Здравей Гост

Интересни книги

• 51 Отговора
  • 30656 Прегледи
*

Nebesna

Re: Интересни книги
« Отговор #40 -: Ноември 12, 2008, 11:39:20 pm »
ХРОНИКИТЕ НА ЗЕМЯТА на Зекария Сичин

ДВАНАДЕСЕТАТА ПЛАНЕТА

Дванадесетата планета”, първата книга от поредицата, съживява шумерската цивилизация и представя хилядолетни свидетелства за съществуването на Нибиру, родната планета на анунаките, и за тяхното кацане на Земята на всеки 3600 години.

СТЪЛБА КЪМ НЕБЕТО
“Стълба към небето”, втората книга, включва древноегипетски свидетелства, показващи, че портата между смъртните и боговете представлявала космодрум на Синайския полуостров, като пирамидите и Сфинксът в Гиза изпълнявали ролята на фарове.

ВОЙНИТЕ НА БОГОВЕТЕ И ХОРАТА
В третата книга от поредицата “Хрониките на Земята” Зекария Сичин разкрива поразителни свидетелства, че “боговете”, обитавали Земята преди десетки хиляди години, всъщност наистина са съществували, че са дошли от дванадесетата планета, Нибиру, и са водили тук борби за господство. Във “Войните на боговете и хората”, З. Сичин стига до заключението, че преди 4000 години на Земята е било използвано ядрено оръжие. Библейският потоп, Троянската война, разрушаването на Содом и Гомора - тези и много други катаклизми в човешката история се обясняват в тази уникална книга, разгадаваща древните загадки.

ИЗГУБЕНИТЕ ЦАРСТВА
Когато дошли в Новия свят да търсят Елдорадо, легендарния град на златото, испанските конквистадори вместо него открили масивни каменни сгради, тайнствено издигнати в недостъпни райони - огромни паметници, построени с невероятно умение и с оръдия, все още непознати на местните култури... В "Изгубените царства" Зекария Сичин съчетава археологически, митологични и писмени свидетелства, за да разкрие връзките между цивилизациите на Древния изток и праисторическа Америка - връзки, които обясняват съществуването на пирамидите и "градовете на боговете" в Мексико, астрономическите и календарни познания на маите и присъствието на най-стария американски метрополис на бреговете на езерото Титикака. Той дава отговори на загадките на древните, ала високоразвити американски цивилизации - отговори, които убедително предполагат участието на "богове" от една умираща планета, които превърнали Земята в свой дом.

КОГАТО ВРЕМЕТО ЗАПОЧНА
В "Когато времето започна" се разказва за древни знания за небето, Земята и техните взаимосвързани цикли, довели до възникването на астрономията и календара, за зодиака и менящите се епохи, през които божествените архитекти построили Стоунхендж, когато нашата планета била сполетяна от катастрофални явления и се родила астрологията. Книгата разкрива множество аналогии между новата ера на 2000 г. сл. Хр. и епохата от 2000 г. пр. Хр. Митологията е съкровищница на древни спомени. Библията трябва да се чете буквално като исторически научен документ. Древните цивилизации са продукт на знания, донесени на Земята от анунаките - “онези, които дойдоха на Земята от небето”.

КОСМИЧЕСКИЯТ КОД
В тази книга Сичин излага революционна теория за съществуването на биологично-нумерологично-азбучен код, използван от анунаките за шифроване на тайни знания. Тези знания били предавани на отделни избраници като Енох с цел създаване на хранилища на научни данни, които трябвало да бъдат разкрити на човечеството в определен момент. Те също образуват основата за пророчеството - предсказването на бъдещето, - защото в тези откровения Сичин посочва повратната точка в небесните и земни дела, в деликатното равновесие между предопределената съдба и капризите на участта, зависеща от свободната воля. Като разбулва загадките на пророчеството, той разпръсква мъглата на неразбиране и скептицизъм, която отдавна скрива историческите истини, и разкрива главния код, който свързва човечеството с неговите космически корени..

« Отговор #41 -: Декември 27, 2008, 11:32:55 am »
Препоръчвам всички книги на ОШО !!!

« Отговор #42 -: Януари 04, 2009, 06:40:55 pm »
Привет  :)
Идеята за тази тема е да обменяме полезна информация за интересни заглавия и автори. Всеки може да сподели предпочитанията си към определен тип литература на астрологична, езотерична, окултна и прочие тематика.

Моля, заповядайте  :)

Здравейте и Честита Нова Година на всички !!! :)

Опитвам се да открия сайт, от който може да се изтеглят книги на Джон Кехоу,
Открих една в spiralata.net, но линкът е затворен  :(

Някой може ли да ме насочи ?

БЛАГОДАРЯ   :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Януари 04, 2009, 07:04:08 pm »
Знам, че в сайта http://elan.truden.com/lyubimi/knigi.htm има качени книги, но нито една от книгите на Джон Кехоу не намерих там.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #44 -: Януари 04, 2009, 07:19:13 pm »
Знам, че в сайта http://elan.truden.com/lyubimi/knigi.htm има качени книги, но нито една от книгите на Джон Кехоу не намерих там.

Благодаря все пак  ;)

Дано и някой друг се отзове  :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #45 -: Януари 04, 2009, 07:19:46 pm »
Отдавна не съм влизала в този сайт, но мисля, че и там имаше електронна библиотека... Само че сега не ми приема юзърнейма и паролата, а книгите в "Библиотека" не се виждат. Не знам какъв е проблемът. Пробвай ти, може би при теб ще се получи.
http://teoria1.com/index.php?option=com_remository&Itemid=46
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Януари 04, 2009, 07:34:24 pm »
Разбрах каква била работата. Трябваше да се инсталира един ъпликейшън, за да се вижда библиотеката - Adobe Media Player.  :)

ПП. Хм, инсталирах го и пак изчезна всичко.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #47 -: Януари 04, 2009, 09:56:34 pm »
Ха, успях да сваля книгата "Подсъзнателното може всичко" и съм много доволна !!! ;D

Тя само 55 страници ли е или това е откъс ? ::)

Голямо Благодаря Лили, голям си бързак !!!

:-*

*

Lillie

• 30532
« Отговор #48 -: Януари 05, 2009, 08:26:02 am »
Моля, моля  :)
Слънце и Меркурий в Овен  ;D

ПП. А книгата, за която питаш, не съм чела.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #49 -: Януари 05, 2009, 02:17:46 pm »

Благодаря все пак  ;)

Това ако ти върши работа
http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&Itemid=61&gid=3254

« Отговор #50 -: Януари 05, 2009, 02:56:05 pm »

Благодаря все пак  ;)

Това ако ти върши работа
http://www.e-bookbg.com/index.php?option=com_docman&task=doc_details&Itemid=61&gid=3254
Видях ,че си я свалила и ако решиш можеш да продължиш с търсенето ,но не пиши в търсачката Джон Кехоу ,а Кехо  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Януари 18, 2009, 05:06:15 pm »
Най-новата ми придобивка  :)

Цитат
В рамките на нашето загадъчно съществуване, във Вселената работят духовни закони, толкова действителни, колкото е и законът за гравитацията, и толкова постоянни, колкото е ходът на небесните тела. Ако животът ни стане съзвучен с тези закони, ние можем да преобразим своите взаимоотношения, кариера, финансово състояние и здраве. Казано най-просто, те могат да направят живота ни по-добър. В "Законите на Духа" Дан Милман ни предлага поучителен разказ за срещата си с една изключително мъдра жена по време на преход в планината. Повествованието се развива през един-единствен уикенд в пустошта, по време на който тази жена маг води Дан - и читателите му - през различни преживявания и изпитания, за да разбули силата на духовните закони във всекидневието. Открийте ключовете към равновесието, избора, развитието, настоящето, състраданието, вярата, действието, търпението, приемането и най-накрая единството.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.