И аз ще подкрепя Стела, не е толкова фатален ретро Меркурия. При мен лично ретроградността винаги е нещо като втори шанс. И вчера ми се даде 2-ри шанс за нещо. Включително имах един много силен знак от съдбата (от тия, истинските, които виждаш веднъж в живота - дори го снимах...

).
При ретро Юпитер срещнах момчето, с което съм сега, което като интелект и емоции изключително прилича, на единствения човек, който наистина ме е наранявал и 5 години мъдрих защо се случиха така нещата, и сега наблюдавайки партньора си, вече разбрах всичко.
В моя натал само Хирон (7д) и възлите са ретро, и като цяло съм "future-oriented" - стелиуми на планети от знаци Козирог, Риби (последните 4 знака отговарят за бъдещето) и реша ли нещо няма връщане назад.
Така, че изобщо няма да се учудя ако Ви назначат на позиция, която сте пропуснали преди години, или проведете разговор, за който все е нямало време и т.н. Майка ми и баща ми са женени при ретро Мерк. Аз не им харесвам брака, но проблеми със законодателната база на гражданския си брак, или мисли за развод те двамата не са имали.