Здравей Гост

Как да открия асц. при неизвестен час

• 13 Отговора
  • 2825 Прегледи
*

blud

• *
  • 406
« -: Октомври 07, 2007, 02:51:49 pm »
Моля ви за мнение как да открия асц. на дама родена 25.02.1966 в Сливен.Зная  , че има две деца, разведена е т тази година и по професия е мед. сестра.Ще ви бъда благодарна за мнение и насоки.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2007, 02:57:04 pm »
Не съм сигурна дали опитен професионален астролог би се ангажирал с ректификацията на карта без поне ориентировъчен час на раждане. Но не се знае, може и да има такива ентусиасти  :D много трудоемък процес е и резултатът не е гарантиран. Изисква не само задълбочен анализ в ретроспекция, а също така разглеждане на картите на нейните близки в рамките на 2-3 поколения...
Митът за ректификация срещу изпратена снимка и 10-15 важни житейски дати при напълно неизвестен час на раждане не ми вдъхва особено доверие  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2007, 03:09:35 pm »
Цитат
Не съм сигурна дали опитен професионален астролог би се ангажирал с ректификацията на карта без поне ориентировъчен час на раждане. Но не се знае, може и да има такива ентусиасти  :D много трудоемък процес е и резултатът не е гарантиран. Изисква не само задълбочен анализ в ретроспекция, а също така разглеждане на картите на нейните близки в рамките на 2-3 поколения...
Митът за ректификация срещу изпратена снимка и 10-15 важни житейски дати при напълно неизвестен час на раждане не ми вдъхва особено доверие  :D
Здрасти ,на мен ми трябва само приблизителен час някакъв. Любопитно ми е къде ,домово попада опозицията тр. Сатурн към натално Слънце. Иначе съм наясно че не е така лесно като щракане в пръсти.
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2007, 04:21:53 pm »
Съгласен съм с Lillie,въпреки всичко ще подчертая при настоящите възможности както каза тя най-вече да се проверят роднинските връзки родители/деца (нейните),Асц често съвпада или е противоположен на Асц или Слънцето на единия родител и първото дете най-вече.Ако откриеш някаква връзка ,пробвай може и да излезе нещо,в последствие аспектите транзитни и натални позиции може и да паснат,ама наистина тука няма нищо сигурно.В някои такива случаи ,лично аз съм прибягвал преди да тръгна да проверявам нещата чрез роднински връзки и други методи,до картите Таро-задавам въпрос какъв е Асц на съответния и ако се падне някой голям Аркан или нещо специфично,което твърдо показва астрологичен знак го имам предвид, при мен досега почти е нямало разминавания,но явно си зависи от това дали имаш или нямаш опит в тази сфера.Вслушай се и в интуицията си ако нещо ти говори в определена посока,че еди си кой знак може да е изгряващ като един плюс към астрологичните проверки. ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Октомври 07, 2007, 04:27:04 pm »
Цитат
...на мен ми трябва само приблизителен час някакъв. Любопитно ми е къде ,домово попада опозицията тр. Сатурн към натално Слънце.
Точна опозиция на Сатурн към Слънцето още няма, макар че той действа с по-широчка орбиса и влиянието му се усеща щом навлезе в знака от кръста, в който имаме някоя важна радикална точка, което с особена сила важи за стелиумите.
Но виж, има още един ориентир.
Транз. Уран е минал през наталния Сатурн, след което отново се отдръпва назад ретроградно, възлите съвсем наскоро преминаха през наталното й Слънце... А второто затъмнение през септември т.г. се случи непосредствено върху стелиума с включени Марс/Меркурий/Сатурн.
Откога е разводът?
Сатурн непосредствено преди ингреса си в Дева прави квадрат към възлите в картата. Прави ми впечатление участието на Сатурн, Уран и отчасти Нептун.
Нептунова квадратура. Нептун в картата е диспозитор на голям стелиум и аспектира три планети от него. Загуба на сигурност. Предстоящи промени.
Има силно нептуново присътствие в тази карта - стелиум от четири планети, нито една от които няма особени достойнства в този знак.
Всъщност тук става реч за цял мутабелен тао-квадрат, който внася нестабилност и склонност към чести /и хаотични/ промени в живота.
Луната е на границата между два знака при неизвестен час на раждане.
При по-ранен час на раждане евентуално има напрежение между Луната и Венера. При по-късен час Луната попада в стабилния Телец и в съчетание с Венера в Козирог няма голям афинитет към промени, сигурността /особено материалната/ излиза на преден план, особено като се отчете знаковата позиция на Лунните възли.
Твоя приятелка ли е, близка...?
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 04:29:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

blud

• *
  • 406
« Отговор #5 -: Октомври 07, 2007, 04:41:29 pm »
Цитат
Цитат
...на мен ми трябва само приблизителен час някакъв. Любопитно ми е къде ,домово попада опозицията тр. Сатурн към натално Слънце.
Точна опозиция на Сатурн към Слънцето още няма, макар че той действа с по-широчка орбиса и влиянието му се усеща щом навлезе в знака от кръста, в който имаме някоя важна радикална точка, което с особена сила важи за стелиумите.
Но виж, има още един ориентир.
Транз. Уран е минал през наталния Сатурн, след което отново се отдръпва назад ретроградно, възлите съвсем наскоро преминаха през наталното й Слънце... А второто затъмнение през септември т.г. се случи непосредствено върху стелиума с включени Марс/Меркурий/Сатурн.
Откога е разводът?
Сатурн непосредствено преди ингреса си в Дева прави квадрат към възлите в картата. Прави ми впечатление участието на Сатурн, Уран и отчасти Нептун.
Нептунова квадратура. Нептун в картата е диспозитор на голям стелиум и аспектира три планети от него. Загуба на сигурност. Предстоящи промени.
Има силно нептуново присътствие в тази карта - стелиум от четири планети, нито една от които няма особени достойнства в този знак.
Всъщност тук става реч за цял мутабелен тао-квадрат, който внася нестабилност и склонност към чести /и хаотични/ промени в живота.
Луната е на границата между два знака при неизвестен час на раждане.
При по-ранен час на раждане евентуално има напрежение между Луната и Венера. При по-късен час Луната попада в стабилния Телец и в съчетание с Венера в Козирог няма голям афинитет към промени, сигурността /особено материалната/ излиза на преден план, особено като се отчете знаковата позиция на Лунните възли.
Твоя приятелка ли е, близка...?
Развода е от февруари тази година.Позната е на най-добрата ми приятелка.Тя ме помоли да видя дали и предстоят промени / наблегна на думата положителни/. Само че аз не видях нищо добро, щеше ми се поне да мога да установя къде по дом ще бъдат не чак толкова добрите промени.
А може ли да се приеме , че Луната е в Телец. От това което аз зная за тази жена едва ли има Луна в бойния Овен. По скоро ми се струва , че е Телец. Висока е с кестенява коса и светли очи.
Бихме ли могли да определим по ръст да речем асц. , знае че е много малко инфото
Слънце-Стрелец
Асцедент -Лъв
Луна -Водолей

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Октомври 07, 2007, 05:14:38 pm »
Цитат

Бихме ли могли да определим по ръст да речем асц. , знае че е много малко инфото
О, аз лично бих се затруднила доста  :D с този рибешки стелиум в тригон с Нептун външността може да бъде както типично нептунова, така и трудно определима, ако се отчете влиянието на Уран/Плутон. Знакът на Луната също е важен. При час на раждане след 10 сутринта Луната е в Телец.
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 05:22:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #7 -: Октомври 07, 2007, 06:12:48 pm »
Цитат
Цитат

О, аз лично бих се затруднила доста  :D с този рибешки стелиум в тригон с Нептун външността може да бъде както типично нептунова, така и трудно определима, ако се отчете влиянието на Уран/Плутон. Знакът на Луната също е важен. При час на раждане след 10 сутринта Луната е в Телец.
Ако си позволя да оффтопикясам леко темата,каква е типичната нептунова външност,даже,може да си направим цяла тема за външността според всяка от планетите :D
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 06:13:06 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Октомври 07, 2007, 06:21:35 pm »
Цитат
каква е типичната нептунова външност,даже,може да си направим цяла тема за външността според всяка от планетите :D
Е, определено не е тази от аватара ти  :P излъчването му е ураново-плутоново  ;)
В астрологията има разделение на "чисти" астрологични типове според доминиращия планетен архетип в радикса. Но в реалния живот такива типове в чист вид рядко се срещат.
В някои астрологични книги и статии, в които има раздел, посветен на ректификацията, има описание и на типовете външност според изгряващия знак/планета, стелиум, доминиращ планетен архетип.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #9 -: Октомври 07, 2007, 08:14:33 pm »
Нали според класиката,хората с асцендент Везни се водят най-големите красавци,но не винаги е така,разбира се.Както и Венера във Везни или в Телец също се смята за сигнификатор за физическа срасота,аз обаче познавам хора ,които имат такава позиция в натала,но не са красиви по традиционния начин.С други думи,както винаги ,златни правила няма.
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 08:17:03 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Октомври 07, 2007, 08:26:31 pm »
Да си дойдем на думата  :D и аз имам същите наблюдения за изгряващи Везни и лични планети там... красота не винаги дават, но дават един сладникав чар и "еднакво" мила и любезна усмивка за всички  ;)
Стандартни типове няма, винаги има изключения от "правилата".  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #11 -: Октомври 07, 2007, 08:42:52 pm »
Цитат
Везни и лични планети там... красота не винаги дават, но дават един сладникав чар и "еднакво" мила и любезна усмивка за всички  ;)

А това са от нещата,които не мога да простя,с везнишкото поведение от край време си имам идеологически конфликт. :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Октомври 07, 2007, 09:06:29 pm »
Цитат
А това са от нещата,които не мога да простя,с везнишкото поведение от край време си имам идеологически конфликт. :D
Моят "идеологически" конфликт е най-вече с някои везнишки представителки на нежния пол, при които чиста проба лицемерие минава за проява на "добро възпитание". В същността си не съм груб, арогантен и заядлив човек, но и престорената любезност и сладникаво лицемерие, съпроводено с така характерния и изтъркан номер с "честните сини очи" направо ме вбесява... и най-големият парадокс е, че в повечето случаи им минават манипулативните номера :blink: а аз все съм "лошата" и "заядливата", защото не прилагам двойни стандарти  ;)
Сори за оф-топика, но това отдавна си го мисля... и затова изригнах  :huh: а най-болезненото в случая, е че същите двойни стандарти срещнах и у някои свои приятелки... имаше такива моменти...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

« Отговор #13 -: Октомври 07, 2007, 09:21:56 pm »
Цитат
Цитат
Моят "идеологически" конфликт е най-вече с някои везнишки представителки на нежния пол, при които чиста проба лицемерие минава за проява на "добро възпитание". В същността си не съм груб, арогантен и заядлив човек, но и престорената любезност и сладникаво лицемерие, съпроводено с така характерния и изтъркан номер с "честните сини очи" направо ме вбесява... и най-големият парадокс е, че в повечето случаи им минават манипулативните номера :blink: а аз все съм "лошата" и "заядливата", защото не прилагам двойни стандарти  ;)
Сори за оф-топика, но това отдавна си го мисля... и затова изригнах  :huh: а най-болезненото в случая, е че същите двойни стандарти срещнах и у някои свои приятелки... имаше такива моменти...
Е,това с приятелките е старо като света,трябваше ми време,докато се науча кое е приятел,кое -лицемерно подобие.Много са,но и не чак толкова,за щастие, тези,които с мъжете сме така,с жените иначе.Но и мъжете не падат по-долу в лицемерното и угодническо поведение,имала съм близък приятел,добре де,бивше гадже,за което беше проблем да направи на някой от познатите си минимална забележка,за да не си развали добрите отношения,които бяха по-ценни от спокойствието му и от личното му достойнство,даже от отношенията му с приятелката му.
Не съм груб и безчувствен човек,но не мога за толерирам някой,който е мил с всички.Ако има нещо,което уважавам,това е силния характер,човек,който не се страхува да отстоява себе си.
« Последна редакция: Октомври 07, 2007, 09:24:23 pm от unicorn »