Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449883 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re:Ретрограден Меркурий
« Отговор #900 -: Декември 17, 2010, 06:06:33 pm »
Току що говорих по телефона с първата ми голяма,страстна и дива любов.
Връзката ни тогава започна 1994 год,после един път се видяхме след 10 години за половин час и сега по интернета нещо ме глождеше и пак го намерих.Казах му ако иска да ми се обади.И говорихме около половин час,спомени от миналото,сегашното.
Чувството е хубаво,но и имам усещането ,че отново съществува онзи антагонизъм който ни пречеше.
Много сме се променили,но като че ли изначалната ни същост е останала.Кармата съществува.
Но изпитвам и някакъв страх. :-\
Страх,че пак можем да се видим и да започне всичко отначало.
Моят северен възел е опозиция неговото слънце,мойто слънце съвпад с неговия хирон,моя хирон съвпад с неговия сатурн.Опозиция моя венера с негов марс.Венерите ни са в тригон.

Не е тема за синастрията,а по скоро исках да споделя ретро меркурия към какво ме подтиква :mellow:
« Последна редакция: Декември 17, 2010, 07:48:15 pm от Milkyway »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #901 -: Декември 17, 2010, 07:31:32 pm »
Ретро Мерка е много положителен за хората в чийто натал е ретро...За пореден път се убеждавам....,за пореден път разбирам колко е вярна астрологията..... :blink:

Марая, това твърдо не важи за мен. Не откривам защо...  :(
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #902 -: Декември 17, 2010, 07:34:41 pm »
Ретро Мерка е много положителен за хората в чийто натал е ретро...За пореден път се убеждавам....,за пореден път разбирам колко е вярна астрологията..... :blink:

Къде ти е наталния? Дом,знак...,аспекти... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #903 -: Декември 17, 2010, 09:24:32 pm »
[javascript:void(0); ;Dquote author=Марая link=topic=1917.msg185900#msg185900 date=1292450931]

[/quote]

Е, в Риби е, да, но е в 5 дом, опозира Юпитер и Марс и е в секстил с Венера. Освен знака, не откривам предпоставки да е лош с мен  ;D

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Stella

• 7765
« Отговор #904 -: Декември 17, 2010, 09:47:35 pm »

Марая, това твърдо не важи за мен. Не откривам защо...  :(

Още един от митовете на астрологията, скъпа. Родена съм с ретро Юпитер У1, ретро Уран - управител на светилата и ретро Плутон, но най-вече ми потръгва, когато транзитните са директни. А иначе интровертният период на ретроградност, койтоводи до осмисляне на много неща, поради ретроспективната нагласа, е характерен за всички засегнати, независимо дали имат ретро планети в натала си или нямат. Това не може да се избегне.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #905 -: Декември 17, 2010, 09:48:30 pm »
[javascript:void(0); ;Dquote author=Марая link=topic=1917.msg185900#msg185900 date=1292450931]

Е, в Риби е, да, но е в 5 дом, опозира Юпитер и Марс и е в секстил с Венера. Освен знака, не откривам предпоставки да е лош с мен  ;D
[/quote]

Планета , знак , аспект , дом.... ;D Степенувай и виж.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Yaya

• 2265
« Отговор #906 -: Декември 17, 2010, 09:50:43 pm »

Още един от митовете на астрологията, скъпа. Родена съм с ретро Юпитер У1, ретро Уран и ретро Плутон, но най-вече ми потръгва, когато транзитните са директни. А иначе интровертният период на ретроградност, койтоводи до осмисляне на много неща, поради ретроспективната нагласа, е характерен за всички засегнати, независимо дали имат ретро планети в натала си или нямат. Това не може да се избегне.

я тоже...  :72:

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #907 -: Декември 17, 2010, 09:58:47 pm »

Още един от митовете на астрологията, скъпа. Родена съм с ретро Юпитер У1, ретро Уран - управител на светилата и ретро Плутон, но най-вече ми потръгва, когато транзитните са директни. А иначе интровертният период на ретроградност, койтоводи до осмисляне на много неща, поради ретроспективната нагласа, е характерен за всички засегнати, независимо дали имат ретро планети в натала си или нямат. Това не може да се избегне.

В това е смисъла на ретро фазата...

*

Yaya

• 2265
« Отговор #908 -: Декември 17, 2010, 10:03:33 pm »
аз разсъждавам много повърхностно относно Меркурий. Всички негативни очаквания, свързани с трудности в комуникация, технологии, поемане на нови договорености и пр. са си трудности и за мен, като представител на ретро Мерк в радикса.
Не разсъждавам глобално за същността на ретроградието на планета и особеностите, които всяка притежава.
Съгласна съм със Стела, но мисълта ми беше доста елементарна и провокирана от идеята на Марая за периода на разцвет, в който би следвало да се намирам по отношение на нови покупки.  :-[ дори  :-X

:88:

А Шопенхауер

*

Марая

• 28287
« Отговор #909 -: Декември 17, 2010, 10:09:52 pm »
аз разсъждавам много повърхностно относно Меркурий. Всички негативни очаквания, свързани с трудности в комуникация, технологии, поемане на нови договорености и пр. са си трудности и за мен, като представител на ретро Мерк в радикса.
Не разсъждавам глобално за същността на ретроградието на планета и особеностите, които всяка притежава.
Съгласна съм със Стела, но мисълта ми беше доста елементарна и провокирана от идеята на Марая за периода на разцвет, в който би следвало да се намирам по отношение на нови покупки.  :-[ дори  :-X

:88:

Много важно е не само в каква фаза е Меркурий при раждането , а и какво управлява , как е аспектиран...
Меркурий е посредник м/у всичко останало в картата...Един меркурий в 5-ти дом бих интерпретирала по начин , които вероятно няма да срещнеш в книгите...,още повече когато е в Риби...
Така или иначе Меркурий е промяна , той е подвижен , безличен , хермафродит....При някои от нас визирам себе си е изключително важен... :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #910 -: Декември 19, 2010, 01:48:30 am »
Този път на ретро Меркурий си смених наведнъж козметичката, маникюристката и масажистката. Засега само маникюристката даде фира. Дано другите са ми на късмет ;).

А, да. И кабинета си смених. Вчера направо се изгърбих. Бях сама в малко стайче, сега се преместих в много просторно помещение, но ще съм с още двама колеги. От мъжки пол. Ще се комуникира ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #911 -: Декември 20, 2010, 05:06:53 am »
Честито, това са добри новини, дано тези промени да ти носят повече удовлетворение. Аз си смених работния кабинет преди година и малко и ми е толкова добре и толкова различно, все едно съм си сменила работата, а върша съвсем същото нещо.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Stella

• 7765
« Отговор #912 -: Декември 20, 2010, 05:44:41 am »
Абе, забелязвате ли, че този път по ретро Меркурий много добре си комуникираме? Пу-пу-пу! да не ни е уроки.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #913 -: Декември 20, 2010, 05:48:14 am »
Абе, забелязвате ли, че този път по ретро Меркурий много добре си комуникираме? Пу-пу-пу! да не ни е уроки.

Все пак е под управството на Юпитер.... ;D ;D

« Отговор #914 -: Декември 20, 2010, 05:49:37 am »

Този път даже ми се струва, че ще мине по-бързо  ;D Може би защото последната му седмица съм в отпуска и вече й се точа да мързелуваааааам  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

honi

• *
  • 96
« Отговор #915 -: Декември 21, 2010, 12:59:30 am »
Значи да започна с това, че моя Меркурий по натал си е ретро.
Чудя се какво може да стане, тъй като днес подадох жалба срещу мтел. В продължение на 6 месеца са ми начислявали някакви глупости на фактурата и дори не бяха сметнали за нужно да ме осведомят! Аз дълго време нямах представа колко ми е сметката и нямаше как да проверя, понеже от мтел са не само мошеници, но и некадърници (вероятно една голяма част от форума е усетила хаоса с фактурите). Вчера съвсем случайно реших от нямане какво да правя да си проверя сметката. И се оказа, че тия естествено са намерили начин да ми взимат допълнително пари. Бях толкова бясна, че още днес отидох да подам жалбата. Смятате ли, че понеже е ретро Мерк, нещо може да се обърка? Аз много искам да им натрия носа :-[ :angry: :angry: :angry: :angry:
Отрежеш ли крилете на жената, тя ще полети на метла!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #916 -: Декември 21, 2010, 01:19:08 am »
Те по ретро Мерк през септември нали се сменяха софтуъра и после бях не толкова изненадана от закъснението на фактурите, колкото от стойността на фактурата за м. септември - при все това, че сумите за плащане всеки месец малко се различават.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #917 -: Декември 21, 2010, 01:26:29 am »
 :-\ Странно, ретро Меркурий ми донесе доста добра новина днес, свързана с аналогиите му и натални, и мунданни..
Не е ретро по рождение.

Открояващите се транзити от днес са:

Сатурн точен тригон към Юпитер (управител на АС);
Мерк точен съвпад СЛВ;
Слънце (-1) съвпад СЛВ

*

holanda

« Отговор #918 -: Декември 21, 2010, 01:31:55 am »
Сатурн точен тригон към Юпитер (управител на АС);
Мерк точен съвпад СЛВ;
Слънце (-1) съвпад СЛВ

изглежда добре си работиш по програмата и сега береш плодове (жънеш си нивата  :P)

*

Asol

• 4140
« Отговор #919 -: Декември 21, 2010, 01:48:16 am »
Аброуд, не е само това. Към момента имаш повтаряне на натален аспект. Пълнолунието ти е върху оста на възлите и Сатурн. Да не е свързано с парични постъпления от съдружия ? Станала си шеф ?  :rolleyes: :P