Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 706213 Прегледи
*

Rona

• 16
Re: ТАРО
« Отговор #1660 -: Март 08, 2012, 10:33:58 am »
Здравейте хора,

Отскоро ви чета с голям интерес и мн ви се радвам. Честно казано, аз почти нищо не разбирам от таро, но мн искам да се науча...Една моя приятелка тегли таро онлайн с въпроса "Ще се съберем ли с лицето Х". Картите, които се паднаха са:

Рицар Пентакли
Рицап Мечове
Слънцето

Уточнявам, че с лицето Х имат мн дълга история, но за момента нещо не върви и като че ли изведнъж се отдръпнаха....На мен ми изглеждат положителни, но няма да и е лесно...Вие какво мислите?

Поздрави
Мисля ,че ти си доста нетърпелива и силно притеснена. Често си задавала  този въпрос...Мисля, че ще има среща,ако не е твърде преекспониран въопросът.

Мерси за отговора,

Аз имам няколко въпросчета- понеже се опитвам в момента да разбера картите дали можеш малко по детайлно да ги опишеш? Когато ги гледахме с моята приятелка на "прима виста" отговорът на въпросът и беше "да", но от друга страна този рицар мечове е по- скоро негативна карта...Слънцето, от друга страна, предвещава щастлива развръзка...Разбира се това е моето мн некомпетентно мнение ...Ти виждаш среща, която би следвало да е решаваща за ситуацията, така ли е?

Какво имаш пред вид с "ако не е твърде преекспониран въпросът"?

Задавам тези въпроси от една страна, за да помогна на приятелката ми, която наистна мн се измъчва и от друга страна, за да се науча да разчитам картите :)

Поздрави

*

Divna

• 2478
« Отговор #1661 -: Март 13, 2012, 02:21:26 pm »
 Скоро го открих и се регистрирах веднага.  :blink: http://tarotico.com/

« Отговор #1662 -: Март 13, 2012, 04:04:15 pm »
По въпроса на Rona мисля, че отговора е положителен. Слънцето е добра карта, в каквото и да е било подредба да се появи, винаги озарява това, за което питаме с блестящите си лъчи и бих казала, че осигурява и сравнителна безпрепятственост са осъществяване на мечтите и идеите ни. Двата Рицаря са като някаква сурова, необработена енергия, но предвид факта, че са изправени, също работят в наша полза. С рицар меочве по средата, тъй като имам склонността да приемам картата по средата като най-важна, а другите две като пояснителни, си мисля, че може да има някакво словестно обяснение по отношение на това защо така е станало, защо са се отдръпнали, какво точно се е случило. Рицаря пентакли, от друга страна е готов да материализира това, което е залегнало като принципи в Рицаря мечове и Слънцето. Само едно не ми харесва в цялата история: няма чисто емоционална карта и нещо в мен каза "къде са чашите и жезлите?". Естествено, че има хубави комбинации по такива въпроси и без тях, но интуицията ми пита само в някои случаи. Та някак си тези отношения са ми по-скоро не толкова страстни, колкото, в оптималния случай, регистрират сходство на характерите, общи интереси и т.н, които стават база на връзката.

По картите на Freya аз все още си мисля, че човекът има чувства, но друг е въпроса дали иска да ги има, бих казала, че по-скоро не, нещо теи чувства не ги приема и не го забавляват хич и има конфликт между разума и сърцето. Определено мога да кажа, че според мен е наранен и това е нарушило този баланс. Ако оставиш така нещата, без да направиш нищо, според мен той ще ги преживее и ще си продължи пътя, но ако си истински заинтересована, мисля, че можеш да опиташ да направиш нещо, за да го извадиш от това настроение, защото пък със Жрец и Паж чаши съюза ми се струва доста обещаващ, или поне обещава адекватно държане от негова страна и хубаво хармонизиране между двамата. Но на този етап трудничко ще стане, брой го наполовина избягал, доста твърдо е решил какво да прави. Ако си имала интерес и идеята ти не е била да се откъснеш нарочно от човека, доста си сгазила лука, така да се каже.  :blink:

*

gola

• 28
« Отговор #1663 -: Март 15, 2012, 02:12:38 pm »
На мен цикала ми закъснява ,и на въпроса дали съм бременна ,ми се падна "Осмица чаши  ,Звезда, и седмица пентакли Помагайте :blink:
« Последна редакция: Март 15, 2012, 02:25:28 pm от gola »

*

Divna

• 2478
« Отговор #1664 -: Март 15, 2012, 02:47:56 pm »
На мен цикала ми закъснява ,и на въпроса дали съм бременна ,ми се падна "Осмица чаши  ,Звезда, и седмица пентакли Помагайте :blink:

Направи ли си тест за бременност?

*

gola

• 28
« Отговор #1665 -: Март 15, 2012, 03:24:42 pm »
не съм ;)ще го направя в неделя  ;)

« Отговор #1666 -: Март 15, 2012, 07:53:55 pm »
Струва ми се, че не си.  :blink: Нещо някви течности в организма ти си играят някакакви шегички и ти забавят цикъла, но не съм лекар да мога да го облека в някакво по-разбираемо и рационално обяснение.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1667 -: Март 15, 2012, 11:13:19 pm »
Интересно тълкуване Тъндър, мерси!

Зададох друг въпрос, касаещ същия човек и попитах какъв е той за мен..  и защо не мога да го забравя
Паднаха се
1. магьосникът
2. рицар на мечовете
3. рицар на копията

Какво мислите?

« Отговор #1668 -: Март 16, 2012, 09:31:01 am »
Ако питаш дали е кармично или нещо такова, струва ми се че не е, можеш да го пребориш, ако ти се иска, но ми се струва някакво като много силно привличане.  :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #1669 -: Март 17, 2012, 07:16:20 am »
май ще седна да попрочета повечко за тарото  :blink:

« Отговор #1670 -: Март 17, 2012, 01:27:51 pm »
Аз за значения дали съм прочела 2 или 3 цели книжки и откъслечно за някои карти, всичко друго е усещане и практика и мисля, че при Таро движеща сила е това, така че най-важното, оповавай се на вътрешното си усещане.  :blink:

*

Rona

• 16
« Отговор #1671 -: Март 19, 2012, 02:23:39 pm »
По въпроса на Rona мисля, че отговора е положителен. Слънцето е добра карта, в каквото и да е било подредба да се появи, винаги озарява това, за което питаме с блестящите си лъчи и бих казала, че осигурява и сравнителна безпрепятственост са осъществяване на мечтите и идеите ни. Двата Рицаря са като някаква сурова, необработена енергия, но предвид факта, че са изправени, също работят в наша полза. С рицар меочве по средата, тъй като имам склонността да приемам картата по средата като най-важна, а другите две като пояснителни, си мисля, че може да има някакво словестно обяснение по отношение на това защо така е станало, защо са се отдръпнали, какво точно се е случило. Рицаря пентакли, от друга страна е готов да материализира това, което е залегнало като принципи в Рицаря мечове и Слънцето. Само едно не ми харесва в цялата история: няма чисто емоционална карта и нещо в мен каза "къде са чашите и жезлите?". Естествено, че има хубави комбинации по такива въпроси и без тях, но интуицията ми пита само в някои случаи. Та някак си тези отношения са ми по-скоро не толкова страстни, колкото, в оптималния случай, регистрират сходство на характерите, общи интереси и т.н, които стават база на връзката.

:blink:

Невероятен коментар ThunderGoddess! Аз наистина искам да знам кои са книжките, които си прочела, за да разчиташ картите така... Интересно е това за чашите, жезлите и страстта- по принцип между двамата има мн силна връзка. Аз вече започвам да си мисля, че е кармична. Странно, но все нещо им заства на пътя- той е мн колеблив, непостоянен, но не е защото няма чувства... Картите дали могат да ми дадат отговор на това...?

А иначе попаднах на този сайт: http://www.magstefan.com/taro.htm . Дали може да му се вярва, как мислите? Мен лично ме впечатли, за аз за съжеленеи не съм експерт...

« Отговор #1672 -: Март 19, 2012, 10:10:47 pm »
Ръководството по Таро на Джоан Бънинг според мен е една наистина много полезна книга, която е написана и на лесен и достъпен език. Извън това, съм чела и книгите към колодите, които имам - Таро на Търсещия и Legacy if the Divine (които обаче май ги няма в БГ). Сайотве като този и този също намирам за доста полезни за хората, които говорят английски, и в общи линии е това, всичко друго се базира на индивидуален усети и опит, който всеки, ако желае, може да натрупа. Твърдо съм против идеята да се зазубрят значения от книги, книгите могат да дадат добри идеи, които, примерно, не са ти дошли в главата, но може да се съгласиш с тях, но и без да имаш свой опит, на който да базираш усеащнето си за картите, и 10 000 книги няма да помогнат.   :blink:

*

Shreya

• *
  • 414
« Отговор #1673 -: Март 21, 2012, 02:27:12 am »
Като се спомена Слънцето като позитивна карта, как да тълкуваме, ако Луната е последваща? Не знам комбинациите от 2 карти дали е удачно самостоятелно да се разглеждат или само в контекста на подредбата :rolleyes: Но, чисто астрологически, Слънце + Луна не съответства ли на новолуние?

« Отговор #1674 -: Март 21, 2012, 08:11:15 am »
Интересна интерпретация, ако търсиш, примерно, време за дадено събитие. В духовен аспект, за въпроси, свръзани със самоусъвършенстването, бих го тълкувала като много добра и ясна връзка между съзнание и подсъзнание. Съзнанието е Слънцето, а подсъзнанието - Луната. Иначе за ситуация, хора, вече според мен нещата не изглеждат толкова розови, понеже от яснотата и откритостта на Слънцето се минава към мъглявостта и прикритостта на Луната и това определено ми звучи като аларма направо за нещо не толкова добро.

*

Rona

• 16
« Отговор #1675 -: Март 21, 2012, 01:35:28 pm »
Интересна интерпретация, ако търсиш, примерно, време за дадено събитие. В духовен аспект, за въпроси, свръзани със самоусъвършенстването, бих го тълкувала като много добра и ясна връзка между съзнание и подсъзнание. Съзнанието е Слънцето, а подсъзнанието - Луната. Иначе за ситуация, хора, вече според мен нещата не изглеждат толкова розови, понеже от яснотата и откритостта на Слънцето се минава към мъглявостта и прикритостта на Луната и това определено ми звучи като аларма направо за нещо не толкова добро.

Далеч не съм специалист по таро, но всеки път, когато се е появявала Луна е предвещавала някаква неприятност- емоционална обърканост. Това е според моя опит, разбира се!

Иначе аз отново опитах теглене с три карти. Майката на мн близък до мен човек получи инфаркт- въпросът беше ще се оправи ли- картите:

9 чаши
6 чаши
5 пентакли

Зададох втори въпрос: Как да се държа с човека, в този момент, за да подобря отношенията и да му помогна:

Рицар мечове
Четворка жезли
Паж мечове

Първите карти не ми се струват много оптимистични, вторите ми е трудно да тълкувам...

Какво мислите вие?

ПС: тегленето е онлайн

« Отговор #1676 -: Март 21, 2012, 05:40:44 pm »
1. Не мисля, че толкова трябва да се притеснявате. Естествено, след инфакрт здравето няма как да е същото, и мисля, че това показват 5-те пентакли, че здравето ще е по-крехко от това, което е било преди, но с 6 чаши и 9 чаши все пак се предполага са относително по-здраво тяло. Човека сигурно ще стане по-лежерен и ще има желание повече да си почива, ако, примерно преди е бил неуморен, но примерно, ако се опасявате от трайно залежаване и някаква несамостоятелност на тази жена, мисля, че е неоснователно.
2. Бъди мила и сладка и витай наоколо, усмихвай му се по-често, но едновременно с това се опитай да съчетаеш този подход с изказване на директни истини, които трябва да се кажат. По един по-непринуден начин, да не е някакво супер сериозно, все едно прямостта ти си идва отвътре и си кажи каквото имаш да кажеш. Не прикривай нищо, за да опрвадаеш доверието на човека. Има нужда от повечко комуникация. Излезте на разходка сред природата или на някой хубав ресторант, прекарайте си добре, усмихвайте се и се забавлявате, това е най-доброто, което може да се направи за момента според мен. Не се страхувай и да инициираш среща, ако се налага.  :blink: И успех! :P

*

Rona

• 16
« Отговор #1677 -: Март 21, 2012, 05:53:15 pm »
1. Не мисля, че толкова трябва да се притеснявате. Естествено, след инфакрт здравето няма как да е същото, и мисля, че това показват 5-те пентакли, че здравето ще е по-крехко от това, което е било преди, но с 6 чаши и 9 чаши все пак се предполага са относително по-здраво тяло. Човека сигурно ще стане по-лежерен и ще има желание повече да си почива, ако, примерно преди е бил неуморен, но примерно, ако се опасявате от трайно залежаване и някаква несамостоятелност на тази жена, мисля, че е неоснователно.
2. Бъди мила и сладка и витай наоколо, усмихвай му се по-често, но едновременно с това се опитай да съчетаеш този подход с изказване на директни истини, които трябва да се кажат. По един по-непринуден начин, да не е някакво супер сериозно, все едно прямостта ти си идва отвътре и си кажи каквото имаш да кажеш. Не прикривай нищо, за да опрвадаеш доверието на човека. Има нужда от повечко комуникация. Излезте на разходка сред природата или на някой хубав ресторант, прекарайте си добре, усмихвайте се и се забавлявате, това е най-доброто, което може да се направи за момента според мен. Не се страхувай и да инициираш среща, ако се налага.  :blink: И успех! :P

Благодаря ти ThunderGoddess!

Искренно се надявам да си права. Ние разговаряхме по тел днес- действително, жената се оправя. Надявам се и за другото да си права, че е мн важно. Ще ви държа в течение.

Помагаш ми много наистина! :)

« Отговор #1678 -: Март 21, 2012, 06:01:15 pm »
Няма проблем и оценявам най-вече обратната връзка и стискам палци да съм права.  :blink:

*

Rona

• 16
« Отговор #1679 -: Март 21, 2012, 06:21:20 pm »
Няма проблем и оценявам най-вече обратната връзка и стискам палци да съм права.  :blink:

Благодаря ти!!

Ще те държа в течение! :)