От Луната ,от там идват природните бедствия.Пълната луна е свързана с приливите ,видяна по необичайно за нея време се свързва с нещо анормално и от там -бедствие,природен катаклизъм .Лозето от своя страна показва зараждане на нова идея. Сбирката е свързана с небесни тела от там идва религията.
А моето последно тълкуване на съня е ,че Asaia е на диета,което е представено от празната маса и от липсата на чепки грозде . Диетата най-вероятно е с много течности ,подсказано от Луната. Успяла е да свали определено количество килограми и затова се чувства лека и повлияна от емоции. Усещането за глад ни кара да се обръщаме към духовната си страна

Край на догадките !!!
Зъболекар благодаря, асоциациите ти ми дадоха ключа за цялата картина, макар че има и погрешни такива.
Не съм на диета , а точно обратното. В момента съм в предменструален период и тялото ми е изпълнено с течности и съответно имам покачване на телесното тегло, което в съня ми се олицетворява от пълната Луна.
Второ, интерпретацията ти за религията е погрешна. Аз като един представител на Стрелеца не съм успяла да изпадна в религиозните заблуди като цяло,с които някои хора си позволяват да се обграждат.За мен е важна духовната есенция и мъдрост ,която извличам и от Изтока и от Запада, не слагам етикети като ти си мюсюлманин или християнин. Религията е за масата, за ограниченото мислене, истинската религия е вярата,когато лицето на човек не е замаскирано от канони, забрани или догми. Усланям се на собственото си вътрешно търсене,което е най-ценното и най-правилното според мен. Единственият пътеводител е твоят истински Аз.
Трето: Интерпретацията ти за Меркурий беше правилна. Вследствие на прочетено от книга за номерология, в съзнанието ми се появиха съмнения относно способността ми да се занимавам с наука, тъй като в психоматрицата си нямам 5ци и седмици ( 5ците олицетворяват логиката и менталните качества които притежава човек, седмиците са отдаването на таланта, но това е общо казано) и явно това чрез съня е изплувало от подсъзнанието ми. Разсъждавайки върху него аз лично свързвам лозето или нивата ( не си спомням дали видях редове в съня, така че може и нива да е било, но това е без значение символа е еднозначен), които бяха неизорани, с предстояща "сеитба", подсказано и от сезонното време, топло, но не горещо време, т.е. малко след края на лятото и преди есента. Точно време за сеитба, което означава че е необходимо да "посея семената" и да вложа усилията си сега когато и сезонното време предразполага за това,подсказано в съня и от слънчевия ден, за да успея да видя плодовете "утре" ,а Меркурий в случая е символизира интелектуалната насока.
Не можах да разбера само откъде направи връзката с чужбина и работата. Минавало ми е през ума, ДА, но май си остана там.