Здравей Гост

Рожден хороскоп?

• 81 Отговора
  • 17098 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #20 -: Октомври 21, 2007, 09:21:18 pm »
Цитат
Възможно ли е това да се дължи на прекаляване със сладкото в продължение на години?
Прекаляването със сладкото може да докара и някой-друг излишен килограм, особено ако има генетична предразположеност  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #21 -: Октомври 21, 2007, 10:23:12 pm »
Позволих си да разгледам съвсем бегло хороскопа ти. Досега не бях го поглеждала, дори не знаех, че си оставил данните си в темата.
Едно лъвско Слънце с толкова силен Марс не би трябвало да се предава тъй лесно, а и целият живот е пред теб!
Вероятно усещането ти за изолация и депресия се е задълбочило по някое време миналата година, след като по прогресия Луната преминава в 12 дом, а Плутон по дирекция минава през наталната ти Луна в Скорпион/3 дом. По същото време Сатурн транзитира през 12 дом, като в края на лятото тази година отправя квадрат към Луната, която в наталната ти карта е управител на 11 дом, чието символично значение е приятелства, групи, колективи. В рождения хороскоп имаш Слънце в Лъв в 11 дом, т.е. това е мястото, където твоето Слънце иска да блести и реализира оптимално творческата си същност.
Юпитер на Медиум Цели е устремен към успеха, към разширяване на хоризонтите посредством Меркурий /комуникация, изразяване/ и най-големият му устрем е да реализира някоя съкровенна вътрешна цел, за да помогне на Слънцето да заблести, да получи признание. В тази връзка би могъл да се замислиш върху целите си и върху всичко, към което се стремиш и би могъл по един или друг начин да реализираш в живота си. Мисля, че с този хороскоп имаш достатъчно енергия, воля и мотивация да си поставиш цел и да я постигнеш, вместо да "затъваш" все повече и повече и да "благодариш" на Господ за поредната "прекрасна" година от живота си. Времето тече неумолимо и всеки миг е ценен, няма смисъл да отлагаш успеха и удовлетвореността от живота за "утре". Не го ли разбереш днес, ще го разбереш по-късно стига да не е късно  :D
Предполагам, че в момента транзитен Сатурн в съвпад с Асцендента леко те депресира, но съм сигурна, че имаш всички шансове да промениш начина, по който възприемаш света и себе си като част от него, и да намериш отговора, който търсиш, а заедно с него и решението на проблема. Стига наистина да искаш. Преминаването на лунните възли през оста Асц-Дсц бележи повратен момент в отношенията ти с другите и в начина, по който се идентифицираш  и се адаптираш спрямо заобикалящия те свят, и изборът е само твой.  
В момента си под въздействие на прогресивно новолуние, което символично се отъждествява с "ново начало", - защо да не го използваш за нещо наистина градивно, което да внесе позитивна промяна в усещането ти за живот, но не "утре", а още днес, тук и сега?  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Jabka

• 20
Рожден хороскоп?
« Отговор #22 -: Октомври 26, 2007, 06:40:21 pm »
И аз скоро четох няколко статии за здравето в рождения ни хороскоп. Там открих доста интересна информация и за психическото здраве на човек. В моя хороскоп даречем имам опозиция на Плутон и Луна, което според статията означава склонност към депресия. Доста ме учуди, когато го прочетох, но установих, че има нещо такова, не бих казала, че е чак депресия, но кой знае  :D

*

Noa

• 5
Рожден хороскоп?
« Отговор #23 -: Октомври 30, 2007, 12:08:56 pm »
Здравейте, току що се регистрирах и не съм се ориентирала още в обстановката, но бих искала да задам следния въпрос:
когато майката и детето са родени на една дата, в един и същи час и имат еднакъв асцедент, плюс няколко планети на близки места, такъв случай нуждае ли се според вас от по-задълбочено и по-специално тълкуване или е просто съвпадение:))))

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Рожден хороскоп?
« Отговор #24 -: Октомври 30, 2007, 12:19:09 pm »
Случайни съвпадения няма  ;) !

Всичко си носи смисълът,има семейства виждал съм в които 4 човека са родени на една дата,свързано е както със силна кармична обвързаност така и с нуждата от много силна изява на това което носи тази дата и планетни позиции за развитието на отделната личност като цяло в синхрон с влиянието и развитието на рода или тези които са включени в тази еволюционна задача.
Често характерите на две такива личности може да не са много общи,но общите им задачи в някои посоки могат да бъдат както положителен фактор- да си помага взаимно и да си предават нужен опит,така и да си пречат ако има някакво изкривяване или унаследяване на грешен опит взет за правилен един от друг,зависи от самите хора. ;)  

*

Noa

• 5
Рожден хороскоп?
« Отговор #25 -: Октомври 30, 2007, 12:24:41 pm »
Благодаря ти Sinyhe,
датата е 16ноември и се притеснявам дали дъщеря ми ще е по-проклета от мен:)))))
Бях чувала, че вероятно тя е моя учител и се чудя дали е така, защото ако е вярно не трябва да губя нито миг, а да почвам да я слушам дяволицата:))))

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #26 -: Октомври 30, 2007, 01:11:16 pm »
Просто означава, че ще си приличате освен визуално и по някои общи черти от характера, ще се разбирате добре и ще имате силна връзка помежду си. Неслучайно децата приличат на родителите си и често се случват съвпадения на Слънца, Луни, асцеденти или комбинации между тях.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Рожден хороскоп?
« Отговор #27 -: Октомври 30, 2007, 01:25:51 pm »
Числото 16 като цяло си е специално и с особено кармическо значение,аз съм роден на такова и знам,че хората 16 са много особени и със силна съдба-т.е. има силна предопределеност за повечето неща.Да това което казваш е така- възможно е и да се научиш покрай нея как по-фино и правилно да изразяваш основната си енергия,това се засилва и особено заради еднаквия Асцендент  :)  

*

Noa

• 5
Рожден хороскоп?
« Отговор #28 -: Октомври 30, 2007, 02:08:21 pm »
Боже колко е прекрасен живота! Колко вкусни чудеса има:)))

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #29 -: Октомври 30, 2007, 02:10:24 pm »
Цитат
Числото 16 като цяло си е специално и с особено кармическо значение,аз съм роден на такова и знам,че хората 16 са много особени и със силна съдба-т.е. има силна предопределеност за повечето неща.
Между другото, същото съм чувала и за нумерологичното значение на датите 18, 27, 29..

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #30 -: Октомври 30, 2007, 02:34:33 pm »
Това е номерологичното значение на числото 16:
16

Има значенията и на другите числа.  

*

Noa

• 5
Рожден хороскоп?
« Отговор #31 -: Октомври 30, 2007, 07:26:47 pm »
Много ти благодаря porto kalka, chisloto vinagi mi e haresvalo mnogo, no vse se nadyavah да не съм чак толкоз материална......е...... ще поработя върху себе си. Вярвам, че нашите деца са по-съвършени от нас, а техните деца ще са още по-... и т.н. докато отидем в Шамбала:))))

Рожден хороскоп?
« Отговор #32 -: Октомври 30, 2007, 08:44:15 pm »
Ами аз мислих, мислих и разбрах, че проблемът се крие в това, че преди имах по-голямо самочувствие и освен това като вървях по улиците не забелязвах непознатите, а сега ги зяпам (гаден навик) и те се дразнят, пък и на мен ми става неприятно, но не мога да го спра. Как може нещо толкова малко да преобърне живота ти? Явно не е добре да зяпаме всеки? В смисъл от мистична или астрална гледна точка - прекаленото гледане на случайни минувачи в очите не значи ли "че ни крадат душата", защото и това съм чувал? Всеки случай аз си знам за мен, че ме уморява да се заглеждам в непознати, с които просто се разминавам.

Е, ако е продавачка и купувам от нея може да я забележа, а и иначе ще е невъзпитано, но аз питам за хората, които е нормално да подминаваме - дали като им обръщаме внимание вредим на себе си?

Въобще, поставян ли е въпросът за зрителния контакт като размяна на енергия? И защо ми действа зле, като има зрителен контакт с някой случаен. какво ми има или е нормално? Защото забелязах, че хората с по-ниско самочувствие повече се оглеждат за другите хора, а тези със самочувствие не зяпат всеки.
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 08:50:56 pm от businessman »

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #33 -: Октомври 30, 2007, 08:48:46 pm »
Цитат
Как може нещо толкова малко да преобърне живота ти? Явно не е добре да зяпаме всеки?
Много интересни заключения правиш  :)
И на мен ми се случва от време на време да се заглеждам, но не толкова директно. Имам навика да хвърлям бърз сканиращ поглед, без отсрещния да усети, че го наблюдавам... или да наблюдавам някой с периферното си зрение, правейки се на дълбоко замислена или разсеяна... какво да направя, от изгряващия Скорпион и Луна в 8 дом ми е вероятно  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #34 -: Октомври 30, 2007, 08:50:47 pm »
Цитат
В смисъл от мистична или астрална гледна точка - прекаленото гледане на случайни минувачи в очите не значи ли "че ни крадат душата", защото и това съм чувал?
Не мисля, че е вярно.
По същата "логика" бушмените си мислят, че ако ги снима някой с камера или фотоапарат, ще им открадне душата  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Рожден хороскоп?
« Отговор #35 -: Октомври 30, 2007, 08:52:46 pm »
Цитат
Цитат
В смисъл от мистична или астрална гледна точка - прекаленото гледане на случайни минувачи в очите не значи ли "че ни крадат душата", защото и това съм чувал?
Не мисля, че е вярно.
По същата "логика" бушмените си мислят, че ако ги снима някой с камера или фотоапарат, ще им открадне душата  :D
Добре, а тогава защо като бях малък и бях по-щастлив и с по-голямо самочувствие не си спомням да съм забелязвал много хората? А като ми спадна самочувствието започнах да ги гледам и да се здухвам адски много? Освен пак да започна да ги задминавам като пътен знак, нали и без това едва ли ще се засечем отново? А и наистина си спомням за някакав такъв текст пак от мистичната материя, който гласеше нещо подобно: "Не гледай всичко и всеки, не хаби мислите си за всеки. когато погледнеш някой непознат на улицата ти мислиш за него, а не трябва. той не е нито враг, нито приятел. Няма важно място в живота ти."
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 08:54:18 pm от businessman »

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #36 -: Октомври 30, 2007, 08:55:24 pm »
Много "защо"-та имаш  :)
Защо не пробваш да потърсиш златното ключе, сиреч отговора, в себе си?
В темата малко по-напред мисля, че ти бях написала нещо...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Рожден хороскоп?
« Отговор #37 -: Октомври 30, 2007, 09:00:37 pm »
Знам, че всеки е индивидуално за себе си. Но все пак мисля, че хората могат и да се редуцират до типове характери. Например готините пичове и мацки (с излъчване "Кой съм аз!") съм забелязал, че не забелязват почти никой извън антуража си. Докато хората с по-ниско самочувствие гледат плахо всеки като мен. Но те са по-малко от първите. А и явно аз съм от тези с много силен поглед и хората им става неприятно и даже понякога като ги погледна веднага усещат и са ставали такива сцени. Явно за такива като мен със силен поглед най-добре е "отслабване" на погледа - гледане с вирната глава (като готините пичове и мацки) без да шари погледа, обикновено напред, спокойно, уверено и със самочувствие и пълна игнорация на случайните непознати. Май трябва да се спра и да стана пак кон с капаци.  ;)  Е, написаното е от гледната точка на студент, така че...

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #38 -: Октомври 30, 2007, 09:02:31 pm »
Цитат
А и наистина си спомням за някакав такъв текст пак от мистичната материя, който гласеше нещо подобно: "Не гледай всичко и всеки, не хаби мислите си за всеки. когато погледнеш някой непознат на улицата ти мислиш за него, а не трябва. той не е нито враг, нито приятел. Няма важно място в живота ти."
Може и така да е, но мистичните текстове не бива да се възпиремат твърде буквално. Например, ако си чел някоя-друга притча, би трябвало да си горе-долу наясно какво е абстрактен символизъм, асоциативно възприятие  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #39 -: Октомври 30, 2007, 09:05:15 pm »
Цитат
А и явно аз съм от тези с много силен поглед и хората им става неприятно и даже понякога като ги погледна веднага усещат и са ставали такива сцени.
Имаш Луна в Скорпион, а тя е много, много дълбока и прониква още по-дълбоко в душата на отсрещния. На това могат да се дължат и реакциите, за които споменаваш  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.