Здравей Гост

Интересни книги

• 51 Отговора
  • 30654 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« -: Януари 08, 2008, 08:47:46 pm »
Привет  :)
Идеята за тази тема е да обменяме полезна информация за интересни заглавия и автори. Всеки може да сподели предпочитанията си към определен тип литература на астрологична, езотерична, окултна и прочие тематика.
Така ще обменяме опит и впечатления в по-систематизиран и подреден вид вместо да пълним Говорилнята  :D

Полагам началото на темата със следните заглавия, с които наскоро се сдобих:

Изумрудените скрижали на Тот атланта, превод на Асен Георгиев и Веселин Гуторанов
Книга на мъртвите на древните египтяни, издателство Хелиопол, 1994
Тибетската книга за живота и смъртта, Согиал Ринпоче, издателство Абагар, 1993
Индуисткият път на Пробуждането - откровение и символи, автор Свами Криянанда, издателство Лик, 2003
Посланието на друидите, Манфред Бьокл, издателска къща Лик, 2006
Всемогъщите богове, Морис М. Котърел, издателство Шамбала, 1998
Змийската сила, Артър Авалон, издателство Шамбала, 1998
Махасамадхи - книга на великото освобождение, издателство Камала, 2000
Трижди Величайшия Хермес, Джордж Р.С. Мид, Военно издателство ЕООД, 2005
Звездният човек, Джон Бейнс, издателство Ars Hermetica, 1992
Следващите учения на Лаодзъ - даоистки езотерични текстове, издателство Шамбала, 1998

Има и други, за които в момента не се сещам. Това са последните, които си купих. Половината от тях вече успях да прочета, много съм впечатлена. За съжаление не разполагам с достатъчно време и физическа възможност да напиша по едно кратко обзорно резюме за изложеното във всяка от изброените книги и да ги пускам като отделни теми във форум Мистика, макар че това бе първоначалната ми идея...
Астрологични книги не съм си купувала отдавна, защото предлагането на качествена литература на задоволително ниво в България е изключително оскъдно.
Всеки е добре дошъл да сподели впечатленията си в тази тема.
Моля, заповядайте  :)
« Последна редакция: Март 01, 2008, 08:37:11 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Интересни книги
« Отговор #1 -: Януари 08, 2008, 09:37:03 pm »
Привет!  :D  Тука тоя поздрав гледам е на мода в момента  :lol:

Много хубава идея Lillie,ще гледаме да се включваме когато можем тука.

Мен първата книга нещо по-силно ме привлече и със сигурност ще и обърна сериозно внимание при първа възможност(Изумрудените скрижали на Тот атланта). Сега поне открих тази рецензия и сайт. :)

"Историята на скрижалите, преведени на следващите страници, е странна и трудна за анализиране от съвременните учени. Тяхната древност е изумителна: датират от 36 000 г. пр. Хр. Авторът е Тот, атлантски жрец и цар, който основава колония в Древния Египет след потъването на родината му. Той е строителят на Голямата пирамида в Гиза, погрешно приписвана на Хеопс. В нея той влага познанията си за древната мъдрост и също така скрива на сигурно място архиви и инструменти от древната Атлантида...
Скрижалите, оставени в Голямата пирамида на грижите на жреците и преведени в този труд, са десет. За удобство десетте са разделени на три части. Последните две са толкова големи и стигащи далеч по своята важност, че е забранено да бъдат пускани свободно в света. Но в тях има тайни, които ще се окажат от неоценима стойност за сериозния ученик...
На автора (който има връзка с Великата бяла ложа, която също работи чрез жречеството при пирамидите) бе дадено разрешение да ги преведе и да запази копие от мъдростта, гравирана върху тях Това бе направено през 1925 г. и едва наскоро бе получено разрешение да бъде публикувана една част...
В космическа хармония, Дореал,
Върховният глас на Братството

" Този древен текст е невероятен източник на мъдрост. Написан на много нива на съзнанието, той ще придобие смисъл и ще донесе полза на всеки, който наистина обича сътворението и търси великите тайни. Ако отгърнете тези страници, пригответе се за промяна в живота ви!..."
Друнвало Мелхизедек

Пълният английски текст на Изумрудените скрижали можете да прочетете на:
http://www.crystalinks.com/emerald.html  

Само се не разбрах последно в българското издание има ли ги всички досега позволени за разпространение скрижали или е по-орязано?Без значение от това още повече ме заинтригува,това че все още не е дадено всичко  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #2 -: Януари 08, 2008, 09:59:32 pm »
Що се отнася за Изумрудените скрижали, първо ги открих на посочения от теб линк. Но понеже не мога да се похваля със завършена английска филология, а ми се ще да мога да ги чета и препрочитам свободно като на родния си език, затова днес се сдобих и с български вариант, в превод. Не мога да ти кажа дали и доколко е "орязан", в момента съм едва в началото на втори скрижал  :D
« Последна редакция: Януари 08, 2008, 09:59:52 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #3 -: Януари 10, 2008, 05:49:51 pm »
Изумрудените скрижали си я взех,като я прочета ще коментирам.
От тези които предлагаш Змийската сила и Трижди Величайшия Хермес ме привличат на пръв поглед  :rolleyes:
Аз последно си взех "Подвизите на Херкулес" на Алис Бейли,който се интересува от езотерична астрология- това е един добър труд. :)  

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #4 -: Януари 10, 2008, 07:10:05 pm »
Имай предвид, че посочените две книги много трудно се четат от въздушни планети  :P нужна е невероятна концентрация и дълбочина, за да ги разбереш, така че разчитай повече на земното си Слънце  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #5 -: Януари 10, 2008, 07:35:23 pm »
Мерси за съвета  ;) Обикновено точно концентрацията и дълбочината като се захвана с нещо са ми най-печелившите страни,дори и в сферата на знанието, която си е по принцип Въздух.
То остави това,но точно тази на Хермес и една друга Аполоний от Тиана ми ги бяха дали на копия да ги чета и докато се наканя да ги копирам(щото тогава нямах време и не ми беше момента точно за тях),си останах само с каненето  :D яно безгрижната ми Луница е надделяла земното ми Слънце в отношението ми в този момент.Сега се запалих доста по този Аполоний от тук и там и от нета и тъй като гледам срам не срам пак ще искам тия копия,че май точно тая книга я няма на книжен носител.

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #6 -: Януари 11, 2008, 06:24:38 pm »
Минах 5 скрижал и определено има много кодировки,впечатляващото е най-вече автентичността и древността на този източник  :)
Сигурно вече си запозната с "Книга на Тот" има я в spiralata.net в PDF формат съвсем малка е,но също със автентично знание,ако не си няма да съжаляваш ако си я свалиш и прочетеш. ;)  

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #7 -: Януари 11, 2008, 06:51:58 pm »
Ако не излизам тази вечер, ще продължа от втория нататък  :D  
Още в първия попаднах на няколко закодирани послания като, например, "под влияние на по-нисшите звезди". Става въпрос за постепенна деградация и последвала след това глобална катастрофа. Който е запознат с мита за Атлантида, сигурно ще разбере, че се говори за смесване на различни галактически раси. Расата на рептилиите от системата Алфа Дракон стои в основата на много древни митове и е свързана с преданието за анунаките. Преди хиляди години неподвижната звезда Тубан от съзвездието Дракон е била полярна. Според преданието анунаките са били войнствена раса с характер на натрапници, поробители, целта им е била да асимилират и подчинят местното население. Споменава се и за генетични експерименти, редуциране на нишките ДНК...
« Последна редакция: Май 16, 2008, 05:34:17 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #8 -: Януари 11, 2008, 11:04:58 pm »
Да,за анунаките доста се изписа,както и от контактьорски източници.
Определено има доста послания и ключове,но най-важното е някак си да усетиш това което се е опитал да предаде точно този толкова древен източник,важни са не толкова фактите и моментите и събитията,колкото общата и принципна картинка на нещата.Много съм доволен,добре че я спомена тази книжка  :)
Интересно ми е друго-ти както и всеки друг ще види фрагмент на посланието или вложения смисъл,който друг може и да не види и наистина може да коментираме тук впечатленията си.Важното е да се запази основния смисъл.
Със сигурност ще я препрочитам и ще си водя записки за това което ми идва, но сега просто гледам всичкото това да премине през съзнанието ми,после ще си правя анализи и т.н ;)  

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #9 -: Януари 12, 2008, 10:33:13 am »

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #10 -: Февруари 28, 2008, 04:41:12 pm »
Горещо ви препоръчвам поредицата от книги на Нийл Доналд Уолш - Разговори с Бога І-ва и ІІ-ра част, Удома с Бога и Приятелство с Бога.
Преди две или три седмици си закупих първа част от поредицата и толкова ме завладя, че тия дни купих трета и четвърта част от поредицата. Невероятна е!
Не мога да намеря само втора част от Разговори с Бога. В повечето варненски книжарници казват, че я няма в наличност и тиражът се е изчерпал.
Проверих във веригата книжарници Пингвините, в Хеликона и други. Остава само Универсум Езотерика...
Ако някой се сеща къде във Варна може да се закупи тази книга, да свирка  :rolleyes:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #11 -: Март 01, 2008, 08:31:13 pm »
След безрезултатно обикаляне по книжарниците успях да намеря "Разговори с Бога" - ІІ-ра част в езотерична книжарница "Логос" (на Бялото братство) във Варна. Това беше последната ми надежда, тиражът на поредицата наистина се е изчерпал, успях да я намеря само "на старо".
Искам да препоръчам на всички варненци тази книжарница - има голям избор от книги, много от които са издавани в началото на 90-те и трудно биха могли да бъдат намерени по книжарниците, някои от тях са уникати. Господинът, работещ в книжарницата, е много отзивчив човек и винаги е насреща да окаже помощ и съвет.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Интересни книги
« Отговор #12 -: Март 05, 2008, 07:36:21 pm »
Питер Вашингтон «Бабуин мадам Блаватской»

Аннотация к книге:

Книга английского ученого Питера Вашингтона будет интересна как поклонникам западных духовных учителей XX века, так и их критикам. Несмотря на насмешливый и порой даже саркастический тон, эта работа представляет собой глубокое исследование своеобразного пласта духовной жизни, оказавшего несомненное влияние на современную европейскую и американскую культуру. Автор рассматривает общественно – культурный феномен «духовного учительства», привлекая самые разнообразные, иногда скандальные факты из жизни «западных гуру» и опирается при этом не только на документы и свидетельства современников, но и на собственные встречи с «последними из магикан», например, с вдовой Беннетта.

оттук може да се изтегли (на руски)
« Последна редакция: Март 05, 2008, 07:38:40 pm от РаХари »

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #13 -: Май 17, 2008, 12:05:11 pm »
Препоръчвам "Древната Тайна На Цветето На Живота" на Друнвало Мелхизедек в 2 тома-който я е разглеждал и досега не си я взел-няма да съжалява,уникална е и съдържа знания,които не се срещат туко така  :)  

*

Jeni

Интересни книги
« Отговор #14 -: Май 22, 2008, 11:19:39 am »

Очарована съм от тази  и я препоръчвам.  

*

Mims

• **
  • 772
Интересни книги
« Отговор #15 -: Май 26, 2008, 04:19:39 pm »
Неотдавна четох "Архитектите на Луцифер",на изд. ICON.Подробно описва историята на тамплиери,масони,илюминати,с богат снимков и илюстративен материал..

*

Инти

• 2068
Интересни книги
« Отговор #16 -: Май 27, 2008, 09:31:08 am »
Вчера си купих две книги от Хеликона, и както винаги ми дадоха брошурка с новите излезли на пазара книги, като да не повярваш на едната страница имаше реклама на книги на тематика масонство и тамплиери. Честно казано според мен, това си е живо зарибяване, трябва изключително прецизно око и способност за отсяване на истинската информация от фалшивата,особено в тази сфера, е добре да сте особено мнителни,иначе има вероятност да попаднете в нечия "клопка".
« Последна редакция: Май 27, 2008, 09:31:34 am от Asaia »

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #17 -: Юни 04, 2008, 06:25:04 pm »
Майтап няма, но се появи нова книга по книжарниците - "Астрология for Dummies"  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Интересни книги
« Отговор #18 -: Юни 04, 2008, 06:45:24 pm »
Остана да направят само астрологичен софтуер за телефон  :rolleyes:  (не че това има пряко отношение към книгата,но както и да е  ;) )

*

Lillie

• 30532
Интересни книги
« Отговор #19 -: Юни 04, 2008, 07:08:08 pm »
Цитат
Остана да направят само астрологичен софтуер за телефон  :rolleyes:
Доколкото знам, вече има. Един познат още преди около две години бе споменал, че си е изтеглил отнякъде такава програмка за gsm  :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.