Нали знаеш, че всеки аспект е по-добър от липсата на аспект.
Дори тази Събота имах важна среща и по хорар упр на мен и партньора ми бяха Слънце (лъв У1) и Сатурн (водолей У7), Слънцето в Рак тъкмо квадратираше Сатурн във Везни, имаше наистина един тежък момент от срещата, но я отчитам като успешна. И се бях шашнала, заради квадрата....
И имам приятелка със тригон на Марс и Уран (при мен са в квадрат в 1-4 дом - мутаболентни знаци, кардинални домове) и мога да споря, че моите прояви на тези две планети са къде, къде по адекватни от нейните.
Лилита и Хирон не ги брой в аспектите, повече като психологически дадености - събития няма да дадат, ако човекът не е много напред с еволюцията си.
Луна в квадрат с Юпитер и Венера-Нептун, трябва да ги е преработил, вече на тази възраст, а Марс в квадрат с Плутон, изобщо не го считам за лош аспект (особено докато не видя цялата карта), по природа Марс и Плутон имат голямо сходство и този аспект дава много борбеност, издръжливост, дълбочина и дълбоко разбиране на човешката природа и психеята. Имам приятел със същия аспект - ВИНАГИ мога да разчитам на него, освен това НИКОГА не съди, ако усети, че нещо си го направил от душа, колкото и да е безморално според обществото. За мен това е много добър аспект в мъжка карта, + женската Луна (Козирог - женски знак) това е мъж, който разбира жените доста по-добре от 70-80% от представителите на силния пол.