Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 449619 Прегледи
*

Milkyway

• 3770
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1880 -: Ноември 18, 2012, 10:15:17 pm »
Милки, какво да ти обяснявам на теб, като ти нямаш никаква представа за нищо. Мълчи, моля те и не ме предизвиквай пак да те направя крива.

Да ,крива съм,като казвам истината :-[
Ти пък от какво имаш представа? Айде холан....

*

abroad

• 2187
« Отговор #1881 -: Ноември 18, 2012, 10:17:53 pm »

правилно е:

"Здравейте, г-н Иванов,
................................"

Моята питанка беше за "Уважаеми, г-н Иванов", оттам тръгна цялата полемика. :))

разбрах те
вярно, че ми е по-тромав изказа, но се поясних по-горе, колкото можах
от две седмици се каня да купя новото издание на "Официален правописен речник на българския език", но все го оглагам
тия дни, надявам се да не забравя

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1882 -: Ноември 18, 2012, 10:18:25 pm »
Зависи. Ако работата ти е в крайните квартали и живееш пак там, няма загуба на време. Или пък обратното ако работиш и живееш в центъра. Аз за това се надявам в скоро време да си имам работа близо до нас. Но ако трябва да сляза в центъра по работа, лошо ми става с всичкият тоя трафик, липса на места за паркиране и всякакви шофьори.

Да, принципно е така, но зависи с какво се занимаваш.
Ако съм касиерка в супермаркет или продавачка в квартална книжарница, проблемът с пътуванията отпада.
Моята работа предполага мобилност и бърза реакция - и офисът ми е в центъра, и всички нотариални кантори, с които работя. Навремето, когато бях летищен и хотелски представител, пътят до работа и след работа отнемаше по три часа, сменях по четири градски автобуса (извън туристическите), което в летните жеги допълнително те смазва, особено когато работиш под постоянно напрежение. Разбира се, това трудно би го разбрал човек, който не е минал по същия път, затова от някои приятелки чувам намеци за снобски претенции, писна ми да проектират неуспехите си върху мен.

Освен това не съм шофьор - нито книжка имам, нито кола. Без лично превозно средство ставаш зависим от градския транспорт и трябва много стриктно да си планираш времето. Абе друго е да се придвижваш пеша до работа и обратно - хем пестиш време, нерви и пари, хем се вталяваш. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1883 -: Ноември 18, 2012, 10:21:38 pm »

Да,като си ходила в Люлин и Надежда ;D Сбирщина на хора от провиницията ;D
Обсъждането на " уважаемият г- н ..." е преминал на обиди в стил " провинциален сбирщайн" ;D ;D
София е най- грозната европейска столица- сива,безлична и отблъскваща,последно я видях преди 2 години .Всъщност ,от нея ме интересува летището и автогарата ;D.
Връщайки се от някоя екскурзия и попадайки в тоя бетонен ад,нашарен с графити,родолюбието ми се изпарява начаса.
Никое друго място в БГ не ми действа така подтискащо и засрамващо.
Чудя се,що през уикенда кореняците  си не стоят в ситито( сбирщината е ясно,че ще се изнесе),ами окупират глухата провинция от рода на СПА курорти. ;D

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #1884 -: Ноември 18, 2012, 10:23:36 pm »
О, да. Определено мобилните професии са кошмарни в големите градове, както и такива, свързани с работа в центъра, освен кантори, там са и повечето държавни учреждения. Ама всичко си има плюсове и мунуси :) Работиш като касиерка в кварталния магазин, не взимаш голяма заплата, ама избягваш лудницата на трафика и загубеното време в пътувания. Моята работа, слава богу, е нещо средно. Стига да е по-престижните квартали си е доходна, пък до колкото чувам и в не чак толкова престижните, пак си е доходна. Ама, виж, най- ми е тъжно за търговските представители, които цял ден връткат насам-натам.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1885 -: Ноември 18, 2012, 10:27:00 pm »

Да,като си ходила в Люлин и Надежда ;D Сбирщина на хора от провиницията ;D
Обсъждането на " уважаемият г- н ..." е преминал на обиди в стил " провинциален сбирщайн" ;D ;D
София е най- грозната европейска столица- сива,безлична и отблъскваща,последно я видях преди 2 години .Всъщност ,от нея ме интересува летището и автогарата ;D.
Връщайки се от някоя екскурзия и попадайки в тоя бетонен ад,нашарен с графити,родолюбието ми се изпарява начаса.
Никое друго място в БГ не ми действа така подтискащо и засрамващо.
Чудя се,що през уикенда кореняците  си не стоят в ситито( сбирщината е ясно,че ще се изнесе),ами окупират глухата провинция от рода на СПА курорти. ;D

София изобщо не е най-грозната столица в Европа, дори не е най-грозната и в Европейският съюз. Ами като минаваш само пътя между летището и автогарата няма как да ти хареса, пък и изобщо не е задължително да я харесваш.
Само не мога да разбера, като не харесвате София, защо трябва да обиждате?

*

Papy

• 4343
« Отговор #1886 -: Ноември 18, 2012, 11:07:01 pm »
Една приятелка в канада си избира работа, която е до 2-3 преки от тях
Тук кой може да си позволи този лукс?
Някои си сменяме градовете заради работа
Но пък и в американските филми сме го виждали

Щастието е в гледната точка :)

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #1887 -: Ноември 18, 2012, 11:08:03 pm »
Живея в София, на 15 минути пеш от центъра, работя си у дома и ако не бяха децата - можеше и да не излизам с дни, особено откакто измислиха и електронния подпис  :blink: Сега излизам до яслата, която се вижда от вкъщи. Като цяло ме потиска губенето на време по автобуси и метро в София - хората се блъскат, а и вече ми изглеждат доста различни от преди - озлобени, облечени мизерно... потиска ме и системата, която не е в полза на самоосигуряващите се лица, нито на някои свободни професии - на професията на коментираните вече тук преводачи  :blink: Нито има свобода на словото за журналистите, нито пък има свобода за преводачите да "препредават" информацията от един на друг език. Пренесла съм изцяло бизнеса си в интернет и се надявам скоро и физически да се изнеса в друга държава - тук вече не искам да се боря с мониполизма и непроменени държавни наредби от 1958 г. Започвам да си мисля, че България е добро място за живеене само за земните знаци, не и за огнените и въздушните. Дори в тоя Вип брадър се видя това - още не мога да осмисля как така този Фънки (козирог), който няма грам емпатия към другите, се оказа любимец... За мен щеше да е унизително, ако този беше спечелил...   
The only distance is that which we create!

*

Papy

• 4343
« Отговор #1888 -: Ноември 18, 2012, 11:29:30 pm »
Ти остави, че изглеждат лошо, ами миришат ужасно
Наскоро бях в истанбул - как пък никой в метрото не ми замириса
А днес на изложба за котки получих главоболие

Обаче за фънки-той си има тригон слънце/луна и съвпад юпитер/венера в стрелец
И на мен ми хареса, най-вече на фона на къци :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #1889 -: Ноември 18, 2012, 11:29:50 pm »
Живея в София, на 15 минути пеш от центъра, работя си у дома и ако не бяха децата - можеше и да не излизам с дни, особено откакто измислиха и електронния подпис  :blink: Сега излизам до яслата, която се вижда от вкъщи. Като цяло ме потиска губенето на време по автобуси и метро в София - хората се блъскат, а и вече ми изглеждат доста различни от преди - озлобени, облечени мизерно... потиска ме и системата, която не е в полза на самоосигуряващите се лица, нито на някои свободни професии - на професията на коментираните вече тук преводачи  :blink: Нито има свобода на словото за журналистите, нито пък има свобода за преводачите да "препредават" информацията от един на друг език. Пренесла съм изцяло бизнеса си в интернет и се надявам скоро и физически да се изнеса в друга държава - тук вече не искам да се боря с мониполизма и непроменени държавни наредби от 1958 г. Започвам да си мисля, че България е добро място за живеене само за земните знаци, не и за огнените и въздушните. Дори в тоя Вип брадър се видя това - още не мога да осмисля как така този Фънки (козирог), който няма грам емпатия към другите, се оказа любимец... За мен щеше да е унизително, ако този беше спечелил...   

аз съм "козирог", но споделям същото мнение
на този етап няма как до си работя от вкъщи, защото конюнктурата в страната не позволява достатъчно приходи, предвид професията

п.п. "въздухът" ли не ти позволи да споменеш миризмата?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1890 -: Ноември 18, 2012, 11:37:08 pm »
Ти остави, че изглеждат лошо, ами миришат ужасно
Наскоро бях в истанбул - как пък никой в метрото не ми замириса
А днес на изложба за котки получих главоболие

От миризмите ли?
Моите ми спят в леглото и не миришат, хем са мъжки и се опикават, но са си чистички. :))
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1891 -: Ноември 18, 2012, 11:38:16 pm »

аз съм "козирог", но споделям същото мнение
на този етап няма как до си работя от вкъщи, защото конюнктурата в страната не позволява достатъчно приходи, предвид професията

;D
Убийствена

Не на котките, лили, не на котките

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1892 -: Ноември 18, 2012, 11:42:40 pm »
Аз пък пропуснах котките :(
Вчера ходиох до един приют за кучета, а после заспах, емоционално изтощена. Днес пък половината ден се занимавах с полиция заради една кражба, не на моя вещ, ама и аз присъствах за морална подкрепа и компания. А после пък обикалях Горубляне да търся загубени стопани на изгубено куче.
Лили, в крайна сметка намерихме стопаните, ама те едни смотани такива. Обещаха утре да отидат до приюта с моя бивш и да си го вземат, ама да видим дали ще стане така. Аз имам сериозни съмнения, нещо подозрителни са ми тия хора...
Та, как беше котешката изложба, освен смърдящите индивиди ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1893 -: Ноември 18, 2012, 11:43:18 pm »
О, да. Определено мобилните професии са кошмарни в големите градове, както и такива, свързани с работа в центъра, освен кантори, там са и повечето държавни учреждения. Ама всичко си има плюсове и мунуси :)

Тук при нас е трудно да се говори за престижна и непрестижна работа  ;D - една продавачка в мола взема колкото един офис сътрудник или щатен преводач в агенция. Но всеки прави каквото може. :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1894 -: Ноември 18, 2012, 11:49:37 pm »

;D
Убийствена

Не на котките, лили, не на котките

Това е едно от предимствата на ходенето пеш за работа, спестяваш си всички аромати в градския транспорт. А и вървенето е полезно за дробовете, правиш си дихателна гимнастика с изгорели автомобилни газове.

За радост съм благословена със слабо обоняние, но не и ако някой ми се размирише от упор.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #1895 -: Ноември 18, 2012, 11:51:49 pm »
Имаше много сибирски
Не толкова много британски късокосмести
Няколко мейкууна
От персийските малко, ама аз тях не ги харесвам
И 2-3 много красиви като тигърчета-бенгалски кръстоска с дива котка, фотографът едва успя да ги щракне няколко пъти

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1896 -: Ноември 18, 2012, 11:54:14 pm »
Ох, не ми говори, че се влюбих в британска клепоуха дългокосместа, като персийски са, просто невероятни!
Всеки ден минавам покрай един зоомагазин и ги гледам от витрината, но не мога да си позволя шеста котка, особено при тия обстоятелства сега...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1897 -: Ноември 19, 2012, 12:34:17 am »

И 2-3 много красиви като тигърчета-бенгалски кръстоска с дива котка, фотографът едва успя да ги щракне няколко пъти

Ауууу, в тая котка съм влюбена. Видях я в едно списание и от тогава много я искам. Но четох за някакви фантастични цени, от около 5 000 долара :(

*

Papy

• 4343
« Отговор #1898 -: Ноември 19, 2012, 12:41:56 am »

Ауууу, в тая котка съм влюбена. Видях я в едно списание и от тогава много я искам. Но четох за някакви фантастични цени, от около 5 000 долара :(

Много ми харесаха, много живи, подвижни и непослушни :)
Общо бяха 3 котки, от които 2 малки за продан
Не питах по колко са, защото откакто умря моята черна котица, не искам да се привързвам към друга така.

*

3apa

• **
  • 829
« Отговор #1899 -: Ноември 19, 2012, 12:49:16 am »
А и са лошички, считам дома за свой и го пазят. Нападат всичко живо, осмелило се да прекрачи в храмът на божеството :)