Здравей Гост

Риби с асцендент Рак...

• 16 Отговора
  • 5537 Прегледи
Риби с асцендент Рак...
« -: Октомври 06, 2007, 01:10:59 am »
Здравейте!

Най-накрая се престраших да пиша, а не само да чета.

От много години Астрономията ме вълнува, а малко по-късно и Астрологията...

Чела съм доста материали и въпреки това нищо не разбирам. Струва ми се, че не почвам откъдето трябва образоването си по темата.

Бихте ли ме посъветвали откъде да започна.

Интересува ме комбинацията ми на зодиакален знак и асцендент. Още повече, че напоследък имам чувството, че не просто ми се случват лоши неща, но май аз сама си ги предизвиквам.

Простете за лошата, объркана и глупава тема, но наистина периодът, в който се намирам ми е много тежък и се чудя вече...

Съжалявам, ако съм досадила.
Благодаря!

*

Ehida

• 10
    • http://
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2007, 10:40:10 pm »
Цитат
Здравейте!

Най-накрая се престраших да пиша, а не само да чета.

От много години Астрономията ме вълнува, а малко по-късно и Астрологията...

Чела съм доста материали и въпреки това нищо не разбирам. Струва ми се, че не почвам откъдето трябва образоването си по темата.

Интересува ме комбинацията ми на зодиакален знак и асцендент. Още повече, че напоследък имам чувството, че не просто ми се случват лоши неща, но май аз сама си ги предизвиквам.

Простете за лошата, объркана и глупава тема, но наистина периодът, в който се намирам ми е много тежък и се чудя вече...

Съжалявам, ако съм досадила.
Благодаря!

Здрасти!

Аз не че съм много напред в астрологията, но реших да отговоря, защото когато аз напиша нещо постоянно чакам кога ще ми отговорят и умирам от нетърпение   :rolleyes:

Колкото повече хора опознавам, толкова повече се убеждавам, че от всяка зодия има както много добри и силни духом хора, така и лоши (за жалост).
Така че, твоето съчетание има както лоши, така и добри страни и важно е кои ще се развият.И двата знака са водни, това са знаци на мистиката. Рибите имат силно развита интуиция (интелигентните), Раците способности на медиуми.
Може би си доста чувствителна, дори леко потайна в очите на другите.(по-скоро не толкова леко, зависи и каква ти е Луната)Типичните риби са състрадателни и добри слушатели, не се подиграват с чувствата на хората и затова често им доверяват разни тайни. Междудругото важно е да знаеш и каква ти е Луната...А това че предизвикваш лоши неща да ти се случват или така си мислиш, ако не се лъжа зависи и от други работи в хороскопа. Комбинацията на асц. и зодия по-скоро говори за характера или поне така предполагам.
А относно лошите работи- "Ако нещо е лошо, то не се е случило.Любовта е истинската реалност - Любовта, която е създала небето, земята, Слънцето, звездите, както и самите нас."-Макар, че тази философия е малко наивна, знам го, но въпреки това я харесвам.

Аз започнах и все още продължавам да чета любимите ми, най-любими книги на Линда Гудман - Знаци на любовта и Слънчеви знаци (на втората чета стария превод, защото новия хич не ми допада).И двете ме изпълват с щастие, защото са така оптимистично написани и често ми създават едно меланхолично настроение, изобщо сигурна съм, че през целият си живот ще пазя много от казаното там в сърцето си.

Темата не е толкова лоша и объркана.Даже изобщо не е!Нямам представа защо си мислиш така.И не е досадна.  :)
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 11:25:21 pm от Ehida »

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2007, 10:58:50 pm »
Цитат

Водните знаци (рак, скорпион, риби) са силно интуитивни. Усещането за самопредизвикване на събития може би идва от силната интуиция, която долавя нещата в дълбочина или... с една крачка напред. Това не значи, че ги предизвиква сама, но е добре да не се съсредоточаваш върху негативните си емоции. А емоции при водните знаци много :)
Зодиакалният знак е знакът, в който попада Слънцето при раждането ти. То в най-общи линии е характерът ти, а асцендентът е начинът. по който проявяваш характера си. Той е и началната точка на рождения ти хороскоп.
Бих те посъветвала да започнеш от описанието на зодиакалните знаци и стихиите (вода, земя, огън, въздух).

;)  

*

Ehida

• 10
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2007, 11:21:53 pm »
Здрасти!

Аз не че съм много напред в астрологията, но реших да отговоря, защото когато аз напиша нещо постоянно чакам кога ще ми отговорят и умирам от нетърпение  :rolleyes:

Колкото повече хора опознавам, толкова повече се убеждавам, че от всяка зодия има както много добри и силни духом хора, така и лоши (за жалост).
Така че, твоето съчетание има както лоши, така и добри страни и важно е кои ще се развият.И двата знака са водни, това са знаци на мистиката. Рибите имат силно развита интуиция (интелигентните), Раците способности на медиуми.
Може би си доста чувствителна, дори леко потайна в очите на другите.(по-скоро не толкова леко, зависи и каква ти е Луната)Типичните риби са състрадателни и добри слушатели, не се подиграват с чувствата на хората и затова често им доверяват разни тайни. Междудругото важно е да знаеш и каква ти е Луната...А това че предизвикваш лоши неща да ти се случват или така си мислиш, ако не се лъжа зависи и от други работи в хороскопа. Комбинацията на асц. и зодия по-скоро говори за характера или поне така предполагам.
А относно лошите работи- "Ако нещо е лошо, то не се е случило.Любовта е истинската реалност - Любовта, която е създала небето, земята, Слънцето, звездите, както и самите нас."-Макар, че тази философия е малко наивна, знам го, но въпреки това я харесвам.

Аз започнах и все още продължавам да чета любимите ми, най-любими книги на Линда Гудман - Знаци на любовта и Слънчеви знаци (на втората чета стария превод, защото новия хич не ми допада).И двете ме изпълват с щастие, защото са така оптимистично написани и често ми създават едно меланхолично настроение, изобщо сигурна съм, че през целият си живот ще пазя много от казаното там в сърцето си.

Темата не е толкова лоша и объркана.Даже изобщо не е!Нямам представа защо си мислиш така.И не е досадна.  :)

П.С. Нещо обърках и се постна два пъти...
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 11:26:23 pm от Ehida »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2007, 11:25:24 pm »
Всеки човек каквото си мисли, това му се случва.
Затова е речено да мислим позитивно.
Дълга е за обяснение, но е истина.
Мисълта има маса, която привлича събития. Стига да мислиш достатъчно дълго върху нещо и то ти се е натресло на главата.
Така можеш да си предизвикаш и хубави, и лоши работи.
И изобщо не зависи от зодията, всички зодии го правят, хората винаги го правят и така създават света.

*

Ehida

• 10
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2007, 11:27:33 pm »
Така е, мисълта е най-силната енергия.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2007, 11:32:35 pm »
Напоследък имаш не чувството, че сама си предизвикваш нещата, а едва напоследък започваш да осъзнаваш, че сама си ги предизвикваш.
И това е началото.
После ще почнеш да се учиш и как да си ги предизвикваш съзнателно, демек да си ги контролираш.
И пътят е стръмен, но славен.  ;)  

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #7 -: Октомври 10, 2007, 10:53:14 pm »
Благодаря Ви! Наистина се поуспокоих доста.

Ehida, благодаря ти за милия пост, милото отношение. Ох, тази интуиция. Наистина ми е доста силна, но я мразя и не искам да я имам.
Преди няколко дена лекарите казаха, че туморът на майка най-вероятно е злокачествен. Ужасната ми интуиция, а може би отвратителен фатализъм веднага ми подсказаха ужасни неща... болест, смърт. Дори да ги изписвам само тези думи и тръпки ме побиват. Невероятно печални и тъжни картини започнаха да се нижат мъчително в съзнанието ми и вече няколко дена нито мога да спя, нито да ям, нито нищо. Надявам се да е било просто отвратителен фатализъм, а не на моменти доста вярната ми интуиция. Моля се...  :(
Да, околните често казват, че съм потайна и доста чувствителна. Най ме дразнят неувереността ми и ниското самочувствие, а понякога и прекалената чувствителност. Все ми казват да съм малко по-самоуверена и да мисля по-позитивно. Опитвам се, но ...

Бръмбърче, вече съм изчела доста характеристики (общи разбира се) за зодиакалните знаци, стихиите също, дори планетите и тяхното влияние. Иска ми се да мога да си правя лични хороскопи, колкото и нескромно да звучи, но ми се вижда трудно сложно разчитането на картите. Абсурд някакъв, а когато нещо ми е се вижда трудно, не го захващам и то не от друго, а от страх, че няма да се справя.

Kaily, в думите ти има доста истина, колкото и страшно да е това. И двете с майка ми си мислим за лошо развитие на болестта й, но аз не ги споделям и се насилвам да мисля, че ще се оправи, че всичко ще мине и ще замине, че това не може да се случи точно на нея и точно на нас и точно в този момент. Мисля си, че е родена в един от най-хубавите дни за раждане, според едно поверие, на което съм правила статистика. И тя е риби и нейната интуиция е много силна, но тя е далеч с по-слаба воля и с доста по-песимистична настроеност въобще.
Обещавам, че ще мисля, че всичко ще се развие добре за нея, а и за мен, че ще си втълбя дори, че тя ще оздравее и ще доживее още доста години. И непрекъснато й казвам, че ще се оправи, а тя все ни говори за гробища и все ни дава напътствия, ако си отиде неочаквано. Много ме ядосва и много се натъжавам.
Трябва така да се случи! Трябва да се излекува и да изживее още доста години в спокоен и щастлив живот, както до сега!
Моля се резултатите от биопсията да са добри, ще излезнат сега в понеделник.
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 10:55:40 pm от Estellia »

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #8 -: Октомври 10, 2007, 11:09:23 pm »
А сега се сетих друго. Може ли чрез точните данни да се провери какво се очаква в дадено направление?

Ако на някого му се занимава, бих била много благодарна.

Данните на майка ми: 27.02.1960, но нямам представа за точния час и минути на раждането й. Нисичка е, била е с тъмноруса коса, а сега е светлокестенява и с кафяви очи.
Моите ги знам с точност до минути 05.03.1983 в 12:05 на обяд, но нейните час и минути не ги знам.:(
« Последна редакция: Октомври 10, 2007, 11:24:08 pm от Estellia »

*

Lillie

• 30532
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #9 -: Октомври 11, 2007, 10:43:11 am »
Цитат
Моите ги знам с точност до минути...
Напоследък попадам все на карти с Асцендент в първия градус на знака, които наистина изискват точен, наистина много точен час на раждане.
Друг вариант в такива случаи е да се направи прецизна ректификация, но не винаги има възможност...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #10 -: Октомври 11, 2007, 12:44:40 pm »
Цитат
Бръмбърче, вече съм изчела доста характеристики (общи разбира се) за зодиакалните знаци, стихиите също, дори планетите и тяхното влияние. Иска ми се да мога да си правя лични хороскопи, колкото и нескромно да звучи, но ми се вижда трудно сложно разчитането на картите. Абсурд някакъв, а когато нещо ми е се вижда трудно, не го захващам и то не от друго, а от страх, че няма да се справя.

Чудесно  :)  Сега продължи с домовете.

П.П. "Small moves, sparks"  ;)  

*

Lillie

• 30532
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #11 -: Октомври 11, 2007, 01:15:32 pm »
Цитат
Цитат

Точно така  :)
Търсиш информация и после я подреждаш в една спретната системка  ;)
Ако нещо те затрудни, питаш тук или където си избереш  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #12 -: Октомври 11, 2007, 02:11:05 pm »
Естелия,много е хубаво да бъдем оптимисти и да даваме вяра на себе си и останалите,но бъди и малко реалистка-в смисъл не да се притесняваш излишно заради състоянието на майка ти ,колкото двете заедно по някакъв начин да предприемете някакви действия тази болест да се излекува или поне да се спре процеса на развитието и.От само себе си нещата не се оправят (освен в редките случаи когато Бог се намесва пряко без канала на хора и събития,но дори и тогава това най-често е в резултат на истински и неспирни молитви или някаква заслуга близка или далечна),оставим ли коя да е болест без вниманието ни,тя постепенно си увеличава силата и последствията.Това сигурно го знаеш ,но е добре да го разбереш-това ще ти даде колкото това е възможно да дадеш стимул и сила на майка ти да не приема нещата като статични и да направи нещо в противовес на инерцията на времето и тялото.И това ти го казвам първо защото е важно по принцип, второ защото хороскопа на майка ти показва реални трудности докато транзитния Сатурн се движи в знак Дева противоположен на Слънцето и в Риби още повече,че опозиция между двете ще има неведнъж .Самото научаване на "тенденцията" е станало на точен съвпад Сатурн/Плутон.
Картата на майка ти от кармично/еволюционна гледна точка е сложна и има двойни застъпености и зависимости,които определят ясно преплитане между стари и нови еволюционни пътища на душата и ,и примесване на два вида карма ,натрупани следствия от воденето на тези два пътя,което само ще посоча в кое астрологично се съдържа:Южен Лунен възел в Риби където са и Слънцето и Луната(т.е. това е една дълго повтаряща се опитност и личност) в съвпад с Меркурий който е Управител на Северния в Дева и говори за активизиране в минал живот на принципите на Северния възел само че през призмата на Рибата,която вече е достатъчно "тежка" от към опитности и възможност за изкривявания(от сорта на заблуди,излишно т.е. неразумно жертване на личността или живота в името на нещо с което се е сляла по някакъв начин, хаос, чувствата и миналото действат обсебващо и т.н. но това само по отношение на минусите ) и което всъщтност обърква принципите на Меркурий/Дева.Тази силна преплетеност е застъпена и от други фактори- ретро Плутон в Дева в знака на Северния възел,който има отношение към еволюцията на душата и нейните пътища също е бил активиран вече поетия път в минал живот,влияещ силно на настоящия ,но като цяло Аза Слънцето на майка ти е противпоставящ се често на това заради наталната опозиция и заради тригона към Нептун също ретрограден,който здравата я дърпа към Южния възел и Риби.Това е основната кармична картинка на майка ти като включени и преплетени планети и знаци и дори без домовете нещата имат своя доста застъпващ се смисъл.
Това че си съзнателна и се интересуваш от астрология и езотерика сигурно е добре,важното е как ще го използваш това.Знам,че хората трудно се променят но и за това са промените в живота ни-да ни накарат да се променим! И това винаги има за цел нашето развитие.Което зависи от теб ти го направи-има доста книги на хора преодолели такива болести ,препоръчвам ти тези(т.е. за майка ти) на Луиз Хей които имат отношение към психиката и съзнанието и "Сбогувай се с болестите" на Ниши,която е специална за лечението на такива болести чрез правилна диета и хранителни навици.Електронен вариан в spiralata.net .Има и други ,но за сега няма смисъл да ги изреждам.Важното е майка ти,особено с нейния хороскоп (Риби/Дева Възли,Луна и Слънце Плутон в Дева,Нептун в Скорпион, Меркурий в Риби),да разбере колко са и застъпени нещата,да не говорим че самите болести имат отношение към Дева/Риби и производните от тях домове и планети,а специално често при туморните има участие и Плутон(Сатурн понякога).Не е нужно да и обясняваш ако не е астрологично възприемчива,колкото тези книги и реалните случаи и начини на изцеление може да и вдъхнат желание за работа върху себе си.Надявам се да стане така наистина,едва ли ще ти е лесно и леко,но е необходимо поне да опиташ. :)

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #13 -: Октомври 11, 2007, 10:45:38 pm »
Цитат
Естелия,много е хубаво да бъдем оптимисти и да даваме вяра на себе си и останалите...

Това наистина много ме притесни.
Честно казано нищо не разбрах от прекалено сложната ми терминология, но долових, че хороскопът й показва лоши неща.
Ужасно е това.
Дали може да ми се обясни малко по-просто? Моля за това, ако е възможно, защото не разбирам ясно.

Казваш, че хороскопът й не е добър. Това сигурно би трябвало да бъде отразено и на моята натална карта. Имам предвид, ако се случи трагедия(не дай си, Боже!), това би трябвало да бъде отразено и при мен....

Ох, толкова съм объркана. Искам, толкова отчаяно се опитвам да вярвам в добър изход от ситуацията.

Между другото от началото на 2007 усещам, че съм започнала да се променям. Искам да бъда по-добра и се старая да помагам все, при всеки отделен случай на познати или непознати. Имам май тежък характер и това е нещото, което искам да променя най-много, но всеки път смятам, че справедливостта не е на лице, което довежда до конфликти и разни проблеми с близки и познати. Как да смекча суровия си характер, нямам идея, но искам да направя и това.

Не разбирам какво точно означава, че нещата са застъпени...
Уф, не знам.Искам да не съм безпомощна, да мога да й помогна. Дори да я измъкна от депресията й. Непрекъснато ми повтаря, че усеща, че си отива, че няма да успее да се пребори, а дори още хистологичните изследвания не са излезли.

Благодаря, хиляди благодарности за информацията.
« Последна редакция: Октомври 11, 2007, 10:48:20 pm от Estellia »

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #14 -: Октомври 11, 2007, 10:53:17 pm »
Цитат
Цитат
Цитат

Точно така  :)
Търсиш информация и после я подреждаш в една спретната системка  ;)
Ако нещо те затрудни, питаш тук или където си избереш  :rolleyes:
За съжаление сега нямам възможността да се занимавам по-обстойно с астрология. Вълнува ме наистина, но моментът не е точният.
Надявам се всичко да се оправи и да мога да се образовам поне малко.
Винаги мистиката, астрологията, религията са ме привличали, но предполагам, че Вие вече го знаете това  ;)

Ще видим как ще я "спретнем" тази системка, като в момента хич не мога да си я представя...
Има време и ще дойде време и за това.

Риби с асцендент Рак...
« Отговор #15 -: Октомври 11, 2007, 10:55:43 pm »
Цитат
Цитат
Моите ги знам с точност до минути...
Напоследък попадам все на карти с Асцендент в първия градус на знака, които наистина изискват точен, наистина много точен час на раждане.
Друг вариант в такива случаи е да се направи прецизна ректификация, но не винаги има възможност...
Какво е ректификация и как се прави?

Съжалявам за въпроса, сигурно е досадно, но нямам представа какво е това и искам да се науча:)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Риби с асцендент Рак...
« Отговор #16 -: Октомври 11, 2007, 11:09:30 pm »
Ректификация е уточняване часа на раждане и позициониране на Асцендента чрез използване на астрологични техники-трудна работа дори и за астролог, защото 100 процентови гаранции няма и е доста обемна работа,рано ти е за това. ;)