Позволих си да разгледам съвсем бегло хороскопа ти. Досега не бях го поглеждала, дори не знаех, че си оставил данните си в темата.
Едно лъвско Слънце с толкова силен Марс не би трябвало да се предава тъй лесно, а и целият живот е пред теб!
Вероятно усещането ти за изолация и депресия се е задълбочило по някое време миналата година, след като по прогресия Луната преминава в 12 дом, а Плутон по дирекция минава през наталната ти Луна в Скорпион/3 дом. По същото време Сатурн транзитира през 12 дом, като в края на лятото тази година отправя квадрат към Луната, която в наталната ти карта е управител на 11 дом, чието символично значение е приятелства, групи, колективи. В рождения хороскоп имаш Слънце в Лъв в 11 дом, т.е. това е мястото, където твоето Слънце иска да блести и реализира оптимално творческата си същност.
Юпитер на Медиум Цели е устремен към успеха, към разширяване на хоризонтите посредством Меркурий /комуникация, изразяване/ и най-големият му устрем е да реализира някоя съкровенна вътрешна цел, за да помогне на Слънцето да заблести, да получи признание. В тази връзка би могъл да се замислиш върху целите си и върху всичко, към което се стремиш и би могъл по един или друг начин да реализираш в живота си. Мисля, че с този хороскоп имаш достатъчно енергия, воля и мотивация да си поставиш цел и да я постигнеш, вместо да "затъваш" все повече и повече и да "благодариш" на Господ за поредната "прекрасна" година от живота си. Времето тече неумолимо и всеки миг е ценен, няма смисъл да отлагаш успеха и удовлетвореността от живота за "утре". Не го ли разбереш днес, ще го разбереш по-късно стига да не е късно
Предполагам, че в момента транзитен Сатурн в съвпад с Асцендента леко те депресира, но съм сигурна, че имаш всички шансове да промениш начина, по който възприемаш света и себе си като част от него, и да намериш отговора, който търсиш, а заедно с него и решението на проблема. Стига наистина да искаш. Преминаването на лунните възли през оста Асц-Дсц бележи повратен момент в отношенията ти с другите и в начина, по който се идентифицираш и се адаптираш спрямо заобикалящия те свят, и изборът е само твой.
В момента си под въздействие на прогресивно новолуние, което символично се отъждествява с "ново начало", - защо да не го използваш за нещо наистина градивно, което да внесе позитивна промяна в усещането ти за живот, но не "утре", а още днес, тук и сега?