Здравей Гост

Курс Релокативна и Финасова Астрология

• 30 Отговора
  • 6275 Прегледи
За желаещите:
Начало 26.01.2008 / 16.00 часа
10 часа Релокативна астрология цена 10 лв
10 часа Финансова астрология цена на час 10 лв

Тарифи за други услуги:
Натален Хороскоп-35лв
Хорар -25лв
Солар-35лв
Синастрия- 35лв

За контакти;Ралица Чапкънова
Тел; 02/480 61 75 ( за позвъняване след 20 часа и сутрин до 11часа)
Емайл: dreamkatcher73@mail.ru
m_archangels@hotmail.com
За тези които не са в София, курса може да става и онлайн с предплащане по Поща или Western Union

*

unicorn

« Отговор #1 -: Януари 16, 2008, 02:33:11 pm »
Публикуването на рекламни материали се прави срещу заплащане :D  

*

AH

• 2201
« Отговор #2 -: Януари 16, 2008, 02:44:36 pm »
Цитат
Публикуването на рекламни материали се прави срещу заплащане :D
 :D  :D  :D
понеже не е много агресивна рекламата, пък и на някой може да му е полезна, да я оставим за сега :D  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3 -: Януари 16, 2008, 02:51:29 pm »
Нека си стои, но вече я видяхме на друго място  :D  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #4 -: Януари 16, 2008, 02:57:00 pm »
Ако някой ми изготви натален хороскоп за 35лв най-много да си помисля,че е принтирал нещо от някоя програма и покрай изхабените листи да си сложи и малък хонорар :D  
Иначе курса е с интересни теми,но доколко ще е професионален (не че ще ходя),не се знае  :rolleyes:  

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Януари 16, 2008, 03:00:21 pm »
Хи хи, Sinyhe, аз ли съм единствената, от която ги искат без пари?  :lol:  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Януари 16, 2008, 03:19:18 pm »
Много пък ми е интересно кой и кога успя да ви научи да вярвате, че качеството зависи от цената.
На мен пък ако някой ми каже две добри думи безплатно, ще му вярвам много повече от друг, който няма да ми каже нищо без да ми е съдрал кожата преди това.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Януари 16, 2008, 03:25:34 pm »
Цитат
Много пък ми е интересно кой и кога успя да ви научи да вярвате, че качеството зависи от цената.

Аз лично не мисля така.
Най-добрите, макар и не така известни и популярни в медиите практикуващи астролози, които познавам, имат от скромни по-скромни такси.
Имам наблюдения, че с доста завишени такси се отличават тъй наречените (в друг форум) "гастролози" или астролози, които все още нямат достатъчно опит и се опитват да се наложат, създавайки у клиента илюзия за "топ оферта" - нещо по-добро, по-специално, изключително, докато реалното качество и истинската стойност на услугата могат да бъдат под всякакво ниво.  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #8 -: Януари 16, 2008, 03:36:48 pm »
Има всякакви вариации,не можем да говорим конкретно-един се е натъкнал на един,друг на друг случай.
Аз също не определям вярата си спрямо това дали е безплатно или колко струва,но ако си говорим за професионална услуга която не е принтване или преписване мисля нещата ще имат своята адекватна материална стойност-за самия човек и общия жизнен стандарт.За това във всяка една страна нещата са различни,зависи и от това колко професионалисти реално има в нея.Макар че всеки е свободен да си определя цената за услугата,реално погледнато един хороскоп е извън чистото материално изравняване-така както всеки художник си определя цената за своето творчество.Има картини за 30 лв и такива за милиони. ;)
Има астролози които се занимават с широката общност и други с по-тесни или каквото там според случая,нещата са винаги индивидуални.

*

Инти

• 2068
« Отговор #9 -: Януари 16, 2008, 03:57:18 pm »
Според мен всичко трябва да е в разумни граници нито прекалено евтино/ нито прекалено скъпо. Един професионален астролог не трябва да отблъсква клиента с прекалено високата си цена, но пък и прекалено ниската е вид реклама за некачествено творчество. Ако някои иска да прави дарение в полза на човечеството за сметка на ежемесечните си разходи и жизненият минимум необходим за поддържане на нормален живот, нека взима по 35 лв на хороскоп, но в този случай съм почти сигурна че той има други доходи.

Консултация е едно, изготвяне на хороскоп друго!
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 03:58:36 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Януари 16, 2008, 04:07:13 pm »
В България повечето практикуващи срещу заплащане астролози обикновено имат работа или дейност, с която си изкарват прехраната. Астрономически суми за консултация или изготвяне на хороскоп в повечето случаи искат онези, които си изкарват хляба единствено с астрологията, тоест я практикуват като занаят, професия.
Най ме дразнят обаче случаите, когато астрологът има достатъчно висок стандарт и доходи от основната си дейност и същевременно налага нереално високи такси за консултации и др. астрологични услуги. Това вече се казва алчност  :blink:
Ама не ги мислете толкова, защото рано или късно равновесието се възстановява. Съжалявам ги. Дори повече от будалите, които им се доверяват  :D
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 04:10:01 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #11 -: Януари 16, 2008, 04:07:54 pm »
@sunrain
"Или само аз имам проблем с доверието?!"

Не си само ти, питай патило!  :D  
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 04:13:07 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
« Отговор #12 -: Януари 16, 2008, 04:47:28 pm »
Интересно ми е тези астролози, които не практуват Астрологията изцяло като професия, какво им е качеството на хороскопите, които предлагат.?Нямам реална представа за това питам , ако някой има точна информация да ми каже.

Да изготвиш хороскоп се изисква максимум влагане на усилия, при което се израходва много интелектуална енергия, която влияе и физически, пример за това е Иван Станчев, който е седял до късни часове за да пише хороскопи, поради факта че държи на стойностното им съдържание и че е астролог по професия,се е натоварвал психически изключително, в този ред на мисли идва въпроса, ако се разводнява с друга дейност, в каква степен изготвеният хороскоп от съответняит астролог ще има стойностно съдържание?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #13 -: Януари 16, 2008, 05:27:26 pm »
Не знам как е при професионалните астролози, Asaia, не съм такъв. Тук повечето сме страстни почитатели и любители на Астрологията и сродните й "науки"  :)
Съгласна съм, че трудът на астролога изисква някакъв вид възмездяване. В един друг форум наскоро коментирахме, че никъде няма безплатен обяд, включително и в астрологията. Разбира се, всеки от нас сам за себе си може да прецени кога да направи гратис услуга на човек в затруднено положение, а кога да откаже. Не съм циник, но трудно ми е да повярвам в безкористния "алтруизъм" на онези професионални астролози дето непрекъснато се удрят в гърдите колко безплатни консултации са направили или че само такива правят. Ако разсъждаваме логически, аналитично, нещата не се връзват някак си. Но да са живи и здрави  :D

Според мен основният и най-важен момент е адекватното съотношение между цена и качество. Такъв е и механизмът на пазарната икономика в най-чистия си вид, макар и да е тотално изопачен в условията на българската действителност. Търсенето определя предлагането, а цената зависи от съотношението между тези две променливи. Естествено, винаги ще има и астролози, които работят с фиксирани и доста завишени цени без да помислят за евентуална актуализация, като по този начин се опитват да си задържат "летвата" високо. Нема лошо, маркетингови стратегии бол  :D
Изготвянето на индивидуален хороскоп е интелектуален и творчески труд, с висока степен на аналитичност. Не е като да разпечаташ готовия текстови блок от ZetGeo или какъвто и да било друг астрософт, предлагащ автоматични интерпретации. Не е и като да препишеш "на парче" описанията на планета в знак/дом и планета в аспект от поредицата на Марч и Макевърс (или друга подобна) и после да сглобиш отделните "парчета" в готов хороскоп. И да го продадеш. Ако още се намират практикуващи астролози, които процедират на този принцип, срам и позор за нашенска астрология!
Но нека все пак сме оптимисти. Склонна съм да вярвам, че компетентни и можещи астролози в България има, макар и да са малко на брой. И ще има.

Качеството на консултациите се определя и от очакванията на потърсилия консултация. Тоест за един и същи астролог може да има различни и понякога дори диаметрално противоположни мнения индивидуално според всеки "обслужен" клиент. И това е напълно разбираемо.
Понякога една едно- или двучасова консултация може да се превърне в адско психическо натоварване, някои от тях дори не са за астролози с лабилни нерви или свръхчувствителна, фина душевност. Както вече споменах, с платена практика не се занимавам, но досега съм имала безброй случаи, които са ме карали да седя и да плача, взирайки се в картата на потърсилия съвет. Много, много е тежко. И бремето, което поемаш, според мен не се измерва в пари. Много повече е от едни шумолящи хартийки.
С пари можеш да купиш хороскоп, можеш да купиш консултация и прогноза, но това не променя нещата. Защото изходът, крайният резултат зависи от самия теб, а не от астролога. С пари, дори с много пари не можеш в крайна сметка да си промениш даденостите в хороскопа - нито ще купиш здраве, нито щастие, нито любов... Можеш да промениш само и единствено отношението си към това, което се случва.
« Последна редакция: Януари 16, 2008, 05:27:38 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #14 -: Януари 16, 2008, 06:02:00 pm »
Както всички добре знаете, за всеки влак си има пътници.

Има хора, които съзнателно търсят най-скъпото, защото това за тях е най-доброто. Тази форма на поведение проявяват във всяко отношение. Но най-важното е, че си отиват доволни, след като си оставят парите. Така лесно можем да открием още един начин за повишаване чувството на удовлетвореност у клиента. А не е ли това основна цел.

Както и да е. Исках само да кажа, че за всяко поведение може да се намери логично обяснение и всеки е свободен да решава какво, кога и как да прави.
Много неща зависят от гледната точка.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

kaily

• 5145
« Отговор #15 -: Януари 16, 2008, 06:35:59 pm »
Променяйки отношението си, променяме живота си. И това е истината. Нищо друго не ни е дадено да променяме, освен отношението си.
Та, Лили, в тоя аспект астрологията си е жив процесинг.  B)  

*

Инти

• 2068
« Отговор #16 -: Януари 17, 2008, 04:09:02 pm »
Въпросът ми бе какво е качеството на хороскопите на тези астролози, които НЕ успяват да вложат цялостното си лично време, а трябва да го разпределят едновременно с другите си задължения и месторабота, т.е. астролози неопределили Астрологията като професия, а по-скоро като допълнителна страна в техният живот?Макар, че има и опция при която един непрофесионален астролог може да напише за 3 часа, по-стойностно лично творчество, отколкото друг имащ се за такъв.

Изобщо не подлежи на обсъждане или коментиране псевсдоастролозите, защото един уважаващ  себе си астролог никога не би си позволил да заблуждава, най-малкото пък от морална гледна точка, с цел финансова облага,дадена личност, особено когато говорим за такава финна материя като астрологията и човешките съдби.

По-принцип не би трябвало да изказвам мнение по тема, с която не съм напълно запозната, защото първо не съм правила проучване, нито пък имам досег с професионални астролози, познавям такива личности,ДА, но от критериите на един , двама, относно фиксирането цената на астрологична услуга не мога да правя генерални заключения.

Мисля си,че за определянето й влияят многокомплексни фактори, но критерия за мен, който остава базисен е, че хороскопа е продукт на интелектуален труд и по-този начин, говоря само за случаите когато човек с много високо съзнание, интелект и отговорност стои зад изготвянето им , може да си позволи да защити продукта си с висока цена, независимо от пазарните условия.При формирането на цената, не би трябвало да влияят търсенето и предлагането, а само качеството, обаче всичко е субективно спрямо реалната самооценка на всеки работещ с материята Астрология. Изключвам в това число случаите на спекулации и изкуствено завишаване, с цел дигане на реномето. При наличие на самосъзнание и съвест се предполага, че подхода към всеки клиент ще бъде различен, т.е. ако той има пред себе си клиент с по-нисък социален и финансов статус, естествено той може да си позволи да приложи по-ниска такса, но какво правим в случаите когато клиента е с голям бюджет и психологията му е „По-скъпото е по-качествено”? В случая астрологът трябва да бъде прагматичен, етичен и обективен спрямо качеството на това което предлага и на това, което може да му се предложи като финансово отплащане за услугата. Тук, говорим за плаващи цени,но някои сигурно са избрали фиксираните цени, като финансов подход, въпрос на лична преценка пак. Повечето хора изхождат от фактора ЦЕНА, т.е. за тях тя говори за качеството, но обективно ли астролога  оценя личностната си интерпретация?

Цитирам Lillie
:„Качеството на консултациите се определя и от очакванията на потърсилия консултация”.

„С пари можеш да купиш хороскоп, можеш да купиш консултация и прогноза, но това не променя нещата. Защото изходът, крайният резултат зависи от самия теб, а не от астролога. С пари, дори с много пари не можеш в крайна сметка да си промениш даденостите в хороскопа - нито ще купиш здраве, нито щастие, нито любов... Можеш да промениш само и единствено отношението си към това, което се случва”

Да права си,клиента,трябва да бъде наясно,че хороскопа изготвен от астролога ще му даде насока, но не и решаване на проблемите, ако той самостоятелно не вложи енергия в задвижването на механизма на планетите в негова полза. За съжаление не живеем в Епохата на Исус Христос, всичко си има своята цена, което НЕ  ни прави по-малко човечни. Ние винаги можем да преценим спрямо личността пред нас, дали подарим по-голяма част от труда си, за сметка на това да зарадваме някой, който ще оцени труда ни. Няма никаква гаранция, докато нямаме контакт с творчестовото на астролога ,кой е по-стойностно, това за 35 лв и това за 500 лв., защото не са малко случаите и на некачествени скъпи интерпретации на хороскопи. Не може и да се предлага стойностен продукт на евтина цена, това е все едно да хвърлиш хубавите ябълки на свинете!

Факторите определящи формирането на цената са субективни и комплексни!
« Последна редакция: Януари 17, 2008, 04:10:16 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #17 -: Януари 17, 2008, 05:35:50 pm »
Цитат
"...но критерия за мен, който остава базисен е, че хороскопа е продукт на интелектуален труд и по-този начин, говоря само за случаите когато човек с много високо съзнание, интелект и отговорност стои зад изготвянето им , може да си позволи да защити продукта си с висока цена, независимо от пазарните условия."
Тук съм съгласна с теб.
В по-горния си постинг визирах всички онези практикуващи платена астрология, които не се отличават със - цитирам - "много високо съзнание, интелект и отговорност" или страдат от липса на дори едно от споменатите от теб качества, тоест не са успяли да надскочат ограниченията и проблематиката на собствения си хороскоп. За съжаление се срещат и такива. И онези, които работят без заплащане, могат да навредят на "клиента", т.е. потърсилия консултация или съвет от тях човек, не по-малко от практикуващите астрология срещу адекватно заплащане. Разликата е само в това, че в единия случай няма пряко материално ощетяване, но има безброй други начини да се ощети (и дори осакати) човек от даден астролог. Визирам моралната страна на въпроса.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #18 -: Януари 17, 2008, 05:43:41 pm »
Това на практика важи за всички сфери и области.От екстрасенси,до адвокати и лекари-без значение колко ще ти струва,безотговорността и липсата на компетентност може да доведе до сериозни последствия.Живеем в доста многообразен свят където всеки е уникален-по-леко от това няма как да го кажа и където областта не е критерий за нищо-без значение колко специфична или интелектуална е по принцип.

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Януари 17, 2008, 08:36:52 pm »
Хубаво си говоркате тук за професионализъм, емоционална обремененост и прочее.
Но искам само да ви кажа, че емоционално необременени и без комплекси и постулати са само...просветлените.
А те, както знаете, са единици за цялото човечество, освен ако не са и мит.

Така че няма 100% професионалисти астролози, както няма и психотерапевти, психиатри и каквото се сетите.
Всеки замърсява.