Здравей Гост

Рожден хороскоп?

• 81 Отговора
  • 17057 Прегледи
*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Рожден хороскоп?
« Отговор #60 -: Ноември 08, 2007, 06:15:01 pm »
Цитат
Мила milla_m  :)
За комбинацията Риби-Везни - в случая имам предвид твоето Слънце /и Асцендент/ във Везни и Луната в Риби - казват, че са перфектното "огледало"  ;)
С Луна в Рак и Марс в Риби и аз съм много "огледална", нищо че имам много огън и много Овен  :unsure:
    :P Lille, благодаря  , раждането е в Ст.З ,аз получих 17 -ти градус на асцендента. И аз имам  ретрограден   Сатурн близо до диасцендента.
Иначе живота все ме среща  със зодия Овен  или силно влияние на Овен,  повече Овен  и в деловите партньорства и в семеен  живот. И двете плоскости са   ми застъпени силно от Овен . В дома си имам"  Луна в Рак"    :P  :P

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #61 -: Ноември 08, 2007, 06:33:33 pm »
Цитат
Иначе живота все ме среща  със зодия Овен  или силно влияние на Овен,  повече Овен  и в деловите партньорства и в семеен  живот. И двете плоскости са   ми застъпени силно от Овен . В дома си имам"  Луна в Рак"    :P  :P
Амии... не се и учудвам - все някъде трябва да намери отдушник толкова много огън, а пък и си имаш Северен лунен възел в Овен по линията на срещите в живота  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Рожден хороскоп?
« Отговор #62 -: Ноември 09, 2007, 06:49:18 pm »
Цитат
В астрологията се знае,че Асцендента се проявява по-късно отколкото в детството,защото е нашата най-индивидуална характеристика,а като малки сме склонни повече да проявяваме някое от светилата(Слънцето и Луната в зависимост кое е по-силно поставено в хороскопа) на преден план
...
Ами аз вече намерих причината за проблемите ми - носа ми.
А решението се нарича ринопластика.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #63 -: Ноември 09, 2007, 07:56:37 pm »
В повечето случаи някое физическо "несъвършенсто" - нарочно не го наричам с думата дефект - е само оправдание, причината се корени на по-дълбоко, психологическо ниво. Хората имат навика да фокусират съзнанието си върху някое външно проявление на вътрешния дискомфорт.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Рожден хороскоп?
« Отговор #64 -: Ноември 09, 2007, 08:07:19 pm »
Някой май гледа много "Пълна промяна"  ;)
Луната в Скорпион има отношение към носа и макар,че Lillie е права по принцип и че това не решава проблема,въпроса с личния комфорт каквато е и функцията на Луната не трябва да се пренебрегва.Просто знака в който е и всичко с което е свързан е много важно за психиката и огледалното отражение .Познавам хора и с Луна и с други планети в Скорпион (за мъж особено Марс),които имат някакво сериозно отношение към носа си-и като вид и заради възможните болести и един случай в който самите кости на носа са създавали проблеми(т.е. не за болест като заболяване,а като физиологическа особеност). И все пак това е само външност-а тя не компенсира останалото. Едва ли приятелствата и сериозните връзки в живота ти ще зависят от това тъй като за тях се изисква душевен резонанс основно.

Рожден хороскоп?
« Отговор #65 -: Ноември 09, 2007, 08:13:17 pm »
Цитат
Някой май гледа много "Пълна промяна"  ;)
Луната в Скорпион има отношение към носа и макар,че Lillie е права по принцип и че това не решава проблема,въпроса с личния комфорт каквато е и функцията на Луната не трябва да се пренебрегва.Просто знака в който е и всичко с което е свързан е много важно за психиката и огледалното отражение .Познавам хора и с Луна и с други планети в Скорпион (за мъж особено Марс),които имат някакво сериозно отношение към носа си-и като вид и заради възможните болести и един случай в който самите кости на носа са създавали проблеми(т.е. не за болест като заболяване,а като физиологическа особеност). И все пак това е само външност-а тя не компенсира останалото. Едва ли приятелствата и сериозните връзки в живота ти ще зависят от това тъй като за тях се изисква душевен резонанс основно.
Извинавай, но позволи ми да не се съглася с теб - преди да си разбия носа в ръба на една маса имах много повече успех. Освен това хората не са ми коментирали носа преди, понеже беше нормален, не крив и голям. Лицето ми не е голямо и с тоя нос. Едва ли не носът ми заема цялото лице. А и да речем, че действително не голям нос е по-красиво. За какво ти е голям нос? Да не си мравояд? Писна ми да приличам на мравояд с хобот! От както ми порасна съвсем се комплексирах, а и хората ме третират по друг начин - явно никой не харесва дългоноси? Изискват прекалено много от мен, и ми се сърдят, а преди по-лесно прощаваха. И с дълъг нос трябвало да бъда сериозен, защо питам аз?

Искам да съм себе си - несериозен. Но викат, че само човек с чип нос може да си позволи това. А и кокото и странно да звучи аз също възприемам другите дългоноси като сериозни, надути, но и по-умни. А за това, че дългоносите са смятани за по-хитри - това е нормално - примерът е Пинокио - всички смятат, че дългоносите са хитри и лъжливи, защото "носът расте от лъжи".

А и тази операция не е за козметичен дефект точно, а ми е препоръчана от личен лекар, защото имам криво зарастване на костта, което е на една страна и ми пречи да дишам. това е достатъчна причина да не съм себе си - с този нос, който замени норамлния ми няма как иначе.  :lol:
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 08:19:53 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #66 -: Ноември 09, 2007, 08:19:25 pm »
Когато става въпрос за медицински случай да ако необходимо трябва да се вземат мерки.Но с какъвто и нос да си,не мисля че един свестен човек ще вземе за решаващо значение този елемент за отношението му спрямо теб. Друг е въпроса,че повечето гледат само фасадата,имиджа и какво ли,но е и човека пред себе си,защото първо за целта трябва да я има тази дълбочина и в тях.
Ти сам си решаваш какво да направиш със себе си-но не вярвам това да промени хората или цялостното отношение към тях ако ти си човека който е бил винаги. :)  

Рожден хороскоп?
« Отговор #67 -: Ноември 09, 2007, 08:19:57 pm »
Цитат
В повечето случаи някое физическо "несъвършенсто" - нарочно не го наричам с думата дефект - е само оправдание, причината се корени на по-дълбоко, психологическо ниво. Хората имат навика да фокусират съзнанието си върху някое външно проявление на вътрешния дискомфорт.
Както казват хората -ДЕФЕКТА ПРАВИ ЕФЕКТА ! ;)  :D

Липсата на самочувствие е най-лошия съветник. Да не би някой да не харесва Дани де Вито (дребен на ръст),Мерил Стрийп (голям нос) или Уди Алан (без коментар) , а те са известни и интересни с тези специфични свои особености.Представете си една Татяна Лолова без красивата и надиплена гушка , за мен точно този "дефект" я прави неотразима :D .
Ако човек се приеме и се хареса такъв ,какъвто е ,то другите задължително започват да го виждат красив ;)  

Рожден хороскоп?
« Отговор #68 -: Ноември 09, 2007, 08:24:46 pm »
Да, но аз вече ти обясних, че от както ми стана такъв носа и вътрешно не съм себе си. А това е неприятната последица. Но просто през тези пет години нямах право да се оперирам, защото казват, че тогава се развивам. А и честно - забелязъл съм, че хората с чипи и правилни носове подбиват самочувствието на тези с по-галеми, което не е правилно, но се случва. Трябва да се разбере, че хората са повърхностни и гледат само външното, поне повечето от тях. Но няма лошо - логично е да забелязваш първо външното, а и всеки си мисли "Тоя/Тая е с бая голям нос, сигурно е добър/добра в лъжите или прекалено хитър. Трябва да се пазя.". А най-големите купонджии, които познавам са с нормални носове. Тези, които са с такина като моя са с подбивано самочувствие от другите. Така беше в гимназията, така е и сега в университета.

Но пак повтарям - това са само малка част от причините - най-важната е всъщност, че се задъхвам като ми е изкривена носната преграда. Значи, все пак късметът зависи и от външни фактори?

Рожден хороскоп?
« Отговор #69 -: Ноември 09, 2007, 08:26:19 pm »
Цитат
Цитат

Липсата на самочувствие е най-лошия съветник. Да не би някой да не харесва Дани де Вито (дребен на ръст),Мерил Стрийп (голям нос) или Уди Алан (без коментар) , а те са известни и интересни с тези специфични свои особености.Представете си една Татяна Лолова без красивата и надиплена гушка , за мен точно този "дефект" я прави неотразима :D .
Ако човек се приеме и се хареса такъв ,какъвто е ,то другите задължително започват да го виждат красив ;)
Но друго си е да си секс символ, нали? Купони, гаджета... може да звуча повърхностно, но всички, които познавам са такива. Май няма неповърхностни хора, всички са само на думи такива. А и щом това ми руши света и спокойствието, защо да не го премахна. Искам да съм себе си - демек с малкия нос! Това там бях аз! Като си с малък нос не очакват нещо лошо, приемат те за купонджия. А не за някакъв умник - на дългоносите така им викат по принцип - приемат ги за начетени зубъри. А и действително и аз харесвам чипите повече, някак си са по-привлекателни като хора. Дългоносите наистина изглеждаме по-надути. А аз не искам да изглеждам надут, защото не съм.  
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 08:29:07 pm от businessman »

*

Синухе

• 4978
Рожден хороскоп?
« Отговор #70 -: Ноември 09, 2007, 08:27:11 pm »
Зъболекар хубаво го казва това  ;)  А и е много важно такива сорт глупости които явно са някакви странни стереотипи за връзката външност-съдържание в съзнанието на хора или общество стремящо се да опростява и свежда нещата до някакви общи модели-да не се приема от едно разумно съзнание, което само е опознало и разбира себе си.Ако дълго вярваш в това,което другите вярват за теб само заради някакъв общ модел,може и да си изпатиш както и си мисля,че е станало.То е все едно да определяме хората само заради това дали са блондини или брюнети,с малки или големи очи,брадички и т.н.Ма направо е жалко това! :blink:  :angry:  <_<  

Рожден хороскоп?
« Отговор #71 -: Ноември 09, 2007, 08:32:44 pm »
Цитат
Зъболекар хубаво го казва това  ;)  А и е много важно такива сорт глупости които явно са някакви странни стереотипи за връзката външност-съдържание в съзнанието на хора или общество стремящо се да опростява и свежда нещата до някакви общи модели-да не се приема от едно разумно съзнание, което само е опознало и разбира себе си.Ако дълго вярваш в това,което другите вярват за теб само заради някакъв общ модел,може и да си изпатиш както и си мисля,че е станало.То е все едно да определяме хората само заради това дали са блондини или брюнети,с малки или големи очи,брадички и т.н.Ма направо е жалко това! :blink:  :angry:  <_<
То, че е жалко, жалко е! И аз мисля така, но не можеш да промениш едно 90% от хората. А те са повърхностни и лоши. Тогава не е ли по-лесно да приемеш правилата на играта? Звучи гадно, но е факт. Писна ми да съм черната овца.

По-лесно е да намериш проблема в себе си и да го коригираш, както и ще направя. Защото проблемът не е в обществото - то и преди си беше такова, но сега аз съм му в опозиция, а не искам да съм, защото искам да живея според правилата, но някак си с такъв нос е трудно. Проблемът си е мой, не на обществото.

Защото не познавам човек с несъразмерен нос, който да няма комплекси. И какво е това удряне - преди при сбивания не се сещаха да ми удрят носа, а от както порасна все им се озовават юмруците върху него. Е такъв живот - не мерси! И понеже тук не е форум "Пластична хирургия", коя планета отговаря какъв ще ти е носа? Защото наистина не е честно как на някои (повечето всъщност) носовете им порастват съвсем пропорционално на главата и лицето, а на други носът става прекалено голям.
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 08:43:25 pm от businessman »

Рожден хороскоп?
« Отговор #72 -: Ноември 09, 2007, 08:42:59 pm »
Цитат
Цитат
Цитат

Но друго си е да си секс символ, нали? Купони, гаджета... може да звуча повърхностно, но всички, които познавам са такива. Май няма неповърхностни хора, всички са само на думи такива. А и щом това ми руши света и спокойствието, защо да не го премахна. Искам да съм себе си - демек с малкия нос! Това там бях аз! Като си с малък нос не очакват нещо лошо, приемат те за купонджия. А не за някакъв умник - на дългоносите така им викат по принцип - приемат ги за начетени зубъри. А и действително и аз харесвам чипите повече, някак си са по-привлекателни като хора. Дългоносите наистина изглеждаме по-надути. А аз не искам да изглеждам надут, защото не съм.
Всичко е въпрос на нагласа. В компанията в която се движа едва ли можем да се нарачем красавци ,но определено мога да ти кажа ,че имаме много повече успех от така наречения холивудски тип хубавци.
Аз например имам проблем от изкарана парализа и едната  ръка ми докарва гей тип маниери , а и имам крива походка ,големи и криви зъби ,но това вече не ми пречи ;) (мога да избирам от гаджета за които един класик красавец се напъва доста) . Споделям това защото и аз страдах от комплекси ,бях класическия тип мачо и след парализата много се депресирах. Години наред сестра ми ме тормозеше да ми пълни главата ,че не идеалната красота прави хората красиви ,а тяхното вътрешно възприяие за себе си . Ако си забелязвал колко са красивите жени хванали под ръка недотам красиви физически мъже и ги гледат в очите с обожание и когато ги попиташ какво са видели в този или онзи ще чуеш ,че едва ли не са с най-голямата холивудска звезда.

Рожден хороскоп?
« Отговор #73 -: Ноември 09, 2007, 08:46:54 pm »
Добре, признавам че на теб това ти е помогнало, но колкото по-малко поводи имат хората да те одумват и обсъждат - толкова по-добре. Аз съм на принципа - не мрази, а игнорирай, другите обичай и е нормално да търся това и от другите. И сега, като говоря с бивши съученици те не са ме запомнили, ако не сме били много близки, но поне не ме мразят. А с тези, с които сме били близки ме помнят с добро. А последните ми класове ще ме помнят само с лошо. Е кое е по-добро? Да ти се подиграват и да те помнят с лошо или да сте в добри отношения и да те помнят само тези, които и ти помниш?
« Последна редакция: Ноември 09, 2007, 08:48:06 pm от businessman »

Рожден хороскоп?
« Отговор #74 -: Ноември 09, 2007, 08:54:56 pm »
Цитат
Добре, признавам че на теб това ти е помогнало, но колкото по-малко поводи имат хората да те одумват и обсъждат - толкова по-добре. Аз съм на принципа - не мрази, а игнорирай, другите обичай и е нормално да търся това и от другите. И сега, като говоря с бивши съученици те не са ме запомнили, ако не сме били много близки, но поне не ме мразят. А с тези, с които сме били близки ме помнят с добро. А последните ми класове ще ме помнят само с лошо. Е кое е по-добро? Да ти се подиграват и да те помнят с лошо или да сте в добри отношения и да те помнят само тези, които и ти помниш?
Ами аз предпочитам да ме запомнят ,отколкото да съм част от интериора.
Честно, не съм имал подобно отношение (да не помнят)от бившите ми съученици.Някои ме помнят с добро ,други с лошо ,но определено не са ме забравили :D  

*

porto_kalka

Рожден хороскоп?
« Отговор #75 -: Ноември 09, 2007, 09:01:02 pm »
Цитат
И понеже тук не е форум "Пластична хирургия", коя планета отговаря какъв ще ти е носа? Защото наистина не е честно как на някои (повечето всъщност) носовете им порастват съвсем пропорционално на главата и лицето, а на други носът става прекалено голям.
Още от началото имах съмнения, че си решил да се майтапиш с нас, нали? :D

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Рожден хороскоп?
« Отговор #76 -: Ноември 09, 2007, 09:12:44 pm »
Цитат
 Виж, приеми думите ми най сърдечно.
Аз също имам понякога комплекси, макар,че съм голама вече, а като дете  бях все навряна в някой тъч и неабелязана и целият клас не ми говори цяла седмица, защото бях дете на разведени родители :D  И знаеш ли,  лежах в детско нервно отделениие /1977 година / тогава нямаше радзводи като сега под път и над път  и на децата не им даваха да играят с мен и бях черна овца и знаеш ли ,никога не се отчаях . И пораснах и направих много повече от тарторките на класа , които организираха групичките срещу мен  и ме крепеше това , че щом ми се случва съм силна да го преживея, иначе няма да ми се слечи и Господ нама да ми изпрати подобно нещо на главата. Разбрах цената на болката и това ми помага в живота да не се самозабравям.
И по съдилища ме  мятаха  2 пъти  на седмица, но го преживях. Бъди оптимист  :P  Сега съм постигнала доста и още се уча, даже и от по малките от мен.  Е останаха ми някои комплекси , но кой може да каже, че няма никакви.  Та ако първата ти половина от живота протича зле във втората има реванш.  Повярвай ми,че ще успееш!  :P Нищо, че те одумват. По добре на хората в устата, отколкото в краката! Повярвай в себе си , моля те. :P  
Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #77 -: Ноември 09, 2007, 09:25:31 pm »
businessman, за теб може носът да е причината, но пробвай да си представиш, че, да речем, в един вълшебен миг  проблемът "нос" изчезва и... какво според теб ще се случи? Пълна промяна? Дори хората, които се осмеляват да се подложат на пластична интервенция, се нуждаят от известен период от време за адаптация и изграждане на нова нагласа.
Ключовата аксиома в астрологията и сродните й духовни науки гласи /за кой ли път я повтарям?/: "Каквото е горе, това е и долу", същото можем да перифразираме като "каквото е вътре, това е навън".
Имала съм много невзрачни приятелки от типа "грозното пате", които са грабвали вниманието на мъжете с други качества. И наистина важна е вътрешната нагласа.
Една красавица, няма ли необходимата увереност, в редица случаи може да бъде засенчена от някоя по-семпла, посредствена и дори грозновата женица.
Имам приятелки, които не са първи хубавици и считат, че всичките им проблеми в отношенията и общо взето в житейски план се дължат на еди какъв си козметичен дефект. Но съм повече от сигурна, че дори ако се коригира дефектът, животът им ще остане същият.
Освен това, от непосредствени наблюдения установявам, че именно посредствените, невзрачните жени притежават завидното умение да постигат поставените цели и да задържат постигнатото трайно. Вероятно притежават друго оръжие или цял боен арсенал от оръжия  ;)
Повярвай ми, красивият и като изваян от скулптор нос не е гаранция за нищо, споделям го от личен опит като притежателка на такъв   :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Рожден хороскоп?
« Отговор #78 -: Ноември 09, 2007, 09:32:18 pm »
Цитат
Искам да съм себе си - несериозен. Но викат, че само човек с чип нос може да си позволи това.
Абе ти наистина да не се гъбаркаш с нас?  :D отдавна си го мислех, но си трая  :rolleyes: ако случайно греша, моля да ме извиниш.
Шегата настрана.
Кой е казал, че чипоносите са несериозни? Виж ме мен  :lol:
А кой твърди, че дългоносите са много задълбочени и стабилни? Имам приятелка-дългоноска, по-вятърничава, повърхностна и посредствена от която просто не бих могла да си представя. Ама наистина е патологичен случай  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Рожден хороскоп?
« Отговор #79 -: Ноември 09, 2007, 09:36:03 pm »
Някъде бях чел нещо ,което ме изкефи яко.
"Красотата се измерва в сантиметри."
Като се сетя за африканските племена ,които си поставят гривни на шиите за да изглеждат по красиви или пък тези ,които си правят ушите с огромни дупки .Когато  си зададем въпроса кой определя кой е красив и кой грозен и видим ,че отговора е в това кой те гледа   :P

Абе просто си размишлявам :huh:  :unsure: