Здравей Гост

Планета Синглетон

• 78 Отговора
  • 13744 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Планета Синглетон
« -: Декември 08, 2007, 12:53:50 pm »
Досега смятах,че планета синглетон е само тази отделена в едната част на картата от тези в другата(имам такава Луна).Така тя придобива по-голяма сила ,отделно че и събира енергията на останалите планети ако е връх на конфигурации или просто има насочени аспекти.
Но според този източник http://www.bobmarksastrologer.com/13.0Singletons.htm
синглетон се води и планета която е единствена по вид елемент,дом или качество.Въпросната се изявява като някакъв вид притегателен център за основни направления на личността и събития в живота.Макар че за мен поне отделената от другите планети си остава най-изявения възможен синглетон, първо заради отделеността,второ заради това че често е фокус на енергиите на останалите планети,което го няма в останалите случаи,почнах да проверявам и открих известна застъпеност и изолирана сила в другия вид синглетони( в моя и на други хора карти).
Въпросът ми е някой изследвал ли е точно този случай по принцип или само картата си да сподели до колко това оказва съществено влияние?

За тези,които не знаят английски или не са запознати със разкриването на синглетона по принцип,случаите са следните:
-изолирана в едната сфера на картата планета
-единствена по стихия(елемент)-Огън,Вода,Земя или Въздух
-единствена по качество на елемента-Кардинален,Фиксиран или Подвижен
-единствена по вид на дома-кардинален,следващ или падащ

Възможно е една планета да отговаря на няколко от условията,което и придава още по-голямо значение.Тълкува се цялостно-и като принцип, и като позиция по дом и знак и аспекти,в смисъл възможните положения и събития свързани с нея се засилват още повече,не само чисто психологически.

Възможно е да има повече от една планета синглетон (лично аз съм с три- Луна,Уран и Нептун).Действието им не се смесва или отслабва,преки връзки само при аспекти.

Това важи само за планетите.Астероиди,възли и фиктивни точки,Асц и т.н. не участват и не влияят в определянето на синглетона.Т.е. не могат да бъдат такива,нито наличието им в даден знак и т.н.  се взима предвид планетата.

*

milla_m

• *
  • 222
  • Слънце-Везни;Asc-Везни;Луна-Риби;Меркурий-Скорпион
Планета Синглетон
« Отговор #1 -: Декември 08, 2007, 04:04:12 pm »
При мен Слънцето е единствено по стихия / въздух/ и само то  отговаря на тези критерии, които са посочени, на до сега не съм чела нищо по въпроса за Синглетон. Освен на руски да потърся нещо.

Усещам го като  "силно ранимо" на вътрешно ниво и "блъскащо се в аргументи /за и против/ непрекъснато , до момента на притегляне и вземане на решение, от там нататък се проявява силно, като действие.  То си е в падение макар и в първи дом.  А това може и да ми е от Луната в Риби/ ранимостта/ .   Включено е в основните аспекти обаче и е принудено да се проявява.   Получава се фигура  "хвърчило" в картата ми на, на което хвърчило Слънцето е основа в първи дом.  Избива ме да действам непрекъснато.

Ако това е полезно :)

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

sunrain

• 6710
Планета Синглетон
« Отговор #2 -: Декември 08, 2007, 04:16:59 pm »
Благодаря за полезната информация за синглетон. Досега само срещам термина, като чрез превода предполагах коя планета й се вика така. Въпросът е как действа тя? В смисъл - не се изявява или напротив? Ако въобще може да се прави такова деление, тъй като по мое мнение няма планета дето да не си действа и или да няма значението си. Но все пак планета-синглетон с какво е по-различна като влияние в рожденната карта на личността?
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #3 -: Декември 08, 2007, 04:48:55 pm »
Цитат
Но все пак планета-синглетон с какво е по-различна като влияние в рожденната карта на личността?
Точно така - "различна" е  :)
За планета-синглетон на първо място се приема сама планета в цяла хемисфера, ако има такава.
Срещат се и други определения за синглетон, като това на астролога Боб Маркс.
Счита се, че такава планета-синглетон има специфично и по някакъв начин подчертано вляние в картата и респ. в живота на родения, но дали влиянието е в посока към повече положително или повече отрицателно не може да се твърди еднозначно.
Например, като своеобразен синглетон в хороскопа си, ако изобщо може да се говори за наличието на такъв, съм склонна да приема Юпитер, тъй като не само е единствената планета в земен знак, а и компенсира липсата по линията на домовете от земния тригон, освен това може да се приеме, че е почти неаспектиран, но пък се намира в ъглов дом, в съвпад с важен мидпойнт. Може и да не е синглетон, но така го "усещам".

Според мен синглетонът може да изпълнява и уравновесяваща функция в картата, компенсирайки някои "липси". Особено в случаите, когато синглетон е една-единствена планета в цяла хемисфера, неговото "предназначение", ако мога така да кажа, е да носи на "гърба" си товара на отсрещната хемисфера, т.е. по някакъв начин да компенсира липсата на равновесие (ако има нужда от това и по този начин), а това в повечето случаи не е лека задача.
« Последна редакция: Декември 08, 2007, 04:49:37 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Планета Синглетон
« Отговор #4 -: Декември 08, 2007, 05:40:56 pm »
А можем ли да разглеждаме и възлите в качество на синглетон,ако отговарят на посочените горе изисквания.При мен северния възел е в другата полусфера,категорично отделен от планетните конфугурации.От друга страна Уран е единствената ми планета в огнен знак,Венера пък е единствената планета в огнен дом,въобще при мен огнената стихия не е силно застъпена :rolleyes:
« Последна редакция: Декември 08, 2007, 05:41:44 pm от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #5 -: Декември 08, 2007, 05:52:14 pm »
Цитат
А можем ли да разглеждаме и възлите в качество на синглетон,ако отговарят на посочените горе изисквания.
Според мен не.
Но пък Уран при теб освен, че е единствената в хороскопа планета в огнен знак, се намира в точен съвпад с линията на възлите, при това в ъглов дом. Според мен - естествено, не те ангажирем лично с мнението си - няма как да не влияе.
Освен това, според астролога Vehlow Уран в Стрелец е в знака на "симпатия", т.е. природата на планетата и знака са в резонанс. По същата логика Уран се "чувства" в свои води и в знака Близнаци.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #6 -: Декември 08, 2007, 05:53:51 pm »
Sinyhe, а ти не се скатавай с близнашкия си синглетон  :P
Нали така беше, доколкото се сещам за разположението на планетите в картата ти?  :rolleyes:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #7 -: Декември 08, 2007, 05:55:58 pm »
Да добавя още нещо.
Синглетон не може да бъде Хирон, Лилит, Селена, астероид и прочие "камънак" и някоя фиктивна точка  ;)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #8 -: Декември 08, 2007, 05:57:33 pm »
Синглетона важи само за планетите-първо защото те отдават енергия (което възли и точни не могат) и второ,защото са управители на знаци,а и от там на домове т.е. представят основни жизнени принципи и нива от които е съставено съзнанието и живота.

Синглетона прави положението и принципа на планетата по-специфично, отчетливо и понякога налагащо се за сметка на останалата карта. Наистина няма смисъл това да се определя като положително/отрицателно-просто статуса и значението на тази планета независимо какъв е според самата карта по-някакъв ясен начин показва своето по-глобално обхващащо влияение върху личността и нейния живот,не игнорирайки останалите фактори разбира се,но един вид е най-вече събирателен фокус-т.е. каквото и да се случва тя и нейната позиция имат крайната дума или нещата отиват в посока към която тя се стреми(картата говори за това).
Най-силния случай е с този на сама планета в едната хемисфера-тогава тя често бива подхранвана от аспектите на другите планети и това което те и дават,се реализира от нея и нейния знак и дом.
В другите случаи,по другите признаци планетата е пак специфична и открояваща се спрямо потенциала и,но може да действа самостоятелно и може както много да пречи,така и много да вреди тъй като е по-независима.Вече ако е силно аспектирана нещата не са толкова "независими",но вида на изява на нейната енергия по знак и дом само може и да са. :rolleyes:

От един руски източник най-основното което разбрах е,че изисква особено внимание тъй като често тази планета е ключа към много положения в живота и за самия човек,които иначе трудно могат да се обяснят само с аспекти и позиции.И донякъде изисква подхранване-все пак е синглет т.е. единак. ;)  

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #9 -: Декември 08, 2007, 06:03:06 pm »
С шегата си Lillie ме "цапна" и се сетих още една доказана и отчетлива аналогия-много рядко синглетона ще се крие,напротив често ще разпознават и ще помнят човека именно спрямо това как си изразява синглетона! ;)

В смисъл това е един от отпечатъците,който се възприема най-много от света като цяло,тъй като е нещо в индивидуалността,което просто не може да се скрие.Или поне до сега съм останал с това впечатление,така че това е просто мое наблюдение.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #10 -: Декември 08, 2007, 06:39:02 pm »
Цитат
С шегата си Lillie ме "цапна" и се сетих още една доказана и отчетлива аналогия-много рядко синглетона ще се крие,напротив често ще разпознават и ще помнят човека именно спрямо това как си изразява синглетона! ;)

В интерес на истината, повече те възприемам като Близнаци/Водолей, отколкото Козирог. При първата ти поява тук, въздухът те "изпревари" - той просто си личи отвсякъде!  :D
И ще те запомня с тоновете информация, с която заливаш форума - още едно типично проявление на синглетон в знака Близнаци  :)

« Последна редакция: Декември 08, 2007, 06:41:42 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

milla_m

• *
  • 222
Планета Синглетон
« Отговор #11 -: Декември 08, 2007, 07:12:08 pm »
Пример много близо до мен: :blink: Стелиум от 6 планети в 6 и 7 дом. Марс , Венера,/ в 7 и   Сатурн, Нептун Уран/6 дом/.   Сатурн на диасцендента, наредени през 4-5 градуса,  Водолей 6 дом,  останалите  Слънце и Меркурий в Риби, Луна, Плутон в Скорпион.  Всичко в западната полусфера , Юпитер сам в края  на  11 и началото на 12 дом на 1 градус Рак, съвсем изолиран.

Наблюдавала на практика  всичката  "страшна" упоритост на Козирога и системност,
и независимост на Водолея как се  трансформират като реализация  във връзка с чужди езици.  По -скоро събират енергията Близнаците, макар, че Юпитер е в 1 гр. на Рак.

Действие, което не обвързва, произтича пряко от любовта; всякакви други действия произтичат непряко от миналото.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #12 -: Декември 08, 2007, 07:20:00 pm »
Цитат
Всичко в западната полусфера , Юпитер сам в края  на  11 и началото на 12 дом на 1 градус Рак, съвсем изолиран.

Абстрактно погледнато, Юпитер в Рак и около/в 12 дом е наистина в силна позиция, особено ако е и синглетон.
Възможно е влиянието му в знака Рак да "омекотява" силния акцент върху Козирог и Водолей, два доста упорити знака.
Всъщност при Слънце и Меркурий в Риби картинката се променя, има повече толерантност.  
« Последна редакция: Декември 08, 2007, 07:22:29 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #13 -: Декември 08, 2007, 07:33:15 pm »
Малко встрани от нас-Мадона има синглет Нептун в Скоприон 3 дом (и отделно силен 12 дом), Ошо-Плутон в Рак-мисля интересни аналогии се разкриват  :rolleyes: може да видим и някои известни личности,като допълнение  ;)
Ха открих нещо определено интересно:
David Blane-маг и илюзионист синглет Меркурий в Риби
David Copperfield-илюзионист синглет Марс в Риби (ретро)
« Последна редакция: Декември 08, 2007, 07:58:10 pm от Sinyhe »

*

milla_m

• *
  • 222
Планета Синглетон
« Отговор #14 -: Декември 08, 2007, 08:03:54 pm »
Излиза ,че в повечето случаи тежките планети са Синглетон.  :blink:  Намирате  ли такава връзка?  

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #15 -: Декември 08, 2007, 08:09:05 pm »
Цитат
Излиза ,че в повечето случаи тежките планети са Синглетон.  :blink:  Намирате  ли такава връзка?
Меркурий и Венера не могат да бъдат в позицията на синглетон, т.е. сама планета в едната полусфера, тъй като не се отдалечават много от Слънцето.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Планета Синглетон
« Отговор #16 -: Декември 08, 2007, 09:06:28 pm »
И аз си намерих синглетон - Нептун в Стрелец, в 11-ти дом, единствен в огнен знак, ако не броим Хирон в Овен.

Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Синухе

• 4978
Планета Синглетон
« Отговор #17 -: Декември 08, 2007, 09:43:18 pm »
По отношение на полусферата за Меркурий и Венера може и да е така,но тъй като има и други случаи-могат.В смисъл тези,които са описани от Боб Маркс.

Астероидите не се броят,така че Kali най-вероятно Нептун ти е синглетон-не си описала само по кой точно фактор? :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #18 -: Декември 08, 2007, 10:24:09 pm »
Има и случаи, в които най-слабоаспектираната планета в радикса играе ролята на своеобразен синглетон.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Планета Синглетон
« Отговор #19 -: Декември 08, 2007, 10:25:29 pm »
Цитат
Kali най-вероятно Нептун ти е синглетон-не си описала само по кой точно фактор?
Предвид това, че е "единствената планета в огнен знак". Виж по-горе.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.