Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450423 Прегледи
*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1500 -: Юли 17, 2012, 01:38:01 pm »
Айде сегам ще си ги мерим  ;) :P, но съвсем добронамерено в името на астрологията

квадратът Марс - Уран - ми даваше доста добри спортни постижения, а и до днес съм издръжлива физически, много бързо включвам какво се случва около мен и действам, добра бях в точните науки и се оправям с компютри. Усещам напрежение, но е зареждащо, енергията преди да избухна (това помага много при креативните дейности). Когато се налага мога да управлявам и давам резки нареждания без грам колебание и ми се подчиняват. Марс нали ми е в Риби - много приятели музиканти, но избягали от класическата музика и свирещи в някакви алтернативни агресивни движения - пънк, метал, hard core и т.н.

Обличам се странно - своеобразно, винаги е прилично, но е уникално - обръщат се хората след мен по улиците, понякога дори за мое собствено учудване. 

Електроуредите горят около мен, пожари, самолетни полети, приземени аварийно и т.н., но никакви последствия за мен. Само, че няма часовник, колкото и от добра марка да е бил, който да не се е счупил около мен. Липсва ми ръчния часовник, защото съм Козирог и това ми е голяма мъка.   

За приятелката ми - тя се занимава също с танци, но е доста интелектуална, а влезна в някакви физически направления на изкуството, които не са за нея. Тя записа и докторантура - липсва и интелектуалния стимул, така, че си балансира, но това имах предвид - не мисля, че успя да си прояви достатъчно адекватно тригона. Нали се твърди, че тригонът е лесен аспект.  ;)
When One Door Closes Another Door Opens

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1501 -: Юли 17, 2012, 01:44:24 pm »
Ха ха, неее, споделям просто. Квадратът Марс-Плутон предполагам имаш предвид, нали? Спортът - определено да, аз и сега без него не мога, някъде трябва да избие енергията, но това за мен е малко смесено с тригона на Марс към Слънцето, защото това е източникът на ергията за всичко живо. С Плутон го усещам на по-дълбоко ниво и определено ме е поставял на ръба със смъртта и неведнъж. И разни други работи, все екстремни. Но и дава сили да изпълзиш нагоре, но иска контрол и умение да работиш и да властваш над енергията. Не мисля, че е лесен за овладяване и ако не е овладян, може да има и къде-къде по-нелицеприятни проявления. За издръжливостта ми е трудно да го отделя само него, защото Сатурн ми е У на Асц, а той традиционно дава издръжливост.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1502 -: Юли 17, 2012, 01:53:57 pm »
Ха ха, неее, споделям просто. Квадратът Марс-Плутон предполагам имаш предвид, нали? Спортът - определено да, аз и сега без него не мога, някъде трябва да избие енергията, но това за мен е малко смесено с тригона на Марс към Слънцето, защото това е източникът на ергията за всичко живо. С Плутон го усещам на по-дълбоко ниво и определено ме е поставял на ръба със смъртта и неведнъж. И разни други работи, все екстремни. Но и дава сили да изпълзиш нагоре, но иска контрол и умение да работиш и да властваш над енергията. Не мисля, че е лесен за овладяване и ако не е овладян, може да има и къде-къде по-нелицеприятни проявления. За издръжливостта ми е трудно да го отделя само него, защото Сатурн ми е У на Асц, а той традиционно дава издръжливост.

:blink: имах предвид квадрата Уран - Марс, иначе Марс ми е в тригон с Плутон (ама пак си дава дълбокото потъване в бездната на емоционалните депресии...).

Просто си имам нещо на ум и за тригоните и за квадратите.  ;) Все си е енергия, и квадратът е само по рязък (по мои наблюдения), но рязкото не е лошо, както в танците има и лиричност (която търся по тригон), така има и насечени характерни движения, които също са необходими и красиви (лично за мен по-вдъхновяващи). 

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #1503 -: Юли 17, 2012, 01:58:09 pm »
Не мож си ги мерим тогава, моите са наобратно.  ;D

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1504 -: Юли 17, 2012, 01:59:30 pm »
Не мож си ги мерим тогава, моите са наобратно.  ;D

;D ;D е как не можем, Марс всичко може  :P (моят е в секстил със Слънцето, тригон асценднет, при теб и това е на обратно...ако си спомням правилно  :P).

« Отговор #1505 -: Юли 17, 2012, 02:20:57 pm »
периода на ретро Меркурий е благоприятен за тези с натален ретро Мерк,
през ретроградието всички с нат.директен работят/спомагат за успешност на тези с нат.ретро Меркурий :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #1506 -: Юли 17, 2012, 07:54:45 pm »
...съвсем добронамерено в името на астрологията

квадратът Марс - Уран

Също имам в наталната карта квадрат Марс/Уран  - Уран е в съвпад с Асцендента , а Марс - почти до МС. Особеното е, че и двете планети са във вода - Уран в Скорпион /във 2-рия `/, Марс - в Рак /29-тия `/. Усещам енергията на квадрата, но в повечето случаи ми е много трудно да я приложа, защото Марс е в точен съвпад със Сатурн /отново в натала/.
Това поражда голямо вътрешно напрежение.
Израз на квадратурата - според мен, са хирургическите интервенции, които са се налагали - към момента 5 броя, най-различни. Предполагам, че влияние за това има и допълнението на Хирон, с който тази квадратура се допълва до тау-квадрат.
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

*

Anabell

• 2022
« Отговор #1507 -: Юли 17, 2012, 08:39:47 pm »
Vanilla, ако не те притеснява би ли си пуснала данните (ако искаш и на лични), защото аз твоите Марс - Уран бих ти тълкувала като тригон (като пак уточнявам, че моито тригонални Марс - Плутон си носят проблеми....).

марс ти е добре поставен на дом, въпреки, че е в падение по знак, интересно ми е къде ти е Луната, защо се получават такива неща.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1508 -: Юли 17, 2012, 11:18:18 pm »
Някой по напред в темата беше казал нещо от типа "старата песен на нов глас" за моят натал и транзитният и ретрограден меркурии и още "завръщане на урановият тип човек". Е, точно така стана. Играем си старият филм, само сменяме второстепенните актьори. След около 2-3 седмици, когато меркурии се обърне и му мине през наталните слънце и Меркурии, го чакам с подвита опашка, да мрънка и да хленчи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1509 -: Юли 18, 2012, 09:58:29 am »
Ретро Меркурий изигра кофти шега на колежката ми - някой й е хакнал пощата в абв.
И да беше само една поща, хакнати са всичките й пощи наведнъж, за които е използвала една и съща парола. И сега паролата й е променена от някой, не може да влезе в пощите си.

И какъв парадокс само - звънна в Нетинфо и те й казаха да дойде в София с личната си карта, за да й възстановят паролата на мейла. Това само в България е възможно. ;D ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1510 -: Юли 18, 2012, 05:56:13 pm »
Ретро Меркурий изигра кофти шега на колежката ми - някой й е хакнал пощата в абв.
И да беше само една поща, хакнати са всичките й пощи наведнъж, за които е използвала една и съща парола. И сега паролата й е променена от някой, не може да влезе в пощите си.

И какъв парадокс само - звънна в Нетинфо и те й казаха да дойде в София с личната си карта, за да й възстановят паролата на мейла. Това само в България е възможно. ;D ;D

Това вчера ли стана?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1511 -: Юли 18, 2012, 05:59:09 pm »
Да, колежката спомена, че снощи е станало, към полунощ.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1512 -: Юли 18, 2012, 06:38:24 pm »
Да, колежката спомена, че снощи е станало, към полунощ.

Видя ли каква е транзитната карта за вчера? Големият квадрат? Вчера бях теглила майната на всичко и гледах да мързелувам повече. Почти спокойно прекарах целия ден.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1513 -: Юли 18, 2012, 06:44:27 pm »
Не, не съм гледала мунданната карта.
Но големият квадрат ми е донесъл днешното предложение за допълнителна работа, снощи получих мейл с покана.

А на колежката тогава са й хакнали пощите.  :lol:

При мен вече и напрегнатите транзити на Марс към Луната и Слънцето почти не носят напрежение, минават незабелязано. Когато се махне дразнителят, мен трудно може да ме изкара от равновесие някой транзит.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1514 -: Юли 19, 2012, 12:19:05 pm »
 Дали има отоншение ретро Меркурий към избора ми  и купуването  на печка и хладилник/насочила съм се към едни  ,дето ги дават с "козметичен дефект"-събирам и мнения за тях,впрочем  ;D - струват ми се читави , имат и гаранция 2г /...точно сега ми дойде музата да избирам такива/сменям старите  ;)/....ретро Мерк. тригонира нат ми Слънце и Луна....
« Последна редакция: Юли 19, 2012, 12:53:40 pm от марсин »
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1515 -: Октомври 21, 2012, 01:25:40 pm »
Кога е следващото ретроградие?

« Отговор #1516 -: Октомври 21, 2012, 02:12:15 pm »
Кога е следващото ретроградие?

http://www.cafeastrology.com/2012ephemeris.html

-ноември месец,2012год.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1517 -: Октомври 21, 2012, 04:09:47 pm »

« Отговор #1518 -: Октомври 21, 2012, 04:16:32 pm »
6.11.2012 - http://www.cafeastrology.com/retrogrades.html. Първото влизане в ретро сянката се е случило на 18.10.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1519 -: Октомври 21, 2012, 05:38:28 pm »
Мерси момичета :-[
Усещам аз ,че му е време...а то ето,ретро сянка.
Да ви питам нещо.

При мен ретро периода ще е в 5ти дом,а на възлюбения в 7ми :-[
Какво да очаквам,за да се предпазим....ако можем :-[?

Само да поясня,че възлюбения е новата ми любов,не мъжа ми :-[

Иначе,меркурия ще се обърне ретро ,точно върху нептуна ми,У9ти :unsure:
« Последна редакция: Октомври 21, 2012, 08:02:06 pm от Milkyway »