Здравей Гост

Планета Синглетон

• 78 Отговора
  • 13721 Прегледи
*

viki16

Планета Синглетон
« Отговор #20 -: Декември 10, 2007, 08:42:23 pm »
Възможно ли е да имам цели три синглетона?  :rolleyes:
Луната в 9ти дом, овен  ми е единствената планета над хоризонта, Венера във Везни е единствената планета във въздушен знак и марс в Дева единствена планета в земен.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Планета Синглетон
« Отговор #21 -: Декември 10, 2007, 08:43:58 pm »
Да и ти си обрала късметите от баницата с мене-цели три Синглетона! ;)  :D  

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #22 -: Декември 10, 2007, 08:55:13 pm »
Синглетон не се ли казва така, защото е "сама" планета и дава тон в целия хороскоп? По същия начин и доминантите дирижират оркестъра в картата.
Самото наименование на планетата е в противоречие с наличието на няколко такива в една карта.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #23 -: Декември 10, 2007, 08:58:16 pm »
Цитат

Луната в 9ти дом, овен  ми е единствената планета над хоризонта
Луната е синглетон, ако е сама в горната полусфера.
Наличието на по една планета в даден елемент е индикация на неговата слаба застъпеност - все някъде в хороскопа трябва да има компенсация на недостига, в някой уравновесяващ фактор. Липсите се компенсират и в синастрията.
« Последна редакция: Декември 10, 2007, 08:59:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #24 -: Декември 10, 2007, 09:44:22 pm »
Прочетете пак статията на Боб Маркс и ще видите,че според неговите наблюдения и някои примери "синглетоните" могат да бъдат няколко.Аз също не давам същата функция на синглетона по другите признаци освен сам в едната полусфера и наистина е редно да се измисли някакво друго име за тези планети по тези признаци,но действието е сравнително сходно,само че с различна сила.Lillie съгласен съм с теб,че синглетона по класическия му признак е доминанта в картата и всъщтност синглет означава май сам,но не и единствен.Видях в няколко карти как и другия тип синглетони оказват доминиращо влияние независимо с + или - както във връзка със самосъзнанието така и с обстоятелства,но разбира се силата им не може да се сравни с класическия синглетон.Няколкото синглета не си противоречат, просто всеки е с различна сила.

Засега не мисля,че слабата застъпеност на даден елемент непременно се компенсира,в смисъл картата е такава каквато трябва да е и в нормалния случай,човек пак е пълноценен.Да не забравяме,че все пак човек съдържа целия зодиак в себе си без значение дали има планета или не във всеки знак.
В синастрията това донякъде е така само дотогава докато човек чрез връзките търси цялостност,при хора от тип цялостни връзките не лежат на такава основа.Нещата са по-скоро индивидуални.
Трудно ми е да възприема и идеята за наличие на недостиг-всичко е достатъчно просто във вида,който отговаря за самата индивидуалност и в същтност което е прави индивидуална-във различните видове съотношения между елементи и т.н. ;)  

*

viki16

Планета Синглетон
« Отговор #25 -: Декември 10, 2007, 10:02:35 pm »
И аз си мисля че една планета сама в полусферата има най-голямо значение.

наскоро четох една книга - "Семейна астрология" (според нея всяка планета показва член от семейството - Луната майката, Слънцето бащата, сатурн бабата и т.н.), където пише,  че една откъсната от другите планета в хороскопа обикновенно показва роднина, който другите от семейството не приемат.  

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #26 -: Декември 10, 2007, 10:06:32 pm »
Цитат
Прочетете пак статията на Боб Маркс и ще видите,че според неговите наблюдения и някои примери "синглетоните" могат да бъдат няколко.
Sinyhe, чела съм статиите на Боб Маркс много пъти преди да пуснеш линк към неговия сайт тук. Но въпросът ми към теб е "Абсолютно всичко ли, което пише на тема астрология в нета, може да се 'яде'?".
Оставам с трайното впечатление, че астрологията се "консумира" доста безразборно и всичко, което пише по сайтовете, се приема за чиста монета, без размисъл по въпроса, без проверка на реалната ефективност и резултатност. Толкова сме всеядни, че се чудя как не страдаме от лошо храносмилане  :D  

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #27 -: Декември 10, 2007, 10:15:52 pm »
А иначе съм съгласна, че при липса на планета, отговаряща на първия признак да бъде синглетон, т.е. сама в едната полусфера, за такъв може да се приеме и единствената планета в дадена стихия.
На практика съм забелязвала, че синглетонът по най-слабозастъпен елемент в повечето случаи има доста специфично "звучене" в картата - хем е под ударение, хем драстично се усеща липсата на това качество.
Имам познат с акцент върху земя и огън, след тях се нарежда въздухът, а водата е много слабо застъпена, но Сатурн е единствената планета във воден знак /Скорпион/. И въпреки че въпросният човек има силен акцент върху 12 дом, липсата на вода е първото, което се забелязва при него, усеща се много силно и в близките отношения, във връзките като скованост, трудно изразяване на най-съкровенните чувства и емоции, на привързаност и съпричастност. Привлечен е от партньорки с много вода в хороскопа  ;)

« Последна редакция: Декември 10, 2007, 10:16:31 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #28 -: Декември 10, 2007, 11:09:26 pm »
Тамън ми беше готов поста и компа сам се рестартира предшестван преди 2 мин от телефона ми  :blink:  Уран никъде не е замесен,което определено май си беше някакъв знак щото докато чаках зареждането пуснах ТВ и видях нещо което е трябвало да видя.На майтап точно преди ден ми споменаха точно за това,което сега видях по тв-нещо напълно специфично  :ph34r:
Само дето сега хич не ми се пише същото-тука вече моя Уран е на линия  :D

Така,за астрологията в нета и извън него ,не съм за всеядството,а за обръщане внимание на това което има и изследователски примери, специално в сайта на Маркс нещата бяха приложени и с такива,което означава че нещата не са просто идеи без да има каквато и да е проверка.Вече всеки сам допълнително изследва нещата за себе си и избира какво да приеме и в каква степен.И аз не съм напълно agree с него в смисъл в степента в която една планета е класически синглетон спрямо останалите случаи,определено е различна,но и в двата случая има специфична застъпеност и тя е налице.

Колкото до случая с мъжа със Сатурн във воден знак-нормално си е това,човек не изразява просто елемента на знака,а планетата в този знак т.е. имаме една сатурнова вода-хем ограничена от това че само веднъж е застъпена,хем и от Сатурнчо да ни е жив и здрав  :lol:  В смисъл не е задължително така да се проявява,просто е тенденциозно  B)  (Не знам защо но изведнъж ми стана весело  ;) )

В изгубения си пост дадох един пример,но сега просто в кратце ще кажа,че познавам случаи в които само 2 елемента са застъпени както в самата карта на дадения индивид,така и в синастриите със съпруг и деца,в няколко комбинации така,че в цялостната семейна картинка липсва напълно един елемент.В смисъл искам да кажа,че едни се привличат от това което имат, други -от това което нямат.Макар че това е доооста грубо и ограничено твърдение,тъй като това важи само за хора които са жертва на архетипа на някои елементи-допускането на това зависи все пак от индивидуалното съзнание.Не можем да кажем,че всички водни знаци са непрактични (само да знаеш какви акулки и други познавам),земните че никога не са отвеяни, огнените независими и т.н. клишета  ;)  

*

sunrain

• 6710
Re:Планета Синглетон
« Отговор #29 -: Май 02, 2010, 06:24:07 pm »
Тези планети са ми интересни. Като сме тръгнали да повдигаме стари теми, сега е момента.  ;) Имате ли такива и какви са ви наблюденията върху тях?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #30 -: Май 02, 2010, 08:26:30 pm »
 Синеглитона е планета единствена било в земен/въздушен/ и т.н. дом или единствена в стихия, полусфера ?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #31 -: Май 02, 2010, 08:30:35 pm »

За тези,които не знаят английски или не са запознати със разкриването на синглетона по принцип,случаите са следните:
-изолирана в едната сфера на картата планета
-единствена по стихия(елемент)-Огън,Вода,Земя или Въздух
-единствена по качество на елемента-Кардинален,Фиксиран или Подвижен
-единствена по вид на дома-кардинален,следващ или падащ

Възможно е една планета да отговаря на няколко от условията,което и придава още по-голямо значение.Тълкува се цялостно-и като принцип, и като позиция по дом и знак и аспекти,в смисъл възможните положения и събития свързани с нея се засилват още повече,не само чисто психологически.

Възможно е да има повече от една планета синглетон (лично аз съм с три- Луна,Уран и Нептун).Действието им не се смесва или отслабва,преки връзки само при аспекти.

Това важи само за планетите.Астероиди,възли и фиктивни точки,Асц и т.н. не участват и не влияят в определянето на синглетона.Т.е. не могат да бъдат такива,нито наличието им в даден знак и т.н.  се взима предвид планетата.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #32 -: Май 02, 2010, 08:31:53 pm »
Според класическата концепция синглетон е планета, която е сама в едната полусфера на хороскопа.
Доколкото забелязвам, някои автори разширяват концепцията и я свеждат до два-три синглетона, т.е. единствена планета в определена стихия, кръст...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #33 -: Май 02, 2010, 08:37:09 pm »
 Незнам доколко правилно съм определила, но Плутон ми е единствена планета в земен знак- дева, Сатурн е единствена планета в земен дом- 10- ти, Марс е единствена във воден дом- 4-ти. Но коя е синеглитон немога да определя.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Май 02, 2010, 08:44:34 pm »
При мен Плутон е единствена планета във въздушен знак, но не го усещам като синглетон аз. Аспектира почти всички лични планети и управлява изгряващия знак. Юпитер обаче е единствена планета в земен знак, няма мажорни аспекти и се намира в ъглов дом. Него наистина го усещам като синглетон, влиянието му е много силно в хороскопа ми, но действа по своеобразен начин. Но дали защото е синглетон или защото се води неаспектирана планета не мога да кажа. По принцип за неаспектираните планети се казва, че "крещят". Та при мен по тази логика крещенето трябва да е х2.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #35 -: Май 02, 2010, 09:15:04 pm »
По класическата нямам такава планета, защото е Нептун, а той не се взима предвид. Иначе по стихия ми се явява Меркурий. И сега въпроса е да се опитаме да определим как действат те...

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Май 02, 2010, 09:22:57 pm »
Ами гледайте ме мен-аз нали съм със синглетка Луна -фащате ли нещо от нея или не  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Май 02, 2010, 09:25:39 pm »
Близнашкото се хваща, да.  ;D
Между другото, много бях учудена в началото, когато разбрах, че си със Слънце в Козирог.
Но пък си имаш голям въздушен тригон, това обяснява нещата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #38 -: Май 02, 2010, 11:02:58 pm »
...това е информация от друг форум....по темата...:

"Singleton planets
“If a planet happens to be the only one in an element, quality, or house type, that planet is a Singleton and it can funnel all of the “energy” of the horoscope. This planet is often the most important one in the horoscope. In other words, if you just interpret the position of this one planet by sign, house, and aspect, you will get to the “heart of the horoscope”. The effect is the same as if that planet were the only one on one side of the chart.”
http://www.astrologyclub.org
http://en.mimi.hu/astrology/singleton.html
http://www.astrologyweekly.com/forum/archive/index.php/t-2334.html
(There is a book out by Shirley Lyons Meier, "Elemental Voids, More than Meets the Eye", which gives a good discussion of missing elements.) The Inferior Function can be a source of great motivation and creative expression.
http://www.astrologyclub.org/articles/singletons/intro/singleton_intro.htm

Lack of elements http://www.astrologyweekly.com/forum/showthread.php?t=18077
http://www.astrology-numerology.com/elements.html
http://www.astrology.aryabhatt.com/Astrology_Elements.asp
http://www.bobmarksastrologer.com/EmptyElement12.1.htm
http://www.astrologyclub.org/article.../inferior2.htm"

....съжалявам, че така я поднасям... :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #39 -: Май 03, 2010, 09:14:11 am »