Здравей Гост

2-ри дом и промяна на ценностната система

• 110 Отговора
  • 20396 Прегледи
*

DDD

• *
  • 286
    • http://
Понякогиш кугату слънцето ви попада във 2-рия дом на партнера се налага да вземате банкноти и да ги палите със запалка за да промените ценностната система на другия чиляк...Баси тъпнята, няколко дена сте блъскали за тия пари..

Kopiram go i tuk :D  

*

Jeni

« Отговор #1 -: Май 31, 2004, 06:09:18 am »
:lol:  

*

АН

« Отговор #2 -: Май 31, 2004, 05:41:12 pm »
Импонира ти на асцендента :ph34r:

Можеш да опиташ реакция и по опозиционния на втори дом – нямам предвид убийство :ph34r:

*

DDD

• *
  • 286
    • http://
« Отговор #3 -: Юни 02, 2004, 03:10:55 am »
Цитат
Импонира ти на асцендента :ph34r:

Можеш да опиташ реакция и по опозиционния на втори дом – нямам предвид убийство :ph34r:
i транзитния лилит ми мина през марса и никой не съм убил :D  

*

Guest_lillie

« Отговор #4 -: Юни 02, 2004, 09:11:06 am »
na men pyk kato mi mina Lilith prez rojdenoto si miasto na Dsc v Telec i v syvpad s natalen Jupiter, moiata sladka Ribka zamina... :(((

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Re:2-ри дом и промяна на ценностната система
« Отговор #5 -: Май 18, 2010, 12:44:39 pm »
Не се научих да обичам парите, а може би трябва, защото така те не искат да идват кой знай колко при мен ;D.

Вече не помня казвал ли съм го,но сега Дивна ме върна към това отново-бях забелязал че често при АСЦ Дева личността не обича парите ,даже някои които знаят за ефекта на привличането са ми споделяли как се опитват да си променят ценностната система и да вземат да ги заобичат,за да идват по-лесно при тях.Вярно е че отношението към парите повече се гледа по 2 дом,но това за Девата често си работи.Дивна е Слънце в Дева.От къде идва тази ситуация на Девата-от нейната скромност ли,от това че тя търси простото и възможно най-изчистеното,нищо излишно (говорим си за класическа изява), стремеж към ефективност?Девата като земен знак е парадокс в това си отношение или защото се управлява от ментална планета като Меркурий?А Меркурий колкото и да е добър в търговията (а и нали голяма доза милионери са с акцент на Дева- но то сигурно защото го възприемат като ефективност от тяхна страна,а не като самоцел за трупане или любов към парите),го прави по-скоро колкото да има движение,обмен.

Става въпрос за едно съвсем дълбоко и есенциално отношение към този предмет,който се променя много трудно,защото е едва ли не вкоренен в Девишката психика.Няма значение дали мисли практично и си казва-трябват ми за това онова,дълбоко в себе си този знак не обича парите.Има я и чертата на Девата да бъде цяла в себе си,самодостатъчна,а и ако парите са енергия,този знак има най-тесен филтър за всичко което идва отвън и може и така да се опитва да запази целостта си  :unsure:

Да споделят асц,слънца и стелумни Деви-имали ли са този момент и преодоляли ли са го?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #6 -: Май 18, 2010, 01:02:14 pm »
енергията на парите е въздух под налягане  :wink2:

едно време парите са имали златно покритие в държавните резерви,а сега вече нямат и свястно мастилено покритие да ги еба - изпереш ги погрешка и после въри разбирай кво си прал  ;D

нещо, което съществува само като ефирна енергия, доста трудно би се задържало в материалният свят, особено от онези, които нямат отношение към тази енергия... забелязала съм напоследък и то не само при мен, ами наоколо и при всички - падат им едни пари в ръцете и веднага изфирясват "по предназначение" - като свеж полъх на морски бриз  ;)

това само по себе си е достатъчен факт, че вятъра на промяната набира скорост. в много скоро време и други такива "ценности" ще започнат да изфирясват по канален ред  ;)

п.с. не зная защо напоследък като пиша постове тук винаги пиша за себе си в мъжки род напълно несъзнателно и после чета и коригирам  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Diyana

• 2705
« Отговор #7 -: Май 18, 2010, 01:03:00 pm »
Хм. Везни във втори дом ми се струва донякъде отговор при асц. Дева. Парите са твърде пошло понятие за високите им естетически критерии. Акцентираните Везни също не обичат да се говори за пари. И не се стремят към парите като ценност, възприемат ги само като средство за набавяне на красиви неща.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #8 -: Май 18, 2010, 01:23:17 pm »
Аз имам прогресивен АС в дева,във втори дом.Но куспидата на 2ри дом ми е лъв.
Ако говорим за промяна на възгледите черз тази прогресия на Ас ,хем в дева,хем втори дом,не бих казала че не ги обичам,ами просто ги нямам ;D
Напротив силно ги обичам,но не са мои ,а на мъжа ми.И когато не ми дава,сама си взимам :57:тайно.
Нямам ,защото все още не съм почнала работа. ;)
Много желая с тях да задоволя,собствените си нужди,но винаги гледам и за нуждите на общото благо.Т.е. не съм егоист.
Този прогресивен Ас ми прави тригони с венера и юпитер,което може би показва голямото желание за харчене.Но от друга страна,квадрата със сатурн го възпира по независещи от мен причини.

« Отговор #9 -: Май 18, 2010, 01:30:07 pm »
Имам Лъв на върха на втори дом и Слънце в съвпад с Марс в 4дом Везни,Венера съвпад с Плутон в Дева, не обичам да се говори за пари, не мога да искам пари, винаги ми е било странно с този Лъв на върха, защо не обичам парите.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #10 -: Май 18, 2010, 01:40:55 pm »
най-много представители на богатите има сред асц.дева ,мц.дева ,слънце в дева.
не познавам човек ,който не обича парите и се отказзва от тях в полза на друг.
Синухе , го разбирам ,той сал една душа има. няма деца ,може и сам да мисли за издръжката си.
но ние ,ние с децата , какво да правиме?! а ?
да им обясняваме как парите нямат стойност и значение ,как няма да се хранят ,няма да се обличат ,защото парите са мръсно нещо ,защото те не носят духовност?! ;D
доколкото ми е известно и тока и водата и нета и храната и облеклото и всичко на този свят се плаща с пари...
айде холан ,нас не ни интересуват?!
така ли?
интересуват ме и още как ,затова работя и затова искам да имам свобода.
защото парите са свобода ,с тях мога да имам свободното си време да творя ,без да се интересувам ,какво ще сложа на масата за обяд или вечеря , с тях мога да си позволя да пътувам навсякъде по света ,за да докосна чужди култури и екзотични кътчета да стоплят душата ми...
е , аз съм единствената от вас ,която се интересува от пари и не се срамувам ,защото те ми носят възможността да се срещам с хора като вас ,да общувам ,да творя ,да пътувам.
света е такъв за съжаление , работи и живее с пари!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #11 -: Май 18, 2010, 01:42:26 pm »
парите не дават свобода, а зависимост!

и не мога да разбера защо по дяволите 2 дом го свързвате само с парите, респективно ценностната си система автоматично я свързвате само с парите  :o

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Май 18, 2010, 01:47:57 pm »
парите не дават свобода, а зависимост!

и не мога да разбера защо по дяволите 2 дом го свързвате само с парите, респективно ценностната си система автоматично я свързвате само с парите  :o

ама въобще не е вярно това!
ако днес ти се налага да стоиш на едно място , а душата ти иска друго ,но ти не можеш да си го позволиш ,защото нямаш пет лева ,кое е зависимост?
това ,че нямаш пари нали?
ако искаш децата ти да учат в престижно заведение ,но не можеш да си го позволиш ,защото нямаш пари ,това свобода ли е?
зависим ли си ,от хляба? с какво го купуваш?
парите са свобода , а безпаричието е зависимост!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Asol

• 4140
« Отговор #13 -: Май 18, 2010, 01:53:46 pm »
Подкрепям мнението на Марая. Парите са необходимост. И мен ме интересуват парите  :-[ ;D , заради всичките неща, които Марая изброи. Ако човек няма пари не може да си позволи доста неща, някои от които са необходими за да се обогати в другия смисъл. Друг е въпроса, че с пари и материални придобивки не може да се компенсират други да ги кажа липси.

« Отговор #14 -: Май 18, 2010, 02:00:44 pm »
асц.дева, не обичам парите да ги трупам,
просто парите правят нещата предвидими,
а девата обмисля всичко, после действа по план ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #15 -: Май 18, 2010, 02:02:35 pm »
това е вашето мнение /Асол и Марая/, но аз продължавам да си подкрепям моето си мнение, че парите дават зависимост. ясно ми е, че не можете да разберете какво казвам, но няма и да продължавам да обяснявам, защото е безмислено според мен  :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #16 -: Май 18, 2010, 02:02:43 pm »

е , аз съм единствената от вас ,която се интересува от пари и не се срамувам ,защото те ми носят възможността да се срещам с хора като вас ,да общувам ,да творя ,да пътувам.

Аз не съм казала,че не ги обичам :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #17 -: Май 18, 2010, 02:06:05 pm »
Подкрепям мнението на Марая. Парите са необходимост. И мен ме интересуват парите  :-[ ;D , заради всичките неща, които Марая изброи. Ако човек няма пари не може да си позволи доста неща, някои от които са необходими за да се обогати в другия смисъл. Друг е въпроса, че с пари и материални придобивки не може да се компенсират други да ги кажа липси.

абсолютно!
дори винаги ми е било много смешно , виждайки хора ,които говорят за бог , а са готови да ми вземат и последните стотинки в джоба ,за да задоволят собствените си нужди....жалка картинка е.
имах такава секретарка ,по цял ден се оправдаваше с бог ,постоянно го визираше ,беше "духовно извисена" , а 600-те лева ,които и плащах ежемесечно все не и стигаха за хляба. стара мома ,преди 2 год.беше на 47.
просто духовността коренспондира с много неща , едно от които са парите.
не визирам мутрите и сивата икономика....там нещата са други. макар ,че познавам и много духовни мутри.
Духовните хора постигат баланса ,защото самата духовност в същината си значи баланс!
прекалено светец и богу не е драг!-библията.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #18 -: Май 18, 2010, 02:06:56 pm »

Аз не съм казала,че не ги обичам :rolleyes:

Хора, аз обожавам парите, ако искате ме осъдете, обесете и линчувайте, но в този свят, за да се спряга глагола оцелявам, е нужно да се придобие умението да привличаш пари.
Е не може без тях.....и не са лошо нещо. Парите са прекрасно нещо.. :blink:
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #19 -: Май 18, 2010, 02:09:05 pm »
това е вашето мнение /Асол и Марая/, но аз продължавам да си подкрепям моето си мнение, че парите дават зависимост. ясно ми е, че не можете да разберете какво казвам, но няма и да продължавам да обяснявам, защото е безмислено според мен  :blink:

кажи ни го , пък ние ако не те разбереме ,пак ще питаме.
що е нужно да оставаме неразбрани?! :blink:
така или иначе ,докато не разберем все ще изниква някъде въпроса уж "случайно".
какво разбираш под зависимостта ,която дават парите?