Здравей Гост

Албена Денкова: "Застигна ни проклятието на Моца

• 12 Отговора
  • 4116 Прегледи
:(   Прочетох това интервю. Как бихте коментирали това, което споделя Албена? http://sportni.bg/?tid=40&oid=1144961  :unsure:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1 -: Януари 08, 2008, 09:27:11 am »
Според скромното ми мнение е абсурдно песента да е била "виновна", т.е. да е предизвикала нещастието. Но силата на самовнушението наистина е много голяма, понякога може да се превърне в тъй нареченото "самосбъдващо се пророчество".

Цитат:
"Прокобата над този танц явно не е шега работа. Съветвам всички бъдещи състезатели по фигурно пързаляне да не пренебрегват така лекомислено като нас лошата карма, която дава "Реквием", допълни Албена Денкова.

С това пък изобщо не съм съгласна. Някаква си песен давала "лоша карма". Много неграмотно се подхожда. Или е рекламен трик.
Лошата карма е това, което сам си си причинил... някога, някъде... И рано или късно идва момент, в който част от узрялата карма трябва да бъде заплатена. Озоваваш се в "неподходящия" момент на "неподходящото" място, но дали е случайност? На всеки може да се случи - известните и успелите личности също не са изключение, но когато един кратък миг съсипва всичко, което си градил досега (да не говорим за един или повече отнети човешки животи), трябва да се замислиш и да си зададеш въпроса защо това се случва? И дали би могло да се не се случи? Мисля, че разполагаме с достатъчно свободна воля и всеки сам за себе си може да прецени дали да кара колата си пиян или да се въздържи от шофиране щом не е в кондиция. Тези, които са избрали да рискуват, са предизвикали съдбата - в точния момент, на точното място, с точните хора.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #2 -: Януари 08, 2008, 03:07:35 pm »
Моцарт е написал Реквием точно преди смъртта си. Дори не е успял да завърши творбата си, но е дал напътствия на ученика си.

Това е една заупокойна меса, поръчана му от непознат човек. Самият Моцарт е усещал, че пише за собствената си смърт. Бил е много болен в този момент.

Реквием

За само/внушението съм напълно съгласна с Лили, но си мисля, че то може да бъде и несъзнателно. Има един експеримент, направен при прожекция на филм. Един от кадрите бил надпис "Жаден съм", повтарян периодично и за толкова кратко време /части от секундата/, че прочитането му е невъзможно. След края на филма всички се втурнали да пият вода.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Януари 08, 2008, 06:26:40 pm »
Да, такива скрити реклами знам, че са използвали и навремето от Кока-Кола. След това са били забранени в Америка. Уж. Кой знае?!

Иначе, както каза Лили, това изказване е малко несериозно. Обаче аз разбирам защо е направено. Човек в отчаянието си понякога е склонен да вижда и то впоследствие някакви знаци и сякаш му става по-леко, като отдаде всичко това и удави мъката си в някакви злощастни обстоятелства и проклятия. Това е напълно обяснимо и нормално според мен. Дори и това, както когато се успокояваме и примиряваме, че всичко е съдба. Защото търсим оправдание. Нужно ни е. Трябва ни нещо да се хванем като сламка, като причина, че се е случило нещастието. Често наистина си затваряме очите за истинските причини, както е в случая - "да караш пил". Знаем, че не може винаги да ни се разминава, но всеки път си казваме, че ще е за последно. И в един момент идва удара. Тогава сядаме мислим, съжаляваме и си понасяме наказанието. Ама е по-лесно, когато тъжим, да си кажем, така е било писано /което си е вярно разбира се/ или пък застигна ме проклятието на някого, черната магия на еди кой си. Човешко е.  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4 -: Януари 08, 2008, 08:03:59 pm »
Разбирам, напълно разбирам. Човешко е.
Изобщо нямах никакво намерение да съдя Максим, но не мога и да оправдая отнемането на един /или два/ чужди живота. В случай като този бих се въздържала от "адвокатстване". Тъжно е, че се случва. И продължава, не спира да се случва...
Ще ви дам само един пример от реалния живот, щом сме повдигнали въпроса за "правосъдието" и причинно-следственните връзки.
В началото на есента един турист във Варна бе осъден по бързата процедура, т.е. в максимално кратък срок, с получаване на две или три години условно за това, че в нетрезво състояние е счупил пръстче на полицейски служител.
В статията, линк към която е посочен от авторката на темата, се споменава за евентуално споразумение за условна присъда. Но тук имаме един отнет млад живот и още един в кома, с неизвестен засега изход.
Какво ще кажете?
Невероятно много съжалявам за случилото се с Максим и Албена, много ме е яд! И се питам защо трябваше да се случи на тях... Но все пак трябва и да сме безпристрастни.
« Последна редакция: Януари 08, 2008, 08:09:13 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #5 -: Януари 08, 2008, 08:18:50 pm »
Цитат

Невероятно много съжалявам за случилото се с Максим и Албена, много ме е яд! И се питам защо трябваше да се случи на тях...
А дали някой е провил техни хороскопи, да видим как така всичо се обърна с нагоре краката...

...И жертвите и те са толкова млади. Днес минах покрай един блъснат човек, имаше линейка. Ужасно е.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Януари 08, 2008, 08:24:37 pm »
Не знам. Нямам им данните, а пък и дали часовете на раждане ще са известни?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7 -: Февруари 06, 2008, 05:04:16 pm »
Привет на всички! Видях темата и реших да се намеся. Албена и Максим са ми много добри познати. Дори са ми гостували в спортното предаване, което водя по ТВЦ Пловдив на БНТ. Много харисматични личности са и просто незнам как така се стигна до тази ужасна катастрофа?!?! Истинатае, че не им дам часовете на раждане, но знам рождените им дати.

Максим Стависки Роден е на 16 ноември 1977 г. в Ростов на Дон, Русия.
Албена Денкова Родена на 03 декември 1974 г. в София.

Ако не се беше случило това нещастие можех да попитам Албена за часовете им на раждане, но сега не ми е удобно да го направя. За сега се ограничавам само с поздрави за празниците. Много деликатна е ситуация и за всички страни.
Ами, това е, което мога да направя за форума. Знам, че не е достатъчно, но все пак ако се види деня и часа на катастрофата може по някакъв начин за се "разбере" по картата на Максим.
Знам, че сигурно ви звучи доста лаишко от моя страна, но е истина, че не съм толкова добра като вас, за което ви се възхищавам!!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8 -: Февруари 06, 2008, 05:43:49 pm »
А сигурна ли си, че те биха искали в някой си форум да им се прави дисекция на картите във връзка със случилата се трагедия?
Разбирам добронамереността и желанието ти да помогнеш  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #9 -: Февруари 06, 2008, 08:07:53 pm »
Цитат
В статията, линк към която е посочен от авторката на темата, се споменава за евентуално споразумение за условна присъда. Но тук имаме един отнет млад живот и още един в кома, с неизвестен засега изход.
Какво ще кажете?
Невероятно много съжалявам за случилото се с Максим и Албена, много ме е яд! И се питам защо трябваше да се случи на тях... Но все пак трябва и да сме безпристрастни.
Какво можем да кажем? В България има стотици подобни случаи с отнет човешки живот, но НИКОЙ от виновниците не е осъден с влязла в сила ефективна присъда. Защо Максим трябва да бъде изключение или пример за назидание? :o  Достатъчно ще страда от тук-нататък , защото е страшно да живееш всеки ден с мисълта, че си погубил  човек поради собствената си глупост. :angry:  Никой не може да съди, освен Бог, но мнението ми относно делото е, че присъдените обезщетения трябваше да са неколкократно по-високи, а той да  е на свобода за да може да работи и съответно плаща.  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Февруари 06, 2008, 09:04:59 pm »
Цитат
Какво можем да кажем? Защо Максим трябва да бъде изключение или пример за назидание?
Случаят наистина е много тъжен и за съжаление в България винаги търсят изкупителни жертви, т.е., както казваш ти, "примери за назидание".
Не се наказват големите престъпници, стоят си на сянка и дърпат конците. Но и без изкупителна жертва - "козел отпущения" - не може, все пак България е сатурнова държава, под знака Козирог... все някой трябва да опере пешкира  :ph34r:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

« Отговор #11 -: Февруари 06, 2008, 09:38:32 pm »
Не знам какво кой трябва да изпира, но.... практиката показва друго. Около мен има доста юристи и всички единодушно твърдяха, че присъдата ще бъде условна.  :huh: Това може да е непонятно за мнозина, но такава е ситуацията у нас. Ако тръгнат да вкарват в затворите всички подобни случаи, то в тях няма да има място за останалите престъпници.
Една позната съдия скоро присъди обезщетение от сто хиляди лева за средна телесна повреда при автомобилна катастрофа - счупен таз, ръка и засегнато око. Ето защо си мисля, че присъденото обезщетение в случая на Максим е смешно малко.
« Последна редакция: Февруари 06, 2008, 09:39:01 pm от porto_kalka »

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #12 -: Февруари 08, 2008, 07:41:05 pm »
Ама а стига де.
Като си пусна мойта карта и искам некой да ми побае-не можело, плащало се.

Кату се пуснат карти на известни личности, не можело, требвало да ги питаме.

А стига сте зацикляли тия нещастни астрофоруми с измислени догми.
Ама ха.  :angry: