Здравей Гост

Вертекс - Антивертекс

• 89 Отговора
  • 33720 Прегледи
*

Grace

• 2257
Re: Вертекс - Антивертекс
« Отговор #80 -: Декември 10, 2011, 08:28:39 pm »
да ви кажа, Вертекс работи най-вече при съвпад, рядко и при опозиция. но ако при вас се случи нещо значимо...пишете  :blink:

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #81 -: Декември 11, 2011, 01:05:45 am »
Някой преживял Плутон съвпад антивертекс...има ли? :-\ :rolleyes: ;D

Mарая, аз съм имала съвпад на тр. плутон с вертекс през 2001 г. Най-значимото ми събитие за тогава е, че за първи път започнах работа ... и още съм си на същото място.
съвпада е в 5-ти дом, стрелец, който е упр. на к6.

антивертекс е в съвпад с луната. в този период и тр. сатурн ми е бил в съвпад с тях.
« Последна редакция: Декември 11, 2011, 01:10:02 am от venerra »
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

*

tania

• **
  • 743
« Отговор #82 -: Декември 11, 2011, 09:18:38 am »
Някой преживял Плутон съвпад антивертекс...има ли? :-\ :rolleyes: ;D

Mарая, аз съм имала съвпад на тр. плутон с вертекс през 2001 г. Най-значимото ми събитие за тогава е, че за първи път започнах работа ... и още съм си на същото място.
съвпада е в 5-ти дом, стрелец, който е упр. на к6.

антивертекс е в съвпад с луната. в този период и тр. сатурн ми е бил в съвпад с тях.
А как тълкуваш Луна в съвпад с Антивертекс? Моята Луна е в съвпад с Вертекс, за това питам..
"Спартанецът -
Пред кого трябва да се изповядам? Пред теб или пред Бога?
Жрецът -
Пред Бога.
Спартанецът -
Тогава, ЧОВЕКО, дръпни се настрана!"
                                  Плутарх

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #83 -: Декември 11, 2011, 02:23:28 pm »
Луна и Сатурн в картата ми са диспозитори на оста Вертекс-Антивертекс...
Това предполага и още нещо...в/у което сега се замислям...,а именно...Дали при транзит на управителите на оста не се случват най-важните събития? :rolleyes:...
Някой ще каже , че Луната е бърза...дааа...така е...,но прогресивната луна е участник в схемата...
А и някои хора са изпълнени със събития в живота си..,други не.... :rolleyes: :rolleyes:

Айдее...,нови размисли и страсти...,но ще пробвам.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

venerra

• **
  • 1416
    • http://hristu.net/
« Отговор #84 -: Декември 11, 2011, 04:07:30 pm »
А как тълкуваш Луна в съвпад с Антивертекс?
Никак. Нямам си на идея как точно ми влияе. Ако прочета някъде интерпретации, може и да разбера...
Направи живота си такъв, какъвто го искаш, за да му се насладиш напълно.
Погледнеш ли навън, мечтаеш, погледнеш ли навътре - пробуждаш се. - Карл Юнг

« Отговор #85 -: Декември 11, 2011, 04:31:11 pm »
Ето тук има малко за вертека и Луната (прогресивната) - http://www.cosmitec-astrological-compatibility-advice.com/when-to-find-love.html. Статията е посветена на въпроса, който всеки човек си е задавал все някога: "Кога ще срещна любовта?". Цитирам:

Проверете дали и кога прогресивната Луна прави точен съвпад с наталния или прогресивния ви вертекс. Тази конфигурация също ви показва кога ще намерите любовта.
За вертекса се казва, че носи "съдбовни срещи", което сме установили, че почти винаги е вярно, по един или друг начин.
Също, не подценявайте влиянието и важността на Венера или управителя на 5-тия ви дом в съвпад с вертекса ви, когато става дума за любовния ви живот.

Още малко по темата
http://cafeastrology.com/articles/soulmateastrology.html

По-малко известна точка в наталната карта е вертексът. Действието му е почти като на втори Десцендент. Силни аспекти, включващи вертекса, се срещат в синастриите на хора, които се чувстват сякаш са създадени един за друг. С вертекса се свърза усещане за съдбовност.

Отново за вертекса и транзитите от тук - http://tribes.tribe.net/astrologer/thread/0b5834ff-c6ba-4dc6-9bf9-1bafb790d031.

... Годината, в която по дирекции или прогресии вертексът и управителят му са в аспект, обикновено е силен период.

Транзити, дирекции и прогресии, включващи аспекти към вертекса, рядко имат огромен ефект върху онези, които нямат планети, аспектиращи наталния вертекс. Тези аспекти просто могат да означават срещи с хора, които по някакъв начин имат обичайното въздействие върху вас и често с продължителност, докато е активен транзитът или дирекцията.
Обаче при хората с подчертан натален вертекс това обикновено е силен период на съдбовна намеса в живота, която има за цел да ги събуди към разширяване на мирогледа...

http://www.spiritual.com.au/2011/07/marriage-when-will-you-marry/

... Вертексът е третият ъгъл в картата ви (първите два са AC и MC). Това е ъгълът на съдбата или още извезстен като свещен ъгъл. Можете да откриете, че важни за вас хора имат Слънце, Луна, Венера или АС в съвпад с вертекса ви... Можете да изпитвате силна привързаност към тях, особено ако вертексът ви е в съвпад с южния им възел или Асцендента им.

Ето пък тук - http://aliceportman.com/the-vertex-axis/ пише обратното на това, което си мисля аз.

Оста вертекс-антивертекс не е специално ориентирана към романтични връзки...
Въпреки това, според авторката на блога, вертексът има специално отношение към любовните взаимоотношения.

« Последна редакция: Декември 11, 2011, 04:41:39 pm от Mirabella »

*

Grace

• 2257
« Отговор #86 -: Януари 19, 2012, 10:01:52 pm »
Цитат
За вертекса се казва, че носи "съдбовни срещи", което сме установили, че почти винаги е вярно, по един или друг начин.

От опит и наблюдения в други карти смея да твърдя, че транзитен СЪВПАД на тежка планета / от Сатурн нагоре / върху натален Вертекс, неизбежно потвърждава горното. Не е задължително срещата да е от интимен характер, просто "Съдбовен". Можете да проверите, потвърдите или опровергаете....

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #87 -: Януари 19, 2012, 10:40:26 pm »
С един "обект" на моите чувства ;D имаме размяна на тази ос.В смисъл: неговият вертекс е в съвпад с моя антивертекс,а моя вертекс с неговия антивертекс :lol:

Имам прогресивна венера съвпад с антивертекс(следователно опозиция на вертекса).
А прогресивен вертекс съвпад със северният ми възел :-\

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #88 -: Януари 20, 2012, 12:51:40 pm »
 А какво се получава, когато антивертекса е в съвпад с Луна и Венера/ -1*/-2*/ ?
п.с. Става въпрос за натална карта.
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #89 -: Януари 15, 2013, 12:04:56 pm »
Да бутна малко тази позабравена, но интересна тема.
Имате ли наблюдения за транзит на Марс през антивертекса, заедно с Нептун, негов управител там?
При мен вертекса е в 5 дом и предстой опозиция с Юпитер, У5, демек Юпитер минава през антивертекса. Следва и преминаване на тр. вертекс през ДСЦ, заедно с Юнона.