по-голямо самочувствие, но лошото е, че обикновено се самонавивам само в къщи, на вън забравям и пак ставам с ниско самочувствие.

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #11 -: Октомври 10, 2007, 12:55:21 pm »
Най-важното е,че осъзнаваш какво точно при теб не е пълноценнно изявено и застъпено-в случая самочувствието.То ще си дойде с времето,колкото до външното влияние мисля казах и преди ангажирай се с нещо което ти харесва и доколкото е във възможностите ти ,създай добри приятелства-така дори и да си навън в непозната не толкова близка среда с приятели ще ти е по-добре,за 1-2 години повече "социализиране" ще успееш и да бъдеш сам навън без да изпитваш някакъв дискомфорт.Говориш за късмет,което ме навежда че мислиш за нещо в миналото-нещо което си пропуснал или не се е развило както трябва,ако е така просто го преодолей ,всяка нова година си предлага нещо ново стига да сме отворени за него и късмета за всяко ново нещо зависи от новия който си изработваме в момента ,а не от стария (да не се бърка със случая,когато имам доста натрупана положителна карма и по принцип ни върви).А това зависи от нашите мисли и действия да бъдат позитивни-без това да ти идва прекалено изкуствено,просто си настрой съзнанието на такава вълна.И тъй като нещата коието те занимават отдавна имат своето обяснение и разрешение,просто се насочи към полезни литературни източници -било като психология или езотерика,които като цяло ще ти помогнат да разбереш човека и света.Човек често се страхува най-вече от това което не знае и не разбира както за себе си така и за света.И айде дай я малко веселата вече  ;)  Тука има достатъчно положителни и забавни моменти и теми,разнобразявай се когато имаш време и възможност. :)  

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #12 -: Октомври 10, 2007, 01:00:30 pm »
Сетих се нещо-във форум Мистика има статия "Тайната на битието",мисля че като начало би била полезна за теб.

Рожден хороскоп?
« Отговор #13 -: Октомври 10, 2007, 04:25:20 pm »
Мерси, но имам един кратък и ясен въпрос: Възможно ли е да си възвърнеш самочувствието чрез самовнушение?

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2007, 12:25:57 pm »
Ше разбереш като опиташ  :rolleyes:

Но ми се струва,че изкуствените неща като цяло не носят истинска промяна-за такава се изисква по-цялостно отношение и работа върху себе си,едно програмиране към ново възприятие към личността ти трябва все пак да се опира на нещо реално,за това лично аз наблягам и към някои нови активности помагащи ти в тази посока,което ще помогне процеса да стане по-естествен.

Рожден хороскоп?
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2007, 08:43:09 pm »
Нещо напоследък съвсем затъвам. Но затъвам от 2001-ва края (близнаците се разрушиха през 11 септември 2001, животът ми - същият месец (учебната година, започнала 15 септември 2001)). Много "благодаря" за "прекрасните" години 2002, 2003, 2004, 2005, 2006 и 2007 на Господ!

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2007, 09:03:13 pm »
Какво те кара да си мислиш, че "затъваш"? И защо така роптаеш срещу стареца, той ли според теб е виновен за всичко?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Рожден хороскоп?
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2007, 09:08:54 pm »
Ами като за начало нямам приятели от 6 години (пролетта на 2001). Временно имах през 2005-2007 началото, но всеки пое по пътя си. Имам соц. фобия и ми е неприятно да съм сред хора, а преди не беше така.

Рожден хороскоп?
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2007, 09:17:24 pm »
Възможно ли е това да се дължи на прекаляване със сладкото в продължение на жодини? Но как? Нали уж сладкото подобравя самочувствието?

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2007, 09:19:56 pm »
Приятелите са много важни, но не по количество, а по качество. Аз лично отдавна съм минала възрастта, когато за мен количеството приятели бе важно. От края на 90-те години от многото ми "приятелки" останаха не повече от една-две - никоя не издържа теста на времето и най-вече теста за лоялност. Именно в неволя опознаваш истинските и фалшивите приятели. Сегашният ми кръг познати е доста широк, но малцина бих нарекла свои приятели, да не говорим за т.нар. истински приятелки. Истинският другар - приятел или приятелка - е много ценен и рядък дар и трябва да ги ценим. За съжаление такива все по-рядко се срещат. В интерес на истината, силно се затруднявам да кажа кого бих нарекла своя истинска приятелка. Най-истинска от истинските. А и дали изобщо има такива...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.