Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450261 Прегледи
*

Jeni

Ретрограден Меркурий
« Отговор #20 -: Октомври 15, 2007, 08:56:19 pm »
.
« Последна редакция: Януари 31, 2009, 09:40:18 pm от Jeni »

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #21 -: Октомври 15, 2007, 09:18:27 pm »
До 1-ви ноември... но пък на 15-ти същия месец Марс тръгва ретро  :huh:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #22 -: Октомври 15, 2007, 09:38:50 pm »
Цитат
Unicorn ако беше толкова просто както си го обясняваш...досега не знам на какво щеше да заприличат хората и Земята  :rolleyes:  Това което ти се случва няма нищо общо с желанието да ти се случи,още повече в духовно отношение-нещата стават само когато си готов за тях и са част от пътя ти, разбира се не всеки е готов и не на всеки това му е пътя, за това и няма значение кви планетки и знаци имаш-важното е как ги изявяваш и дали въобще си способен на това.Твърдението ти "всеки вижда това ,което иска да види" само потвърждава нивото на съзнанието ти и това и до колко си се сблъсквала с един многоизмерен живот,единствено със забележката да не ставаш повече смешна изявавайки се по въпрос върху който не си особено компетентна или с личен опит,просто не смятай че разбирането до което си стигнала важи и за останалите за да ни рамкирваш по този направо детински в духовно отношение начин,ако си го определила за себе си.

Един път си позволи да ме оприличаваш,втори път дори и по-общо няма да ти позволя-нито ме знаеш какъв съм точно,нито пък още повече какво мога и зная и което има връзка 100% с реалността и няма нищо общо с желанията и въображението ми или тези на някой друг ако си свикнала със собственото си мерило за личния ти живот и духовното ти развитие и неговите граници да мериш който и да е.
Много огнена реакция,а за да не ставам груба,най- напред се научи да четеш в прав текст,след това лепи етикети на хората и раздавай правосъдие.Иронията ми не беше насочена към тебе,а към постинга точно преди моя.Но с подобна реакция ,с факта,че си позволяваш да съдиш за духовното равнище и развитието на човек,когото не познаваш,само демонстрираш ниска проява на собствените си планети,за липса на търпимост и духовно израстване ,за каквито претендираш.Не съм си позволявала подобни крайни реплики дори по отношение на хора,които са ме подразнили в този форум,смятам го за липса на възпитание,проява на лош вкус и т.н.А фанатизмът,демонстриран от твоя милост ,ми напомня за едни братя от арабските страни,които също смятат ,че са надминали всички по духовност,по можене,знаене и не само заплашват,но и си изпълняват заканите.Реагирай  по спокойно,за да не изпадаш ти в мешни ситуации.Тук е само форум,можеш да излееш цялата си душевна чернилка,щом така си решил,но в реалността подобно отношение има последици. ;)
« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 10:11:12 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #23 -: Октомври 15, 2007, 09:50:25 pm »
Цитат
Например аз си гледам програмата на лекциите от нета..и какво , всичко е оплескано, объркано, с грешки.
Принципът на Меркурий - в абстракция - е да се събира и бълва информация заради самата информация, без нейното обобщаване и класифициране. Дори си спомням, че най добрите "преписвачи" в училище бяха със силно застъпени меркуриеви знаци и Меркурий на трон.

Класифицирането и систематизирането на информацията е по Меркурий-Сатурн, а синтезът й е по Меркурий-Юпитер-Сатурн. Синтезът предполага осмисляне, а не механично запомняне и възпроизвеждане на научената информация.
В училище, а също и в повечето ВУЗ-ове, ни учат предимно на меркуриево-сатурнови схеми на "мислене", т.е. според общоприетия шаблон, което в днешни дни се нарича с модерната думичка "социализация" в първия случай и "специализация" във втория.
Тук говорим на езика на чистите идеи и принципи, а не в буквален смисъл.
В индивидуалната натална карта за определяне ролята, силата и достойнствата на Меркурий се използва доста по-сложна схема.

« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 10:23:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #24 -: Октомври 15, 2007, 10:02:16 pm »
Цитат
Абе,аз си имам изобилие от скорпионски планетки,с краен диспозитор ретро плутон,ама никакви усещания за нищо трансцедентално не ме гонят...
Да ви кажа честно, и на мен нищо "трансцедентално" не ми се случва, откакто Меркурий е в Скорпион и е тръгнал ретроградно... дори сънищата ми напоследък стават все по-сиви, по-рутинни и незапомнящи се. С тоя Сатурн на МЦ напоследък съм обзета от мания за работа  :D не знам доколко опозицията му към диспозитора на овнешките планети успява да потуши енергията на огнения стелиум в огнен дом. Всъщност някои "моменти" в изявата им, така да кажем, наистина като че ли минават на по-заден план, докато други се издигат на фокус - особено всички онези, които досега по един или друг начин, по моя собствена воля или против волята ми са били пренебрегнати  :huh:
Но наистина... никакви усещания за дежавю и астрални проекции напоследък не ме гонят, нито енергийни сънища, нито енергийни вампири даже, както се оплакват някои колежки  :lol:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ретрограден Меркурий
« Отговор #25 -: Октомври 15, 2007, 10:48:19 pm »
Хайде,хайде видяхме колко "общо" имаше поста ти с последния преди него и как си позволи да обобщаваш нещата,слепци да бяхме пак щеше да е очевадно,но нали хвърлена дума хвърлен камък няма какво сега да се опитваш да се оправдаваш,дори и това да беше както казваш във връзка с последния пост преди твоя,все пак си споменала всички по принцип (т.е. и извън този форум-ето това си е четене в прав текст)в което ти е грешката-иначе ни най-малко съм се засегнал аз,просто виждам как явно липсата ти на реални преживявания и други те карат прибързано да коментираш опита на други,съвсем приятелски ти го казвам това-ако нямаш поглед върху неща извън твоя опит,познание или близък контакт,по-добре не коментирай-тука може и да проявяваме някакво елементарно уважение,но това не означава че може да продължаваш все с коментари единствено изразяващи степента ти на ограничено разбиране и поглед,вместо една обективна преценка за нещата когато имаш такава за самото явление или личност.

И Unicorn нямам душевна чернилка за изливане,което въпреки това не ми пречи на мен и на други нормално възприемчиви спрямо написаното от теб да си правим изводите и да ти се покаже,че не си си в правото да заяваваш как стоят нещата за някой или по принцип спрямо и особено личните му преживявания .И бъди сигурна,че не си позволявам нещо,което не бих си позволил и в открит разговор,с всичките последици и за двамата-не съм някаква Рибка дето да я е страх от каквото и да е,ни най-малкото пък от влизането в конфронтация,когато отсрещанта страна не знае какви ги върши в стремежа си да отбелязва някаква жизнена активност просто. B)  

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #26 -: Октомври 15, 2007, 11:30:09 pm »
Ако смяташ,че постингът ми е оправдавание,явно наистина не умееш да четеш в прав текст,колкото до това дали си"рибка" ,явно си,след като кълвеш на най-елементарните провокации,или просто,без да го целя,разбира се, съм бръкнала с пръстче в раната,засегнала съм тънки струни на една изтерзана душа :D .Много жлъч,Sinyhe,за да е приятелски "съветът "ти,неумел опит да се оправдаеш,замаскиран в обвинения.А дали би я изредил цялата тирада и в устен вариант,няма как да разберем,така че,отново можеш да твърдиш ,каквото си искаш.Колкото до старата максима,че всеки вижда това,което иска да види,няма по-голяма истина от това и не виждам нищо обидно,в което,но явно в твоя случай параноята си казва думата.Често ли си обект на забележки и подигравки ,та си станал толкова чувствителен и не говори в множествено число,ако обичаш,защото хората,които не се страхуват да изразяват лична позиция,за какъвто се определяш и ти,не  се крият зад сигурността на "ние",
 ;) За мен темата е приключена,многословието е еквивалент на празнословие в повечето случаи ;) ,затова няма да продължавам.А и не съм" рибка",за да кълва на провокации. :lol:  
« Последна редакция: Октомври 15, 2007, 11:45:44 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #27 -: Октомври 16, 2007, 08:32:03 am »
На ретро Меркурий се зацикля здраво, така че внимавайте с караниците... изплуват на повърхността минали конфликти, неизяснени моменти в отношенията или се пренасят отнякъде другаде  :P   личен опит  ;) всеки път си казвам, че щом Меркурий се обърне ретро, няма да реагирам на никакви провокации... резултатът в повечето случаи е съсипващ, не си струва похабената енергия  :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #28 -: Октомври 16, 2007, 12:20:04 pm »
Unicorn за мен нещата дори не съществуват за да и бъдат приключвани-твоя си е отговорността за това което си написала и "нивото" на разбиране което си вложила в него засяга само и единствено теб,елемантарните ти доводи и психологически "анализ" си ги запази за някой друг-далеч съм от способностите ти да разбираш и определяш нещата и си също толкова далеч ако наистина си мислиш,че си бръкнала някъде и си засегнала нещо с думите си-по принцип даже не мисля,че въобще съм в състояние да се засегна от каквото и да е,така че си много далеч от реалността на нещата и тъй като не съм всеки човек върху който можеш да си наслагваш тези елементарни поведенчиски рамки,не винаги и както в случая отношението ми не е базирано на лични мотиви,а на обективни принципи,които ти явно вече ясно затвърди че ни си стигнала до там не само да ги разбираш,но и дефинираш преди това, което мисля е първото условие. :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #29 -: Октомври 16, 2007, 12:34:57 pm »
Ех тоя ретро Меркурий!  :lol: откога се мъча да ви пускам "сламки" в темата, да може да се хванем за тях и да продължим дискусията без да влизаме в лични битки, макар че темата за Меркурий общо взето е от изтъркана по-изтъркана вече  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #30 -: Октомври 16, 2007, 12:45:28 pm »
"Сламките" ги видяхме споко  :lol:  Ретро Меркурий е по-добре да го наречем "класика в жанра"  ;) Да,иначе и аз съм на мнение,че извън леките турбуленции в сърцето на един ретро Меркурий може да продължим чисто астрологически спрямо темата  :)  

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #31 -: Октомври 16, 2007, 12:55:04 pm »
Цитат
поведенчиски рамки
Не спираш да забавляваш с агресията и с ограничеността си,включително със забележителен правопис :D  :D  : :D
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 01:04:29 pm от unicorn »

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #32 -: Октомври 16, 2007, 01:08:10 pm »
Цитат
Ех тоя ретро Меркурий!  :lol: откога се мъча да ви пускам "сламки" в темата, да може да се хванем за тях и да продължим дискусията без да влизаме в лични битки, макар че темата за Меркурий общо взето е от изтъркана по-изтъркана вече  :rolleyes:
 Да,направило ми е впечатлние,даже веднъж споменах,че са изписани тонове за ретрограден Меркурий,а знаем сравнително по-малко за ретроградна Венера,Марс и
т.н. ;)  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #33 -: Октомври 16, 2007, 01:55:20 pm »
За разлика от тебе не се хващам за някакъв си правопис като нещо съществено,а за това което се казва и мисли,но както ти самата каза и то е ясно че важи 100% за теб при условие,че е нещо което си приела за себе си и което ти казах да не прехвърляш върху другите,"всеки вижда това,което иска да види"-явно за теб е нормално да мислиш посредствено и по повърхността и така да възприемаш и останалите.Правописната грешка си я видях много преди ти да я видиш и нарочно не я поправих,първо защото това е без значение за мен и второ,защото ми беше наясно как отново ще си покажеш дребнавоста  :lol:  :lol:   :lol:

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #34 -: Октомври 16, 2007, 02:18:53 pm »
Цитат
Да,направило ми е впечатлние,даже веднъж споменах,че са изписани тонове за ретрограден Меркурий,а знаем сравнително по-малко за ретроградна Венера,Марс и
т.н. ;)
Има страхотна книга на Ерин Съливан за ретроградните планети. Наистина по-трудно се чете, но дава много ценна информация. Главата за ретроградна Венера е особено интересна, разглежда се и от чисто митологична, и от астрономическа гледна точка.

клик тук  :)  
« Последна редакция: Октомври 16, 2007, 02:21:10 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #35 -: Октомври 16, 2007, 04:05:36 pm »
Някаква „буря” се е завихрила тук в мое отсъствие!

Нямям намерение да влизам в спорове, но тъй като „Иронията” както го нарече „Unicorn” беше насочена към моя пост ,само в допълнение ще кажа че , "ние не виждаме това което ни се иска да виждаме”, напротив ясното съзнание  и възприемане на многоизмерността на  реалността отваря пътища ,който на пръв поглед изглеждат трансцендентални и мистични,но дефакто това също е реалност. На този свят не са отделни единици хората притежаващи свръхсетивен усет и зрение,а колкото до твоите скорпионски  планети, те се движат от твоето съзнание и ако то е рамкирано до сивотата на ежедневието и не е отворено към финните вибрации , няма и да ги усетиш. Енергията следва мисълта. Когато съзнанието се извисява и не ограничава до заобикалящия го свят, имаме възможност да се придвижваме и в други пространства. Наистина в този случай Синухе е прав да не осъждаш нещо , докоето си нямала досег. Аз не претендирам за допир с някакви феноменални явления, всичко си е в рамките на нормалното. Астрални проекции, минали животи, енергийни сънища (аз лично на сън съм усещала мирис ,както и енергия, съответно имах и сън в който чух звукът на пианото, и тогава Меркурий не беше Ретрограден, нито в Скорпион). Нищо ново под Слънцето, само за нас непросветените човеци изглежда още странно.

*

Jeni

Ретрограден Меркурий
« Отговор #36 -: Октомври 16, 2007, 06:06:03 pm »
 :D
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 12:24:09 am от Jeni »

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #37 -: Октомври 16, 2007, 06:21:29 pm »
Цитат
За разлика от тебе не се хващам за някакъв си правопис като нещо съществено,а за това което се казва и мисли,но както ти самата каза и то е ясно че важи 100% за теб при условие,че е нещо което си приела за себе си и което ти казах да не прехвърляш върху другите,"всеки вижда това,което иска да види"-явно за теб е нормално да мислиш посредствено и по повърхността и така да възприемаш и останалите.Правописната грешка си я видях много преди ти да я видиш и нарочно не я поправих,първо защото това е без значение за мен и второ,защото ми беше наясно как отново ще си покажеш дребнавоста  :lol:  :lol:   :lol:
Моята дребнавост е отговор на твоето реваншистко отношение и поведение:D  

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #38 -: Октомври 16, 2007, 06:43:38 pm »
Цитат
Енергията следва мисълта.
Не знам до колко е прав колегата,имайки предвид личните му нападки,непредизвикани от подобни на неговите реплики.Незряло е един коментар да повлече такъв негативизъм у човек,който претендира за развита духовност.По другия въпрос- за това кой какво вижда или не вижда и смята за нереално,какви енергии овладява,не смяташ ли,че е малко наивно да се хващаш за думите ми,които визират конкретния момент.Да,в момента не усещам ,не виждам и не се докосвам до нищо трансцедентално,защото виждам това,което искам да видя.Това не значи,че преди не е било иначе,че по-късно няма да е различно.Това е нещо,което избирам аз.Но е излишно да ми обесняваш неща,които са ясни на всеки и които за никого не са странни и свръхестествени.Не можеш да правиш кардинални заключения за конкретна личност на база бегли впечатления,на база на един пост.Не е сериозно.А с всичко,което казваш, само доказваш,че човек действително вижда това,което му се иска да види.

*

unicorn

Ретрограден Меркурий
« Отговор #39 -: Октомври 16, 2007, 06:50:18 pm »
Цитат
Цитат
т.н. ;)
Има страхотна книга на Ерин Съливан за ретроградните планети. Наистина по-трудно се чете, но дава много ценна информация. Главата за ретроградна Венера е особено интересна, разглежда се и от чисто митологична, и от астрономическа гледна точка.

клик тук  :)
Книгата обещава да е интересна,впечатли ме заглавието,посветено на Марс,а ретроградния МАРС за сега ми е напълно непознат.Последният път,когато е бил ретро,все още не знаех нищо за ретроградността на планетите.