Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 451486 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2220 -: Октомври 17, 2013, 07:01:30 pm »
Още не, просто при мен се е задействал по-рано, защото ще се обърне ретроградно на един градус от Асцендента ми.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2221 -: Октомври 17, 2013, 08:47:11 pm »
Аха ,мерси.
Е то и аз усещам някои проявления от време на време.
Воже би към 19-20ти ще е стационарен нали?

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2222 -: Октомври 19, 2013, 06:56:27 pm »
Аз го усещам - на мен ми се мотае към края на втори дом и съвсем случайно открих, че велика преводаческа агенция не ми е платила две фактури от по 50 лева през 2012 година. Сега им пиша ли пиша заплахи  ;D
The only distance is that which we create!

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2223 -: Октомври 19, 2013, 07:06:38 pm »
Сега по ретро Меркурий (още е в сянка, но вече се усеща) “родата“ се опитва да ме вкара в една схема с прехвърляне на дял от имот... Уфф, за пореден път се отвратих и ми се гади от хора, в чиито карти Марс и Сатурн са в доминантно положение спрямо светилата. Не стига, че по два пъти в годината ме занимават с документи, които принципно не съм длъжна да изкарвам (в случая правя жест), сега пък искат да се възползват от ситуацията и да ме разиграват като последната глупачка, защото много добре знаят, че няма кой да застане зад гърба ми, че съм сама. Чудех се колко ниско могат да паднат такива хора... Още по-смешно е, че въпросният тарикат поиска да му върна плюшените играчки, които навремето бе донесъл като подарък за майка ми от чужбина... И сега под претекст, че били за детето му, което тогава още не е съществувало в плановете, само в Акаша, хахаха... Нямам думи от цялата тая помиярщина и това са хора с възможности, а се хващат за всяка стотинка. Както се казва, Господ дава пари на мизерник (по душа) и му гледа сеира.  ;D

Сега като те чета и схващам сагата на брат ми и роднините. Та имаме двама братя братовчеди - единият подари на брат ми стария си компютър това лято, а сега на другият му се развалил компютъра и изнудил брат ми да върне "подаръка". Майка ми вчера ми плака по телефона и цялата история ми звучеше супер тъпо  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2224 -: Октомври 19, 2013, 07:40:14 pm »
Да ти кажа, със или без ретро Меркурий, животът все ме среща с такива жалки душици - ако не са роднини, други ще са. Но като цяло гледам да елиминирам тарикатите от обкръжението си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2225 -: Октомври 20, 2013, 08:48:30 am »
Хубаво ли е по време на ретро Меркурий човек да си поднови картата за фитнес? Моята изтича след 1 тренировка (която мога да направя днес или утре), но утре Мерка пък ще е ретро вече.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2226 -: Октомври 20, 2013, 09:19:05 am »
Весо, недей чак толкова да издребняваш.  ;D

На ретро Меркурий подписах трудов договор (беше неизбежно) - дотук мога да кажа, че това е най-хубавата работа и най-добрият работодател през целия ми досегашен живот.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2227 -: Октомври 20, 2013, 10:07:12 am »
Преди седмица ми се скапа компа тотално.Сигурно няма да мога да изчакам,Мерка да е директен,за да купя нов.Вчера пък,срещнах една съученичка,с която не сме се виждали от години,а се оказа,че работи съвсем близо до нас  :blink:

*

Veselin

• 2737
« Отговор #2228 -: Октомври 20, 2013, 10:21:57 am »
Весо, недей чак толкова да издребняваш.  ;D

На ретро Меркурий подписах трудов договор (беше неизбежно) - дотук мога да кажа, че това е най-хубавата работа и най-добрият работодател през целия ми досегашен живот.  :blink:
Добре.  ;D
Интересно, при теб точно ретро Мерка ти е донесъл хубава работа, а при мен често се е случвало точно при ретро Мерк да ме викат по-често на интервюта.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2229 -: Октомври 20, 2013, 07:26:37 pm »
Майтап ли си правиш? Направо не мога за повярвам, какво го е прихванало изведнъж?  :o
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2230 -: Октомври 20, 2013, 07:40:24 pm »
Щом така стоят нещата, тогава може би ще е по-добре да си без него.

Типично бягане от отговорност - без теб и децата щял да се справя по-добре, често срещано оправдание. Но ако смята, че си му като воденичен камък на врата, прав му път. Да си намери някоя, която хем ще го търпи, хем няма да го дърпа назад!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2231 -: Октомври 20, 2013, 07:42:49 pm »
Майтап ли си правиш? Направо не мога за повярвам, какво го е прихванало изведнъж?  :o

И на предния ретро мерк така реагира, но се върна на сутринта, а на този вече ще изчака заплатата  :blink: Мисля, че прогресивната луна в комбинация с ретро мерк дава тези неща. Предишния път луната даваше квадрат към себе си, сека пък опозиция към венера, като все още прогресираща венера му е съвпад с натален сатурн. И при мен прогресивна луна сега е в квадрат към натален Марс, а той управлява 8 дом. Имоти, пари, бизнес - това са великите теми, а на мен целта ми е просто да се справя с разходите по децата и да не са болни  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #2232 -: Октомври 20, 2013, 08:14:04 pm »
А мен мъжът ще ме напуска на ретро, вчера и днес ми ги говори, чака си заплатата до края на месеца и ще си търси квартира, аз оставам с двете деца и да си се грижа за тях. Освен че в неговия си хороскоп си живее с ретро меркурий, то прогресивната му луна му влезе точно сега във водолей и даде опозиция към венерата му, която е господар на седми дом. Опозицията е от 3 към 9 дом.

Защо имам усещането, че това решение не ме засяга и не е свързано с мен самата?
А аз не мога да изгоня моя......извинявай сигурно ти е тежко.
Колко различни случаи има в този живот.....

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #2233 -: Октомври 20, 2013, 09:55:27 pm »
Не ми е тежко  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2234 -: Октомври 21, 2013, 10:46:42 am »
Меркурий се обръща ретроградно на Асцендента ми и тая сутрин, отивайки на работа, в градския транспорт срещнах приятелка, която не бях виждала от началото на 2009 година. Интересното е, че тая сутрин незнайно защо започнах много интензивно да мисля за нея, а след час я срещнах в рейса.  :blink:

Освен това този уикенд научих, че една моя бивша съученичка е отишла да живее в Москва, намерила си е работа там и е спечелила риалити шоу, сега ще става рекламно лице на един продукт за отслабване. Интересно ми беше да я гледам в това предаване. Още когато бяхме ученички, тя беше една от най-големите отворки в класа, а се оказа, че е много нещастна жена, не се харесва, не се приема и е бъкана с комплекси. Сега разбирам защо навремето толкова не ме харесваше, а видима причина нямаше... Но за пробивността шапка й свалям – от обикновена кифладжийка, работничка в хлебозавод в провинцията стига до двумилионен град, а после сменя държава и отива в руската столица, получава руско гражданство и печели телевизионно шоу.

А шефът днес по стационарен Меркурий реши от раз да отказва цигарите.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2235 -: Октомври 21, 2013, 11:45:11 am »
Интересното е, че тая сутрин незнайно защо започнах много интензивно да мисля за нея, а след час я срещнах в рейса.  :blink:

Случайните спонтанни хрумки понякога са плод на нашата интуиция.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2236 -: Октомври 21, 2013, 12:01:39 pm »
Често си мислех за нея и се чудех дали някога ще се видим... Прекъснахме нашия контакт поради някаква дреболия – чак ми стана смешно, че може да ми се е разсърдила за такова нещо и да не желае повече да общува с мен. Тя и тази е с крива Луна  ;D – в съвпад с Плутон в първи дом и квадрат към Сатурн в 10ти (аспектът със Сатурн е много по-точен), така че донякъде й оправдавам сръднята. Днес й е крив целият свят, утре ти се усмихва лъчезарно (Луна във Везни).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2237 -: Октомври 21, 2013, 12:36:25 pm »
Тази е в твърд аспект със Сатурн и Плутон, при това ъглови. Но иначе е много лъчезарна и усмихната (Слънце и Венера в Лъв), стига да не е яхнала метлата, има доста хаплив език.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2238 -: Октомври 21, 2013, 06:10:28 pm »
При мен се обръща в 3-ти дом в точен секстил с АЦ...Какво да очаквам? :blink:
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

« Отговор #2239 -: Октомври 21, 2013, 06:38:38 pm »