Здравей Гост

транзит на плутон

• 50 Отговора
  • 10866 Прегледи
*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #20 -: Март 22, 2008, 02:29:10 pm »
Цитат
а не сме ли ние творци на собствения си живот?
Сме.
Но векове наред ни е внушавано, че не сме - от религиозната доктрина, от църквата или наложено от нормите, от обществените критерии...
Друго имах предвид, разсъждавайки от чисто астрологична гледна точка  :)
« Последна редакция: Март 22, 2008, 02:29:44 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Niika

• 29
транзит на плутон
« Отговор #21 -: Март 22, 2008, 05:24:36 pm »
Няма абсолютно никакъв смисъл да се шашкаш от някакъв предстоящ транзит. Аз също преди съвпада на Сатурн с Луна гадаех какво би станало, но сега даже не мога да го свържа с каквото и да било събитие. Луната ми е в седми дом и управлява същия и единствено бих характеризирала този период с някакъв тип изолация и стесняване на кръга от контактите, с важното уточнение, че остават истинските.

*

Lillie

• 30532
транзит на плутон
« Отговор #22 -: Март 22, 2008, 07:27:44 pm »
Наистина няма нищо плашещо. След Сатурн остава само истинското, което - няма спор - е много ценен дар.
А и влиянието на всеки транзит се проявява индивидуално в картата, да не говорим за това колко различни алтернативи на манифестацията му има.
Някои казват, че след като влиянието на даден планетен принцип и респ. транзит се интегрира на вътрешно, възприятийно ниво, манифестацията му в материята на ниво събитийност вече не е толкова наложителна...
Сатурн идва и чука по канчето тогава, когато не сме в унисон с неговите по-висши принципи и прояви. И сатурнова, и плутонова метаморфоза може да бъде осъществена не само на външно, събитийно ниво, а и на вътрешно. Нивото на събитийна манифестация е последното "възможно" от веригата, след като на всички други, предхождащи го нива принципът на дадена планета не е бил усвоен. Тук визирам някои негативни опитности, които в повечето случаи ние сами предизвикваме. Нещата никога не тръгват първо от физическата плоскост, манифестацията им в материята е огледално отражение на причините, породени във фините енергийни полета... Всяко събитие е следствие на съществуваща вече причина.
 :)

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
транзит на плутон
« Отговор #23 -: Март 22, 2008, 09:01:26 pm »
Цитат
Някои казват, че след като влиянието на даден планетен принцип и респ. транзит се интегрира на вътрешно, възприятийно ниво, манифестацията му в материята на ниво събитийност вече не е толкова наложителна...

Ъпцулутно!  :)
Точно това имах предвид преди, че може нищо да не ни се случи, ако вече сме го отработили вътрешно.
И това е най-важната задача на астрологията, да предвиди къде ще ни покоси, къде ни е писано да ни покоси косата и предварително да отработим въпросния участък, така че да ни се размине.  ;)  

*

Jabka

• 20
Re: транзит на плутон
« Отговор #24 -: Август 11, 2008, 11:52:40 pm »
При мен пък Плутон в 2ри дом, Козирог, е застанал в секстил с наталния 12ти, Скорпион. Съвпаднал е с наталния Нептун. И сключва полуквадрат със Слънце. Някой има ли идея какви ще да са тези промени?

« Отговор #25 -: Август 12, 2008, 12:25:16 am »
При мен пък Плутон в 2ри дом, Козирог, е застанал в секстил с наталния 12ти, Скорпион. Съвпаднал е с наталния Нептун. И сключва полуквадрат със Слънце. Някой има ли идея какви ще да са тези промени?

Секстила с нат. Плутон и съвпад с нат. Нептун касае цялото ти поколение, така че не е нещо значимо, а полуквадрата със слънце не е мажорен аспект и не мисля, че ще ти се отрази. Това че минава втория ти дом - ще има да го минава, вероятно, още много време. В дългосрочен план може да играе роля във формирането или преосмислянето на проблеми  от материално естество.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Jabka

• 20
« Отговор #26 -: Август 18, 2008, 09:20:20 pm »
Интересен ми е квадратът между транзит на Плутон и транзит на Нептун. Той е доста дългосрочен. Засяга отново пококоление от хора. Знам, че в индивидуалната карта може да се разглежда по-подробно, но има ли някакво общо за всички значение?

« Отговор #27 -: Август 18, 2008, 10:07:10 pm »
Интересен ми е квадратът между транзит на Плутон и транзит на Нептун.
МАй нещо не ти разбирам въпроса  :-X

Тия двамата един към друг не се ли движат от десетилетия в един приличен сесктил? 

*

Jabka

• 20
« Отговор #28 -: Август 18, 2008, 11:53:14 pm »
ами да. Сега като пуснах на astro.com наистина са си в секстил.  :-[ Всъщност става въпрос за натален Плутон и транзитен Нептун. Извинявам се  :-[ . Ама който не доглежда така е.

« Отговор #29 -: Август 19, 2008, 12:17:33 am »
Всъщност става въпрос за натален Плутон и транзитен Нептун. Извинявам се  :-[

Хич не му мисли  :P

« Отговор #30 -: Август 20, 2008, 01:13:01 pm »
Имам близък приятел,който в момента има транзит. Плутон над нат. Сатурн в 11 дом.Чудя се каква ли трансформация ще преживее,като е тежък случай-Козирог,и май и асц. му е такъв(има несигурност в часа на раждане).Това е човек,който не признава чуждо мнение,с чувство за неизменна правота.А в живота е самотник ,неспособен да се обвързва на емоционално ниво.Непрекъснато говори за свободата,която трябва да дадем на другия,но това е ,защото самият се нуждае от нея .Не търпи жена на прекалено близко разстояние(Уран 7 дом,Венера-Козирог,12 дом).Как мислите-Плутон може ли да промени нещо? :-\ ??? :D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #31 -: Август 20, 2008, 01:32:06 pm »
Едва ли в случая или поне не и по отношение на тази тематика,още повече и без съзнателна настройка за това.Съвпада на Плутон със Сатурн може да доведе до промяна в плановете му за реализация,изграждане на нови приятелства,а трансформации засягащи Аза (Сатурн като Управител на Слънце) могат да настъпят и чрез такива,но е възможно да бъдат отключени и от стресови или крайни ситуации,примерно загуби,раздели,отказване на помощ,съдействие и други,положително може да излезе извън егоориентиран начин на живот ако получи възможност за някаква колективна работа или откриване на среда в която има съмишленици.Сатурн в 11 дом може да доведе като обстоятелство в живота и грижи за чуждо дете (т.е. след евентуална връзка/брак с партньор),но това не е задължително,нито пък за Плутон съвпад Сатурн-самия аспект може да има много проявления,а ключовата трансформация е възможна само при личности с капацитет за това-иначе обикновено са изменения,загуби или печалби по засегнатите домове.

« Отговор #32 -: Август 20, 2008, 01:40:33 pm »
Длагодаря много за отговора!Ти потвърди и моите предположения в тази насока,но все ми се искаше да е друго... ::)

« Отговор #33 -: Август 20, 2008, 03:56:13 pm »
Аз малко ще се отклоня от темата, но коментара на Sinyhe ме наведе на едни мисли за предстоящия транзит на Плутон в опозиция на Сатурна ми.

.Сатурн в 11 дом може да доведе като обстоятелство в живота и грижи за чуждо дете (т.е. след евентуална връзка/брак с партньор),
Дааммм, обикновено човек от това, което бяга, по тази линия си научава уроците. Аз така и не можах да преодолея връзки с разведени мъже, с дете/деца. Просто не мога. :( да деля някого с друг/и. А връзката с предишното семейство си остава завинаги независимо колко интелигентен развод са си спретнали. Имам лош личен опит от собственото си семейство и знам на какво беше подложена майка ми, какви компромиси трябваше да прави цял живот. Зя нея това е бил първи брак, за баща ми с нея - втори, с дете от предишен брак.
Според мен, ако и двамата партньори имат деца от предишни бракове положението е много по-различно.

Аз съм със Сатурн в 11-ти дом, в Рак, съвпад /е, 7гр ,но все пак съвпад/ с Луна - тия двамата са господари на лунните възли по знаци, които са  по оста Козирог-Рак (СЛВ-ЮЛВ, 5-ти - 11-ти дом) и Сатурн е в съвпад с южния  :'(. Мартин Шулман казва за тази позиция, че на човек няма да му е достатъчен този живот, за да си отработи кармичните уроци.
И сега започва една безкрайна опозиция на транзитния Плутон в съвпад със СЛВ и опозиция на Сатурн, ЮЛВ и Луна.

« Отговор #34 -: Август 21, 2008, 01:01:06 pm »
Просто не мога. Тъжен да деля някого с друг/и. А връзката с предишното семейство си остава завинаги .     Какво да кажа-имам опитност в тази насока.След развода ми синът ми страда много повече от новите връзки(семейство при баща му),отколкото самите ние.Такива деца никъде не се чувстват у дома си.Знаят,че не са много желани,колкото и да се държат добре с тях.Така че не само ти страдаш от това ,че делиш.Наистина трябва много широко сърце и невероятна способност да отдаваме обич,за да понесем такова нещо.И друго забелязах-виждам сходство м/у съдбите-хороскопите на деца-родители.Те ни прехвърлят освен гените си и част от кармата си.Така е и с този мой приятел със Сатурн в 11 дом.Но там е цяла одисея.

« Отговор #35 -: Август 21, 2008, 01:29:25 pm »
И друго забелязах-виждам сходство м/у съдбите-хороскопите на деца-родители.Те ни прехвърлят освен гените си и част от кармата си.
Да, много си права за това. Дори между хороскопите да няма видими причини за повторение. Майка ми ме е родила в късна възраст. Като бях по-малка съм си мислила, че няма да допусна и аз да имам дете в късна възраст. Да, но ако аз някога имам дете/деца, те ще дойдат също късно. Спорид хороскопа ми /и ако Господ е рекъл/ това трябва да стане 39-42 година А и както изглежда може и да имам осиновени деца. Божа работа. Може би точно за това идва тежкият транзит на Плутон. Такава трансформация в мисленето не става за една или две години и не е резултат от четене на книжки, а само на лична драма.

« Отговор #36 -: Август 21, 2008, 02:01:11 pm »
Не винаги Сатурн в 11 дом дава това.По мои наблюдения може да означава и съзнателен отказ от собствено поколение,или проблем със създаването-опозиция на 5 дом.,а и ако там има нещо.В случая,който имам пред вид,самият човек е осиновен.А ти с какъв метод определи предполагаемото време-дирекции ли?Тези прогностични техники малко ми куцат.

« Отговор #37 -: Август 21, 2008, 02:52:45 pm »
.А ти с какъв метод определи предполагаемото време-дирекции ли?

Точка гама, прогресивна Луна, нумерология и транзити към предполагаемите моменти. Разбира се, може да се окаже, че "продукта" е друг, когато му дойде времето  ;)  ;)  ;)

« Отговор #38 -: Август 21, 2008, 05:23:26 pm »
Сега прочетох за точка Гама,досега не съм я ползвала.Ако точно  аспектира планета,какво трябва да се очаква?Преди 2 год . ми е била в опозиция на Сатурн-2-ри,8-ми дом.Не мога да си спомня нещо конкретно.

« Отговор #39 -: Август 21, 2008, 05:50:24 pm »
Сега прочетох за точка Гама,досега не съм я ползвала.Ако точно  аспектира планета,какво трябва да се очаква?
Характеристиката на събитието е според основното значение на планетата и това господар на кой дом в хороскопа ти е. Толеранса е +/- 1 година. Този метод се разглежда в комбинации с другите прогностични методи и е много удобен коректив при събития. Освен съвпадите и опозициите на планетите се гледат и савпадите с връх на дом.

Къде чете за точка гама?