Здравей Гост

Конфигурации?

• 69 Отговора
  • 12461 Прегледи
*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #20 -: Февруари 28, 2008, 09:52:40 pm »
Става въпрос за квинконкс в натала.Общо 6 квинконкса са:Луна-Нептун,Луна-Плутон,Венера-Нептун,Марс-Нептун,Марс-Уран,Сатурн-Плутон.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #21 -: Февруари 28, 2008, 09:56:06 pm »
Цитат
Става въпрос за квинконкс в натала.Общо 6 квинконкса са:Луна-Нептун,Луна-Плутон,Венера-Нептун,Марс-Нептун,Марс-Уран,Сатурн-Плутон.
Ухааа  :o
И всички ли са точни?
Имай предвид, че при квинконксите се използват по-тесни орбиси.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #22 -: Февруари 28, 2008, 09:57:20 pm »
Цитат

Не можеш да разплетеш плетеницата от минорни аспекти - квинтили, септили, децили etc. - преди да разбереш напълно и цялостно значението на мажорните и тяхната манифестация.

Точно това е идеята,от повече от година се каня да отида при астролог,нещо нетипично за мен,обикновено бързо взимам решения,защотото почти интуитивно знам как да постъпя.Но за този проблем действам със скоростта,с която континентите се движат,вродената на ми доза неверие и беглата представа за това,което се случва в бг астро пространството,ме държи в позиция на изчакване,а и не е все едно кой ще се рови из картата ми.

*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #23 -: Февруари 28, 2008, 10:04:21 pm »
Цитат
Цитат
Ухааа  :o
И всички ли са точни?
Имай предвид, че при квинконксите се използват по-тесни орбиси.
В ASTRO.com правих хороскопа,ако програмата е точна :) и куинконксите трябва да са точни.
При натала има ли значение дали човека е роден по естествен начин или след
интервенция,предизвикано и т.н..?Това си е все пак някаква външна намеса.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #24 -: Февруари 28, 2008, 10:05:47 pm »
Цитат
Точно това е идеята,от повече от година се каня да отида при астролог,нещо нетипично за мен,обикновено бързо взимам решения,защотото почти интуитивно знам как да постъпя.
Хмм... дори не знам кой астролог да ти препоръчам, та да мога да гарантирам, че ще останеш доволна. Защото и аз нямам почти никакъв опит с ходене по астролози  :D
Но знаеш кой астролог няма да ти препоръчам, нали?  :P  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #25 -: Февруари 28, 2008, 10:10:16 pm »
Цитат
При натала има ли значение дали човека е роден по естествен начин или след
интервенция,предизвикано и т.н..?Това си е все пак някаква външна намеса.
Мисля, че има. Затова казват, че трябва да се внимава при изкуствено предизвиквани и планирани раждания. Въпреки, че напоследък планираното секцио е широко разпространено, желателно е бебето - ако няма изрична лекарска забрана - да си дойде на този свят по естествен, непредизвикан от изкуствени дразнители и външни манипулации начин.
Но това е не само дълга, а и много сериозна тема. А в момента ужасно ми се спи...
 :)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #26 -: Февруари 28, 2008, 10:12:44 pm »
:) Лека нощ и успешен ден! :)  

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #27 -: Февруари 28, 2008, 10:59:52 pm »
Цитат
Цитат
Точно това е идеята,от повече от година се каня да отида при астролог,нещо нетипично за мен,обикновено бързо взимам решения,защотото почти интуитивно знам как да постъпя.
Хмм... дори не знам кой астролог да ти препоръчам, та да мога да гарантирам, че ще останеш доволна. Защото и аз нямам почти никакъв опит с ходене по астролози  :D
Но знаеш кой астролог няма да ти препоръчам, нали?  :P
Определено :D  

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Конфигурации?
« Отговор #28 -: Февруари 29, 2008, 09:29:22 am »
Unicorn подобно мнение,че куинконса не влияе и не трябва да се взима насериозно,можеш да изразиш просто като твое разбиране,но без да отговаряш така,че хора които не се занимават с астрология да го разбират като нещо принципно. ;)
 Не знам за някой сериозен астролог,който да работи без този аспект и донякъде Lillie е "улучила" неговото йерархично положение ако се вземе предвид усредненото му място в различните системи,определено междинното място му стои добре,макар че действа като полумажорен ако аз така мога да се изразя.Астрологията като наука не позволява свободни съчинения в самите и чисто математически основи(зодиакален кръг и производните от него системи) и аспектите не правят това изключения.Аспектите първо се извличат от самата окръжност и нейните дроби и чак след това от естествените връзки между зодиакалните знаци.Това на човек който сериозно се занимава с астрология му е известно.Поради това аспектите в групата 1/1 до 1/12 (от съвпад до полусекстил) се взимат като основни,което не означава,че действието на всеки един от тях е задължително главно.Полусекстила (1/12)и куинконса(5/12) са тези,които имат по-силно влияние от минорните заради естествените връзки в зодиака.Дори само от тази гледна точка да се говори за тяхната липса на значение или сила е учудващо имайки предвид,че в зодиака всеки знак има някаква характерна връзка с всеки един друг тъй като колелото е цялостно и в него протича взаимодействие през всички знаци. Как отговаря аспекта.Но това само по отношение на знаците разбира се.
  Няма сега да пиша значението на куинконса-предполага се,че трябва да се знае,нито неговите натални или транзитни и други изяви,само ще вметна че неговото влияние е толкова специфично и определено(и практиката го доказва),че нито може да се сбърка с друг аспект,нито друг аспект може да покаже ситуацията която той е склонен да създава като характер.Особено е характерно връщането към едно и също място/момент докато то не се усъвършенства/премине на ново ниво и това може да продължи дори цял живот и акцента върху мисълта и съзнанието е доста застъпено и заради това, че зодиакално показва връзката Овен/Дева и защото се извлича от Меркуриево число(5).Кармичният му характер или опита на повтарянето е колкото и заради самото усъвършенстване,толкова и заради 12.
  И трябва също да се има предвид,че има аспекти които влияят на характера и други,които влияят само на начина по който използваме енергиите на планетите,а куинконса поне мое мнение е,че е активен и в 2те положения. ;)  

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #29 -: Февруари 29, 2008, 09:50:40 am »
Цитат
Не знам за някой сериозен астролог,който да работи без този аспект и донякъде Lillie е "улучила" неговото йерархично положение ако се вземе предвид усредненото му място в различните системи,определено междинното място му стои добре,макар че действа като полумажорен ако аз така мога да се изразя.
Да, точно това имах предвид за междинното му място в различните астрологични школи и системи - определението "полумажорен" му пасва доста добре  B)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #30 -: Февруари 29, 2008, 10:14:51 am »
Не мисля,че ще стане объркване,все пак,който се интересува от тази проблематика,ще проследи цялата дискусия и ще си направи изводите на базата на всичко казано до тук.А проблемът действително е многоаспектен,защотото,както си видял по-горе,точно хората,които нищо не разбират трябва да имат представа и понятие кога някой самозванец се опитва да ги стресне и да им вземе парите.Не ме разбирай погрешно,не казвам,че не трябва да се ползват минорни аспекти,но нещата се степенуват.Аз не ги разглеждам изобщо,другите фактори са ми достатъчни,аз обаче не съм астролог и нямам претенции за изчерпателност,доколкото изобщо някой може да има такива.Моите познания са ми достатъчни обаче,за да различа кога някой се опитва да внушава псевдонаучен подход и да респектира с неразбираеми термини.Ще се учудиш колко хора,които се наричат астролози,вземат солидни хонорари,че даже имат претенции и за психологическа компетентност,всъщност имат познания от 1,2 книжки,набързо прочетени или от някой курс със съмнително качество.Аз съм на мнение,че ако някой е тръгнал да си прави хороскоп, е добре най-напред да си пообразова самостоятелно,та ако не друго,ако му се случи да попадне не при когото трябва, да знае,че това са интерпретациите на един човек и те нямат обвързваща сила.А в най-лошия случай,ако  попадне при някой от любимците,които говорят за разни фиктивни точки,преди да са обърнали внимание на асцендент,слънце,луна и т.н.,да знае,че тук не си струва даже да изслушва докрай.

*

Синухе

• 4978
Конфигурации?
« Отговор #31 -: Февруари 29, 2008, 02:30:27 pm »
За астролозите и "астролозите" съм съгласен и определено за това,че е добре в някаква степен човек да е астрологично образован.Макар че при един истински астрологичен консултант това не е задължително-той трябва на земен и разбираем език да поднася нужната информация,така че човек да успее да я интерпретива и през собствения си опит и съзнание,дори и желателно да се избягва каквато и да е терминология-в крайна сметка термина за нещо е представен от символ на който значението съществува така или иначе под някаква проста форма,която не изисква терминология. ;)

Но наистина докато не се навлезе надълбоко в астрологията,не е редно да се зачерква това или онова,дори и за самия този който го прави,не само по отношение на отговорността към другите.Иначе си права-степенуваност при аспектите съществува.Но силата на аспектите в практиката зависи не само от аспекта,но и от участващите в него,които могат да изведат един примерно куинконс Слънце/Луна много по-напред отколкото някой друг мажорен аспект между външните планети.А и отделно не знам защо секстила ми се струва по-маловажен от куинконса,поне по ефекта-не заради нещо друго.И при секстила и при куинконса се изисква съзнателно участие и включване,но често това което ни бута и притиска отвън реагираме по-силно и бързо,от това което просто ни се предлага като някаква възможност. B)  

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #32 -: Февруари 29, 2008, 05:17:59 pm »
Днес жена-астролог, която много уважавам, ми цитира следното:

"В най-добрия случай, те (добрите астролози) са равнодушни към останалите, в най-лошия са изключително критични..."

Всъщност защо един астролог трябва да се доказва и да се удря в гърдите? Замисляли ли сте се? На какъв астролог му е нужна постоянна реклама?
Наистина добрите астролози, които имам удоволствието да познавам, рядко са многословни. Рядко коментират успехите си - бъдещи или настоящи. И не изпитват нужда непрекъснато да сравняват успеха си с този на другите.
Добрият астролог е достатъчно скептичен, за да подхожда избирателно, критичен е към себе си и толерантен към другите - клиенти и колеги. Добрият астролог не гради личния си успех върху дискредитация или отричане на успеха на другите.
Дотук с оф-топика  :)  
« Последна редакция: Февруари 29, 2008, 05:20:52 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
Конфигурации?
« Отговор #33 -: Февруари 29, 2008, 05:36:42 pm »
То това е ненужно не само на астролозите,но и всички които в някаква форма са професионалисти.А особено в една материя в която се занимаваш с човешкото съзнание било като астролог,психолог и т.н. подобно отношение си е направо смешно,стига отсреща да има интелегентен наблюдател.Човек се сравнява и тупа тогава,когато няма изразена индивидуалност-лична и в работата си(подход,знания и опит) и за това,често тя се компенсира с нисшата изява на едно раздуто или изкривено его. B)

Ама наистина дотолкова с оф топика  ;)  

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #34 -: Февруари 29, 2008, 09:09:37 pm »
Може да прозвучи романтично и идеалистично,но според мен,когато един човек се занимава с по-фини материи ,автоматично следва да е преодолял всякаква дребнавост,суета,до колкото е възможно,но най-вече да е осмирил собсвените си бесове.

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #35 -: Февруари 29, 2008, 09:11:57 pm »
А сега- въпрос ,горе долу по темата. :rolleyes: Кои са конфигурациите,които сочат математическа насоченост.Кои аспекти в картата дават математически способности?

*

Синухе

• 4978
Конфигурации?
« Отговор #36 -: Февруари 29, 2008, 09:56:22 pm »
Интересен въпрос,но ще отговоря по-общо-просто,защото готови и на 100% сигурни формулировки няма

Акцент на Близнаци,Дева,Скорпион и Козирог,Водолей.Меркурий в някой от тези знаци и/или в аспект със Сатурн,Уран.Акцент на 3 дом също може да покаже някакви математични способности,но зависи от планетите-без никакви отпуснати Луна,Венера,Юпитер или Нептун!  :lol:

Да ти кажа от математика до математика и начина на нейното използване има доста голяма разлика,така че и съответната може да попада под различни планети.Най-вече Меркурий,Сатурн и Уран-или поне така според моите виждания за това какво е математиката.Ако говорим за гениалност и откривателство-я някой Уран,че и Нептун-колко учени им са се присънили нещата,ама то не само покрай математиката  ;)  

*

Uran

• 6041
Конфигурации?
« Отговор #37 -: Март 01, 2008, 01:57:35 pm »
За математическите способности  :) ами аз съм водолей с акцентиран Сатурн (в някоя от темите си бях дала данните) и мога да кажа,че математиката е била науката ,за която не съм полагала никакви усилия,а съм имала високи резултати.
На шега кандидатствах в математическата гимназия и ме приеха с резултат 5 и 25.След това кандидатствах в ВМЕИ-Варна само като четах вече решавани задачи,изкарах 5.75 на изпита.Винаги съм пренебрегвала математиката,даже я мразех като малка,но по един или друг начин се е налагало да се занимавам с нея.
Винаги съм искала да работя хуманитарна професия,но....незнам дали е пред-
поставка за математически способности,но със сигурност (от личен опит) е предпоставка съдбата някак си да те тласне към тази област.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 02:04:57 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
Конфигурации?
« Отговор #38 -: Март 01, 2008, 03:42:24 pm »
Цитат
Кои са конфигурациите,които сочат математическа насоченост.Кои аспекти в картата дават математически способности?
За сигнификаторите на афинитета към математиката и точните науки трябва да потърся в нета, преди известно време някъде четох такава статийка.
От личен опит мога да споделя, че сигнификаторите, сочещи такива заложби, могат да бъдат различни, а и много зависи една такава даденост какво приложение намира.
Израснала съм в семейство математици, дядо ми и баба по майчина линия са университетски преподаватели. От трите им деца единствено майка ми няма никакви математически заложби и, естествено, и аз  :D
Леля ми и вуйчо ми също са с добри математически способности, и двамата са с инженерно образование и цял живот са работили по тази специалност.
Сега ще изброя констелациите от наталните им карти:

Дядо - университетски преподавател по висша математика, завеждащ катедра /има издадени книги/: Слънце в Овен, Меркурий в Риби в широк съвпад с Уран, Меркурий в тригон с Луна, Марс в квадрат с Уран, Меркурий в опозиция със Сатурн /в началото на Везни/. Имаше и инженерни способности и научен начин на мислене, с дух на първооткривател. Имаше изяви в сферата на популярната в онези времена кибернетика, а също в сферата на физиката.

Баба - университетски преподавател /асистентка/ и впоследствие преподава математика в училище: Слънце в Лъв, Меркурий в Рак, Меркурий в широк съвпад с Плутон, Меркурий в тригон със Сатурн, Марс и Венера в Дева,
Марс в квадрат със Сатурн.

Леля - математически способности, инженер /изчислителна техника/: Слънце в Лъв, съвпад Меркурий/Юпитер/Уран в Рак (в 12 дом) в квадрат към Нептун, Марс в квинконкс с Уран и тригон с Плутон, Луна и Венера в Дева.

Вуйчо - математически способности, инженер /електроника/: Слънце в Рак (точна опозиция с Луна), Меркурий в Лъв в съвпад с Уран, Меркурий/Уран в квадрат с Юпитер, Марс в съвпад с Плутон (Лъв/Дева) в тригон към Сатурн (в Козирог).

При баба ми, леля ми и вуйчо има повтаряща се позиция на Венера в Дева.
При дядо ми, майка ми и мен - Венера в Овен.
Майка ми е с Меркурий във Водолей в  1 дом, но няма изразени математически способности, нито способности в сферата на по-сериозните науки.

Дотук забелязвам, че при изразени математически способности често е налице връзка между Меркурий и Сатурн, а ако са съчетани и с инженерни - Меркурий/Уран. Луна в аспект с Меркурий също прави ума деен и бърз, Марс в аспект с Уран се среща в картите на хора с инженерни, технически способности или показва, че някой в семейството някога е имал такива.
Интересното е, че в нашето семейство нито един от внуците (четирима сме) не е наследил математически и инженерни способности.
« Последна редакция: Март 01, 2008, 07:34:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

unicorn

Конфигурации?
« Отговор #39 -: Март 01, 2008, 04:32:52 pm »
Моите наблюдения са,че математическите дадености често се модифицират в информатически такива,от моя клас силните математици до един записаха информатика нищо,че бяхме езикова гимназия.