Аз малко ще се отклоня от темата, но коментара на Sinyhe ме наведе на едни мисли за предстоящия транзит на Плутон в опозиция на Сатурна ми.
.Сатурн в 11 дом може да доведе като обстоятелство в живота и грижи за чуждо дете (т.е. след евентуална връзка/брак с партньор),
Дааммм, обикновено човек от това, което бяга, по тази линия си научава уроците. Аз така и не можах да преодолея връзки с разведени мъже, с дете/деца. Просто не мога.

да деля някого с друг/и. А връзката с предишното семейство си остава завинаги независимо колко интелигентен развод са си спретнали. Имам лош личен опит от собственото си семейство и знам на какво беше подложена майка ми, какви компромиси трябваше да прави цял живот. Зя нея това е бил първи брак, за баща ми с нея - втори, с дете от предишен брак.
Според мен, ако и двамата партньори имат деца от предишни бракове положението е много по-различно.
Аз съм със Сатурн в 11-ти дом, в Рак, съвпад /е, 7гр ,но все пак съвпад/ с Луна - тия двамата са господари на лунните възли по знаци, които са по оста Козирог-Рак (СЛВ-ЮЛВ, 5-ти - 11-ти дом) и Сатурн е в съвпад с южния

. Мартин Шулман казва за тази позиция, че на човек няма да му е достатъчен този живот, за да си отработи кармичните уроци.
И сега започва една безкрайна опозиция на транзитния Плутон в съвпад със СЛВ и опозиция на Сатурн, ЮЛВ и Луна.