Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449854 Прегледи
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #460 -: Май 01, 2010, 10:19:10 pm »
Иначе се сеща да ми честити всички празници, аз естествено винаги връщам жестовете.

Аз пък жестове не връщам  :angry:. Ако е решил да не е с мен /или аз с него/, връзката се прекратява завинаги. Политически приятелства само, защото някой ден ще ми потрява за нещо, не поддържам.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Uran

• 6041
« Отговор #461 -: Май 01, 2010, 10:20:07 pm »

Не знам как е при вас, но аз като си тръгна от някъде не ме лови ама никаква носталгия. Никаква. Нямам желание да видя никого. Хората сигурно си мислят, че се надувам, но не искам да виждам нищо от стария ми живот. Нещо, че беше по-щастливата част от живота ми. Може би затова.  :-X :-X :-X Да не  взема сега пак да ви разрева  ;D

Аз също съм се чудила на липсата си за носталгия и привързаност към стари неща.
Де да можех по-лесно да рева, щеше по-лесно да спя ;D
И аз не изпитвам ама никаква носталгия. Само семейството ми би ми липсвало.
Преди плачех-нали съм водолей, напоследък ми е трудно и поради тази причина съм се затлачила емоционално.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #462 -: Май 01, 2010, 10:22:31 pm »
Политически приятелства само, защото някой ден ще ми потрява за нещо, не поддържам.

Принципно и аз не поддържам такива, т.е. да държа вратичката отворена по тия съображения - "ако ми потрябва за нещо".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #463 -: Май 01, 2010, 10:23:35 pm »

Преди плачех-нали съм водолей, напоследък ми е трудно и поради тази причина съм се затлачила емоционално.

това не е хубаво. най-трудния период в живота ми беше, когато не можех да си поплача. А когато Юпитер влезе в Риби се наплаках до насита. Особено при съвпада с Меркурий.

*

abroad

« Отговор #464 -: Май 01, 2010, 10:25:02 pm »
Аааа, бившите са друга работа ;D
Аурора, изобщо не става дума за политически отношения и за евентуална бъдеща изгода.
Имал си минало, няма лошо да си остане и настояще, макар и променено.

*

Nebesna

« Отговор #465 -: Май 01, 2010, 10:34:22 pm »
Преди и аз мислех като Аурора, но с течение на годините разчупих този модел.

« Отговор #466 -: Май 01, 2010, 10:37:10 pm »
Аааа, бившите са друга работа ;D
Аурора, изобщо не става дума за политически отношения и за евентуална бъдеща изгода.
Имал си минало, няма лошо да си остане и настояще, макар и променено.

Точно заради евентуалната бъдеща изгода хората си поддържат старите познанства независимо дали е било любов, стари колеги, стари съседи и т.н. В повечето случай живота на хората от миналото ми въобще не ме вълнува.
Да ти се обади някой дето не сте чували/виждали 5 години и да те разпитва половин час как си и когато вече ти се ходи то WCто да ти каже - а бе аз ти се обаждам по един такъв въпрос....ааааааа не! Добре, че се преместих и ми закриха стария телефон.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #467 -: Май 01, 2010, 10:46:13 pm »
Аурора, няма ли да ти е приятно да получиш СМС за рождения си ден от някой бивш, отдавна забравен любим, с който макар и да сте се разделили, сте изживели и хубави моменти, не само лоши? Това имах предвид под връщане на жестове. Моята рачешка Луна е много внимателна в това отношение - помни рождени дни, други важни дати... Ако случайно е забравила някому да честити, вярвай ми, в повечето случаи е преднамерено, т.е. игнорирала го е нарочно, а не е забравила. И причина за това може да бъде, че се е почувствала по някакъв начин засегната, пренебрегната от този човек. Не визирам отношенията тук във форума, говоря по принцип.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #468 -: Май 01, 2010, 10:50:20 pm »

Не знам как е при вас, но аз като си тръгна от някъде не ме лови ама никаква носталгия. Никаква. Нямам желание да видя никого. Хората сигурно си мислят, че се надувам, но не искам да виждам нищо от стария ми живот. Нещо, че беше по-щастливата част от живота ми. Може би затова.  :-X :-X :-X Да не  взема сега пак да ви разрева  ;D

Колко ми прилича на ИЦ във Водолей   :rolleyes:.

« Отговор #469 -: Май 01, 2010, 11:03:57 pm »
Аурора, няма ли да ти е приятно да получиш СМС за рождения си ден от някой бивш

Получавала съм, но не ме е радвало. Било ми е абсолютно безразлично. Отговарям - благодаря, че си се сетил.

Цитат на: Lillie
Моята рачешка Луна е много внимателна в това отношение - помни рождени дни, други важни дати...

А моята рачешка Луна нищо не помни  ;D И Мерка в Скорпион и той нищо не помни. :P Всичко отива в делийтед айтъмс  ;D

Както казва Небесна - може да разчупя този модел в бъдеще. Нали дирекционното ми Слънце с Урана са вече една година в Стрелец. Трябва да се разширим малко по малко... :blink:
ама не физически  ;D

----------------

Ох, сега се сетих, че забравих да чистития ЧРДто на една приятелка, която много си обичам  :'( :'( :'( Утре ще й се обадя  :-[
« Последна редакция: Май 01, 2010, 11:12:23 pm от Aurora Borealis »

*

abroad

« Отговор #470 -: Май 02, 2010, 08:38:29 am »

Колко ми прилича на ИЦ във Водолей   :rolleyes:.

Е, не съвсем, приблизително ;D
ІС е в Овен, а Марс в опозиция на Уран. Не страдам от никакъв сантимент, напускайки едно място на което съм живяла 18 години, например. И сегашното бих напуснала по същия начин, стига да намеря нещо по-добро в подходящия за това момент. Изобщо не страдам от подобни привързаности, включително и откъм географски ширини.
« Последна редакция: Май 02, 2010, 08:48:32 am от abroad »

*

abroad

« Отговор #471 -: Май 02, 2010, 08:46:28 am »

А моята рачешка Луна нищо не помни  ;D И Мерка в Скорпион и той нищо не помни. :P Всичко отива в делийтед айтъмс  ;D

Е, може пък да е дошъл моментът да си отработиш Луната в Рак :P

Вие ме майтапите за Сатурна в 7ми, но точно той ми е донесъл не случайни връзки и взаимоотношения, запазващи се във времето, независимо под каква форма, още повече е в съвпад с ЮЛВ. Като добавим и Луната в Рак...

Разбира се, имала съм и такива по Венера във Водолей, но тях дори не си ги спомням, а и не ги броя за връзки ;D ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #472 -: Май 02, 2010, 09:01:38 am »
Значи Сатурна не е "лош"  :P

*

abroad

« Отговор #473 -: Май 02, 2010, 09:32:10 am »
Да ти призная - лош е.
Кой каквото ще да ти разказва, пак е лош.
Имаш ли силен Сатурн и засяга ли те с онези аспекти, дето все се редуцират до цифрата 9, по-добре да си дадеш бузата сам, че иначе шамарите може да са на други по-болезнени места.

Единственият келепир от него в 7ми е, че ме пази от типа "използвачи", за които намекна Аурора. То, затова и нямам проблем да ми звънне някой, дето не съм го чувала 5 години, например и да ме помоли за нещо, на което аз първосигнално ще отвърна положително.
Забелязала съм, че използвачите се отдръпват от мен чисто интуитивно, още на старта. Какво по-хубаво от това :rolleyes:
« Последна редакция: Май 02, 2010, 09:39:58 am от abroad »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #474 -: Май 02, 2010, 12:59:07 pm »
Просто защото Сатурн в 7 дом няма какво да им даде. И не защото няма нищо за даване, а трудно се взема от него, с хиляда условия и уговорки.  :P Питай ме мене как съм с моя телешки Юпитер в 7 дом - ако не дава и раздава, просто ще се пръсне по шевовете. Привличам използвачи и меркантилни типове като магнит. Но около и след сатурновото завръщане пуснах всички "приятелства" през такава цедка, че приятели почти не ми останаха, само истинските, които са по-малко от пръстите на едната ми ръка.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #475 -: Май 03, 2010, 10:57:06 am »
Каква новина научих току що по ретро Меркурий.  ;D
Една моя позната от агенцията, с която преди работех, е бременна в 6ия месец с близнаци. Трябва да е заченала по същото време като една моя приятелка, за която бях споменала тук...
Но най-интересното е, че през цялото време го е криела и чак сега казва. Може би се е притеснявала в тая криза да не си загуби работата. На нея през лятото мислех да й ставам съквартирантка. Дори й гледах хороскопа веднъж и се сещам, че бях питала дали през предстоящата година не смята да сменя работа... Тя тъкмо се беше разделила с приятеля си и тежко изживяваше раздялата. Много често се случваше да мина през офиса и да я видя натъжена, но не искаше да сподели защо... За протокола - Слънце и Луна във Водолей, АС Скорпион с Уран в първи дом.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #476 -: Май 03, 2010, 04:31:57 pm »
Цитат
АС Скорпион с Уран в първи дом.
Странна и потайна ;)Моя позната,Везни с Асц Скорпион дълго време също пазеше в тайна бременността си-така и не разбрах заради суеверие или заради работата си,но като се има предвид,че е на държавна работа едва ли това я е притеснявало.Което за мен си е много странно,защото аз когато съм щастлива го разбира целия свят :wink2:
Вчера намерих нещо,което одтавна бях прежалила като изгубено-даже бях сигурна и как е станало,но не би-ретро меркурия ми го върна :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #477 -: Май 03, 2010, 04:33:30 pm »
Някои наистина са суеверни и до третия-четвъртия месец държат бременността си в тайна, докато не стане очевидна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #478 -: Май 03, 2010, 10:27:24 pm »
Да вметна още нещо по ретрото на Мерка - и моята кола, и на родителите ми от около 2-3 дни отказват да работят на газ! Вчера с бившия ми мъж се скарахме, а днес довършихме - и двамата твърдим, че сме казали неща, които другия не е чул или чули, които другия отказва да признае, че е казал... или това има по-скоро общо със съвпада на прогресивния ми Уран и Юпитер с натално Слънце... заради това може би се запътих към полицията  :angry: а пък Мерка е в 7ми дом в съвпад с Хирон и Венера  :unsure: кога ли ще дойде 12ти най-накрая...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #479 -: Май 03, 2010, 10:29:20 pm »
а пък Мерка е в 7ми дом в съвпад с Хирон и Венера  :unsure:

Той 12ти ще мине,но и Мерка ще ги прави тези аспекти отново.Представям си какво е и с намесен Хирон,нещата стават мега сложни  :(