Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449853 Прегледи
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1460 -: Май 17, 2012, 11:36:47 am »
става въпрос за средата на юли, когато ще е ретрограден меркурий. тогава ми предстои преместване.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1461 -: Май 17, 2012, 03:00:25 pm »
става въпрос за средата на юли, когато ще е ретрограден меркурий. тогава ми предстои преместване.

Може да имаш неуредици с транспортирането на мебелите. Но зависи, също така Меркурий дали не ти управлява 4-ти дом в хороскопа. В такъв слечай повече ще ти влияе. Но какво значи - да отложа? - говориш сякаш ще идва апокалипсиса. Ще имах досадни забавяния, отсрочки, по 2-3 пъти ще ти се налага да правиш едно и също нещо, ще допускаш досадни грешки, това е. Може да се счупи колата, пази боже!
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #1462 -: Май 17, 2012, 04:22:30 pm »
мерси за отговора. Чак апокалипсис не,но все пак си е нова стъпка в живота и не исках да има ретроградни планети..
Ако може да донесе само дребни неуредици и забравени неща здраве да е!

*

Stella

• 7765
« Отговор #1463 -: Май 18, 2012, 07:27:52 pm »
Усилено си работи взаимната рецепция между Венера и Меркурий, така че все едно Меркът е ретро. Днес ми падна батерията на телефона в най-неподходящия момент, на наши доброволци им се счупи абтобуса и позакъсняха за кампанията, така че нямаше как да се свържем с тях, а си имах дребни главоболия и с една колетна пратка. Вече се уверих във взаимната рецепция.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Asol

• 4140
« Отговор #1464 -: Май 18, 2012, 08:08:26 pm »
... някои хора пък печелят от инвестиране в акции при ретро Венера.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1465 -: Май 18, 2012, 09:03:21 pm »
... някои хора пък печелят от инвестиране в акции при ретро Венера.

Логично! Акциите са противоположното на Венера и Телец, търси ги по 8-ми дом.
Ако се играе на фондовата борса - по Слънце и по 5-ти дом.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1466 -: Май 18, 2012, 09:36:44 pm »
Венера е естествен сигнификатор на материални ценности и сега е ретро - това ми е логиката, а във визирания от мен случай се наблюдава възвръщаемост на вложеното. Някой беше пуснал картата на Боно, но не можах да намеря коментара иначе щеше да е интересно да съпоставим нещата.

Идеята ми по-скоро беше, че ретроградността не винаги трябва да я свързваме с "назадък" и спънки в буквалния смисъл на думата. Например по време на период на ретрограден Меркурий може да подхождаме по-прецизно към обработката на някакви документи и някои по-идейни хрумвания да придобият по-ясни очертания.

« Отговор #1467 -: Юли 02, 2012, 01:17:47 pm »
Цитат
Ретроградие - 15 юли до 8 август 2012

При мен ще транзитира в 12дом. :thinking:

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1468 -: Юли 02, 2012, 03:11:13 pm »
При мен е в 10. Както ме вълнуват делата по дома в момента.... Тъкмо Венера се обърна, и Меркурий взе, че и той се обърна.......  :91: :91: :91: :91: :91: :91: :91:
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1469 -: Юли 14, 2012, 09:39:56 pm »
Ретро меркурия подкрепя ли интернетните запознанства? :-\

Никой не казва,че е започване на нещо ново,а просто така....ако се случи :rolleyes:

При мен ще транзитира през 1ви дом,тригон с наталния,квадрат венера,секстил с уран У7 и 8. :lol:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1470 -: Юли 14, 2012, 10:00:52 pm »
Не знам какво подкрепя тоя пакостник, но ме е яд, че получих отговор от една софийска агенция, когато вече е бил в сянката си, почти в градуса на стационарността. И както гледам, май ще има "една напред и две назад" (нищо, че не е рачешко ретроградието) - в отговор на техния мейл ги бомбардирах с три и засега никакъв отговор няма...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1471 -: Юли 14, 2012, 10:12:35 pm »
Значи да не се напъвам много да ходя по интервюта  ;D. Да си подгоня длъжниците по-добре, имам доста вземания да събирам.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1472 -: Юли 14, 2012, 10:20:57 pm »
Повече никакви интервюта, че съвсем ще изпадна в дилема.  ;D

До края на юли трябва да дам отговор след едно интервю - как можах да сваря ретро Мерк, думи нямам!

Но знае ли човек - през ретроградието може да ми изцвъкат някой по-голям проект за превод, тогава съмненията от само себе си могат да отпаднат, просто ще откажа предложението за смяна на работа.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1473 -: Юли 14, 2012, 10:48:27 pm »
Може да си ходиш по интервюта, пък за договора да се видите нарочно след ретроградието:)
Мъжът ми подписа два договора по време на ретро Мерк, той самият е с ретро Меркурий и сам прекрати и двата договора  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Stella

• 7765
« Отговор #1474 -: Юли 15, 2012, 05:07:36 pm »
Няма твърдо правило, че се разпадат връзки и договори, сключени по ретро Меркурий. Но пък със сигурност има предоговаряне на условия, объркани ситуации, поправяне на грешки и недоразумения.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1475 -: Юли 15, 2012, 05:33:51 pm »
Няма твърдо правило, че се разпадат връзки и договори, сключени по ретро Меркурий. Но пък със сигурност има предоговаряне на условия, объркани ситуации, поправяне на грешки и недоразумения.

Много зле тогава се получава при мен :'( Ретро Меркурий ще минава напред-назад върху натален Марс и МЦ, тъкмо уж чакам другата седмица предложението за новата позиция или поне покана за интервю:( Нещо няма да е наред явно! Още повече че в натала Меркурий е в 6-ти (работата) и е У9 и 11-ти домове, как можа точно сега да е ретро!
Еми случва се! Аз съм ходила на конкурс за работа по ретро Юпитер и той се повтори - явявах се втори път. Основах фондацията по ретро Юпитер - наложиха се промени в Учредителния акт след около 2 години, но и това не е болка за умиралка. И работата спечелих и фондацията си работи успешно. Не се плашете толкова - каквото е писано да стане, то ще стане. Вижте си аспектите към наталните - те са водещи. Не може да се случи нещо, което не е активирано по натал.

« Отговор #1476 -: Юли 15, 2012, 06:00:26 pm »
При мен Меркурий се обръща ретро в 8 дом, а в наталната карта е на К2. Прави точна опозиция с нат. Мерк, който е У6 (Близнаци) и У9 (Дева). Тригонира нат. Венера в Овен и прави точен квадрат с Плутон - той е в 10 дом в Скорпион.
Подозирам, че едни пари за работа, за които вече имах притеснения, ще се забавят още малко.
Защото Мерк се обръща в 8 дом - парите на другите и опозира себе си във 2 дом - парите, които аз съм спечелила чрез уменията си.
I learned a lot of great lessons from a few fucked up people.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1477 -: Юли 15, 2012, 06:01:02 pm »
И аз ще подкрепя Стела, не е толкова фатален ретро Меркурия. При мен лично ретроградността винаги е нещо като втори шанс. И вчера ми се даде 2-ри шанс за нещо. Включително имах един много силен знак от съдбата (от тия, истинските, които виждаш веднъж в живота - дори го снимах... ;)).

При ретро Юпитер срещнах момчето, с което съм сега, което като интелект и емоции изключително прилича, на единствения човек, който наистина ме е наранявал и 5 години мъдрих защо се случиха така нещата, и сега наблюдавайки партньора си, вече разбрах всичко.

В моя натал само Хирон (7д) и възлите са ретро, и като цяло съм "future-oriented" - стелиуми на планети от знаци Козирог, Риби (последните 4 знака отговарят за бъдещето) и реша ли нещо няма връщане назад.

Така, че изобщо няма да се учудя ако Ви назначат на позиция, която сте пропуснали преди години, или проведете разговор, за който все е нямало време и т.н. Майка ми и баща ми са женени при ретро Мерк. Аз не им харесвам брака, но проблеми със законодателната база на гражданския си брак, или мисли за развод те двамата не са имали.  ;)   
When One Door Closes Another Door Opens

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1478 -: Юли 15, 2012, 08:54:06 pm »
И аз ще подкрепя Стела, не е толкова фатален ретро Меркурия. При мен лично ретроградността винаги е нещо като втори шанс. И вчера ми се даде 2-ри шанс за нещо. Включително имах един много силен знак от съдбата (от тия, истинските, които виждаш веднъж в живота - дори го снимах... ;)).

И мен вчера ме полази калинка...ама айде де,да видим ;D :rolleyes:

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1479 -: Юли 15, 2012, 09:50:50 pm »
При мен от предишната лунация, нещата запецнаха в 7ми дом. Меркурий е ретро там също. Дотук имам предимно неприятни преживелици, хем не беше ретро. Мина през ДЦ, Луна и Сатурн натални, интриги, клюки, много неприятни неща с жени. Правеше и квадрат със Слънце/Уран в 9ти и с МЦ/ИЦ. Сега в тази си позиция завършва голям тригон с натални Нептун в 11ти (и пр новолуние там и пр Мерк пак там) и Юпитер в 3ти. Секстил със себе си. Нептун е У2, Юпитер е У11, Меркурий е У5,6 и 8. Все на пари и някакво възнаграждение за минали действия от други хора... ми бие. Като тръгне назад пак през Сатурн и Луната ще мине. Новолунието на 19ти и то активира оста 1/7. Надявам се да няма пак неприятности.