Здравей Гост

Соларен въпрос:)

• 40 Отговора
  • 7462 Прегледи
*

porto_kalka

« Отговор #20 -: Октомври 30, 2007, 09:35:10 am »
Цитат
А за сериозните планове, които са на дневен ред при теб, виж в кой знак се намира Сатурн спрямо наталната Луна (не съм сигурна в кой знак ти е) - по някаква "случайност" може да е Sade-Sati, т.е. в 12-ти, 2-ри лунен дом, в знака на самата Луна, а също може да бъде в 4-ти или 8-ми дом спрямо Луната в радикса  ;)
Това не ми стана ясно - транзитен Сатурн ли? Луната в радикса е във водолей в 10-ти дом.  :huh:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Октомври 30, 2007, 09:42:41 am »
Да, става въпрос за движението на транз. Сатурн през гореспоменатите лунни домове. При теб е в 8-ми спрямо Луната  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #22 -: Октомври 30, 2007, 09:53:26 am »
И как би следвало да се разглежда този "производен" 8-ми дом спрямо Луната, в който попада Сатурн. Трябва ли да се свърже със значението на 8-ми дом по принцип?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #23 -: Октомври 30, 2007, 10:07:33 am »
Това е една от концепциите в джьотиш, с което не смея да твърдя, че разбирам от индийска астрология.
Но тези периоди, наред с останалите, се считат за едни от най-важните. Значението на Луната в джьотиш се простира отвъд границите на нашия "емоционален аз", Луната е soma, нашата ментална нагласа спрямо света, ум, съзнание. По Сатурн, както знаеш, са важните промени, които могат да бъдат не само външно изразени, а и вътрешни, на ниво нагласа и светоглед.
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 10:08:35 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #24 -: Октомври 30, 2007, 11:57:34 am »
Lillie това за времето което споменаваш съм сигурен,че много хора сме изпитали относителността на времето,също и неговото сгъстяване,само ми е интересно това с мига като буквално миг ли имаш предвид или като някакъв период който си има своите времеви характеристики с някаква забавена динамика?
И ако имаш някъде линк към този метод от индийската астрология ще е добре да го сложиш ако има разбира се такава възможност.По принцип метода на производните домове си го има и в западната астрология и това е нещо,което почти винаги имам предвид когато разглеждам транзитната планета-особено в кой мунданно дом е спрямо собствената си позиция и спрямо Слънцето и определено има изява на смесеното влияние на наталния и мунданния дом. :)
Също и обръщам и повече внимание на Управителя на Слънце,Луна и Асц по същия начин като някакъв естествен цикъл на тяхното развитие и в какво отношение е спрямо тях в движението си.
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 11:58:13 am от Sinyhe »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #25 -: Октомври 30, 2007, 12:13:30 pm »
За ретро Сатурна в Солара имах предвид като цяло едно правило в астрологията,че ретроградните планети в Солара по принцип не показват нещо съществено ново-като обстоятелство и влияние,колкото че от предния Соларен период е пренесено нещо изискващо своето внимание,продължение и развитие т.е. началото на това с което е свързана самата планета и свързаните с нея домове времево не е от настоящия период.Не винаги е задължително това да е отрицателно и да са проблеми,а просто "въпросите" на планетата,вече кой как си я изразява е нещо индивидуално като ниво но дома показва кое ще е активно и засегнато от миналото и миналите действия- човек с ретро планета в Солар не може лесно да зачеркне миналото и миналите си действия в тази сфера и да започне нещо съществено ново,тъй като миналото,кармата или просто вече съществуваща линия на развитие е налице и е вече активирана.Засегнатия ти 5 дом добре описва това което си споделила Porto Kalka ,тук влиянието се изразява в заздравяването на нещо вече съществуващо имайки предвид и цялостния ти опит в съответната сфера заради кармичната памет,както и поемане на отговорности във вече предначертана картинка или форма на нещата,макар че това е само едно от възможните влияния на Сатурн.Винаги съм мислел,че ако едно от проявленията на даден астро фактор е налице много рядко е възможно той да превключи на другите си аналогии тъй като за това се изисква време и закодираност,а в повечето случаи се разгръща това което или е предопределено от миналите ни действия или е възможно спрямо настоящата ситуация.Така че важното е да разберем коя линия е най-активна-домовете и тяхната активност често показва и настройката,с два огнени дома определено нещата са повече в личната ти власт и отговорност т.е. стимулацията често идва от самата личност и нейните желания.
Иначе в Солара не всичко работи като аспекти и домове и т.н.-или ако работи не винаги е с кой знае каква колосална сила,това се определя много от натала и транзитите и прогресиите както спомена и Lillie.  ;)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Октомври 30, 2007, 12:21:25 pm »
Цитат
Lillie това за времето което споменаваш съм сигурен,че много хора сме изпитали относителността на времето,също и неговото сгъстяване,само ми е интересно това с мига като буквално миг ли имаш предвид или като някакъв период който си има своите времеви характеристики с някаква забавена динамика?
Говорех по-скоро за някои мигове или, да кажем, моменти, в които времето като че ли забавя своя ход или абсолютно спира. Не винаги са свързани с нещо специално, случва се доста спонтанно напоследък...
Сещам се как преди около 1.5-2 месеца посред бял ден и в абсолютно нормално състояние, отивайки до една нотариална кантора, имах чувството, че сякаш съм п(р)опаднала в някаква "дупка" - вакуум, в който времето е спряло. Сигурно ще ме помислите за луда, но отдавна ми се ще да го споделя  :D
Та както си вървях по една от централните улици, които перфектно познавам, изведнъж... се загубих. Започнах хаотично да се въртя като в затворен кръг, буквално не знаейки къде се намирам... вървях, връщах се обратно, после пак тръгвах нанякъде без цел и посока... всичко изведнъж ми се стори много непознато, като от друго измерение - градът, улиците, сградите...  :blink: знаех, че закъснявам, но времето като че ли бе напълно спряло  :blink: имах чувството, че съм попаднала в друг град или направо в друго измерение... с голямо усилие успях да изляза от това състояние и когато погледнах часовника установих, че всичко се бе случило в рамките на броени минути  :blink:
Искам изрично да отбележа, че това се случи на една от улиците, които перфектно познавам  :D

« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 12:27:02 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #27 -: Октомври 30, 2007, 12:30:36 pm »
Цитат
И ако имаш някъде линк към този метод от индийската астрология ще е добре да го сложиш ако има разбира се такава възможност.
Информация по темата за има тук.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #28 -: Октомври 30, 2007, 01:21:59 pm »
Цитат
Цитат
И ако имаш някъде линк към този метод от индийската астрология ще е добре да го сложиш ако има разбира се такава възможност.
Информация по темата за има тук.
А щом става въпрос за "производен" дом според индийска астрология, не трябва ли да си разглеждам картата според сидералния зодиак? Тогава транзитен Сатурн ще ми се пада в следващия дом.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #29 -: Октомври 30, 2007, 01:47:36 pm »
Преживяването което описваш Lillie все едно филм разправяш,толкова е странно наистина! :blink: Чудя се и аз дали наистина не си попаднала в друго измерение на града,напълно е възможно,аз примерно моя град го сънувам винаги един друг с около 30-40 процента изменения спрямо реалния,но тези изменения винаги са едни и същи т.е. мисля това му е облика в друго измерение,вече за теб реално да попаднеш на границата между двете в будно състояние сигурно е било доста странно...Астрологически си мисля,че като цяло при досег с други измерения като цяло независимо от формата им трябва да има намесени Нептун,Уран и Хирон и/или 12,4,3 дом.

Гледах ти картата за примерна дата 11.9. и транзитите-смятам само реални влияния в пространството и времето могат да обозначат такава възможност за това изключвам прогресии и дирекции.

Лунните възли са в съвпад Иц/Мц и Северния възел с Марс.

Хирон прави квадрат с Уран от 3 към 12 дом.

Уран прави квадрат с Нептун от 4 към 1 дом.

Черна Луна тригон Марс,Луна куинконс Слънце-тези аспекти могат и да са невалидни при друга дата.

Аспектите на Възлите,Хирон и Уран и Нептун ми се струват доста интересни  :rolleyes:

Чудя се дали ако се сетиш за датата няма да изкочи още нещо,може и някое затъмнение да има пръст  в отключването на границата между измеренията  B)  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #30 -: Октомври 30, 2007, 02:03:36 pm »
Цитат
А щом става въпрос за "производен" дом според индийска астрология, не трябва ли да си разглеждам картата според сидералния зодиак? Тогава транзитен Сатурн ще ми се пада в следващия дом.
Да ти кажа, не съм много наясно с индийската, голяма каша ми е... но нали знаеш кого можеш да питаш, не тук  ;)
Общо взето в индийската система значенията на домовете донякъде се различават, широко приложение имат и производните домове. Понятие "аспект" като такова няма, но има връзки между определени домове.
Например, в Джьотиш 12-ти дом спрямо който и да било радикален дом означава загуба съобразно аналогиите а дома. С тази разлика обаче, че при индийците отношението към "загубите" е по-различно. За тях загубата, каквато и да е тя, е необходима предпоставка за постигане на просветлено съзнание, ясна визия за съдбата и мисията в живота /карма и дхарма/ и, накрая, освобождение, излизане от майа, от илюзията на материалния свят...
И, да, разглежда се сидералният Зодиак, т.е. с отчитане на айяманша, а системата е равнознакова.

ПП. Като видях как ми се преструктурира хороскопът след отчитане на прецесията и как се променят някои ключови позиции и моменти, направо се изумих. Стана ми ясно и защо огненият стелиум в огнения 5 дом не се реализира по толкова крещящ и очевиден начин...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #31 -: Октомври 30, 2007, 02:09:53 pm »
Еееее, чак пък в друго измерение нещо много на фантастични филми почнахте да го избивате. Аз съм родена малко преди Лили /няколко дни/ и съм имала почти същите транзити, които описваш за конкретната дата, обаче не съм се "преселвала" другаде, освен в "страната на сънищата" евентуално вечерта, хихихи.  :P

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Октомври 30, 2007, 02:24:36 pm »
Странните ми изживявания - насън и наяве - започнаха малко преди да се прояви интересът ми към по-сериозно изучаване на астрологията. А ако споделя за сънищата си, на някой наистина могат да му се сторят научна фантастика. Затова много внимателно избирам хората, с които да ги споделям.
Сега като се замисля как съм се присмивала на майка ми като споделяше за подобни опитности, а сега има моменти, когато хич не ми е до смях...
Но наистина, сигурно не ни "трябва" да сме много по-различни от общата маса, от тълпата. Успехът в материалния свят изисква спазване на определени правила, шаблони и стандарти, сливане и оеднаквяване с мнозинството. Успелите хора в по-голямата си част мислят и реагират така, както е "прието", както "трябва", според очакванията на обществото. Но това е дълга и широка философска тема, а "успехът" е твърде относително понятие...
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 02:26:12 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #33 -: Октомври 30, 2007, 02:52:11 pm »
Ти пък сега-то е ясно,че едни и същи транзити при всеки различно се изживяват в зависимост от нивото,съзнанието му и настоящите му ситуации и развитие,да не говорим че някои усещат по-силно влиянието на едни планети, а на други не толкова  ;) .
Lillie ние не сме тука само за да бъдем социални индивиди,а за да се развиваме и за да разбираме себе си и вселената,но това прекрасно разбираш а и си права за това което казваш за "успелите" хора,само че не виждам каква връзка има това с твойто преживяване освен ако не решиш да станеш професионален гид за преминаване през измеренията! ;)  :lol:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Октомври 30, 2007, 03:01:12 pm »
Имах предвид, че за да си "успял" според общоприетите разбирания, трябва и да мислиш, да се изразяваш, да реагираш по общоприетия начин. Човекът е "социализирано животно" и има навика /и е научен/ да живее според законите на "стадото"  :lol: с което си изказване, разбира се, не искам да засегна никой от присътстващите тук  :)
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 03:02:43 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #35 -: Октомври 30, 2007, 03:11:50 pm »
Все пак предпочитам да живея живота си в реалността, в материалния свят, не виртуално или насън, да "случвам" нещата, а не да чакам да ми се случат като си гледам всеки ден хороскопа. Иначе има риск след някоя и друга година да се усетиш, че времето изобщо не е спряло и докато си бил "отвъд" всъщност си пропуснал "да живееш".

*

Lillie

• 30532
« Отговор #36 -: Октомври 30, 2007, 03:19:58 pm »
Права си в това, което казваш. Но за мен най-важен е балансът между "отвъд" и "тук и сега", т.е. нито прекалено да си вкопчен в материята, фиксиран върху успеха и постигането му "на всяка цена", нито да се рееш в други измерения, да бягаш от задачките, които си дошъл да свършиш "тук". В някои философски системи се говори за необвързване с целите, което не бива да се интерпретира като "липса на цел" или "нецеленасоченост".
Изключително съм против постоянното фиксиране върху хороскопа и транзитите, като че ли са спасителна сламка някаква...
За голямо мое съжаление все по-често попадам на такива случаи - "кажи, какво вещаят звездите за мен, няма ли шанс?". Тъжно е...
« Последна редакция: Октомври 30, 2007, 03:25:09 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #37 -: Октомври 30, 2007, 04:13:27 pm »
Успехът е естествен човешки стремеж и не знам да има нормален човек, чиято цел е да бъде аутсайдер. Това да си успял в материален или личен план отдавна не се счита за "порок". Отделно стои въпроса свързан с духовното израстване и че всъщност не всички хора могат да научат, разберат и впоследствие осъзнаят какви са поставените им "задачки тук и сега". Просто няма от къде или от кого.
Между другото, в "Панчатантра"  беше казано: "Който трупа мъдрост, трупа печал". Често съм си мислела, че тези, които не притежават тази "мъдрост" или Знание живеят донякъде доста по-спокойно и подредено от занимаващите се с някаква форма на езотерика, включително и астрология.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #38 -: Октомври 30, 2007, 04:27:30 pm »
Цитат

Между другото, в "Панчатантра"  беше казано: "Който трупа мъдрост, трупа печал". Често съм си мислела, че тези, които не притежават тази "мъдрост" или Знание живеят донякъде доста по-спокойно и подредено от занимаващите се с някаква форма на езотерика, включително и астрология.
Така е, астрологията и сродните й науки имат и своите безспорни плюсове, и някои минуси. На мен лично заниманията с астрология и изучаването на езотерични науки ми носят и спокойствие, увереност, че вървя по правилния път, и наред с това тъга, печал.
Успехът е естествен стремеж на хората, но имах нещо по-различно предвид. Успех се постига и с подходяща нагласа, тип мислене, защото в обществото, което обитаваме, има предварително зададени параметри и критерии, които е препоръчително да се спазват, за да не попаднем в категорията на тъй наречените аутсайдъри, лузъри или просто "ненормални"  :D
Обществото определя и налага кое е "нормално" и кое не е... какво повече мога да кажа???   :huh:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #39 -: Октомври 30, 2007, 04:53:32 pm »
Съвсем се отклонихме от темата, да пробвам сега да я върна в първоначалното русло  :)
Някой от вас експериментирал ли е с тъй нареченото прогресиране на соларната карта? Не се сещам дали така се казваше, но бях го чела навремето в един руски астро портал. Някой от тамошните астролози се опитваше да докаже, че ъглите в картата на слънчевата революция се движат и индикират събитийност в определени моменти, ако същата е заложена в статичната карта на слънчевото възвръщане, по дирекция, прогресия и бива отключена от някой транзит (и по-често сбор от транзитни аспекти).
Та тогава така се бях впечатлила, че реших да пробвам да го приложа на практика, но уви резултат не получих, а и доста трудоемка процедура ми се видя, нито пък съм вманиачена на тема предсказване на събития  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.