Таня, почти винаги, когато питаме за такива конкретни предмети, картите някак "заземяват" значенията си, за да опишат предмета възможно най-точно. И аз така, винаги първо се хващам за общите значения, които знам от книжките, а после се изненадвам да видя, че картите са изплзвали изображенията си, за да ми разкрият нещото. :rolleyes:
В случая Умереността ти е подсказала, че става дума за един равномерен процес на трансформация: преминаване от едно агр. състояние в друго, преобразуване на енергия, постепенно встъпване в реакция.
Отначало и аз се учудих, че ти се е появила 8 чаши, но тя пък е "прерисувала" самата картинка много точно- човекът, изобразен в 8 чаши е наметнат с нещо червено, наоколо е тъмно, но има все пак някаква светлина (от луната). Мисля, че Жрицата е онагледила черния фон.
На въпроса "За какво се използва?" , който е доста по-общ от първия ти въпрос, 6 жезли ти е показала, че това е издължен предмет, който е свързан е с елемента Огън. Между другото, мисля, че до голяма степен си права, твърдейки, че това е предмет, с който се демонстрира нещо си. Аз познавам хора, които палят свещи в дома си, "защото това е аристократично и дава чувство за лукс и изтънченост",а това пак си е някакъв вид показност.
За Императора няма какво да коментирам- просто картата съвсем категорично ти е отговорила.
Заради тази 6 жезли си разгледах първите записки, които съм правила по картите си и написаното ме накара да се разсмея: "Не трае много дълго; свети, но не топли!!!"
Сега се замислих какви ли идиотски предположения аз бих направила на подобно упражнение. Опитвала съм се да отгатна какво ще е следващата картинка, която еди-кой си ще пусне във ФБ профила си, но почти винаги съм била в грешка.
Надявам се някой да пусне друго упражнение. На мен лично тези упражнения много ми помагат да си изясня и да разширя набора си от значения за отделните карти, нищо, че по-често се разминавам с истината.