Здравей Гост

Сатурн съвпад с ИС

• 23 Отговора
  • 6419 Прегледи
*

mamma_mia

Сатурн съвпад с ИС
« -: Януари 22, 2008, 08:36:53 pm »
Здравейте,
моля да ми помогнете да разтълкувам следният аспект-Сатурн съвпад с ИС?
Дали е свързано с някакво лошо събитие,за майката на човека или нещо друго?

*

Lillie

• 30532
Сатурн съвпад с ИС
« Отговор #1 -: Януари 22, 2008, 09:41:21 pm »
Цитат
Сатурн съвпад с ИС?
Дали е свързано с някакво лошо събитие,за майката на човека или нещо друго?
Не бих казала, че е задължително свързан с "лошо" събитие.
Влиянието на сатурновите транзити през ъглите може да бъде различно според човека. Значение има статусът на Сатурн в радикса, връзката му с други планети, домове, аспектация... много са факторите  :)

Imum Coeli, или тъй нареченото "долно небе", т.е. дъното на хороскопа е точка, която бележи началото и края. В този смисъл транзитът на Сатурн през ИЦ и по-нататък през 4ти дом може да бележи редица промени в статуквото, в основите на нашия живот, а защо и не полагане на нови основи.
Не съм забелязала този сатурнов транзит да е изцяло негативен.

Дотук мога да обобщя, като изброя няколко алтернативи:
- промяна в дома, условията на живот; нови планове, касаещи жилището, семейството, дома, а защо и не някоя дейност;
- преместване, ако има други подтвърждаващи показатели;
- полагане на начало/край на нещо.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
Сатурн съвпад с ИС
« Отговор #2 -: Януари 23, 2008, 12:44:09 pm »
Аз лично чакам Сатурн сега да се върне втори път на мойто Имум Цели. Вече писах по този въпрос, затова сега няма да се повтарям. Странно, но факт, точно в неделя когато Луната ми транзитираше през 1ви дом в Рак и с Ретро Сатурн в 4ти дом, един Козирог ми претвори къщата, направи голямо разместване , докато аз готвех:-)

Трябва се отчете и факта, че съвпада ще направи опозиция и към MC.
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 12:51:03 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
Сатурн съвпад с ИС
« Отговор #3 -: Януари 23, 2008, 07:46:51 pm »
На един мой близък транз. Сатурн в момента съвпада с ИЦ, и той смята най-сетне да положи основите на новата си къща, в продължение на няколко години плановете му за строеж бяха "замразени". В рамките на предстоящите няколко месеца трябва да има вече някаква яснота по въпроса.
« Последна редакция: Януари 23, 2008, 07:47:16 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
Re:Сатурн съвпад с ИС
« Отговор #4 -: Декември 26, 2010, 08:04:51 pm »
 ОТ няколко дена мисля за Сатурн и как точно се изразява неговата роля, като планета, като действие, като енергия
искам да направя едно кратко уточнение тук не говоря за транзитите, които дават събитие, а за "работата' , която Сатурн върши в нечия карта. С тарнзитите ясно мога да дам обяснение, но не и със спряганто тействие за прочистване.

МОя позната- близнаци  ( доколото си спомням асц дева) със слънце на Мц се оказа бременна ( може и да е планирано, не съм информирана, но се надявам бебенцето да е живо и здраво), когато очевидно сатурн е бил на ИЦ в опозиция с нейното слънце. Пак казвам тук не бих искала да коментирам транзита, който е показателен за обвързване. Ако сатурн наистина прочиства , то той да е прочистил нейните 10000 връзки извън основната. Приятелят й няма рога, а е таралеж от такива. По мои сметки баш преди да стане въпросната бременност  тя беше при нейно гадже извън страната, та там и пръстен получи.  Въобще не вярвам връзката й с въпросния бъдещ татко да си е струвала. Не и по стандарта за стойностна връзка.

Как мислите тук сатурн е показал прочистването на кофти връзката? Кое тук е отсъдено като честно?
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #5 -: Декември 26, 2010, 08:17:07 pm »
Може на такъв аспект да се залага на конвенционалност. Един вид - ще направя това, защото си идва по реда. Или да е продиктувано то страх за бъдещето, да не си сам. Е такива неща.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #6 -: Декември 26, 2010, 08:23:26 pm »
Може да прозвучи глупаво, но аз Сатурн на ИЦ и през 4ти като цяло го тълкувам като поемане на отговорност в дома...едно раждане предполага подобна отговорност, особено за развей прах като мацката, която описваш..
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

holanda

« Отговор #7 -: Декември 26, 2010, 08:32:58 pm »
Може на такъв аспект да се залага на конвенционалност. Един вид - ще направя това, защото си идва по реда. Или да е продиктувано то страх за бъдещето, да не си сам. Е такива неща.
някъде бях чела,че при транзит на Сатyрн през 12 дом човек се жени,защото обстоятелствата го притискат.През IC идва като задължение да поемеш отговорност.Бил е в опозиция със Слънцето и,изразява се kato ''к'вото беше-беше,на ти с'я,да хапнеш..''

за случая с бременната Близна4ка не ми е много ясно-демек,тя си джитка ,някакъв (изглежда постоянен партньор) и прави бебето ,влюбен е в нея и не знае за похожденията и при хиляди пеперудковци,един от които дори раздавал пръстени извън страната (брак и предложил).Та..в случая каква е дилемата,че не усещам..особено онова с честността.Оплакваме тъжната съдба на бъдещия татко да се ожени за дjactа-прaста ли?

Може да са си кaрмични партньори.Там всичко е честно.Сипват си с големия черпак и хапват задружно.

« Последна редакция: Декември 26, 2010, 08:39:39 pm от жълтолилава »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #8 -: Декември 26, 2010, 08:46:40 pm »
макар темата да е за натален аспект виждам че обсъждате транзити - при транзита на сатурн през ИЦ родителите ми се разведоха. това е най-важното и травмиращо събитие от детството ми. иначе уран, управител на ДСЦ е в 4-ти дом по натал.
следващия подобен транзит ще е след около 2 години, не знам каво ще стане тогава :-\

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #9 -: Декември 26, 2010, 08:47:46 pm »
Една бременност се разглежда като промяна в
семейното положение, защото няма значение кой
е бащата и дали са женени, а това, че нейното
семейство вече ще е с един повече   ;)
( друг е въпроса дали тя ще е щастлива с тази промяна )

Аз се омъжих на Транзитен Сатурн през 4- дом в опозе на
натално Слънце в 10 дом - не мога да кажа че ми беше лесно  :(
Естествени минерали и амулети

*

Stella

• 7765
« Отговор #10 -: Декември 26, 2010, 08:51:11 pm »
ПРи един брак много често са засегнати главните оси, а при жената и социалната ос 1/4, защото женитбата обикновено е съпътствана със смяна дома.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

holanda

« Отговор #11 -: Декември 26, 2010, 08:52:22 pm »
макар темата да е за натален аспект виждам че обсъждате транзити - при транзита на сатурн през ИЦ родителите ми се разведоха. това е най-важното и травмиращо събитие от детството ми. иначе уран, управител на ДСЦ е в 4-ти дом по натал.
следващия подобен транзит ще е след около 2 години, не знам каво ще стане тогава :-\

какъв подобен транзит? Сатyрн минал ли е през Уран? Тогава е възможно да се обвържеш или дори по-лошо-да се омъжиш.

Нептун ли имаше в 5 дом? Или беше с Луна там,..виж кой е управителя на 5 дом или на някоя от планетите там и когато мине през Уран в 4 дом е възможно да се влюбиш яко.Или някои от възлите.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #12 -: Декември 26, 2010, 09:04:13 pm »
да де сатурн като минава през ИЦ след това минава и през уран. ИЦ е 5 скорпион, уран на 10 скорпион. първият ми сатурнов транзит от там е бил като съм била на 6-7 години.

да в пети дом са луната и нептун (от къде помниш не знам  :P), управителя на 5-ти дом е юпитер в телец, т.е. сатурн като мине следващия път през ИЦ, ще съвпадне малко след това с уран, управител на 7ми дом и малко по-късно ще опозира юпитер - управител на 5-ти.

*

holanda

« Отговор #13 -: Декември 26, 2010, 09:28:46 pm »
да в пети дом са луната и нептун (от къде помниш не знам  :P), управителя на 5-ти дом е юпитер в телец, т.е. сатурн като мине следващия път през ИЦ, ще съвпадне малко след това с уран, управител на 7ми дом и малко по-късно ще опозира юпитер - управител на 5-ти.

помня много,но и забравям качествено, ако така реша  :P

Точно когато Cатyрн мине през Урана и направи опозицията има голяма вероятност да те изгубим среd сватбени фусtu или ако не-големи любови..или някакви ретроградни такива ;)

« Последна редакция: Декември 26, 2010, 09:35:48 pm от жълтолилава »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #14 -: Декември 26, 2010, 09:39:37 pm »
Точно заставянето към отговорност за цял живот е в приоритетите на Сатурн. А едно раждане е това. Може би, докато успее да влезе в ролята на майка, ще й бъде много трудно, но се налага, събитията я принуждават да положи усилията. С досегашния й начин на живот е свършено, сега ще бъде трудно като прелетна птица да сменя гнездата, защото ще трябва да лежи и пази, което, където е детето. Ще отвори очи за дълг и отдаденост, които може да не са й били познати до тук като истинска реалност, а като нещо далечно и некасаещо нея.

Интересно какви други транзити обаче има към момента в картата- по-важните, които също бележат някакви тенденции, ще са свързани.

Моя приятелка стана майка два пъти, докато Сатурн се движи в 4 и 5 дом.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #15 -: Декември 26, 2010, 10:10:49 pm »
много ми е интеесно как го направи това заключение за любовта и брака...аз по-скоро си мислех че ще е нещо подобно като на първия транзит на сатурн през ИЦ?
или как беше - първия път като мине отнякъде сатурн, на втория път проверява научил ли си каквото трябва при първия транзит?

*

holanda

« Отговор #16 -: Декември 26, 2010, 10:36:25 pm »
много ми е интеесно как го направи това заключение за любовта и брака...аз по-скоро си мислех че ще е нещо подобно като на първия транзит на сатурн през ИЦ?
или как беше - първия път като мине отнякъде сатурн, на втория път проверява научил ли си каквото трябва при първия транзит?

Уран е упр на Дsc-а ти..Сатyрн не знам кой дом  управлява ,но транзитите му през съответните планети-управители се усещат и носят събития  :blink:

Колкото до другото-някъде бях чела,че първите транзити са свързани с кaрмичните(много я мразя тази дума,а напоследък често ми се налага да я използвам) зависимости ,които трябва да си изчистиш и преживееш и според начина как се отнесеш към първия транзит,ще живееш по-нататък.Няма повторяемост на събития,има надграждане.Ако раздялата на родителите ти е повлияла разрушително за теб,но не си мислила по въпроса,не си опитала да видиш причините и т.н възможно е да се изправиш пред аналогична  ситуация,в която да направиш грешен избор.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Декември 27, 2010, 04:29:09 am »
и аз съм така.
в момента тр сатурн е в съвпад с уран ,управител на 7ми :-\ и скоро ще влезе в ИС.
и аз ли ще се флюбвам?

Re: Сатурн съвпад с ИС
« Отговор #18 -: Юли 09, 2012, 01:23:41 pm »
Още някой ще сподели ли за проявления на тр.Сатурн съвпад ИЦ? :P

*

Yaya

• 2265
« Отговор #19 -: Октомври 03, 2013, 09:16:02 pm »

Опитности от аспекта имате ли? По-скорошни?
Ако може и Сладурката да се включи....
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер