...на мен ми трябва само приблизителен час някакъв. Любопитно ми е къде ,домово попада опозицията тр. Сатурн към натално Слънце.
Точна опозиция на Сатурн към Слънцето още няма, макар че той действа с по-широчка орбиса и влиянието му се усеща щом навлезе в знака от кръста, в който имаме някоя важна радикална точка, което с особена сила важи за стелиумите.
Но виж, има още един ориентир.
Транз. Уран е минал през наталния Сатурн, след което отново се отдръпва назад ретроградно, възлите съвсем наскоро преминаха през наталното й Слънце... А второто затъмнение през септември т.г. се случи непосредствено върху стелиума с включени Марс/Меркурий/Сатурн.
Откога е разводът?
Сатурн непосредствено преди ингреса си в Дева прави квадрат към възлите в картата. Прави ми впечатление участието на Сатурн, Уран и отчасти Нептун.
Нептунова квадратура. Нептун в картата е диспозитор на голям стелиум и аспектира три планети от него. Загуба на сигурност. Предстоящи промени.
Има силно нептуново присътствие в тази карта - стелиум от четири планети, нито една от които няма особени достойнства в този знак.
Всъщност тук става реч за цял мутабелен тао-квадрат, който внася нестабилност и склонност към чести /и хаотични/ промени в живота.
Луната е на границата между два знака при неизвестен час на раждане.
При по-ранен час на раждане евентуално има напрежение между Луната и Венера. При по-късен час Луната попада в стабилния Телец и в съчетание с Венера в Козирог няма голям афинитет към промени, сигурността /особено материалната/ излиза на преден план, особено като се отчете знаковата позиция на Лунните възли.
Твоя приятелка ли е, близка...?