Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 706700 Прегледи
*

Kaya

• 2893
Re:ТАРО
« Отговор #60 -: Септември 05, 2009, 10:54:36 am »
  От доста скоро се интересувам от Таро, но ще си позволя да  кажа мнението си за Звездата (което не е в тълкуването й)-опасна карта е и винаги върви с болка. Много  често като изцеление. Да, прав си, че е винаги "път". Цената на картата е висока и обикновено се заслужава.
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #61 -: Септември 05, 2009, 11:38:30 am »
 :blink:

« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:42:12 am от Синухе »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #62 -: Септември 05, 2009, 11:48:30 am »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:43:32 am от Синухе »

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #63 -: Септември 05, 2009, 11:57:40 am »
Може ли и за мен едно напътствие? :-* :-* :-*

*

veshti4ka

« Отговор #64 -: Септември 05, 2009, 12:16:07 pm »
за да са доволни всички тегля три карти от Ангелското таро, така и така е нов месец и по примера на Синухе, и се надявам, че всеки ще намери своя лъч светлина в тях  :-[

ОБЪРНИ ВНИМАНИЕ НА ЗНАЦИТЕ
Да, сигналите, които получаваш, са изпратени от Небето. Ние поставяме пера, монети и други знаци на пътя ти, за да ти напомним, че си обичан/а и никога не си сам/а.

ЗАБАВЛЯВАЙ СЕ
Скъпо същество, време е малко да си починеш. Не се тревожи, ние ще се погрижим за твоите задължения. Игривостта, веселието и смехът ще повишат твоята енергия и ще се върнеш на работа зареден/а с нови сили и идеи.

СВЕЖ ВЪЗДУХ
Тялото ти се нуждае от свеж въздух и повече кислород, които можеш да получиш от тревите, дърветата и цветята. Днес излез навън, потопи се възможно най-дълбоко в прегръдката на Майката Природа. Дръпни завесите и отвори прозорците, за да освежиш и дома си.

смятам, че доста добре допълват напътствията на Синухе  :P

*

Синухе

• 4978
« Отговор #65 -: Септември 05, 2009, 12:30:32 pm »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:44:09 am от Синухе »

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #66 -: Септември 05, 2009, 12:39:20 pm »
Благодаря  за картите, Вещичке и Синухе :)

*

Инти

• 2068
« Отговор #67 -: Септември 10, 2009, 10:32:42 am »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #68 -: Септември 19, 2009, 11:20:51 am »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:44:28 am от Синухе »

*

Dino

• 10
« Отговор #69 -: Септември 20, 2009, 01:59:09 pm »
Някой ползва ли колодата на Aleister Crowley, да сподели своите За и Против? На мен лично ми допада, но не я използвам често  :)
Аз по принцип не ползвам Таро толкова често, само когато имам сериозни дилеми. Също така доста пъти ми се случва да получавам отговора, който искам, но не винаги той е правилния  :-\ За това само ги колекционирам  ;D
Слънце - Стрелец
Луна - Овен
Марс - Козирог
Асц. - Везни

« Отговор #70 -: Септември 20, 2009, 05:52:14 pm »
Някой ползва ли колодата на Aleister Crowley, да сподели своите За и Против? На мен лично ми допада, но не я използвам често  :)
Аз по принцип не ползвам Таро толкова често, само когато имам сериозни дилеми. Също така доста пъти ми се случва да получавам отговора, който искам, но не винаги той е правилния  :-\ За това само ги колекционирам  ;D

Аз някога я ползвах, но не мога да си спомня защо спрях  ;D Освен тарото на Уейт ползвам само големите аркани на едно кабалистично таро, което е със зодии.

Синухе, исках да те питам от къде си свалил /ако си ги свалил/ отделните карти на тарото. Искаше ми се, ако хвърлям карти заедно с хорар, да мога да ги качвам, но не можах да намеря картите в нета по отделно.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #71 -: Септември 21, 2009, 04:21:08 am »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:45:04 am от Синухе »

« Отговор #72 -: Септември 21, 2009, 10:16:15 am »
Благодаря ти. Точна така си представях, че трябва да изглеждат - перфектни ;D

« Отговор #73 -: Септември 21, 2009, 06:50:40 pm »

Една подробност - при хвърляне отделям двете карти на Висшата жрица и Императорът. Ако ще разгаряме спор по този върос, може да го прехвърлим в темата за Таро  :P Правя го,за да отделя енергията на "мага"  ;)

а защо го правиш? какво толкова има да се отделя енергията на мага  ???  би ли ми обяснила моля  :-[
може и в тарото в мистиката  ;D

А ми нали аз съм един доморасъл таро гадател, преди години гледах една жена по ТВ, която редеше таро и тя практикуваше така. Това някак си ми допадна повече от това да има отделен сигнификатор на питащия, както пише в книгите. Имам една позната /ей, дали да не й звънна по ретро Мерк  ::)/ , която си е сериозен таро гадател /и астролог/, но нея никога не съм я питала за практиката, а тя и уроци преподава.

На кабалистичното таро, с което работя само с големи аркани, не отделям карти от купчинката. :-[

*

Kaya

• 2893
« Отговор #74 -: Септември 21, 2009, 07:05:29 pm »
http://images.taroteca.multiply.com/  за желаещите да  разглеждат различни колоди :) и да споделите, кои ви харесват :P

*

veshti4ka

« Отговор #75 -: Септември 21, 2009, 07:07:31 pm »
ахааааааа ясно значи  :P

па аз не отделям сигнификатор - някак не ми се отделя карта за проблема. в крайна сметка проблема или питащия е дефиниран предварително и не виждам смисъл да поставям дадена карта настрани заради дефиницията, като самата карта може да ми поясни нещо по въпроса ако се падне някъде из подредбата  ::)

и аз съм си доморасъл таро гадател  ;D ;D ;D  споко, не си единствена. но пък аз не обичам да ходя по курсове - бих отишла ако ме научат на нещо ново, но това за което се говори там го има и в книжките, а и интуицията си е по-добър учител от чуждия човек  :P  ако пък толко ме напъне някой въпрос използвам опцията звънни на приятел и готово  ;D ;D ;D

*

Инти

• 2068
« Отговор #76 -: Септември 21, 2009, 09:22:52 pm »
Някой ползва ли колодата на Aleister Crowley, да сподели своите За и Против? На мен лично ми допада, но не я използвам често  :)
Аз по принцип не ползвам Таро толкова често, само когато имам сериозни дилеми. Също така доста пъти ми се случва да получавам отговора, който искам, но не винаги той е правилния  :-\ За това само ги колекционирам  ;D

Тарото на Алистър Кроули е първото , с което започнах да работя и съм изключително щастлива. Всяка една карта е отделна картина, произведение на изкуството. Рисувани са под инстукциите на самия Кроули , а техен автор е художничката Фрида Харис, за която дори има филм с участието на Салма Хайек.

Това таро само по себе си не е сложно за работа, ако знаеш значението на отделните карти таро, можеш да се сработиш с енергетиката му.Визията му е уникална, макар личността на Кроули да е противоречива, все пак той е един от видните окултисти на миналия век и това си личи и в тарото. Върху всяка карта има изписани символите на планетите , както и еврейски букви, имащи кабалистични значения.

Когато избирам таро за работа аз лично се водя , не само от това дали ми допадат картините, а дали е вложена енергия и живот в тарото.

Колкото до отговорите, когато се допитваш до тарото, трябва да си максимално безпристрастен, както и спокоен, не емоционален, в противен случай и тарото може да ти даде грешни отговори.

Преди да работиш с него , изчисти съзнанието си, опитай се да медитираш и след това тегли карти.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #77 -: Септември 21, 2009, 09:57:51 pm »
Aurora Borealis,
моля да дадеш обяснение, защо  отделяш 2 те карти и f(x)   на мага?

« Отговор #78 -: Септември 21, 2009, 10:03:46 pm »
Aurora Borealis,
моля да дадеш обяснение, защо  отделяш 2 те карти и f(x)   на мага?

Виж по-горе какво сме си писали с Вещичка ;) Общо взето - вътрешно усещане.

Една подробност - при хвърляне отделям двете карти на Висшата жрица и Императорът. Ако ще разгаряме спор по този върос, може да го прехвърлим в темата за Таро  :P Правя го,за да отделя енергията на "мага"  ;)

а защо го правиш? какво толкова има да се отделя енергията на мага  ???  би ли ми обяснила моля  :-[
може и в тарото в мистиката  ;D

А ми нали аз съм един доморасъл таро гадател, преди години гледах една жена по ТВ, която редеше таро и тя практикуваше така. Това някак си ми допадна повече от това да има отделен сигнификатор на питащия, както пише в книгите. Имам една позната /ей, дали да не й звънна по ретро Мерк  ::)/ , която си е сериозен таро гадател /и астролог/, но нея никога не съм я питала за практиката, а тя и уроци преподава.

На кабалистичното таро, с което работя само с големи аркани, не отделям карти от купчинката. :-[

*

Kaya

• 2893
« Отговор #79 -: Септември 21, 2009, 10:06:55 pm »
 ::) чудя се дали това отговаря на твоята интуитивна логика или на тази на въпроса
ако въпросът е за сън би ли  ги отделила?