Здравей Гост

Планета Синглетон

• 78 Отговора
  • 13738 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Планета Синглетон
« Отговор #40 -: Май 03, 2010, 10:33:24 am »
По-добре Марс и Сатурн, отколкото мързелив Юпитер!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #41 -: Май 03, 2010, 10:52:52 am »
sunrain, хемисферно ли ти  е синглетона нептун?
някои пък го нямаме т'ва ;D - много ми липсва и може някой набеден камънак да излъча  :P щом прозерпина се погресира  и тем подобни  ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #42 -: Май 03, 2010, 10:55:30 am »
Нептун ми е единствената "огнена" планета. И също единствената "мутабелна". За второто - иди-дойди, ма Нептун и огнена си е направо оксиморон.  ;D

От друга страна Марс ми е единствената земна. Но пък имам СЛВ в Козирог и ІС в Дева, тъй че не смятам земята да ми е чак толкоз кът.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Kaya

• 2893
« Отговор #43 -: Май 03, 2010, 12:34:43 pm »
осите не се броят
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Uran

• 6041
« Отговор #44 -: Май 03, 2010, 12:46:20 pm »
По-добре Марс и Сатурн, отколкото мързелив Юпитер!  ;D
То това добре, ама само на теория. Май съм хванала някакъв Юпитеров цикъл защото нищо не ми се прави. Занемарих и домакинството, ама все още не са започнали да ме критикуват ;D ;D-проявяват разбиране така да се каже. ;D

*

abroad

« Отговор #45 -: Май 03, 2010, 12:50:16 pm »
Ау, моята е Луната в Рак, ужас :41:

*

Uran

• 6041
« Отговор #46 -: Май 03, 2010, 12:51:45 pm »
Нептун ми е единствената "огнена" планета. И също единствената "мутабелна". За второто - иди-дойди, ма Нептун и огнена си е направо оксиморон.  ;D

От друга страна Марс ми е единствената земна. Но пък имам СЛВ в Козирог и ІС в Дева, тъй че не смятам земята да ми е чак толкоз кът.
Странно,четейки те звучиш много последователно- характерно за земните. Липсата на огън си личи дотолкова, че не си била част от някой виртуален конфликт ;D и първосигнално не блъскаш по клавиатурата, както правим ние- с многото огЕн в радиксите. ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #47 -: Май 03, 2010, 01:05:47 pm »
Класически пример за планета синглетон.
Юпитер в Лъв, в горната хемисфера на хороскопа /Хирон не го броя/.
Освен това най-точният аспект в картата е квадрат на Слънцето, т.е. господаря на изгряващия знак с Юпитер.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #48 -: Май 03, 2010, 01:28:18 pm »
осите не се броят

Тъй ли? Е, значи съм го закъсала ;D
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #49 -: Май 03, 2010, 02:38:00 pm »
Стигнах до извода, че планетата синглетон в повечето случаи играе много специфична роля в живота на родения, т.е. нейните теми излизат на фокус някак си.
При мен това е Юпитер в 7 дом и влиянието му там се усеща изключително силно, не се отнася само за връзките.

Ще си позволя да направя и кратък коментар по картата на Дивна, публикувана в една от съседните теми.
Доколкото виждам, при нея има две планети, които могат да се приемат за синглетони - Сатурн като единствена планета в западната хемисфера на хороскопа и Луна като единствена планета във воден знак. И мисля, че лунно-сатурновата тема е застъпена много силно в живота й, но е успяла да я интегрира. Буквално това означава човек сам да поеме бремето на отговорността за семейството, децата и оцеляването им. В живота на Дивна се случва точно това - остава с детето си в чужбина да се бори и оцелява сама (У9 в квадрат с У6 на IC, при това квадратът засяга два ъглови дома), т.е. отговорността се поема от единия родител, от нея самата. За това говори и акцентът върху източната , Аз-ова хемисфера, докато в западната, свързана с другите и тяхната подкрепа, се намира само ретрограден Сатурн в 8 дом (който дом също се свързва с подкрепата, която евентуално ще получим или няма да получим от брачния партньор/другите). Всичко това доста красноречиво говори за липса на такава подкрепа и за това, че на родената ще й се наложи да разчита единствено на себе си, да бъде самостоятелна, независима и да се научи да оцелява и да бъде адаптивна при всякакви обстоятелства - Марс в съвпад със СЛВ във Водолей на ІС, управител на МС /Слънце/ в Дева точен съвпад с Плутон, управляващ изгряващия знак.
Дивна, заслужаваш адмирации за смелостта си!  :blink:

ПП. Не знам, в случая стъкмистика ли правя или наистина планетите описват ситуацията буквално...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #50 -: Май 03, 2010, 03:00:58 pm »
   По същата логика, при мен излиза, че Сатурн е синглетон в източната половина, като изключим естествено Хирон, както и Нептун, единствената планета в огнен знак. Хайде за Сатурн ми е ясно и без да е синглетон, като най-високо издигната планета в радикса и алмутен цял живот оказва влияние, но Нептун - пък къде да го търся, никва връзка не мога да направя...Ааа освен, че ме привличат Нептуновци или нептунясали типове - друго не знам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Май 03, 2010, 04:18:39 pm »
Преди години, когато едва започвах да се занимавам с астрология, четох в една книга ("Митична астрология" на Ариел Гутман и Кенет Джонсън) за Юпитер и позицията му в Телец. Авторите го бяха нарекли "докосване на Мидас". Правеше се алегория, че всичко, докоснато от него, се превръща в злато.

Както споменах, при мен Юпитер е в много специфична позиция в хороскопа - води се без мажорни аспекти и стои някак отделено от останалите планети, явява се синглетон по стихия. При това се намира в дома на партньорството.
И истината е, че повечето ми партньори, след като са били с мен известно време, впоследствие преуспяват или животът им тръгва в друга, по-добра посока, сякаш са били докоснати от Мидас.
В трите ми най-запомнящи се връзки се случи така, бившия прави изключение - все още не е преуспял, но успях да го измъкна от лошата компания, в която бе попаднал, и начина на живот, който водеше с тях. Той е човек, който извънредно силно се влияе от приятелите си. Малко преди да ни започнат отношенията беше обсебен от идеята за "лесния" живот. Най-добрият му приятел го измами, предложи му да изтеглят кредит уж за някакъв дребен, но печеливш според тях бизнес, а впоследствие парите бяха издухани по дискотеки и алкохолни фиести, като по-голямата част бе "усвоена" от приятеля му, а кредитът бе взет на името на баща му /на бившия/. И естествено баща му го изплащаше.  :lol: Няма да изброявам всички подробности, но имаше доста...
За четирите години, докато бяхме заедно, успя да се промени без да упражнявам върху него какъвто и да било натиск. Стана студент, изкара си висшето, дипломира се. Междувременно и работеше. В момента е дизайнер и е доста по-различен човек от това, което беше в началото. А може би просто е от възрастта, не знам...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #52 -: Май 03, 2010, 04:24:16 pm »

Имам приятелка с подобна карта - всички планети са в западната хемисфера и само Нептун е в източната, горе в 10 дом в опозиция към Слънце/Венера. Нея и нейните драми вече сме коментирали тук, ако си спомняте. Не казвам, че драмите са от синглетона, затова посочих и аспекта.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #53 -: Май 03, 2010, 04:27:14 pm »
Цитат
Класически пример за планета синглетон.
Юпитер в Лъв, в горната хемисфера на хороскопа /Хирон не го броя/.
Освен това най-точният аспект в картата е квадрат на Слънцето, т.е. господаря на изгряващия знак с Юпитер.

Може да прозвучи тъпо ,ама бихте ли ми обяснили защо точно Юпитер е синглетон-не е единствена по нито една характеристика :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #54 -: Май 03, 2010, 04:32:08 pm »
Юпитер е синглетон в случая, защото е единствена планета в цяла хемисфера (изключвам Хирон и подобните му).

Между другото, тази карта мислех да я пускам в "Професии", много е показателна. Дори я ректифицирах набързо.
Тъкмо да отработим техниките, за които се споменава в темата, разглеждана в дир.бг.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #55 -: Май 03, 2010, 04:38:47 pm »
Мерси ,Лили-сега разбрах :kissd:Ще пробвам с професията-малко с "опипване"-според мен работи нещо,което не изисква да има личен контакт,очи в очи с клиентите,но в същото време работата е свързана с много документация,нетрадиционно общуване или пътуване.Като ,че ли пише :'(

*

Lillie

• 30532
« Отговор #56 -: Май 03, 2010, 04:41:07 pm »
Сега ще пусна картата в "Професии" и ще се убедите сами как някои техники работят, а някои не чак толкова. И как не бива да се подценяват есенциалните достойнства на планетите (по класическа система)!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #57 -: Май 03, 2010, 05:02:37 pm »
Току що открих още един синглетон в картата, по стихия - Сатурн в Дева. Него пък как не съм го видяла на толкова видно място?!  ;D
И човекът си е много практичен, икономичен, прагматичен, дори бих казала много дребнав, тесногръд.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

missKapriz

« Отговор #58 -: Май 03, 2010, 05:05:15 pm »
И аз се чудех за Сатурн,но ме досрамя да питам :lol:Гледам по табличката долу ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #59 -: Май 03, 2010, 06:19:42 pm »

Да.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.