Здравей Гост

Процесинг

• 14 Отговора
  • 7930 Прегледи
*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
Процесинг
« -: Декември 20, 2007, 10:38:10 am »
В "ДАО на физиката" имаше интересен цитат от един физик, който казва, че най-малките частици в нашата вселена  могат да бъдат разглеждани само като набор от взаимоотношение между себе си и останалия свят.

От тая много нестандартна мисъл изведох тезата, че градивните частици във вселената не са материята или енергията, а ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА.
А взаимоотношенията пък се градят от отношенията.
Ето как и магията си идва на място, смени си отношението към нещата или света и той ще се промени, защото ти му сменяш материала, от който е простроен.

Всички други промени се явяват вторични, следствия на основната революционна промяна - ОТНОШЕНИЕТО.

Затова и напоследък е пълно с книги за промяна начина на мислене, positive thinking.
Само че повечето книги го дават на принципа "дайте да дадем". Или дайте да бодем с рога мрака, пък все някога нещо ще набодем.

Процесингът е стройна система, която дава много точни и конкретни рецепти кое как се променя. Материалът обаче е много по въпроса, а освен това и много зависи от нивото на оня, който го прави.
В общи линии процесингът разглежда три категории обстоятелства, от които зависи промяната на отношението:
1. Прилепнали постулати;
2. Отрицателни емоционални заряди
3. Усилия.

И трите могат да бъдат променяни с различни техники или изтривани.
Т.е. не е достатъчно само да установим какво се случва и защо. Ако нямаме ефективна система за промяната му, го отдаваме на вродени заложби в характера и психиката. Ние толкова сме свикнали с психическото си уродство, колкото и с физическото. Че даже и повече.
Единият бил куц, горкият; другият бил зъл-горкият.
А истината е, че менталните, психически нагласи се променят много по-лесно от физическите. Просто не е за вярване колко е гъвкава и податлива психическата материя и колко е лесно един зъл човек да стане добър...стига да поиска.
Е, всъщност се губи време в намирането на правилната техника и след това в обаботка на психиката. Но това време варира от няколко дена до няколко месеца при много упорити случаи. Не е за цял живот, че и след това...

*

AH

• 2201
Процесинг
« Отговор #1 -: Декември 20, 2007, 11:21:57 am »
Значи кое и как се променя......
От какво зависи промяната според процесинга?

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #2 -: Декември 20, 2007, 12:17:18 pm »
Ми от това, което има нужда от промяна.
Аз разглеждам нещата така, то и процесингът ги разглежда така де  :D , всичко тече, всичко се променя в тая вселена. Обаче в психиката има някои неща, които са замръзнали и те са извън течащата вселена. Е тия замръзнали неща се намират и се раздвижват или изчистват.
Психиката е пълна с ледени иглички и от тях боли, така че всичко, на което се учим ние, е да ги заобикаляме отдалеч, че да не ги раздвижваме и да не се получи болка.
А тия иглички само трябва да се размразят.

Значи виждала съм много такива иглички и съм размразявала, и у себе си, и у други.
Парадоксът е, че немалка част от тях искат едно леко побутване, полъх на докосване, за да си идат.
Други изискват повече усилия де, но много иглички могат лесно да се оправят и се изпитва огромно облекчение.

Представям си психическият човек като почти тотален инвалид. Краката му не се движат, едната му ръка не се движи, устата му изкривена, пълзи през живота, помагайки си само с дясната ръка примерно, а тялото му тотално обездвижено.
От такива иглички, ледени блокчета и прочее.
И си мисли, че живее пълноценно на всичко отгоре.

*

AH

• 2201
Процесинг
« Отговор #3 -: Декември 20, 2007, 01:04:03 pm »
Цитат
Ми от това, което има нужда от промяна.
И си мисли, че живее пълноценно на всичко отгоре.
Ако човек си мисли, че живее пълноценно, всичко е наред.
Проблемът се появява, ако си мисли, че не живее достатъчно пълноценно, достатъчно интересно и пр.

И тук стои и още един въпрос - кой все пак решава кое има нужда от промяна...Нали сме наясно, че не може да се правят произволни промени.

*

Lillie

• 30532
Процесинг
« Отговор #4 -: Декември 20, 2007, 01:04:06 pm »
Благодаря, Кайли  :)
Между другото, тайничко те чета в клуб Процесинг в дира  :P  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #5 -: Декември 20, 2007, 05:02:18 pm »
Ми като идеш на лекар, щото те боли гърло примерно, кой все пак решава, че има нужда от лечение?

Ако човек се чувства здрав, не ходи на лекар, здравето има склонност да не се забелязва.  :P

Виж, нищо ужасяващо няма в това да се опиташ да си изтриеш прилепнало убеждение примерно. Не е по-опасно от това да си купиш аспирин без рецепта от аптеката.
На практика ние в клубовете на дира само с това се занимаваме, да си бодем един друг прилепналите убеждения в опити да докажем, че нашите такива са верните, а чуждите - погрешните.
Затова се водят всички разговори из клубовете и досега никой не е сметнал, че това е опасно. Друг е въпросът, че е безполезно.  B)

Е, процесингът върши работата в клубовете, само че полезно.

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #6 -: Декември 20, 2007, 05:03:23 pm »
Цитат
Благодаря, Кайли  :)
Между другото, тайничко те чета в клуб Процесинг в дира  :P
 ;)
Кофти, че и други ме четат, ма никой не пише и Киро смята, че клубът е непосещаем.  :(  

*

AH

• 2201
Процесинг
« Отговор #7 -: Декември 20, 2007, 06:16:40 pm »
Цитат
Ми като идеш на лекар, щото те боли гърло примерно, кой все пак решава, че има нужда от лечение?

Ако човек се чувства здрав, не ходи на лекар, здравето има склонност да не се забелязва.  :P

Виж, нищо ужасяващо няма в това да се опиташ да си изтриеш прилепнало убеждение примерно. Не е по-опасно от това да си купиш аспирин без рецепта от аптеката.
На практика ние в клубовете на дира само с това се занимаваме, да си бодем един друг прилепналите убеждения в опити да докажем, че нашите такива са верните, а чуждите - погрешните.
Затова се водят всички разговори из клубовете и досега никой не е сметнал, че това е опасно. Друг е въпросът, че е безполезно.  B)

Е, процесингът върши работата в клубовете, само че полезно.
имах предвид, че някои неща не ни харесват, но може би не трябва да се променят......
Примерно, боли те гърлото и не можеш да идеш на ски. Вземаш аспирин, оздравяваш, отиваш на ски и си чупиш крака......
Е, може би и без ските, можеше да паднеш в банята и да си счупиш крака.....

Е, не визирам само процесинга - просто се питам......

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #8 -: Декември 20, 2007, 07:04:55 pm »
О, така е, тук си права.
Обаче тоя проблем никой не може да го реши, нито Далай Лама, нито папата.
Да се лекуваме ли или не, да се борим ли или не, да се опитваме ли да бъдем щастливи или не.
Особено последното, някои хора са толкова твърдо убедени, че са дошли на тая земя да страдат, че имам чувството ще почнат да страдат, ако не страдат.  :D

То и с астрологията е така май-имаме ли право да надникваме зад завесата или не.  :P

А да оставим, че преди си задавах и такъв въпрос-виждам, че ми надвисва опасност, сега какво трябва да правя.
Да чакам кротко да ме споходи, защото от мен се очаква да си изкупя кармата в това точно страдание.
Или
Да избегна опасността, щото от мен се очаква да науча нещо ново и да покажа адаптивност, гъвкавост и справяне с проблемите...ам че дилема, а?  :lol:

...ти гледната точка на страдалец ли си си избрала?  :)  

*

AH

• 2201
Процесинг
« Отговор #9 -: Декември 20, 2007, 07:32:10 pm »
ами виж - астрологията, примерно, казва: има енергия, насочена в еди кой си житейски сектор. Символизирана е от Юпитер и значи иска ентусиазъм, инициатива и пр. Или пък символизирана е от Сатурн и иска търпение, старание и пр. Т.е. астрологията подсказва кога и как да действаме за някои неща......Ама ако не ни харесва..... :D

И какво против имаш страдалците :D - човек трябва да познава много чувства :D  

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #10 -: Декември 20, 2007, 07:43:22 pm »
Ми ето де, аз затова се интересувам от астрология, щото от нея може да се разбере какво да се прави и накъде в неделя... ;)
Обаче като гледам, тя астрологията много неща казва в едно и също време, та човек и там има избор измежду течениятаи кой гребен на коя вълна да яхне.  :D

Ма нямам нищо против страдалците, и аз бях такава, ма вече ми писна да играя тая роля и я подмених.
Сега гилам в друг образ-тоя от Зохар.

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #11 -: Декември 20, 2007, 07:56:29 pm »
Както е казано от мъдреците, Творецът е създал света, за да му се наслади.
Целта на творението, наслаждението на Твореца.

Замислете се: ако замисълът на Твореца е в наслаждението от творението, това го задължава да вложи в душите огромно желание да получат онова, което той е замислил да им даде. Ако Творецът желае да наслади със себе си или със своята светлина (което за нас е едно и също, защото ние не сме в състояние да говорим за самия Творец, а това, което приемаме от Него, наричаме светлина), то единственото, което ни липсва за въплъщение на този замисъл, то е желанието да се насладим на онова, което той желае да ни даде. Цялото творение не е нищо повече от желание да се насладим на това, което Творецът желае да даде, защото освен желанието за наслаждение, егоизма, Творецът не е създал нищо, защото самото наслаждение е в Него.

Цялото творение е просто различни по степен желания за наслаждение; всичко, по което духовните или материални обекти се различават един от друг, всичко, което определя различните им свойства, на всички нива на живот, развитие, цивилизации, всичко, което разделя живата от неживата природа, растителната, животинската среда, човека – всичко това е само разлика в степента на желанието за наслаждение.

Сътворено е само желанието за наслаждение и само неговите различни порции пораждат материалните и духовни обекти и тяхното поведение, защото поведението е следствие от желанието.
Променяйки в нас нашите желания, Творецът предизвиква мисли и действия да постигнем желаното и така ни управлява. Затова ако човек иска да промени себе си, т.е. своите желания, той трябва да моли Твореца да произведе тези изменения в него.

динствено жаждата за наслаждение определя степента на наслада при получаване на желаното. Ако няма чувство за глад, никаква наслада няма да предизвикат изисканите блюда, но ако човек е гладен, от най-обикновената храна той може да извлече огромна наслада.

Затова нашата задача е да придобием желание именно към това, което желае да ни даде Творецът.

И виж сега колко интересно...оказва се, че книгата е еврейска.  :D  

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #12 -: Декември 20, 2007, 08:09:33 pm »
В творението има общо 4 съчетания между действия и намерение:
1. да получиш заради себе си – груб егоизъм, нечисто кли;
2. да отдадеш заради себе си –“културен” егоизъм;
3. да отдадеш заради Твореца – промеждутъчно състояние, духовна чистота (кдуша);
4. да получиш заради Твореца – подобие на свойството на Твореца, защото получаването заради Него е равносилно на отдаването Му.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Процесинг
« Отговор #13 -: Декември 20, 2007, 10:27:40 pm »
Много хубави работки  :)
Неслучайно на Луна в Телец се описва смисълът на битието свързан с насладата от него и всичките и проявления.Доста добри определения и степенуване  ;)
Макар,че май висшата степен на наслада е да се съединиш с Източника във възможно най-първичното му проявление  :rolleyes:

*

kaily

• 5145
Процесинг
« Отговор #14 -: Декември 20, 2007, 11:05:40 pm »
Не могло било обаче.
Единственото нещо, което не можел бог, било да изпитва наслаждение.
Нещо такова, ма не ми се чете пак книгата.
Та понеже не можел, затова ни сътворил нас, ние да се наслаждаваме и така той чрез нас.

Виж каква готинка сладка религия, а ние Иисус, кръст, кръв...