Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449914 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1260 -: Август 26, 2011, 01:57:36 pm »
Имам няколко такива случая и все по ретро Меркурий става.
И една такава ретро "среща" продължава две години вече.  :-[
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1261 -: Август 26, 2011, 02:27:37 pm »
По ретро Мерк и аз се завръщам.. ;D
Аз се чудя що ми гръмна лаптопа(необратимо) и ще връщам iPhone си(слава Богу,че е в гаранция),а тя каква била работата.. :-[

*

Stella

• 7765
« Отговор #1262 -: Август 26, 2011, 10:18:33 pm »
А договор за заем кога е добре да се подпише - след 10-ти ли, че срока бил до 31,08?

На 27-ми Меркурий обръща посоката.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1263 -: Август 26, 2011, 10:21:02 pm »

Но забелязах, че често по време на ретроградията се случват случайни срещи с неслучайни хора.  ;)

:unsure:  :-\ Доколко ти е представителна статистическата извадка ?  :rolleyes: :P

Не е задължително да има технически проблем, който да се прояви веднага.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1264 -: Август 26, 2011, 10:25:41 pm »
Една моя позната си беше купила кола по ретро Меркурий, проблем нямаше, така и не се появи впоследствие. Но колата не беше употребявана, чисто нова от автомобилен салон.

На бившия преди две години, когато си купуваше кола, му я пробутаха със скрити дефекти, впоследствие поддръжката му излезе доста скъпо. Колата не беше нова обаче. Все не ме слушаше като му казвах по ретро Меркурий да продава (ако иска от нещо да се отърве), а не да купува.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #1265 -: Август 26, 2011, 11:13:32 pm »
А тези, които са с натален ретро Меркурий по обратния начин ли да действат?  :blink: Аз съм с ретро Мерк и нещо досега не съм забелязала проблеми при транзитен такъв..иначе спазих условието да е директен при брак и сега се замислям, че се получи леко разминаване в ритуалната зала с това, което служителите бяха подготвили и , което очаквахме ние..
Все не ме слушаше като му казвах по ретро Меркурий да продава (ако иска от нещо да се отърве), а не да купува.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1266 -: Август 30, 2011, 02:31:42 pm »
Каква глупост направих, мама му стара, яд ме е на себе си.
Получих от един мой клиент голям бизнес план за превод и се досетих, че преди две години съм правила подобен такъв за същия. Открих го в "Изпратени" в мейла, но се оказа, че тогава го бях защитила с парола (не бях сигурна дали услугата ще бъде заплатена, сумата не беше малка, а при нас всичко се предава и после се плаща). Вече не си спомням паролата, бях я записала на едно листче и после го дадох на клиента.

Едит: Йеее, току що открих друго копие на файла, некодирано.  ;D Ако някой види какъв хаос е в компютъра ми, ще се хване за главата!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1267 -: Септември 03, 2011, 10:08:43 pm »
Щом се налага...
Понякога се замислям дали не се преекспонира това ретроградие.

.....ох,въобще не се преекспонира- жива набутвация си е да започваш ремонт по време на такова ретроградие/писах по-горе/..... и сега чак ми излизат дефектите от работата- едно,че всички уговорки се проваляха,не се изпълняваше договореното, и качеството на работата беше......./но това  въобще не го отдавам на меркурий,вс./, а сега излизат и скритите дефекти и продължават дребни неща да остават недовършени.....уж всичко мислих,премислях,подреждах....цък.....този ремонт беше най-трудното нещо,което съм правила в съзнат си живот,момичета...иначе естетиЦки стават красивички нещата ,ама с такова огромно усилие и на 3-4път!!!
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

« Отговор #1268 -: Септември 04, 2011, 07:19:25 am »
аз пък реших да си експериментирам, синът ми е с ретро Мерк Лъв по натал и той ми купи месомелачка с много приставки за рендосване на зеленчуци,  сега в края на ретро периода, пък аз ще му се издължа като мине сянката на ретроградието, да видим качествена ли ще излезе покупката- да се надхитряш с ретро Меркурий ;D
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

AH

• 2201
« Отговор #1269 -: Септември 04, 2011, 08:40:32 am »
аз пък реших да си експериментирам, синът ми е с ретро Мерк Лъв по натал и той ми купи месомелачка с много приставки за рендосване на зеленчуци,  сега в края на ретро периода, пък аз ще му се издължа като мине сянката на ретроградието, да видим качествена ли ще излезе покупката- да се надхитряш с ретро Меркурий ;D

щом ретрограден в радикса, рядко пречи:)

Пък и производителите на месомелачки нали трябва да работят:)- особено сега в тая безкрайна икономическа криза:)

*

Stella

• 7765
« Отговор #1270 -: Септември 04, 2011, 01:10:26 pm »
Това, че ретро периодът на планетите се отразява по-добре на родените с ретроградни такива е поредният мит в астрологията. Моите наблюдения показват, че никой не е застрахован от грешки, недоразумения и неразбирателства в период на ретро Меркурий. зависи в кои сфери ще се прояви от това кои домове управлява и през кой дом транзитира.

В моята натална карта Юпитер е ретрограден, а той управлява 1-ви  и 12-ти дом. Би трябвало да имам ужасен късмет за месеци напред.  ;D ;D ;D ;D ;D Да, ама не! Чувствам се много по-несигурна, откакто Юпитер обърна посоката. За това вътрешно чувство няма ниикаква обективна причина, затова се старая да го игнорирам и да продължавам самоуверено по стария начин, но ретроградният У1 напомня за себе си.
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 01:14:48 pm от Stella »

*

AH

• 2201
« Отговор #1271 -: Септември 04, 2011, 01:24:07 pm »
АН, а ако в радикса е ретро, но в прогресивната карта е директен, това какво ще значи? Защото по време на ретро Меркурий ми се развалиха сума ти неща, а вчера и прахосмукачката се счупи... :-\
Е, това с ретроградността на Меркурий и отказа на техниката в къщи е малко пресилено като зависимост пък и не е особено важно:) Техниките се чупят и когато не е ретрограден също толкова често:)
Но другото е интересно – предполага се, че когато ретрограден Меркурий от радикса тръгне директно по прогресии, се случват някои важни неща в живота на човек, свързани с аналогиите на Меркурий. Например при децата – ако до някоя годишна възраст ученето не ги е привличало, при тръгването му директно по прогресии изведнъж започват да се изявяват в училище:) /да не разбереш, че хора с ретрограден Меркурий в радикса задължително имат проблеми в училище:)/
Ти забеляза ли нещо специално при тръгването му директно или не си обръщала внимание?

*

AH

• 2201
« Отговор #1272 -: Септември 04, 2011, 01:28:36 pm »
В моята натална карта Юпитер е ретрограден, а той управлява 1-ви  и 12-ти дом. Би трябвало да имам ужасен късмет за месеци напред.  ;D ;D ;D ;D ;D Да, ама не! Чувствам се много по-несигурна, откакто Юпитер обърна посоката. За това вътрешно чувство няма ниикаква обективна причина, затова се старая да го игнорирам и да продължавам самоуверено по стария начин, но ретроградният У1 напомня за себе си.

Защо несигурността и увереността в стария начин ги свързваш с ретроградността на Юпитер? Нищо друго ли не ги обяснява в хороскопа ти в момента?

*

Stella

• 7765
« Отговор #1273 -: Септември 04, 2011, 10:19:59 pm »
Хони, аз имам директен Меркурий в натала. Когато съм била 14 годишна е станал ретрограден и си е останал такъв 23 години. Когато тръгва директно през 2003 г. се разведох - оправлява ми 7-ми дом. Но аз имах и други показатели за развод, така че е два ли е само това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1274 -: Септември 04, 2011, 10:33:55 pm »
С директен Меркурий съм по натал, но когато се обръща ретроградно по прогресия, започвам да изучавам астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1275 -: Септември 04, 2011, 10:51:48 pm »
И в моя натал Меркурий е директен (ретроградната му фаза е приключила 2 дни преди раждането ми). Ако правилно съм постоявала картите, в прогресиите ми Меркурий няма да стане ретрограден почти до 100-ната ми годишнина (ако живея толкова, разбира се ;D). Дотогава, живот и здраве, ще е сменил 4 знака без да броим наталния. Означава ли това, че ще променям поне няколко пъти начина си на мислене и възприемане на менталния свят и че никога няма да задълбая в нещо сериозно, а ще сменям областите си на интереси непрекъснато? Хайде да се поправя малко, че се изсилих с това 100. Прог. Меркурий ще стане ретрограден около 94-95-тата ми годишнина.
« Последна редакция: Септември 04, 2011, 10:57:08 pm от Mirabella »

*

Stella

• 7765
« Отговор #1276 -: Септември 04, 2011, 11:01:15 pm »
И в моя натал Меркурий е директен (ретроградната му фаза е приключила 2 дни преди раждането ми). Ако правилно съм постоявала картите, в прогресиите ми Меркурий няма да стане ретрограден почти до 100-ната ми годишнина (ако живея толкова, разбира се ;D). Дотогава, живот и здраве, ще е сменил 4 знака без да броим наталния. Означава ли това, че ще променям поне няколко пъти начина си на мислене и възприемане на менталния свят и че никога няма да задълбая в нещо сериозно, а ще сменям областите си на интереси непрекъснато? Хайде да се поправя малко, че се изсилих с това 100. Прог. Меркурий ще стане ретрограден около 94-95-тата ми годишнина.

Блазе ти! Моят Меркурий не е мръднал от Риби и никога няма да напусне този знак по прогресия. Марс не е мръднал на повече от 1,5 градуса и това че е на 29 градуса Везни е късмет, щото прогресира до 0 гр. и няколко минути в Скорпион. Очаквам го да се върне във Везни в преклонна възраст. И това, заради ретроградното движение на тези персонални планети след раждането ми.

« Отговор #1277 -: Септември 04, 2011, 11:07:13 pm »
Ако става дума за Марс и моят не е мръднал напред (в натала ми е стационарен). Сега мърда назад. Може би заради това ми липсват енергия и тласък. Усещам, че съм закотвила на едно място без желание за движение. Мисля, че в Скорпион Марс би трябвало да се чувства значително по-добре. Моят завинаги ще бъде в падение.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1278 -: Септември 04, 2011, 11:40:36 pm »

Защо несигурността и увереността в стария начин ги свързваш с ретроградността на Юпитер? Нищо друго ли не ги обяснява в хороскопа ти в момента?

Защото Юпитер ми управлява асцендента и вероятно съм повече загрижена и повече анализирам впечатлението, което правя и лицето, което показвам пред света. Само предполагам. Другият фактор би могъл да бъде тр. Марс, който преминава през Рак в момента и е на К8. Предстои да ми направи съвпад с наталния Юпитер на К8- имам страх от агресия, заради този транзит и ми се струва, че съм станала твърде уязвима.

С тр. Сатурн и Марс върху У1 и на К8 съм се страхувала дори за физическата си безопасност. Имах случай на нападение с цел грабеж преди години, но тогава Сатурн беше виновника.

*

AH

• 2201
« Отговор #1279 -: Септември 05, 2011, 07:31:28 am »
АН, той е тръгнал директно през 1999 :unsure: Тогава съм била на 10-11. Не си спомням много-много, но тогава се преместих в ново училище, където беше ужасно, имах ужасни съученици и бях обект на тормоз от тяхна страна. Проблеми с ученето никога не съм имала, с общуването обаче... Тогава по-скоро бих казала, че проблемите в общуването ми се задълбочиха ужасно много. Не знам има ли връзка с ретро меркурий...

Това с проблемите по някои от аналогиите  на  Меркурий, когато е ретрограден  в радикса, се проявява по различен начин- при някои хора е общуването /може просто да имат специални изисквания – например, да не желаят да общуват с хора, които са им скучни или „изкристализирали“:)/, или пък при пътувания /едновременно може да ги искат и търсят, а в последствие да се отегчават, когато са на път или пък всичко да им се обърква преди пътуване, или пък да се натоварват много с организацията на пътуването/, или пък при обучения /да смятат, че искат нещо да учат, а когато го започнат, да се разочароват/ и т.н.

Някои капацитети в астрологията, като Шулман, дават един пример за ретроградния Меркурий, свързвайки го с фазите му – човек изживява по-пълноценно нещата на ментално ниво, отколкото в реалността – например, очакваш някакво добро събитие- в мислите си си го планирала подробно и ти е много интересно- когато в едно бъдеще време то се реализира, вече си загубила първоначалния интерес и то ти доскучава- ако ти се е случвало, ще го разбереш.