Здравей Гост

помощ за хорар

• 31 Отговора
  • 6179 Прегледи
*

viki16

помощ за хорар
« -: Ноември 03, 2007, 08:55:42 pm »
Здравейте,
котката ми изчезна и много се притеснявам :( . Въпросът ми е жива ли е и ще я намеря ли?
Съжелявам, но не знам как да кача карта - въпросът е зададен в 20:15 часа, 03.11.2007, София.
Много ще съм ви благодарна за отговорите

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #1 -: Ноември 04, 2007, 12:18:30 pm »
Нямам голям опит в хорарната астрология, а и хорари относно животни и вещи по принцип не разглеждам. Допълнително се затрудних, защото се наложи да построя три хорарни карти - картата на въпроса ти, картата на задаването на въпроса във форума и картата за момента, в който прочитам въпроса.
Домашните любимци нали по 6 дом бяха? А пък и си мисля, че трябва да се търси някаква връзка с 4 дом...
Между другото, красиво ли беше котето? Да не си го е харесал някой?
Единият вариант е да поразпиташ съседи, познати, хора от обкръжението ти - от района, махалата, в която живееш...
Другият вариант е да чакаш котето да се върне само, ако просто е отишло на по-дълга разходка... котките нали знаеш, че имат такъв навик  :)
Дано го намериш или то да намери теб  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

viki16

помощ за хорар
« Отговор #2 -: Ноември 04, 2007, 02:14:49 pm »
Аз пуснах обяви из целия квартал, пуснах обяви и в интернет, обикалях, търсих, но нищо. дали е красиво? Незнам, за мен е най - красивата котка - смеска между сиамец и ангорка(пухкав сиамец, много гальовен и леко злобничък характер, но аз си го обичам) надавам се, че някой го е прибрал, защото едва ли ще оцелее навън..
а в хорара не знам какво да гледам - управителя на 5-ти - съвпад с Юпитер, квадратура с Венера...не знам, изобщо не разбирам от хорари..

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
помощ за хорар
« Отговор #3 -: Ноември 04, 2007, 02:50:06 pm »
И аз не се занимавам особено с хорари,но този който разгледах спрямо въпроса-мисля се взима момента на възникване на въпроса,а не на неговото разпространение в различни среди.Няма да давам генерални изводи просто ще ти кажа какво ми прави впечатление: Управител на 6 дом Плутон е в 6 дом мисля повече се взима 6 отколкото 5 дом за животни без значение колко са ни любими,Юпитер в 6 дом представящ ситуацията при котката може да е преместване,че дори и по-далечно,Плутон в 6 дом не говори добре за котката и може и да е фатален случай,със Сатурн съвпад Иц сочещ изхода също има такива аналогии.Тъй като 4 и 10 дом са намесени и заради квадрати към планети в 6 дом и ако живееш със семейството си е възможно при тях или чрез тях да се е случило нещо-съзнателно или не,но това е просто една възможност която трябва само да се провери.Юпитер може и да е падане от високо ако има такава възможност,освен преместване.Заключените Близнаци/Стрелец в 12/6 дом може и да има нещо неясно и скрито по отношение на въпроса,което напълно да го постави в друга светлина и като нищо може да е някоя потулена/изкривена информация.Движението на Луната е от съвпад с Южния възел към такъв със Саурн,което са символичните "край" на нещата и последваща квадратура на Луната с Юпитер и Плутон,който е Управител на 6 дом,което също е неприятно.Това че Сатурн е Управител на 7 дом и е на куспидата на 4 дом-7 дом дава намеса на човек по отношение на въпроса,4 дом и Сатурн се свързват с баща или по-възрастни хора,дори и дядо,баба включително и съседи такива заради това,че е в края на 3 дом.
    Дано насоките които излизат ти помогнат поне в узнаването на истината, защото тия заключени Близнаци/Стрелец определено не ги гледам с добро око.

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #4 -: Ноември 04, 2007, 03:04:54 pm »
Заключения знак в дома на Сигнификатора за предмети и обекти също може буквално да указва,че въпросният е затворен/заключен някъде с малко свобода и простор,покрай този Плутон е добре да се видят и най-затънтените места,канали и мазета.

*

viki16

помощ за хорар
« Отговор #5 -: Ноември 04, 2007, 03:21:57 pm »
Sinyhe,благодаря ти за отговора. Невероятно точна интерпретация - в случая наистина съм 99 % убедена, че някой укрива нещо, какво точно е станало - "възрастния човек" - мисля че баща ми просто го е изхвърлил и лъже че е изчезнал.   :(
от няколко години се интересувам от астрология, но продължавам да се смайвам колко точно се виждат нещата, когато знаеш какво да гледаш
Иначе Лилит в момента ми е в 4-ти дом - това сигурно има някаква връзка

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #6 -: Ноември 04, 2007, 03:27:14 pm »
Цитат
Аз пуснах обяви из целия квартал, пуснах обяви и в интернет, обикалях, търсих, но нищо. дали е красиво? Незнам, за мен е най - красивата котка - смеска между сиамец и ангорка...
Когато ти отговарях, чудех се дали да не те посъветвам да пуснеш обява, че си издирваш котето... но ти си ми "прочела" мисълта  :)
Хубаво ти е котето, да, това имах предвид... да не се изкуши някой да го "осинови". Пожелавам ти да се върне при теб  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #7 -: Ноември 04, 2007, 03:34:19 pm »
Според някои астролози "заключените" планети в съответния дом предполагат и намеса, участие от страна на друг човек, трети лица...
Но пък в хорара на възникването на въпроса сигнификаторът на 6 дом - Марс - е в първи, а ко-сигнификаторът Луната предстои да направи секстил с Марс откъм 3-ти дом, но преди това прави съвпад с господаря на Дсц, Сатурн. Предполагам, че нещо ще се "чуе", дано да има някакъв feed back възможно най-скоро  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

viki16

помощ за хорар
« Отговор #8 -: Ноември 04, 2007, 03:39:47 pm »
Предполагам, че нещо ще се "чуе", дано да има някакъв feed back възможно най-скоро  

Точно това се надявам :)

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #9 -: Ноември 04, 2007, 04:01:01 pm »
Аз взех за сигнификатор Плутон,заради управлението му над Скорпион и от това заключих възможния фатален край,ако беше Марс няма такава аналогия.
Освен ако не се вземе 8 дом(1-ви в картата) от 6 дом като символичен 1-ви на котката,но това е доста завоалиран начин за един хорар да се нагласят нещата,когато има непосредствени показатели. :rolleyes:
Просто не мисля,че е особено разумно след като вече има установено господтство на дадена планета над даден знак да се има предвид в натала например и да си работи,а в хорара да се няма предвид-и при това да си работи.Не мисля,че е наше право да решаваме какво го има или няма като влияние във вселената и от там в астрологията,въпреки всичко всякакви астрологични "школи" или индивиди за себе си определят това с което или могат да работят-но въпреки всички са най-важно резултатите и то тези,които могат да се докажат чрез картата.
« Последна редакция: Ноември 04, 2007, 04:03:50 pm от Sinyhe »

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #10 -: Ноември 04, 2007, 04:09:35 pm »
Цитат
Аз взех за сигнификатор Плутон,заради управлението му над Скорпион и от това заключих възможния фатален край,ако беше Марс няма такава аналогия.

Някои астролози предпочитат класиката в хорарната астрология и разглеждат само планетите от септенера.
Транссатурновите планети разглеждам, но като ко-сигнификатори и фактори, внасящи допълнителна конкретика, т.е. за доуточняване  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #11 -: Ноември 04, 2007, 05:12:35 pm »
Именно това имах предвид,за това което казваш "някои",докато аз и "други " използваме реалните управители и старите които така или иначе нямат основно господство(и поради някои съвсем очевидни различия между знака и планетата) само за доуточняване,ако това е необходимо в индивидуалния случай.Странното според мен е именно това-как може тези управители от някои да се изолират или играят второстепенна роля в хорара,а основна в натала. :rolleyes:  Мен това нито ме влече,нито виждам особена логика,за тези пък които не работят въобще с тях е друг въпрос,но както и да е важното е всъщтност кое работи по-добре в астрологията,а това не може да се определи само с един случай в едно от нейните направления. ;)  

*

porto_kalka

помощ за хорар
« Отговор #12 -: Ноември 04, 2007, 05:42:17 pm »
Асцедентът попада в първите 3 градуса от знака т.е според правилата на хорарната астрология такава карта не се тълкува. Ситуацията е неясна и е прекалено рано за отговор на въпроса ти.

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #13 -: Ноември 04, 2007, 06:07:44 pm »
То е ясно,че ситуацията е неясна  :rolleyes: ,но това не означава че картата не дава отговора на въпроса и не съдържа информация за случилото се.Това е все едно да се каже,че в един момент Вслената спира и не е такава каквато е и не може да се разчита на нея.Така наречените "правила"-забрани в хорарната астрология дошли незнайно откъде,макар че съдържат някои моменти с които трябва да се внимава са отдавна разбити от практиката на астролозите.Дори според някои това са т.нар. хорарни митове(виж "Хорарна астрология" на Алфи Лавоа,който предлага и примери,а не гола теория или попити митове без това да се провери на практика) и дори без доказателства за това,първоначално си звучи абсурдно това имайки предвид устройството на вселената. :)  

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #14 -: Ноември 04, 2007, 06:21:26 pm »
Това, че е твърде рано да се дават окончателни становища по въпроса, може да се каже и в случаите, когато Луната в хорара има много апликативни аспекти, т.е. ситуацията тепърва ще се развива. Не е същото като да няма развитие.
Мисълта ми е дали в такъв случай Асц в първите три градуса на знака се тълкува еднозначно като невъзможност/забрана да се разглежда хорарната карта?
В хорарната астрология има "правила", които вече отдавна не работят или, ако трябва да сме точни, понякога работят, но понякога и не работят - според спецификата на ситуацията и респ. на зададения въпрос.
Стигаме до заключението, че в астрологията, и особено в частта й за хорарни въпроси, най-важни са практиката и реалният резултат, наред с концептуалните схващания и теоретичните правила.
 :)
« Последна редакция: Ноември 04, 2007, 06:21:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #15 -: Ноември 04, 2007, 06:28:43 pm »
Съгласен съм с последното казано от Lillie и да и аз съм на същото мнение по отношение на Луната и бъдещите и аспекти(за това и още в началото казах,че няма да правя генерални заключения,колкото да разгледам ситуацията),но тези аспекти не променят случилото се вече,а само може да индикират някои нови положения свързани с въпроса,но без коренно да изменят основното събитие.Така ако имаме смърт или скитане на животното-заради Плутон и Юпитер в 6 дом,единствено последните аспекти на Луната доколкото са квадрати към тях не мисля,че има кой знае каква възможност то да се намери или то да се намери живо,а и отново тоя Сатурн на 4 само засилва аналогиите на Плутон свързани с крайност.А Луната като Управител на 2 дом -получаване също е с отрицателна тенденция.Но няма какво да навлизаме-за мен ситуацията ако мога само да залагам на хорара е ясна,само несигурното е как ще завърши-това на 100 процента няма как да казваме,но си има насоките.

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #16 -: Ноември 04, 2007, 06:32:00 pm »
И, теоретично погледнато, в хорарната карта има индикации за сравнително бързо развитие на въпроса или бърза промяна в обстоятелствата - според знаковата и домова позиция на Луната, която в хорарната астрология се явява ключов фактор и ко-сигнификатор на кверента, т.е. питащия.
Последният аспект на Луната е съвпадът й с Венера в 4-ти дом /ако не отчитаме Плутон/.
Какво според вас може да означава предвид, че Венера е в рецепция с Меркурий, което само по себе си е благоприятен показател? Рецепцията донякъде "омекотява" падението на Венера в знака Дева.
« Последна редакция: Ноември 04, 2007, 06:37:19 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

viki16

помощ за хорар
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2007, 06:38:49 pm »
Sinyhe, това, което налиса като интерпретация дотук е доста точно, но не разбирам защо юпитер в 6-ти го смяташ за нещо лошо - не може ли това да е някакъв покровител, късмет, винаги съм я смаятала за щастлива планета, пък и няма "лоши" аспекти?

*

Lillie

• 30532
помощ за хорар
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2007, 07:08:36 pm »
Юпитер в 6 дом е заключен, т.е. се намира в интерсептиран знак.
Ако, както казва Sinyhe, това предполага, че животинчето скита някъде, бих се запитала да не би случайно си е намерило "половинка" и не скита самичко?  :rolleyes:
Не знам дали животното е "фиксирано" някъде в затворено/ограничено пространство. Струва ми се, че има показатели по-скоро за лутане, за движение...
Но засега това са просто догадки  :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
помощ за хорар
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2007, 07:26:37 pm »
Да Юпитер може и да даде закрила,но в хорара нещата се тълкуват доста просто,не както е натала с многоизмерните му проявления.Идеята ми за скитане е заради Юпитер в 6 дом,но това че знака е заключен и заедно с Плутон ме кара по-отрицателно да ги определям нещата.Тук Плутон е по-силен заради това,че куспидата е в Скорпион и така Стрелец е един вид стъпкан,зависими от Плутон(който е също заключен,но поне държи дом ) . Юпитер е с два секстила и два квадрата като квадратите са към Венера и Уран управители на "щастливите" домове (носещи шанс и късмет) 5 и 9 дом.Просто ако не беше този Плутон и заключен Стрелец +Сатурн на 4 и аз щях да си мисля,че е някъде надалеч и по-добре.По-скоро Стрелеца тука може да индикира някакво широко пространство,поле,но и това са догадки.4 от 6 дом(9 дом)-са със Нептун и Хирон,което е свързано с възможния край за котето и смяна на среда и тук определено отново излиза някакво объркване,загубване или измама.Комбинация Плутон и Нептун може да показва ниски места,места под земя,канали,блата и т.н. или в близост до водопроводни тръби и нещо свързано с водата.
В 12 дом нямаме нищо-т.е. 7 от 6 така,че ме съмнява да си има дружка. :rolleyes:
Наистина се надявам да излезе накрая само загубило се коте и да се намери, просто тая карта като цяло не дава много надежди(според моите виждания) ;)
« Последна редакция: Ноември 04, 2007, 07:31:14 pm от Sinyhe »