Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450775 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Ретрограден Меркурий
« Отговор #40 -: Октомври 16, 2007, 06:53:03 pm »
Всъщтност Меркурий има отношение и към техниката и то не само към компютрите,но и към всякакви машини- и за това при ретроградие се засягат по някакъв начин,това произтича от знак Дева и 6 дом,които по принцип си владее.Има една книга за ретро Мерк в която авторката разправя един смешен случай с прахосмукачката и...идеята е,че с ретро Мерк нещата изискват преосмисляне и преправяне,но това е отдавна известно и коментирано.Иначе съм установил силата на мисълта как наистина влияе и на техниката включително и на нейната работа-както за добро ,така и за зло;
при мен има едно смесено астрологично-нумерологично влияние от което преди все като идваше и ми ставаше лошо-Уранов Вторник (вторник с вибрация 4) тъй като смесва влиянието на Марс и Уран в този ден и изрично за него пише да се внимава с машини и други аналогии(които също са се акивирвали като напрежение),в такъв нумерологичен ден 3 пъти ми си е развалял компютъра с водене на ремонт и смяна на части  :D ,а това се засилва защото моя Марс е във Водолей точно на куспидата на 6 дом и се управлява от Уран в 3-ти,но вече му хванах цаката на този Уранов Вторник макар,че понякога компа ми именно тогава започва да забива.При правене на мантри имах един период през който имах 2 GSM-a и макар да бяха на 2 метра от мен на секцията винаги след мантрите ( и най-вече от ЛАМ) се изключваха сами от вибрациите  :rolleyes:  :D
При тебе това е колкото от ретро Мерк,толкова и от вълните на мисълта ти- просто хората които имаме специфично съзнание и мисъл влияем и специфично на пространството и обектите покрай нас.Иначе ретро Мерк само ги засилва нещата като цяло-или защото мисълта става по-дълбока и стига до по-вътрешни и силни енергии или защото направо си сменя вълновата квантова характеристика по някакъв си начин  :blink:  И не е необходимо това да е целенасочено от ума,виждал съм ефекти не само при мен,просто от присъствието на такъв човек в дадено енерго-информационно пространство.
Викам Марс за сега да го оставим и да го подкараме с пълна пара при самото ретроградие за по-интересен и близък поглед специално за конкретния му настоящ ретро период,иначе по принцип е просто:това което си важи по принцип за ретроградието се свързва с принципите на планетата. :)  

Ретрограден Меркурий
« Отговор #41 -: Октомври 17, 2007, 11:20:01 am »
Цитат

Има страхотна книга на Ерин Съливан за ретроградните планети. Наистина по-трудно се чете, но дава много ценна информация. Главата за ретроградна Венера е особено интересна, разглежда се и от чисто митологична, и от астрономическа гледна точка.

клик тук  :)
Голям хуморист е тоя: "...planets, asteroids, centaurs and miscellaneous space junk" :))

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #42 -: Октомври 17, 2007, 12:30:22 pm »
Цитат
"and miscellaneous space junk"
Ама имай предвид колко нашенски астролози най-ентусиазирано използват въпросния спейс джънк дори в интерпретацията на хорарните карти  :D като чуя за Хирон, Лилит, Селена, астероиди и минорни аспекти в хорар, направо ми призлява  :lol:
« Последна редакция: Октомври 17, 2007, 12:30:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Ретрограден Меркурий
« Отговор #43 -: Октомври 17, 2007, 01:28:13 pm »
Цитат
като чуя за Хирон, Лилит, Селена, астероиди и минорни аспекти в хорар, направо ми призлява  :lol:
Но нагон ни събира,
нонагон - ни дели :))

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #44 -: Октомври 17, 2007, 01:37:58 pm »
Цитат
Но нагон ни събира,
нонагон - ни дели :))
Т'ва нещо многу кармично ще да е  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Ретрограден Меркурий
« Отговор #45 -: Октомври 18, 2007, 06:46:16 pm »
Баси денят!

Каквито важни срещи можаха, ми се провалиха. При това ми се казва в момента, в който вече съм там и никой не ебава да ми звънне предварително.
Каквито действия можаха, се провалиха, майстор не дойде и го чаках на макс, едно нещо не пуснаха и що мола ви се? Що мазето междувременно се оказва пълно с ла.на! А откъде, неизвестно, 4 часа помеждудругото чакам идиот от ВиК, оня дошъл и си заминал, насмалко да ме карат да диря някаква решетка номер 1 около блока, без да я знам изобщо какво представлява и дали е на метър под земята или два в небето.
Нищо не се получава неска.

При вас как е?  :ph34r:  

*

sunrain

• 6710
Ретрограден Меркурий
« Отговор #46 -: Октомври 18, 2007, 06:48:43 pm »
Побъркация е точната дума за последните седмици/дни/днес, но то при мен не се знае точно от кой транзит е. То да е само ретро Маркурий ... Освен това днес имам и страшно главоболие.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

kaily

• 5145
Ретрограден Меркурий
« Отговор #47 -: Октомври 18, 2007, 06:56:41 pm »
Бе не се знае, ама доскоро вие се жалвахте, а аз ви гледах високомерно и с идеята че куршум не ме лови. А днес сичкото накуп.  :blink:  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #48 -: Октомври 18, 2007, 07:40:11 pm »
За тва се вика "да не се прайм много много за да не ни напраят (транзитите)"  :D

Иначе вчера забелязах масово,че никой нямаше апетит и не му се ядеше много,а днес и мен сега леко ме гони нещо като полуглавоболие, леко неразположение и незнам на какво се дължи...едва ли ще е само от ретро Мерка,може нещо лощо да става някъде или магнитни бури да има,понякога нищо не ми влияе,а друг път всичко от 50 000 километра  :angry:  :unsure:

*

kaily

• 5145
Ретрограден Меркурий
« Отговор #49 -: Октомври 18, 2007, 08:13:14 pm »
Е то и на мен не ми се яде и направо ми се гади, ма го отдавам на нерви и направо на стрес.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #50 -: Октомври 18, 2007, 09:47:30 pm »
Да ви разправям и за моята ретроградна епопея  :angry:
Тъкмо се похвалих вчера или онзи ден в друг астрологичен форум, че само на мен ретро Меркурий не ми действа, и ето ти на!
От вчера имам проблеми с дом. компютър, тази вечер успях да го включа след поне 30 опита за рестартиране. Това, че пиша в момента, е щастлива случайност.
Другата шега на "палавника" тази вечер е още по-неприятна.
С един познат щяхме да ходим на кафе и, малко преди да ми се обади, установих, че имам проблеми с компютъра. Като излизах навън, направо ми беше причерняло пред очите. Започнах да му надувам главата в колата с компютърните си проблеми. И момчето взе, че се разсея, даде леко на заден из тесните варненски улички с една до друга паркирани коли и леко одраска едно лъскаво дълго ауди... не след дълго изскочиха и неговите собственици от един гаражен офис. Абе пълна тъпотия.
Повредата не бе сериозна, почти нищо й нямаше на колата, но собственикът поиска доста сериозна сума пари в кеш  :D фактически не ставаше въпрос за ПТП, а леко одраскване, което повлича след себе си финансови интереси. Следвайки съвета на една моя приятелка, след 30 минути размисъл и преливане от пусто в празно решихме да извикаме полицейски екип. Чакахме още около час. След като пристигна екипът, се установи, че е било напразно, съветът на полицаите също бе да се разберем със собственика на одрасканата кола лично без да се съставя акт за гражданска отгорност, защото с акт сумата щяла да бъде двойно по-солидна  ;)
Кафе така и не изпихме  :D и си тръгнахме с поизпразнени джобове  :lol:
Прибрах се в къщи и започнах бясно да рестартирам компютъра, и всеки път даваше проблем. На 20-ия път успях и ето ме тук...
Да му се не види, тоя ретро Меркурий!  :blink:
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 09:50:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #51 -: Октомври 18, 2007, 09:54:32 pm »
Цитат
Що мазето междувременно се оказва пълно с ла.на! А откъде, неизвестно, 4 часа помеждудругото чакам идиот от ВиК...
Меркурий не е само ретро, а и е в Скорпион  :D
Нали се сещаш, че Скорпион и Плутон се асоциират с мръсните канали и всичко що съдържат  :lol:
От мунданна гледна точка дали периодът е добър за изпиране на мръсни парички? Как мислите? Не че имам нещо, просто любопитствам  :P  :D

П.С. Кайли, каква телепатия обаждаш  :D днес тъкмо си мислех за ретроградието на Меркурий в Скорпи и първата ми асоциация беше как всичко се задръства с ла*на  :lol:  
« Последна редакция: Октомври 18, 2007, 09:57:28 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #52 -: Октомври 18, 2007, 11:45:29 pm »
Ех тоя ретро Мерк-то човек най-често в ситуации предизвикани от него най-вече не знае какво да прави и му се губи много време-това като цяло е характерно за самото влияние без значение конкретната ситуация-иначе няма ви разправям какви съм чувал от предишни ретроградия... :rolleyes:  Направо си е за филм  :D

Lillie вземи му побай малко на твоя комп  :lol:  ма без майтап,нещо освен всичко друго му изчисти и астралното пространство около него-аз като си "чистя" стаята и после компа направо хвърчи,почне ли много да забива без видими причини(пуснал съм само 1,2 програми),установявам че се блокира от разните полета наоколо-разхлабвам ги и адиос мучачос! :D

Туй за мръсните парички ме навежда на мисъл по отношение на ретро планетите и особено Меркурий ,която имах преди известно време-според мен едно ретроградие и особено на Меркурий би трябвало да помага за разкриване на престъпления,независимо от каква сфера-тъй като има връщане към незавършени или досега тайни афери,особено пък в Скорпион и имайки предвид съпътстващото кармично разплащане,един такъв ретро период би трябвало да води до изплуване на мръсотии от всякакъв характер и до развързване на ментални възли маскирани ефективно до преди ретро. ;)  

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #53 -: Октомври 19, 2007, 08:49:41 am »
Цитат
Lillie вземи му побай малко на твоя комп  :lol:  ма без майтап,нещо освен всичко друго му изчисти и астралното пространство около него...
И как да му бая?  :lol: само ако знаеш, че кълбото от кабели и свръзки заема повече място от компютърната конфигурация - правено е от Слънце във Водолей  :D кажи му водолей и не го обиждай повече  :P  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
Ретрограден Меркурий
« Отговор #54 -: Октомври 19, 2007, 09:17:55 am »
Тъй като това е страницата с оплаквания, ще добавя едно две.

1) Моята е мениджърка е Дева със Асц Дева и Слънце съвпад на Меркурий ( в казини)  върху Асцендента. По принцип е изключително дипломатичен човек, хармоничен, подхождащ с разбиране и рядко може да я видиш изнервена, но напоследък език и стана по остър, не че аз нямам заслуга затова ,но ми направи впечатление, че ретроградността на Меркурий не я пощади. Трябваше да се сключва сделка в сряда и то в друг провинциален град, но видиш  ли Меркурий си каза тежката дума, и нотариуса върна сделката и я остави за другия ден. На предното ретроградие пак имаше екшън при сключването на една сделка. Жена продава имот, който обаче е закупен по време на брак , и това го открива нотариуса в деня на сделката. Оказва се че жената отдавна  е приключила взаимоотношенията си със бившия си съпруг и не знае дори къде живее, за да може да се свържат с него и той да подпише заявление за доброволно отказване от права върху имота. Моята шефка грабва жената, качват се в колата и тръгват на издирване. Отиват до апартамента му ,но съседи казват че той отдавна не живее там,бил станал клошар, обаче не щеш ли за късмет едно момченце го видяло преди 2 дни на един строеж. Отиват на строежа и го намират, и хоп с калните цървулки пред нотариуса за подписване на документите за доброволна делба. Възхищавам се на упоритостта на моята шефка  и вярата й до последно докато не се увери ,че наистина е невъзможно да се осъществи или разреши съответно ситуация или проблем.

2) що се касае до главоболието и аз имах такова във вторник. Ужас, едвам прочитах редовете в книгата и накрая реших да не се мъча, легнах , взех си минералити и на дригуя ден бях свежа като краставичка.

3) Ретро Меркурий пак ме срещна с онзи непознат на същото място.

4)Сестра ми вчера имаше изпит по кормуване, и горката не могла да си обясни как е направила такава елементарна грешка да мине на червено. Какво да й обяснявам , не е минала на червено, минал я е Ретрограден Меркурий.

*

kaily

• 5145
Ретрограден Меркурий
« Отговор #55 -: Октомври 19, 2007, 11:16:23 am »
Цитат
едно ретроградие и особено на Меркурий би трябвало да помага за разкриване на престъпления,независимо от каква сфера-тъй като има връщане към незавършени или досега тайни афери,особено пък в Скорпион и имайки предвид съпътстващото кармично разплащане,един такъв ретро период би трябвало да води до изплуване на мръсотии от всякакъв характер и до развързване на ментални възли маскирани ефективно до преди ретро. ;)
Много интересно.
Таман с моя шеф манечкия що ми натвори куп неприятности още преди да напусна.
И с факта, че ми се иска възмездие. Още повече, че се поставих добре та даже отлично по средата на септември при много по-висши шефове, които не ме и знаеха дотогава.
Просто се наложи да реагирам бързо и да свърша работа, която можеше да бъде изпусната, а в същото това време дребният ми шеф хем не беше на работа, а трябваше, хем си беше изключил и телефона и никой не можа да го намери.
И висшите шефове се наложи да се положат на мен, защото нямаха друг избор.
Стана така, че дребното нищожество се оля за пореден път, ма тогава просто беше видимо, а аз излетях с действията нагоре.

И две седмици след това дребното нищожество решава, че не му харесва характера ми и няма забележки към работата ми, обаче не се чувства комфортно с мен и затова аз да си ходя.

Честно казано, още при оная ситуация септемврийската забелязах, че нещата се подреждат много странно и в моя полза и се зачудих, щото беше поредица от случайни съвпадения, а случайни съвпадения просто не съществуват.
И после на дребното тиранче му влезна бръмбар в главата и ми скъса нервичките един следобед да ме изгони, и това беше адски странно, просто щото нормален човек така няма да се държи, аз бех по-учудена от силата, която го е завладяла, отколкото от перспективата да си диря нова работа.  :lol:

Та сега, като викаш изплуване на лайна и разплитане на скритото, дали нема му изплуват всички лайна, де аз като подчинена съм ги видяла отдавна, ма отгоре се не видат.... B)  <_<  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #56 -: Октомври 19, 2007, 01:37:32 pm »
За "баенето",което не е никак такова,просто една църковна свещ си вземи и си пречисти стаята с компа и особено около него започвайки обратно на часовниковата стрелка от вратата,а около компа повече кръгови движения, по време на цялото свещенодействие казвай"Както гори и се топи свещта така да изгорят и се стопят всички негативни енергии,болести,магии,старо и ненужно от мен,моя дом и тази стая,Амин!"-ако е от информационно-енергийното поле в стаята може и да има подобрение  :)  ако ли не някоя и друга преинсталацийка,нали ретро Мерк любима му е представката "пре"  :D

Кайли рано или късно според нашите си представи всеки си получава заслуженото и аз съм виждал какво ли не,но понякога макар че е трудно да се възприеме подобни хора са не случайно на такива постове-някъде из горните етажи на тази друга фирма за някои този човек има смисъл да е там именно заради личността му,не заради професионализма му,а и кой знае ако както викаш шефовете са няколко дали не си играят разни игрички помежду си ипзолзвайки тоз или онзи за непряко влияние,бизнеса не е църква,макар църквите да са вече бизнес,така че няма за какво да се шашкаш излишно- както се вика нищо ново под Слънцето  :rolleyes:  Ретро Мерк ще си върши работата спокич,както и ретро Марса след това-все ще покаже слабите звена на много неща,пък вече е лична свободна воля на засегнатите и интересите им как ще реагират-запазвайки слабото им минало положение или създавайки ново.Ама ти най-накрая вземи се отърси от тоя мошеник!Новите начала изискват пълно скъсване с предходното-не си насочвай мисълта натам,чисто еволюционно ти е необходимо това за по-бързо засилване на новото в бъдещето. ;)  

*

Lillie

• 30532
Ретрограден Меркурий
« Отговор #57 -: Октомври 19, 2007, 01:40:07 pm »
Цитат
ако ли не някоя и друга преинсталацийка,нали ретро Мерк любима му е представката "пре"  :D

Sinyhe, мисля, че преинсталацията ще свърши по-добра работа от баенето със свещ, имайки предвид, че от три години не ми е преинсталиран уиндоуса  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #58 -: Октомври 19, 2007, 01:44:01 pm »
Мой близък също имаше изпит за шофьор онзи ден и както и "предрекох" го скъсаха на листовките  :rolleyes:  скоро има поправка и тоя път тъй като ще е още ретро Мерк му викам малко да се озапти(на планетата)-един път му е достатъчно проявлението  :D  Отгоре на всичко човек е с Мерк в Скорпион в натал и както няма случайности на датата на поправката транзитния ще е в точен съвпад с него-засега само се чудя дали това няма да му засили късмета в смисъл да доведе до желаното събитие,доколкото съвпада води до ново начало и нови постижения,ако ли не поне знам че астрологично ще има още 1 шанс-3 път когато Мерк стане директен върху Мерка му. :)  

*

Синухе

• 4978
Ретрограден Меркурий
« Отговор #59 -: Октомври 19, 2007, 01:50:36 pm »
Lillie най-добре направи и двете! ;)  Така ефекта ще е двоен-хем Меркурий ще е доволен -от преинсталацията,хем и Скорпиона от пречистването на енергетиката в пространството! После компа трябва да хвърчи  :D  само внимавай да не литне към някое измерение,че трудно им се хваща входа  :lol: