Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 704857 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:ТАРО
« Отговор #780 -: Ноември 18, 2010, 03:02:37 pm »

Цитат
This is the situation of your head: I see cycle-handles and pedals and strange things that you have gathered from everywhere. Such a small head...and no space to live in! And that rubbish goes on moving in your head; your head goes on spinning and weaving - it keeps you occupied.

Just think what kind of thoughts go on inside your mind. One day just sit, close your doors, and write down for half an hour whatsoever is passing in your mind, and you will understand what I mean and you will be surprised what goes on inside your mind. It remains in the background, it is constantly there, it surrounds you like a cloud. With this cloud you cannot know reality; you cannot attain to spiritual perception.

This cloud has to be dropped. And it is just with your decision to drop it that it will disappear. You are clinging to it - the cloud is not interested in you, remember it.

Osho The Sun Rises in the Evening Chapter 9
Commentary:

This is what happens when we forget that the mind is meant to be a servant, and start to allow it to run our lives. The head is filled with mechanisms, the mouth is ranting and raving, and the whole surrounding atmosphere is being polluted by this factory of arguments and opinions.

"But wait," you say. "The mind is what makes us human, it's the source of all progress, all great truths." If you believe that, try an experiment: go into your room, shut the door, turn on a tape recorder, and give yourself total permission to say whatever is "on your mind." If you really allow it to all come out, without any censorship or editing, you'll be amazed at the amount of rubbish that comes spewing forth.

The Page of Clouds is telling you that somebody, somewhere, is stuck in a "head trip." Take a look and make sure it isn't you.
вижте какво ми се падна днес....
наистина се чувствам ...много изморена и претоварена....явно трябва да изхвърля известно количество боклуци....от ума си...
http://www.osho.com/Main.cfm?Area=Magazine&Sub1Menu=Tarot&Sub2Menu=OshoZenTarot&Language=English

*

Asol

• 4140
« Отговор #781 -: Ноември 18, 2010, 04:36:19 pm »
 :-\ Аброуд, помислих си го този момент. Просто ми направи впечатление, че е в два поредни дни. Не тегля таро всеки ден. Не знам.

Благодаря и на двете ви.  :wub:
« Последна редакция: Ноември 18, 2010, 04:46:24 pm от Asol »

*

abroad

« Отговор #782 -: Ноември 19, 2010, 02:11:11 am »
Сигурна съм, че си го помислила, с тази вродена самокритичност :blink:
Тук споделих личен опит. Само не споменах, че в този момент (на изтегляне на картата, и при повтаряне) е от значение усещането, което се появява в рамките на 1-2 секунди

*

nerealna

« Отговор #783 -: Ноември 23, 2010, 03:05:15 pm »
за днес ми се падна карта таро "шут" .

възможно ли е да означава ново начало без обаче да знам накъде съм тръгнала ...и сънят ми това показа горе долу...

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #784 -: Ноември 23, 2010, 05:49:42 pm »
Цитат
All private goals are neurotic. The essential man comes to know, to feel, "I am not separate from the whole, and there is no need to seek and search for any destiny on my own. Things are happening, the world is moving--call it God...he is doing things. They are happening of their own accord. There is no need for me to make any struggle, any effort; there is no need for me to fight for anything. I can relax and be." The essential man is not a doer. The accidental man is a doer. The accidental man is, of course, then in anxiety, tension, stress, anguish, continuously sitting on a volcano. It can erupt any moment, because he lives in a world of uncertainty and believes as if it is certain. This creates tension in his be-ing: he knows deep down that nothing is certain.

Osho A Sudden Clash of Thunder Chapter 3
Commentary:

How many people do you know who, just when they were completely overloaded, with too many projects, too many "balls in the air", have suddenly come down with the flu, or taken a fall and ended up on crutches? That's just the sort of "bad timing" the little monkey with the pin in his hand is about to impose on the "one-man-band" pictured here! The quality of stress represented by this card visits all of us at times, but perfectionists are particularly vulnerable to it. We create it ourselves, with the idea that without us nothing will happen--especially in the way we want it to! Well, what makes you think you're so special? Do you think the sun won't rise in the morning unless you personally set the alarm? Go for a walk, buy some flowers, and fix yourself a spaghetti dinner--anything 'unimportant' will do. Just put yourself out of that monkey's reach!
хм....днес Луната прави опозиция към Урана ми.....
интересна карта....

*

Kaya

• 2893
« Отговор #785 -: Ноември 24, 2010, 03:17:21 pm »
ПО темата за Асол :blink:
разбурквах картите и се изпадна отшелникът, а в другата  ми ръка беше кулата
 някои хора отдават специано значение на  изпадналите карти и затова ще си позволя да дам някои идеи по отношение на тези карти-  като цяло ако погледнем  в настоящето, то кулата се епоявила, като карат на натрупване на негативни  дребни и не дотам видими неща , които в даден момент са станали досат видими ( това съвпада с прекратяването на периодда на ретроградние на венера, когато някои неизяснени емоционални отношения "лъсват" , но те обикновено са били подозирани); обикновено култата фиксира период на близко бъдеще или на настояще; твърди се,ч е тя е необходима и осъзнаваща, но в същото време не се 'точи" в проявата си, а се проявява рязко и  преобръща ситуацията, в твоята очевидно осъзнаването ан ценностите, защото се появи и отшелникът- карта на мъдреца, на отдалечения субект от обществото, на този който своеволно поема самотно, вътрешно пътуване към себе си "другия свят". Тази карта  е в голяма степен езотерична и основана на промяната на ценностите- този мъдрец ( в случая си ти) донякъде няма енергията да се движи бързо, но той носи "светлината" в тунела, защото тако той е път и ти се движиш:), неговата сила е много на границата на този и алтернативния свят и мъдростта, която черпи не е човешка. Ако кулата е бърза карта и болезнена, то отшелникът е карта, която не показва времеето- то в нея е спряло и не се брои с човешки минути. Много често се чувстваме "затворници", когато се появи такава карта, а и тя показва дълъг период от време, но дори и да не усещаме нейната благост  в по- късни етапи ще оценим появяването.

Направих 3 подредби по мое усмотрение въпросите, като ще кача картинките по - късно

какъв е основният проблем?

1) 8 чаши 2) асо жезли 3) любовниците

какво може да се направи, за да се оправят нещата

1) обърнат маг 2) звездата 3) 7 пентакли

лично аз съм настроена към какво можем да направим не токова към какво се е случило:) поради тази причина си мисля,ч е тук обърнатият маг ти дава ясен отговор, че нещата не са такива, каквито ти би могла да ги направиш, показва липса на импулсивност, енергията е намалена и е свръзано с неясни очертания на някакъв план, който е бил наличен или сега с еоформа- според мен ти тук волево нищо не можеш, а и не трябва да правиш, защото малко или много то не е в твоя власт, коеето се показва и то следващат акарта, която разположена  на тази позиция показва  събитие, което ще се окаже преходно за ситуацията т.е. очаква се преобръщане на настоящите неща, които те притесняват и започването ан един дълъг процес на граде, натрупване, чакане и специфични отношени1 в семейството
звездата  има свойството да преобръща видимото и да направи за съвсем кратно  време нещата различни . Тя често е порив, просветеление и надежда, но също талкова често показва болка, болест и липса на надежда- тук мисля, че тя е положително събитие, което обаче отново ще те върне в малко по - конструктивна фаза на отшелника, когато  няма да се усеща натрупването, но ще бъдат полагани усилия ( това много кореспондира напоследнат акарат ана келтския кръст 9 жезли, която показва ясно, че не си се отказала,а и сега не можеш да го направиш)
само ще се отклоня да кажа за 9 жезли-видимото й значение често е трудност, героят е уморе, но е още в битката, а невидимата част е  кармичен дълг и нещо, което идва до нас посредство това, което сме  натрупали до момента и периодът е  много осезаем, акто невъзможност да се проявят някакви желани неща, но за сметка на това се "носят" други тежки такива- има едно гонене с 9 жезли, което често се усеща като безсилие

келтски кръст ( не съм използвала  сигнификатор, но той се намести сам  :P

1)царица пентекли
2) паж жезли
3)царица меч
4)Света
5)Асо чаши
6) 3 жезли
7) 5 жезли
 8 ) Асо чаши
9) крал чаши
10) 9 жезли

« Последна редакция: Ноември 24, 2010, 04:28:00 pm от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #786 -: Ноември 24, 2010, 03:18:36 pm »
значение на картите от келтския кръст
   1. Това е което покрива обекта – неговите желания, мисли, стремежи и събитията, които го заобикалят.
   2. Това пресича пътя на обекта – събития които съвсем скоро ще се почвят в живота на обекта. В зависимост от вътрешното усещане което имате главата на картата за вас може да бъде вляво или в дясно – картата се поставя в хоризонтално положение, зада символизира пресичане на пътя. Най-добре е да определите в каква позиция картата ще бъде изправена или обърната (накъде ще сочи “главата” на картата) и да не го променяте повече.
   3. Влияния от миналото – събития които вече са отминали или отминават и оказват влияние към настоящият момент.
   4. Следващото стъпало – много важна позиция! Тази карта показва какво трябва да се случи или какво трябва да напавите зада преминете по-нататък.
   5. Близко бъдеще – това са събития, които ще се случат в близките три месеца.
   6. Далечно бъдеще -събития, които ще се разиграят между 3 и 6 месеца от момента на гледането.
   7. Това е отново човека, на който гледате – отразен в настоящето.
   8. Това са обстоятелствата, околните събития и хората, които ще окажат влияние върху събитията.
   9. Това са чувствата, емоциите и изобщо начина по който ще усеща нещата човека на който редите пасианса.
  10. Това е синтезът – изводът от всичко казано до момента – огледайте отново всички карти и обобщете генералната тенденция на събитията които са излезли в пасианса.

по- късно ще се доизкаже великия гадател ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #787 -: Декември 05, 2010, 11:38:31 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:12:29 am от Синухе »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #788 -: Декември 06, 2010, 07:29:17 pm »
Благодаря, Синухе! За първи път теглиш такива карти, че и три на куп. Ти как си?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #789 -: Декември 07, 2010, 01:23:59 am »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:13:04 am от Синухе »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #790 -: Декември 07, 2010, 05:10:36 am »
Вторник е по-хубав за таро Нухе... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Diyana

• 2705
« Отговор #791 -: Декември 07, 2010, 02:33:41 pm »

Това ме заинтригува. Има ли наистина подходящи дни от седмицата за теглене на карти, или имаш предвид конкретно този вторник, поради някакви планетни конфигурации. Щото, нали, вторник е ден на Марс иначе, пък той не е много по "тънките" светове.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #792 -: Декември 07, 2010, 04:21:38 pm »

Това ме заинтригува. Има ли наистина подходящи дни от седмицата за теглене на карти, или имаш предвид конкретно този вторник, поради някакви планетни конфигурации. Щото, нали, вторник е ден на Марс иначе, пък той не е много по "тънките" светове.

Вторник и петък са най-добрите дни за гледане на таро... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Kaya

• 2893
« Отговор #793 -: Декември 07, 2010, 10:58:40 pm »
дрън- дрън ;D поне според мен
има седмици, в които не ми се гледа, боли ме глава като отворя картите и т.н., но пък има периоди, когато  е лесно и  желано гледането.  Конкретен ден би попаднал еднкаво и в двата периода. Споделете вашите усещания, наблюдения за гледането?
« Последна редакция: Декември 07, 2010, 11:06:24 pm от Kaya »

*

abroad

« Отговор #794 -: Декември 08, 2010, 01:48:09 am »
дрън- дрън ;D поне според мен
има седмици, в които не ми се гледа, боли ме глава като отворя картите и т.н., но пък има периоди, когато  е лесно и  желано гледането.  Конкретен ден би попаднал еднкаво и в двата периода. Споделете вашите усещания, наблюдения за гледането?

споделям..съвсем, съвсем същото ;D

« Отговор #795 -: Декември 08, 2010, 02:24:18 am »
Има ли наистина подходящи дни от седмицата за теглене на карти,

Преди много години гледах по телевизията една жена,която гледаше на таро и тя казваше, че в понеделник не гледа. Понеделник е ден на Луната. Не знам дали е затова.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

abroad

« Отговор #796 -: Декември 08, 2010, 03:05:28 am »
Преди много години гледах по телевизията една жена,която гледаше на таро и тя казваше, че в понеделник не гледа. Понеделник е ден на Луната. Не знам дали е затова.  :blink:

Много е индивидуално, още повече като иде реч за Луната. Ако тя по някакъв начин, негативен или положителен, е подчертана при теб и особено свързана с подсъзнанието, може и точно понеделник да е твоя ден ;), например.
По-малко вероятен е денят на Марс, подходящ за импулсивни и често необмислени действия= неправилни.
Марая си пада по вторник, заради добрия натален Марс ;D
Винаги съм харесвала Четвъртък и Петък, по обясними причини ;D, но за Тарото определено вътрешното усещане е най-добрият барометър, както и последващото, и заобикалящата го среда

*

gal

• *
  • 351
« Отговор #797 -: Декември 08, 2010, 01:27:51 pm »
.. но за Тарото определено вътрешното усещане е най-добрият барометър, както и последващото, и заобикалящата го среда

да, и за мен е така .. също ми прави впечатление, че обикновено се вдъхновявам по здрач ..  :P

а дон Хуан казва, че здрача е процеп между световете ..  :rolleyes:

---

ах, да ви питам какво мислите за една ситуация и картите, които изтеглих за нея .. понеже много ми се разминават усещанията  ..

значи, става въпрос за една дама, която иска да работя за нея .. и ми прави неприлично скъпи подаръци ..   :rolleyes:  като цяло се усеща някаква духовна атмосфера между нас и сичко е ного готино,  само дето първия път преди срещата ни изтеглих Дяволът, а преди втората ни среща Кулата ..   :rolleyes:  ;D  а ся де .. много ми е хикс цялата постановка ..  :P  
Only the open mind can be ready to listen to something that goes against it. The closed mind can listen only to that which supports it.

*

Asol

• 4140
« Отговор #798 -: Декември 08, 2010, 01:55:26 pm »

*

Divna

• 2478
« Отговор #799 -: Декември 08, 2010, 02:28:43 pm »
Кая, Аурора, Синухе, SOS!  :blink:

Наредих си днес един келтски кръст.
Имам нужда от вашата помощ. Въпросът ми беше свързан с това дали скоро ще има развитие по въпроса, който ме вълнува?
Ето какво ми излезе:
1. Девет чаши.
2. Седем меча.
3. Присъдата.
4. Вале чаша.
5. Десет меча.
6. Седем чаши.
7. Три чаши.
8. Папата.
9. Количката /май така се казва на български/.
10. Конник - чаша.

Въпроса ми не е на любовна тематика, а ми излязаха една камара чаши.  :-\ Как да тълкувам всичко това? Не изтеглих нито един Ас, че да се ориентирам във времето поне / кога евентуално ще има развитие по въпроса ми/.

Благодаря ви предварително!