АН, той е тръгнал директно през 1999 :unsure: Тогава съм била на 10-11. Не си спомням много-много, но тогава се преместих в ново училище, където беше ужасно, имах ужасни съученици и бях обект на тормоз от тяхна страна. Проблеми с ученето никога не съм имала, с общуването обаче... Тогава по-скоро бих казала, че проблемите в общуването ми се задълбочиха ужасно много. Не знам има ли връзка с ретро меркурий...
Това с проблемите по някои от аналогиите на Меркурий, когато е ретрограден в радикса, се проявява по различен начин- при някои хора е общуването /може просто да имат специални изисквания – например, да не желаят да общуват с хора, които са им скучни или „изкристализирали“:)/, или пък при пътувания /едновременно може да ги искат и търсят, а в последствие да се отегчават, когато са на път или пък всичко да им се обърква преди пътуване, или пък да се натоварват много с организацията на пътуването/, или пък при обучения /да смятат, че искат нещо да учат, а когато го започнат, да се разочароват/ и т.н.
Някои капацитети в астрологията, като Шулман, дават един пример за ретроградния Меркурий, свързвайки го с фазите му – човек изживява по-пълноценно нещата на ментално ниво, отколкото в реалността – например, очакваш някакво добро събитие- в мислите си си го планирала подробно и ти е много интересно- когато в едно бъдеще време то се реализира, вече си загубила първоначалния интерес и то ти доскучава- ако ти се е случвало, ще го разбереш.