Здравей Гост

ТАРО

• 4118 Отговора
  • 704656 Прегледи
*

missKapriz

Re:ТАРО
« Отговор #120 -: Декември 04, 2009, 08:17:05 am »
Днес изтеглих ГЛУПАКЪТ.Някъде бях чела,че носи заблуди.А днес е ден/4.12/,по-който се съдело за годината,която предстои.Толкова ли е лошо да ти се падне картата на Глупака

« Отговор #121 -: Декември 04, 2009, 11:14:55 am »
Здравей  когато ми се падне глупака до хубави карти го тълкувам че предстой нов период в живота на питащия нов цикъл с вземане на важни решения а ако е до лоши карти или е изтеглена само тази трябва да се внимава като се предприема нещо да не се допусне грешка и да се обмисли предварително преди да се време решение :)

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #122 -: Декември 04, 2009, 01:08:17 pm »
missKapriz, това е откъс от книгата на Невил Дрюри "Таро-Пошаговое руководство". 

Специално за мен тази книга е добра, тъй като след всяка карта има насоки за размисъл и медитация.

КЛЮЧЕВОЕ ЗНАЧЕНИЕ 0: ШУТ (ДУРАК)

Еврейская буква, обозначающая Алеф Правящая планета: Уран

ОПИСАНИЕ. Эта карта занимает особое положение в Таро, потому что ей не присвоено какого-либо числа — ее ключевым значением является Ноль. Иногда данную карту располагают в начале Старшей Арканы, иногда в конце. Шут олицетворяет одновременно начало и завершение мистических поисков.
Шут — это вечная молодость,puer aetemus. Па данном рисунке мы видим, как он собирается шагнуть со скалы в лежащую внизу пропасть. В левой руке у пего белая роза, символизирующая духовное желание, а в правой руке посох (или жезл). С конца посоха свисает небольшой мешочек, или сумочка, где находятся четыре стихии — Огонь, Вода Земля и Воздух.

ДУХОВНОЕ ОБЪЯСНЕНИЕ. Шут символизирует «того, кто ничего не знает». На пути Алеф созерцатель подходит к области мистической трансцендентности — Небытию, то есть невыразимому. Это область истинной Тайны.
В РАСКЛАДЕ ТАРО. Эта карта олицетворяет выбор и восприимчивость. Вам будет предложено воспользоваться каким-либо шансом или начать что-то новое. Шут (Дурак) принимает жизненные приключения. Вы — тоже. Вы открыты для новых предложений и идей и не боитесь неизвестности. Вы относитесь к жизни спокойно и с доверием. В плане личных отношений это может быть начало чего-то замечательного — простосердечное™ новой любви.

ЗНАЧЕНИЕ ПЕРЕВЕРНУТОЙ КАРТЫ. Вы недостаточно продумали те решения, которые собираетесь принять. Вы запутались и можете легко принять неверное ре-ШС1 гие.
УРОК ПО САМОРАЗВИТИЮ. Вы — дитя Вселенной и открыты для всего нового, что предоставляет вам жизнь. Будьте готовы использовать момент.

УПРАЖНЕНИЯ УЧЕБНОГО ПОСОБИЯ
1. В течение нескольких минут поразмышляйте или помедитируйте над следующими фразами:
Моя сущность Едина с Духом: у нее нет пи начала, ни конца. В своем сердце я ощугцаю невинность молодости и безграничную вечную мудрость. Я принимаю мир и открыт(а) для всего, что он мне предлагает. Пусть Свет Жизни руководит мной во время моего духовного путешествия.
2.   В своем журнале Таро укажите пять важных способов, которые в настоящий момент поддерживают и вдохновляют вас (в материальном, эмоциональном и духовном плане).
3.   Насколько вы готовы воспользоваться появляющимися новыми возможностями? Укажите три варианта вашей реакции на новые возможности и трудности, возникшие у вас за последние двенадцать месяцев.
4.   Назовите пять своих главных страхов. Затем подготовьте план из трех пунктов по избавлению от каждого из этих пяти страхов.

« Последна редакция: Декември 04, 2009, 01:12:57 pm от Mari »

*

missKapriz

« Отговор #123 -: Декември 04, 2009, 10:43:33 pm »
Момичета,благодаря ви.Дария,аз не знам как да изтегля втора карта-тегля в нета и може само една на ден.
Мари-много ми хареса края на поста ти-ще изпълня препоръките :)

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #124 -: Януари 27, 2010, 01:28:40 pm »
 :blink:
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:36:43 am от Синухе »

« Отговор #125 -: Януари 27, 2010, 02:58:53 pm »
 :58:  Това Таро дълбоко засегна нещо в мен, в момента се намирам в абсолютна хармония с тях и съвпадат с моите очаквания.../но не очаквания като желания и мисъл, а някакво такова вътрешно знание/. Пожелавам на всички да достигнат до дълбочината на мъдростта в тяхното напътствие.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #126 -: Януари 27, 2010, 03:29:33 pm »
Да, me too.  :blink: И "случайно" съвпадение да ги прочета, че другите май все ги пропусках...   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #127 -: Януари 28, 2010, 07:35:03 am »
Мерси Синухе :blink:
Хубави карти. Тя Хелото нека си дрънка....нея не са я налегнали още истинските грижи, както казват старите хора "аджамийче " си е още.

Според мен ще е хубаво и в края на периода да се връщаме и да правим анализ на ситуациите, в които сме попадали.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #128 -: Януари 28, 2010, 11:22:29 am »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:37:14 am от Синухе »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #129 -: Януари 29, 2010, 08:42:38 pm »
 Днес ми се обадиха за интервю за работа и го насрочиха за утре :blink: :blink:.Не смея да пусна хорар, защото ме е шубе, но си изтеглих три карти.И въпроса ми е дали ще започна работата? :-X
Паднаха ми се :
1. 9 пентакли
2. Звездата
3. Крал пентакли.
Аз мисля, че да, но просто усещане....Нека някой по-вещ да хвърли едно око. :-[

*

Синухе

• 4978
« Отговор #130 -: Януари 29, 2010, 10:18:21 pm »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:37:33 am от Синухе »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #131 -: Януари 29, 2010, 10:29:23 pm »
Синухе, дай Боже....от твойте уста ..... :blink:
Подредбата е от сайт , така че нямам идея доколко е вярно, но дано да е така.Мъж ми се обади, но не зная дали той ще ми е шеф.Дано да потръгнат нещата,че съм доста притеснена. :rolleyes:
Ами свързано е с пътувания и Уран е замесен. :-[

*

Синухе

• 4978
« Отговор #132 -: Януари 30, 2010, 11:42:29 am »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:37:56 am от Синухе »

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #133 -: Януари 31, 2010, 02:04:16 pm »
От доста време съм забелязала, че изтеглените напътствия тук някак "случайно" съвпадат с нещата, които са ми актуални в даден момент. Ето сега от известно време се бях замислила за повтараемостта; моделите, в които влизаме; промяната; начина да се измъкнем от тези модели...Влизам, виждам изтеглената първа карта и тълкуването й и...Не можах да се сдържа  ;D Та, Синухе, благодаря, че някак си се включил на късо, моля не се изключвай ;D
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #134 -: Януари 31, 2010, 05:17:42 pm »
« Последна редакция: Февруари 27, 2013, 02:38:28 am от Синухе »

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #135 -: Февруари 01, 2010, 10:13:24 am »
Щом те е потърсил мъж,вероятно гаданието е точно.А и се падна материална карта-в случая става въпрос за работа.Така че трябва да стане,иначе късмет и недей забравя,че Уран обича промените,а този който ги търси и приема е под неговото покровителство-това ще са промени за хубаво  :blink:
Синухе, идвам да докладвам.... :blink:
Срещата премина според мен добре, човека беше много симпатичен, и така. Но вчера с имейл ме уведомиха, че са си избрали друг човек, но се опитаха да замажат, като казаха,че са останали с много добри впечатления и се надяват за в бъдеще пак да се обадят/да си оставят вратичка/.Имам усещането,че там има текучество и , така че нищо чудно.... :unsure:

*

Kaya

• 2893
« Отговор #136 -: Февруари 01, 2010, 11:33:55 am »
дали ще започна работата? :-X
Паднаха ми се :
1. 9 пентакли
2. Звездата
3. Крал пентакли.

въпросът ти не е конкретно към тази работа, така, че "важи" :blink:
доста силни карти за този въпрос- аз бих казала да се оринетираш към жена,а в подреждането спорд мен ти си крал пенаткли ( което означава, че опреденело имаш няколко плана  по отношени на въпроса); обаче комбинацитяа 9 пентакли звездата сочи промяна - картите не са лесни за "понасяне";  да  те попитам  по тези карти някакви промени в личния любовен живот? и по- неприятната тема -здраве
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #137 -: Февруари 01, 2010, 11:43:05 am »
дали ще започна работата? :-X
Паднаха ми се :
1. 9 пентакли
2. Звездата
3. Крал пентакли.

въпросът ти не е конкретно към тази работа, така, че "важи" :blink:
доста силни карти за този въпрос- аз бих казала да се оринетираш към жена,а в подреждането спорд мен ти си крал пенаткли ( което означава, че опреденело имаш няколко плана  по отношени на въпроса); обаче комбинацитяа 9 пентакли звездата сочи промяна - картите не са лесни за "понасяне";  да  те попитам  по тези карти някакви промени в личния любовен живот? и по- неприятната тема -здраве
Kaya, благодаря за включването, за съжаление при мен за момента е пълна стагнация отвсякъде и затова се надявах да започна работа.Относно промените, да след Сатурновото завръщане, още си ближа "любовните" рани.Разделих се с приятеля си и трудно го преболедувах. Реших на майтап да опитам в сайт за запознанства.....
Винаги съм била скептична относно такива неща, а и съм срещала приятелите си навън и съвсем случайно.Ще видим, но не възлагам големи надежди..
Ами засега здравето ми е ок, но от миналата година близките ми имат проблеми и аз гледах да помагам и така.И така никаква промяна засега... :(
« Последна редакция: Февруари 01, 2010, 11:47:30 am от Londa »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #138 -: Февруари 01, 2010, 12:02:25 pm »
питането ми беше по- скоро  за близките ..по женска линия; а 9 ентакли и звезда е класика за любовна раздяла.. съжелявам за което; понякога картите показват  не това, закоето се пита.. те усещат  емоционалната страна на нещата ( интересно нали); 9 пентакли не е бърза карта, но  минава:)  може пък да се окаже че крал пентакли е "той"
 някои мои познати намериха любовта в интернет:) защо не и  ти ( уранчо ако е застъпне добре към 7 дом и любовни сигнификатори :88:)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #139 -: Февруари 01, 2010, 12:07:32 pm »
питането ми беше по- скоро  за близките ..по женска линия; а 9 ентакли и звезда е класика за любовна раздяла.. съжелявам за което; понякога картите показват  не това, закоето се пита.. те усещат  емоционалната страна на нещата ( интересно нали); 9 пентакли не е бърза карта, но  минава:)  може пък да се окаже че крал пентакли е "той"
 някои мои познати намериха любовта в интернет:) защо не и  ти ( уранчо ако е застъпне добре към 7 дом и любовни сигнификатори :88:)
Уранчо е точно в седми дом. ;D
Да много интересно е, аз съм боса в тарото, но помня,че когато страдах за господина, все обесеният и все мечове ми се падах.Задавах въпрос и все мечове се падаха .....