Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449439 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #720 -: Август 25, 2010, 04:27:59 pm »
Забравих да добавя за мъжа ми..не му плащат изработените пари.

Със или без ретро Мерк, те все намират причини и оправдания да не плащат.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #721 -: Август 25, 2010, 05:12:48 pm »
Забравих да добавя за мъжа ми..не му плащат изработените пари.

Със или без ретро Мерк, те все намират причини и оправдания да не плащат.
Той работи на частно,не във фирма.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #722 -: Август 25, 2010, 05:13:54 pm »
Споко, Милки, и фирмите намират начин да не плащат!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #723 -: Август 25, 2010, 05:16:58 pm »
Споко, Милки, и фирмите намират начин да не плащат!  ;D
Това го знам :blink:
Но аз споделям на него какво му се случва.
Както и на мен малко по- горе.
Та такива работи на ретро мерк ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #724 -: Август 25, 2010, 05:46:15 pm »
По ретро Меркурий разбрах, че по-нататък може би да ми се наложи да уча и испански.  ;D За всякакви новини бях подготвена, но не и за такава!  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #725 -: Август 25, 2010, 06:03:16 pm »
Ще помагаме. :P На ретро сега може пък аз да взема да си го припомня, че с какво желание го учих, а няма с кого да го упражнявам. Почвай.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #726 -: Август 25, 2010, 06:09:07 pm »
Na tova mu kazvam RETRO MERK! ;D
Look http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7408383

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #727 -: Август 25, 2010, 09:21:28 pm »
Na tova mu kazvam RETRO MERK! ;D
Look http://www.radar.bg/redirect.php?newsid=7408383
Да,това е един ужасен Мерк ;D :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #728 -: Август 26, 2010, 11:45:30 pm »
Няма да повярвате, но днес ме потърси в скайпа моята стелиумна Везна.  ;D При все това, че почти от една година сме с приключени отношения.
Изглежда, че беше закъсала за преводач и не се посвени да ме потърси мене. За дължимите пари гък не казва, а и аз не я питах, не ми се изслушваха нейните елементарни оправдания за пореден път.
Питах я "между другото" за онова момиче, бременно с близнаци, чиято карта наскоро разглеждахме в Практикума. Надявах се да получа някаква информация, но отсреща чух само злобно съскане.
После тръгна да ми се оплаква, че болна била, някакъв летен грип с температура... Но при мен вече подобни манипулации не минават. Искаше да ме прати да превеждам в полицията, с която повечето преводачи не искат да се занимават. То по принцип си е само нерви и загуба на време, а сега по ретро Мерк със сигурност някой гаден случай щеше да е това.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #729 -: Август 27, 2010, 09:06:34 am »
Ама ти как няма да я питаш за парите? Даже така трябваше да поставиш нещата, първо дължимото, после ще видим за по-нататък.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #730 -: Август 27, 2010, 09:13:47 am »
Ама ти как няма да я питаш за парите? Даже така трябваше да поставиш нещата, първо дължимото, после ще видим за по-нататък.  ;D

Затова такива хора си "разиграват коня", понеже си мислят, че другите са длъжни да забравят и да прощават. Надушат ли някоя "мека Мария" (разбирайте тактичен и възпитан човек), го използват до сто и едно и обратно. Познавах едно такова перде с тази разлика, че той си плащаше, но все се правеше на ощипана мома - уж бил забравил за каква сума се е уговорил. Как пък един път не сбърка нагоре, а все надолу. Като му напомниш се съгласяваше. Ама, ей така, пробваше....ако мине номера. Грозно е. Мисля, че трябва да бъдем по-директни.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #731 -: Август 27, 2010, 09:17:42 am »
Да, аз съм се научила, затова ми е такъв съвета. Много са ме ползвали не по предназначение и вече си знам.  :P Говоря разбира се за отношения с работодатели и подобни.

*

Nebesna

« Отговор #732 -: Август 27, 2010, 09:42:24 am »
Да, аз съм се научила, затова ми е такъв съвета. Много са ме ползвали не по предназначение и вече си знам.  :P Говоря разбира се за отношения с работодатели и подобни.

И аз говоря за работодатели. Трудът на хората за нищо не го смятат. Като че ли си машина за пари и те притежават. Длъжен си да се грижиш за тяхното финансово благоденствие за сметка на собствените си сили, здраве, психичен комфорт и личен живот. А като компенсация ти подхвърлят някакви трохи ...и дори за тях се циганеят. Веднъж ми се случи. И вероятно е трябвало да видя тази страна на монетата, понеже самата аз станах работодател и за да не допускам подобно отношение към своите сътрудници.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #733 -: Август 27, 2010, 10:03:05 am »
Макар и рядко се срещат такива работодатели, които разсъждават като теб и това наистина е достойно за уважение. Интелигентният шеф знае, че хората му са потенциала и няма защо съвестните да ограбва и да ги прави на маймуни. Така, че който не го разбира, той губи. Техен си проблем.

Просто в днешно време трябва да се научи човек да се защитава и да си търси правата. Уважението трябва да е взаимно, защото това е договор между две страни на практика, не единия да е в ръцете на другия и буквално да бъде изнудван като зависим.   

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #734 -: Август 27, 2010, 10:21:14 am »
Зачудвам се аз защо изявявам желание да пиша тук все по ретро мерк, а то аз гениално съм се регнала по ретро мерк... :rolleyes:
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

abroad

« Отговор #735 -: Август 27, 2010, 10:35:15 am »
ретро Мерк и пак изникна проблем с колата :33:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #736 -: Август 27, 2010, 11:13:22 am »
Майната им на парите, повече ме възмути постъпката й спрямо онова бременно момиче.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #737 -: Август 27, 2010, 05:01:27 pm »
То е от вчера преди обяд. По ретро Мерк е събитието, затова го написах тук.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #738 -: Август 27, 2010, 07:48:00 pm »
На телевизора ми има USB порт, където закачам флашка, ако гледам филм от нета. ПЪрво мислех, че една от флашките се е развалила. НО сега една друга има същия проблем - не излизат субтитрите  :-[ Цъках, цъках - не става. ДА видим дали ще се самооправи някой ден.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

« Отговор #739 -: Август 27, 2010, 07:53:04 pm »
На телевизора ми има USB порт, където закачам флашка, ако гледам филм от нета. ПЪрво мислех, че една от флашките се е развалила. НО сега една друга има същия проблем - не излизат субтитрите  :-[ Цъках, цъках - не става. ДА видим дали ще се самооправи някой ден.  :blink:
А на компютъра тръгват ли субтитрите? Ако не, вероятно името на файла със субтитрите не е същото като името на файла на филма. Може да е тъпо предположение, но това ми хрумва само при ретрограден Меркурий. :blink: