Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450746 Прегледи
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #1940 -: Ноември 27, 2012, 07:11:31 am »
в момента е стацио в 19 гр./разрушителен/ на Скорпи ,довечера тръгва директ,но си е в ретро сянката до 14 декември :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #1941 -: Ноември 27, 2012, 07:47:22 am »
Благодаря Стреличка  :blink:

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #1942 -: Ноември 27, 2012, 09:04:15 am »

Вероятно за това допринасят и аспетите на Плутон с Луната, Слънцето и Меркурий.
Но никога не съм си поставяла за цел някого преднамерено да следя, много често по случайно стечение на обстоятелствата попадам на любопитна информация. Информацията идва при мен, не я търся целенасочено.
И аз съм така,ловджийско куче от сой ;D
Една добра страна на Плутон и акцентиран 8 дом.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1943 -: Ноември 27, 2012, 06:45:22 pm »
Тези дни прочетох интересна аналогия описваща периодите през които Меркурий се намира в Скорпион -  "изваждат се неща от нафталина".

Кого да извадим от нафталина?
Нафталин

« Отговор #1944 -: Ноември 27, 2012, 06:53:26 pm »
нормално ли е периодът на ретроградие за Меркурий да е най-меркуриевият ми период?
питам съвсем сериозно. дните на обръщане бяха кофти, но всичко друго - не мед и масло, ами и аз не знам какво.
//Меркурий ми е ретро по натал

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1945 -: Ноември 27, 2012, 07:00:55 pm »
Тези дни прочетох интересна аналогия описваща периодите през които Меркурий се намира в Скорпион -  "изваждат се неща от нафталина".

Нафталин

Аз лично дори не бих хабяла нафталин за тях, не струват.  ;D

Шегата настрана, но забелязах, че някои по-големи интернет портали са направили ъпгрейт и обновяване на визията баш по ретро Меркурий - дир.бг, абв.бг... В нашия форум също наскоро се прави профилактика.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #1946 -: Ноември 27, 2012, 07:11:54 pm »
Какво ще рече най-меркуриев период ?

« Отговор #1947 -: Ноември 28, 2012, 12:53:56 am »
Какво ще рече най-меркуриев период ?
свръхсоциален, например. с мноооого хорахорахорахора, говоренеговоренеговорене и писанеписанеписане, изобщо - флоу.

« Отговор #1948 -: Ноември 28, 2012, 07:13:13 am »

Нафталин

http://www.bigbrother.bg/
Big Brother All Stars - още нафталини,молците нямат шанс за развитие като вид
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1949 -: Ноември 28, 2012, 06:47:03 pm »
Меркурий се обърна и днес ме побърка - след дълго затишие изведнъж дойдоха 110 стр. обвинително заключение за превод и запитване за още 60 стр. контент за сайт.  :o Това може само да ме радва, но неприятното е, че по време тези поръчки съвпадат и с калабалъка и стреса покрай предстоящото преместване, и с пристигането на важни клиенти на фирмата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #1950 -: Ноември 29, 2012, 03:38:30 pm »
Намерих една стара флашка и вътре открих копие на едно старо писмо, което бях писала преди 3г. до един "рицар" :lol:
Може да го пусна да се посмеете в темата за Лично творчество ;)

Писала съм го и съм му го изпратила по ретро Мерк, а после се чудих що не получих отговор, а само подигравки във фейса ;D
Ретро Мерк + тр. Луна на К11 съвпад нат. Нептун; тр. Юпитер, тр. Нептун, тр. Хирон съвпад нат. Венера в 12-ти :57:

« Отговор #1951 -: Ноември 29, 2012, 03:41:56 pm »
Ех, колко хубаво би било да имаше истински рицари. Като принц Балиан от "Небесно царство"... :rolleyes: :-[

*

Yaya

• 2265
« Отговор #1952 -: Февруари 03, 2013, 09:21:10 pm »

На 08 февруари Меркурий се забавя и влиза в сянката на ретроградието за февруари. На 23ти вече тръгва ретроградно. Ще се върне до 5 гр на Рибите. Ретро тръгва и Сатурн, май на 18ти.

При мен наталния Меркурий е на 7гр Риби, също ретро. В опозиция с Юпитер в Дева.
За фазата на ретроградието се казва, че не трябва да се подписват нови договори, също и трудови. Казва се обаче, че започнати по-рано неща е добре да се довършат по време на ретрограден Меркурий.

Вие как мислите? Управлява ми 9ти и 11 дом, би следвало въпросите с договорите да са свързани в периода на ретро Мерк. Как би влиял? Като имам предвид, че Юпитер се движи в 8мия ми дом вече директно... А се намира в 11ти

Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #1954 -: Февруари 09, 2013, 10:48:50 pm »
Аз отдавна го усещам това ретроградие :'(Още от преди 1-2 седмици.
Работата ми също е свързана,освен с говорене и с писане.Но....писането напоследък не ми върви :unsure:
Не ми идват мисли,идеи.....и самите думи.Добре ,че не е нещо което да трябва да свърша от днес за утре,та не ми е напрегнато и чакам музата да дойде :lol:
Другото,което усещам е липса на мисловна енергия,вялост,празнина,ментална апатия,инертност и разсеяност.

Меркурий ми е управител на 3ти дом,намира се в 9ти в овен,опозиция с уран.

Самото ретроградие как ще се отрази на слънцата в риби?

*

Papy

• 4343
« Отговор #1955 -: Февруари 09, 2013, 11:02:38 pm »
Още преди седмица на разни познати взеха да им се развалят разни неща-предимно домакински уреди. Що така рано

« Отговор #1956 -: Февруари 09, 2013, 11:12:08 pm »
В рецепция с Юпитер си е разширил обхвата  ;D

*

tasha

• *
  • 85
« Отговор #1957 -: Февруари 09, 2013, 11:17:04 pm »
Миналият четвъртък служебният ми компютър се прецака, добре че имах архив на специализирания софтуер, във вторник бях подведена.
Меркурий ми е в 2-ри водолей, У7, слънцето ми е в риби.
И аз усещам вялост и апатия.

« Отговор #1958 -: Февруари 09, 2013, 11:23:35 pm »
Още преди седмица на разни познати взеха да им се развалят разни неща-предимно домакински уреди. Що така рано

оооо, на мен от месец насам!
Цял кухненски робот беше бавно и славно потрошен, телефоните се развалиха, сайтове ми забиват, вируси ме атакуват, та така :)

« Отговор #1959 -: Февруари 10, 2013, 12:42:12 pm »
Аз отдавна го усещам това ретроградие :'(Още от преди 1-2 седмици.
Работата ми също е свързана,освен с говорене и с писане.Но....писането напоследък не ми върви :unsure:
Не ми идват мисли,идеи.....и самите думи.Добре ,че не е нещо което да трябва да свърша от днес за утре,та не ми е напрегнато и чакам музата да дойде :lol:

Меркурий ми е управител на 3ти дом,намира се в 9ти в овен,опозиция с уран.

... и аз така...Меркурий е У1 и У10 при мен и преди 2седмици в службата  ми се повториха ситуации/проблематични/ отпреди 3г,но сега се сещам да видя тогава той в каква фаза е бил....моята работа също изисква комуникация и се затруднявам в избора на нужната дума  ......
Обичам красотата и хармонията...особено в междуличностните отношения....:)