Искам да споделя моя опит с ретроградния транзитен Меркурий. Стара истина е, че действието му се чувства най-вече от хората с Мекуриеви дейности и професии- студенти, търговци, журналисти и т.н. Също така съм забелязала, че когато има напрегнат Сатурнови транзит към светилата- Слънце и Луна или друга лична планета, силните аспекти на ретроградния Меркурий към лични планети действат като спусък на проблемите от Сатурновия транзит.
През 2003 имах квадрат на Сатурн към Луната и естествено, доста се страхувах за търговската си дейност, която беше нова и нямах почти никакъв опит. Но когато транзитният Меркурий застана на Десцендента и активира наталната ми тау-квадратура Сатурн-Нептун-Венера, нещата в продължение на 2-3 седмици изглеждаха отчайващи и съвсем буквално се разболях от притеснения. След като Меркурий стана директен, проблемите се разрешиха, но оттогава винаги обръщам внимание на транзита му.
Ето и сега, бях написала 2 материала по астрология през тази седмица, но вчера установих, че не мога да ги отворя и трябва да ги пиша отново. Транзитният Меркурий е ретрограден, отново е в съвпад с десцендента, в квадрат с натални Сатурн и Венера и в опозиция с Нептун. Не е приятно, но явно трябва да се усъвършенствам чрез повторение.
Желая успех на всички и много знания с ретроградния Меркурий!