Здравей Гост

Ретрограден Меркурий

• 2466 Отговора
  • 450064 Прегледи
*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
Re: Ретрограден Меркурий
« Отговор #2440 -: Февруари 18, 2014, 12:38:49 pm »
да, да- за транзитната.

"Любовни антагонизми- all day, every day"

« Отговор #2441 -: Февруари 19, 2014, 09:48:00 am »
Думата “ретрограден” означава връщане назад. Според астролозите ретроградната планета обръщала своето движение в 3 етапа: Първо планетата се забавяла и ставала неподвижна, следвал ретроградният етап, а когато планетата била готова за третия етап, следвал втори стационарен период, след което тя отново потегляла направо.

Драги ми господа мошеници, планетите не са ви неопитомени магарета, че да тръгват и спират, когато си поискат, защото те си следват една постоянна орбита. А това, че понякога изглежда сякаш обръщат посоката си от наша гледна точка (от друга планета те ще изглежда, че са ретроградни по различно време) е защото и те и Земята се въртят около Слънцето.

Цитат е това...махнете ретро мерКУрия...живейте си живота...навън е пролет
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

« Отговор #2442 -: Февруари 19, 2014, 01:43:49 pm »
Изобщо не ми пречи този ретро Меркурий-преди два дена си поръчах официална чанта по интернет за втората ми рокля на сватбата и си дойде днес-съвсем навреме.Нито се е бавила,нито нищо...
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2443 -: Февруари 19, 2014, 01:48:56 pm »
 :57: Аз, като се жених, карахме с по една роклА, едни обувки, една чанта....
да ти кажа, ако сега пак се заженя някога, бих изтропала парите по екскурзия с милото, отколкото за такива неща. Едно малко диво събиране с най-близките приятели ще е достатъчно, станалото.... да ми хванат пушилката по света  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2444 -: Февруари 19, 2014, 02:03:35 pm »
Е,да ама втората може пак да се носи-тя е къса,чантата също ще е ползвам  :P От лак е,черна тип плик,много е яка  :blink:

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2445 -: Февруари 19, 2014, 07:17:04 pm »
На мен пък нищо не ми е наред на това ретро. Хората не разбират какво им казвам (ама това си е и по принцип!), гаджета разни се връщат - изясняваме се нещо, пратките ми се бавят - за сега, може и да са се затрили, непрекъснато нещо се обърква и трябва да го изяснявам. Явно бая карма съм натрупала, че да ме удря така жестоко :(

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2446 -: Февруари 19, 2014, 08:17:50 pm »
Аз пък да се похваля-всичко ми е наред. ;DС моя удавен Мерк,дали транзита е напред/назад-все тая.Важно е да шава,че като се задържи в една точка и трябва да сменям на аквариума водата :blink: Не е лош този Мерк-тръгнал Кос,гол и бос,ама като се врътне ще си намери сандала ;DВ

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #2447 -: Февруари 19, 2014, 08:43:37 pm »
И киндъла ми прави проблеми!

« Отговор #2448 -: Февруари 21, 2014, 01:21:28 pm »
Откакто тръгна ретро Мерка много от познатите ми се оплакват,че им се чупят лаптопите,моя си мина реда на миналото ретроградие  ;D

« Отговор #2449 -: Февруари 21, 2014, 03:04:27 pm »
Сватбените покани са готови-никакви забавяне или разминаване в текста Слава Богу...

« Отговор #2450 -: Февруари 21, 2014, 03:06:10 pm »
Тоя смотан Меркурий само ми дава надежди и после си ги прибира отново.  :-X Мразя го. :'(

*

Yaya

• 2265
« Отговор #2451 -: Февруари 21, 2014, 03:07:38 pm »
Сватбените покани са готови-никакви забавяне или разминаване в текста Слава Богу...

Колко ли пъти са ги печатали, преди да ти ги дадат ок  ;D
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #2452 -: Февруари 22, 2014, 06:33:59 am »

Колко ли пъти са ги печатали, преди да ти ги дадат ок  ;D
  ;D

« Отговор #2453 -: Февруари 23, 2014, 02:16:22 pm »
Днес подходящ ден ли е за купуване на фотоапарат кеш? Не мога да се стърпя да чакам да свърши ретро фазата на Меркурий.Дали ще окаже негативно влияние закупуването му днес?  :rolleyes:

« Отговор #2454 -: Февруари 23, 2014, 04:58:20 pm »
Забелязвам много недорузамени в комуникациите...всички около мен са "объркани" или не чуват добре,не разбират добре,разсеяни са...кофти работа...Не ми се чете...а трябва...Тъкмо си казвам- идеално време Е за връщане към стари занимания,които са ми носили удоволствие преди..,но сега не ми се занимава...Имам чувството,че главата ми е "празна"...не мога да мисля трезво...ужас...

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #2455 -: Февруари 23, 2014, 05:01:50 pm »
Бе има проявления около мен ретро Мерка - кой недоразбрал, недочул, невидял  ;D

При мен долу-горе се ядва /ама по натал си ми е ретро, та може и заради това да е/.

Аз пък си поръчах 2 астро-книги и си ги чакам; отделно на Трейси Маркс ще излиза на 28-ми сега нова книга "Пътят към себеразкриването" на лира принт и също нямам търпение да я разгърна  :blink: :blink:
Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион

« Отговор #2456 -: Февруари 23, 2014, 05:07:02 pm »
При мен ретро Меркурий чак сега се прояви.Най-сетне намерих субтитри за 4-тия сезон на най-любимия ми сериал (Parenthood),които търсех от половин година насам.Даже имах планове от понеделник да започвам да го превеждам.Вчера дори търсех субтитри на английски,за да ги превеждам на български и хоп! не щеш ли в американски сайт намерих БГ субтитри!?! Другото проявление е стар здравословен проблем,който ми се появи от около 2-3 дена.Мисля,че е така понеже Меркурий транзитира през 6-тия ми дом.Дали като тръгне директен ще се оправя? Вторник ще ходя при Билкаря и ще започвам лечение...

*

remedeos

• **
  • 1038
« Отговор #2457 -: Февруари 23, 2014, 05:21:53 pm »
На мен Меркюри нищо особено не ми прави/само с лаптопа малко/,страхувам се само от Юпитер.Туй Плутон,Сатурн,Уран,да си разиграват коня-не ми дреме,но оня коварен Гей ме тревожи къде се спотайва :P

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #2458 -: Февруари 24, 2014, 08:02:33 pm »
Интересно е, че в работата всички системи в петък се изпотрошиха, поради това се наложи да работим допълнително... Отделно вкъщи техниката си има свое мнение по въпроса и си прави каквото си поиска и за финал ми се прецака PlayStation-a
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #2459 -: Януари 26, 2015, 11:46:09 am »
Откакто Мерки се обърна забелязвам, че съм станала по-изнервена.  :unsure: