Ако е вярно, че мисълта може да влияе от разстояние, то не е ли възможно ретро меркурий да възбужда мисловната енергия по някакъв начин и резултатът да е дребни токови проблеми навсякъде?
Да чукна на дърво, при мен по ретро Меркурий никаква техника не се е разваляла, макар че се изпада в масова истерия при наближаване на ретро фазите му, специално що се отсаня да техника и подписване на важни документи.
Много важна за мен работа намерих и започнах по ретро Меркурий - тогава наистина много се съмнявах и бях готова да откажа предложението, но обстоятелствата се стекоха в моя полза. Сега разбирам, че това предложение е дошло в точния момент и не е било случайно - след броени седмици ми предложиха неплатена отпуска на първата ми работа, която се оказа съкращение под прикритие. Вероятно тогавашният ми шеф (с три планети във Везни и ретро Меркурий в Дева) не ми го е казал директно поради вродената си деликатност

, но същата деликатност не му пречеше да мами клиентите и мен с моите хонорари и да си ги слага директно в джоба.

Сега разбирам, че другото предложение ми се е спуснало като спасителна сламка. Тогава не го оценявах по този начин, но вече осъзнах, че е дошло в момент, в който можех да изпадна в още по-трудна ситуация от сегашната.