Привет
Идеята за тази тема е да обменяме полезна информация за интересни заглавия и автори. Всеки може да сподели предпочитанията си към определен тип литература на астрологична, езотерична, окултна и прочие тематика.
Така ще обменяме опит и впечатления в по-систематизиран и подреден вид вместо да пълним Говорилнята
Полагам началото на темата със следните заглавия, с които наскоро се сдобих:
Изумрудените скрижали на Тот атланта, превод на Асен Георгиев и Веселин Гуторанов
Книга на мъртвите на древните египтяни, издателство Хелиопол, 1994
Тибетската книга за живота и смъртта, Согиал Ринпоче, издателство Абагар, 1993
Индуисткият път на Пробуждането - откровение и символи, автор Свами Криянанда, издателство Лик, 2003
Посланието на друидите, Манфред Бьокл, издателска къща Лик, 2006
Всемогъщите богове, Морис М. Котърел, издателство Шамбала, 1998
Змийската сила, Артър Авалон, издателство Шамбала, 1998
Махасамадхи - книга на великото освобождение, издателство Камала, 2000
Трижди Величайшия Хермес, Джордж Р.С. Мид, Военно издателство ЕООД, 2005
Звездният човек, Джон Бейнс, издателство Ars Hermetica, 1992
Следващите учения на Лаодзъ - даоистки езотерични текстове, издателство Шамбала, 1998
Има и други, за които в момента не се сещам. Това са последните, които си купих. Половината от тях вече успях да прочета, много съм впечатлена. За съжаление не разполагам с достатъчно време и физическа възможност да напиша по едно кратко обзорно резюме за изложеното във всяка от изброените книги и да ги пускам като отделни теми във форум Мистика, макар че това бе първоначалната ми идея...
Астрологични книги не съм си купувала отдавна, защото предлагането на качествена литература на задоволително ниво в България е изключително оскъдно.
Всеки е добре дошъл да сподели впечатленията си в тази тема.
Моля, заповядайте