Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449694 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1480 -: Юли 15, 2012, 09:57:57 pm »
Роня, по прогресии сумати неща са накачулили нептуна в 11-хич не гледай никакви ретроградия и чудеса, ами кандидатствай на поразия-където каквото ти види окото.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1481 -: Юли 15, 2012, 09:59:58 pm »
Нали? И аз така съм го подкарала. Викам, не може от цялата тая пасмина в 11ти да не излезе нещо.  ;D Въпреки, че баш в новолунието участваха тримата съуправители на 7ми дом, ма кат не съм се ре-омъжила още, залагам на кариерни награди.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #1482 -: Юли 15, 2012, 10:15:04 pm »
Нали? И аз така съм го подкарала. Викам, не може от цялата тая пасмина в 11ти да не излезе нещо.  ;D Въпреки, че баш в новолунието участваха тримата съуправители на 7ми дом, ма кат не съм се ре-омъжила още, залагам на кариерни награди.  ;D

На твое място събитие бих очаквала когато юпитер е м/у 10* и 15* в близнаци, виж датите, и пускай по много св-та :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1483 -: Юли 15, 2012, 10:19:10 pm »
Мерси. Ще заредя оръдията.  ;D

*

Papy

• 4343
« Отговор #1484 -: Юли 15, 2012, 10:23:30 pm »
Мерси. Ще заредя оръдията.  ;D

И все пак по-вероятно е развръзката да дойде чрез приятели, ако тия прогресии поне малко работят :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1485 -: Юли 15, 2012, 10:28:46 pm »
И ан мен така ми се струва. Или ако не приятели, то обкръжение, може да е покрай кауза или нещо странично, но и заради толкова аспектираните 1/7 в последно време, и аз така ги виждам нещата. Нищо де, аз на всички фронтове, пък каквото сабя покаже.  ;D Гледах датите. след средата на август ще е пиковия период явно.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1486 -: Юли 15, 2012, 10:30:25 pm »
Успех и да кажеш как се развиват нещата :)

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1487 -: Юли 15, 2012, 10:32:40 pm »
Аааа, непременно.  ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1488 -: Юли 16, 2012, 09:41:39 pm »
И аз чакам ретро Меркурий да направи нещо положително, ама още се мота :) Е, до 8 август има време, ама аз търпение нямам. Още повече, че той прави съвпад с наталното Слънце в 7д на човека, от който чакам включване.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1489 -: Юли 16, 2012, 09:43:46 pm »
А в натала какво му управлява на човека?

« Отговор #1490 -: Юли 16, 2012, 09:48:08 pm »
Може би също така е важно с твои планети какви аспекти прави. За да се включи при теб все пак.

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #1491 -: Юли 16, 2012, 09:59:26 pm »
И аз чакам ретро Меркурий да направи нещо положително, ама още се мота :) Е, до 8 август има време, ама аз търпение нямам. Още повече, че той прави съвпад с наталното Слънце в 7д на човека, от който чакам включване.

А той има ли идея, че чакаш включване? :-\ ;)

Аз не чакам безцелно, действам си, но при ретро Меркурий (моят по натал е в падение), получавам шанс да си осъществя целите, нещо като дупка във времето. Но инициатор съм аз.
When One Door Closes Another Door Opens

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1492 -: Юли 16, 2012, 10:28:55 pm »

А той има ли идея, че чакаш включване? :-\ ;)

Аз не чакам безцелно, действам си, но при ретро Меркурий (моят по натал е в падение), получавам шанс да си осъществя целите, нещо като дупка във времето. Но инициатор съм аз.

Преди около месец се отказах да се включвам първа. При нас това не работи. Той е с Луна в Козирог. Няма начин да се отзове на мое включване, ако той не е готов. Освен това три пъти повторих, че искам да си събера багажа от тях, мисля че е наясно, че чакам включване :) Ама и той не знае кво иска. Така го тресе Сатурн от две години, че ......
Моят натален е в екзалтация. А при него е в падение.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1493 -: Юли 16, 2012, 10:57:00 pm »
ох и вашата е сложна, дам и моето козирожко Слънце много си изпати (конструктивно) от Сатурн във Везни. Ха твоят е обратно на мен (Слънце Лъв, Луна Козирог - аз съм Слънце К, Луна Лъв). Да ти кажа от опит наистина трудно поемаме отговорност, защото поемем ли си я ги довеждаме до край нещата. Имала съм приятел с Луна в Козирог и той е изключително дисциплиниран и последователен.

За земна Луна мисля, че си права - не звъни, земните обичат предизвикателствата...виж водните са съвсем различно нещо...

*

Papy

• 4343
« Отговор #1494 -: Юли 16, 2012, 10:58:00 pm »
Е сега-ще се обиждаме на сатурни

*

Grace

• 2257
« Отговор #1495 -: Юли 16, 2012, 11:03:32 pm »
дано другите му характеристики да са по-социални, че ако чакате този с Луната в Козирог да се обади ....  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1496 -: Юли 16, 2012, 11:12:07 pm »
Наполеон е точно със Слънце в Лъв И Луна в Козирог, социален афинитет не му е липсвал, Лъвът все пак си е Лъв и е Слънце на трон.  ;)

Но тук да не забравяме, че говорим за интимна връзка, и то за хора живели заедно.  ;)

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1497 -: Юли 17, 2012, 07:55:50 am »
Е сега-ще се обиждаме на сатурни

Не, бе, искам да кажа, че преживява възвръщане на Сатурн и хич не му е леко. Отделно Уран му е в опозиция с наталния Юпитер.

Наполеон е точно със Слънце в Лъв И Луна в Козирог, социален афинитет не му е липсвал, Лъвът все пак си е Лъв и е Слънце на трон.  ;)

Но тук да не забравяме, че говорим за интимна връзка, и то за хора живели заедно.  ;)

Точно на датата на Наполеон е, но: 1. Луна в Козирог в квадрат с Юпитер, Венера в 8д в квадрат с Нептун, Марс в квадрат с Плутон също в 8д, Лилит в съвпад с Уран и в опозиция с Хирон :)

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1498 -: Юли 17, 2012, 11:43:50 am »
Нали знаеш, че всеки аспект е по-добър от липсата на аспект.  ;)

Дори тази Събота имах важна среща и по хорар упр на мен и партньора ми бяха Слънце (лъв У1) и Сатурн (водолей У7), Слънцето в Рак тъкмо квадратираше Сатурн във Везни, имаше наистина един тежък момент от срещата, но я отчитам като успешна. И се бях шашнала, заради квадрата.... 

И имам приятелка със тригон на Марс и Уран (при мен са в квадрат в 1-4 дом - мутаболентни знаци, кардинални домове) и мога да споря, че моите прояви на тези две планети са къде, къде по адекватни от нейните.

Лилита и Хирон не ги брой в аспектите, повече като психологически дадености - събития няма да дадат, ако човекът не е много напред с еволюцията си.

Луна в квадрат с Юпитер и Венера-Нептун, трябва да ги е преработил, вече на тази възраст, а Марс в квадрат с Плутон, изобщо не го считам за лош аспект (особено докато не видя цялата карта), по природа Марс и Плутон имат голямо сходство и този аспект дава много борбеност, издръжливост, дълбочина и дълбоко разбиране на човешката природа и психеята. Имам приятел със същия аспект - ВИНАГИ мога да разчитам на него, освен това НИКОГА не съди, ако усети, че нещо си го направил от душа, колкото и да е безморално според обществото. За мен това е много добър аспект в мъжка карта, + женската Луна (Козирог - женски знак) това е мъж, който разбира жените доста по-добре от 70-80% от представителите на силния пол. 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1499 -: Юли 17, 2012, 01:13:57 pm »
Аз имам натално и тригон Уран(+Слънце) - Марс, и квадрат Венера-Нептун, и квадрат Марс-Плутон.  ;D Тригонът е много хубава енергия, ша ма извинявате, този конкретно, мощна и чиста. Като прелял планински поток е, че ми е воден.  :wub: Квадратът Венера-Нептун - аз самата съм изневерявала, вече не ми е интересно, освен това имам нужда постоянно да съм влюбена и ако се налага, влюбвам си се и платонично, защото това ме зарежда. Марс-Плутон - дава сили да с еизлиза от много тежки ситуации, наистина е скорпионска енергия, като феникс от пепелта. Мислиш, че си свършен и пак успяваш някак да се сглобиш обратно, да си събереш парченцата от себе си и да се изправиш отново. Но дава и рискови ситуации, и в зависимост от домовете, и фатални такива, но и спасява от тях. Живот на ръба е малко филма.