Здравей Гост

Любов от пръв поглед

• 19 Отговора
  • 3790 Прегледи
Любов от пръв поглед
« -: Март 26, 2008, 09:01:25 pm »
Под любов от пръв поглед имам предвид влюбване от пръв поглед, което прераства в сериозна и продължителна връзка. Какви са астрологичните съответствия на тази любов, имате ли наблюдения?

Аз съм имала три такива връзки. Общото, което забелязвам и в трите случая,  
в картата на партньора
- квадрат между Уран и лунните възли
- Юпитер в съвпад със Северния лунен възел
- мажорен аспект между Венера и Хирон
в общата карта
- Плутон на партньора в квадрат с моя Нептун
- Сатурн на партньора в квадрат с лунните възли.

*

porto_kalka

Любов от пръв поглед
« Отговор #1 -: Март 27, 2008, 07:45:01 am »
Според мен първо трябва да се започне от разглеждането на индивидуалния хороскоп на човека и да се анализира дали той въобще е склонен на такива внезапни пориви или както казваш „любов от пръв поглед“.
На мен този израз ми е странен, никога не съм се влюбвала по такъв начин и ми е непонятно дори как е възможно да има такива хора. Но сигурно има – настоящия ми приятел така се влюби в мен /той е със съвпад Венера/Уран във везни/ . На мен ми трябваше много по-дълго време за да отговоря на чувствата му. Синастрията ни е перфектна, от три години сме заедно, обаче явно не зависи основно от тази карта дали ще има такова влюбване за каквото говориш.  :rolleyes:  

Любов от пръв поглед
« Отговор #2 -: Март 27, 2008, 08:36:16 am »
Да, със сигурност тайната се крие някъде в наталния хороскоп. И е факт, че има хора, които са предразположени към такива усещания. Според мен то е свързано и с интуицията, но не само.

Преди два дни например се запознах с човек, с който изпитах усещането за единение - непознат човек, който почувствах като себе си. Оказа се, че имаме една и съща зодия и асцендент, в синастрията - точни (до 1 градус) съвпади на Слънце, Луна, Венера, на неговия Марс с моя Плутон и на моя Уран с неговия Плутон (в опозиция на моята и неговата Венера) (аз определено имам чувството, че Уран и Плутон са моите любовни планети).

Аз имам силно развито усещане към хората - това е най-силното ми сетиво. Нямам нужда от астрологията, за да намеря потвърждение - когато срещна подходящ за мен човек, усещането ме залива просто. Но ми е интересно да намеря астрологичните съответствия на тези усещания :)
« Последна редакция: Март 27, 2008, 04:02:52 pm от maggee »

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #3 -: Март 27, 2008, 09:03:08 am »
Цитат
Според мен първо трябва да се започне от разглеждането на индивидуалния хороскоп на човека и да се анализира дали той въобще е склонен на такива внезапни пориви или както казваш „любов от пръв поглед“.
На мен този израз ми е странен, никога не съм се влюбвала по такъв начин и ми е непонятно дори как е възможно да има такива хора.
Да, права си, първо се търсят индикации в радикса за това дали и доколко човек е склонен да се влюбва внезапно.
На мен често ми се е случвало, вероятно е "виновна" огнена Венера в 5 дом барабар с още две лични планети и възли  :D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

porto_kalka

Любов от пръв поглед
« Отговор #4 -: Март 27, 2008, 10:26:34 am »
Абе то и аз съм с огнена Венера, която по-принцип би трябвало да действа първосигнално, ама е в 12 дом. И може би затова първо предпочитам да усетя човека на духовно ниво и дали ще си паснем като емоционалност, темперамент и т.н. за да се влюбя в него. От пръв поглед може да има някакви искри, флирт, ама чак влюбване - поне при мен не. :huh:

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #5 -: Март 27, 2008, 11:04:42 am »
Хи хи, като бях на 16-17, влюбвах се дори на улицата в някой случайно минаващ сладур  :lol:
« Последна редакция: Март 27, 2008, 11:05:07 am от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Любов от пръв поглед
« Отговор #6 -: Март 27, 2008, 11:19:57 am »
С моята Венера в Козирог 4 дом е абсурд да се влюбя от пръв поглед (не знам какъв Уран трябва да се намеси за това),даже ми трябват години за да осъзная,че съм се "влюбил"... :D  

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #7 -: Март 27, 2008, 11:26:29 am »
При мен осъзнаването на дълбока обич е по-бавно и трудно, но пък за сметка на това чувството и привързаността за много трайни, чак до "вкопчване".
Докато влюбването става бързо, искрата пламва изведнъж и бързо угасва, особено ако е нещо виртуално и няма "око да види, ръка да пипне" (Юпитер в Телец в 7 дом  :P ). В такива случаи бързо губя интерес...
Абе много съм противоречива, горката ми Луна  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kali

• **
  • 1411
Любов от пръв поглед
« Отговор #8 -: Март 27, 2008, 11:45:02 am »
Аз не знам какво да кажа  :D, за мен влюбване и любов са много различни неща.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Uran

• 6041
Любов от пръв поглед
« Отговор #9 -: Март 27, 2008, 11:54:56 am »
Случвало ми се е веднъж.Бях на 18.Венера ми е в Овен (това предпоставка ли е?) :)
Но връзките,които съм имал винаги са били "предшествани" от дъъъълго приятелство (това е вероятно от Сатурн).Държа на "по-многопластовите" взаимоотношения :)  :)  

*

Инти

• 2068
Любов от пръв поглед
« Отговор #10 -: Март 27, 2008, 12:05:10 pm »
Аз пък имам 7 дом в Козирог с юж. възел в Козирог, Венера секстил Сатурн и за хубаво или за лошо имам кармични уроци да усвоявам с Козирозите , макар че Венерата ми е в Стрелец и е в съвпад с Нептун, винаги съм търсила пълно сливане, духовна и хармонична връзка, затова и влюбването от пръв поглед ми е далечно, въпреки че с този Нептун трябва да се пазя от самозаблуди относно истинската любов, обаче откакто Венера направи ингресия във Водолей и Уран по дирекция ми влезе в 7 дом, не мисля за влюбване и за връзки, а по-скоро се опитвам да настроя съзнанието си към универсалната любов.
« Последна редакция: Март 27, 2008, 01:12:21 pm от Asaia »

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #11 -: Март 27, 2008, 03:25:29 pm »
Цитат
Под любов от пръв поглед имам предвид влюбване от пръв поглед [...]. Какви са астрологичните съответствия на тази любов, имате ли наблюдения?

Принципно Венера-Уран има афинитет към внезапните влюбвания, но и понякога внезапни раздели и респ. разлюбвания. Няма ли предизвикателство (особено ако е в Овен, Стрелец, Близнаци и отчасти Лъв или Водолей, макар че последните две могат да бъдат много лоялни - първата към партньора, близките си, втората - защото изпитва "приятелски" чувства), такава Венера може да "изстине" бързо. И, докато за огнените Венери предизвикателството се разбира като "нон-стоп екшън", за Венера в Близнаци или Водолей е важно да бъде ментално стимулирана от партньора.

В момента, в който партньорът стане твърде "познат" и загуби част от "уникалността" си, ентусиазмът на уранова Венера може бързо да изстине. Спрямо такива Венери най-добрата "стратегия" е да бъдеш предизвикателство за тях, те се нуждаят от непрекъсната стимулация на сетивата (не в смисъла на физическата сетивност, която е афинитет на архетипа Телец).

В този смисъл могат да бъдат донякъде непостоянни в чувствата си. Влюбват се бързо, бързо изстиват, но за тях е важно да успеят да запазят приятелско отношение и уважение към партньора/половинката, което нерядко "спасява" връзката, макар и да не дава гаранции за нищо...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

Любов от пръв поглед
« Отговор #12 -: Март 27, 2008, 04:01:40 pm »
Цитат
Принципно Венера-Уран има афинитет към внезапните влюбвания, но и понякога внезапни раздели и респ. разлюбвания.
Да, моята Венера е в Овен (10 дом), в опозиция с Уран и в тригон с Луната ми в Лъв, и действително връзките ми са необичайни - с необичайно начало, необичаен ход, но без край, увяхват, но не умират. Връзките ми обаче започват изключително на интелектуално ниво. Имала съм много продължителни и силни връзки, които са започвали по нормалния начин, след опознаване. Както и съм имала такива, в които само при вида на човека съм имала усещането за включване в електрическата мрежа. Като казвам любов от пръв поглед имам предвид едно особено разпознаване, увереност без никаква логика, че този човек е специален. Това са и мъжете, които мога да нарека моите духовни половинки - в процеса на опознаването само сме откривали колко приичаме един на друг, че мислим еднакво по различни въпроси, че слушаме една и съща музика, че имаме едни и същи любоми автори, че обичаме животните, че сме вегетарианци, и т.н.  За мен любовта от пръв поглед е един истински духовен контакт - на ниво, неосезаемо за петте ни сетива, единственото реално усещане е чувството, че вече не принадлежиш на себе си :) И се опитах да разбера какво е различното в тези мъже, които при другите не го е имало - защото моите предразположения са ясни, но те са били активирани от другия.

Между другото, единият от тези мъже беше мой преподавател и нямахме физическа връзка, любовта ми беше платоническа, но аз го обичах по такъв начин, че се отказах от реална и пълноценна връзка в онзи момент, за да изживея тази си любов. Това продължи 3 години, през които се виждахме всяка седмица по няколко пъти (2-3-5) и всеки път, когато бяхме заедно, изгряваше Слънцето. З години, във всеки сезон, независимо от времето - облачно, бурно, гръмотевично, винаги се отваряше прозорче в небето и Слънцето се показваше. Това се повтори още веднъж, пак при любов от пръв поглед, но взаимна този път. Нямам обяснение за това нещо, но търся отговорите :)
« Последна редакция: Март 27, 2008, 04:03:50 pm от maggee »

Любов от пръв поглед
« Отговор #13 -: Март 27, 2008, 09:50:14 pm »
аз също мога да кажа че съм много "влюбваща" се.мисля че е от акцентирания т ми 5 дом чийто връх е зает от лъв с меркурий в съвпад с юпитер в лъв и пак в 5 дом -съвпад на юпитер с венера и слънце в дева.но все пак правя разликата от влюбване и обич.

*

unicorn

Любов от пръв поглед
« Отговор #14 -: Март 28, 2008, 08:09:59 am »
И аз имам венера в 5 дом,моята е във водолей,въпреки че куспидата на дома е в козирог.Имам афинитет към типични козирози,покрай мен се търкалят няколко стелиума в този знак,но не става дума за партньорски отношения,а за семейни и приятелски.Колкото до влюбването от пръв поглед,когато бях тийн, не е като да не се е случвало,но от 2,5 такава хипотеза няма,а за влюбване от пръв поглед и дума не може да става-прекалено анализаторски подхождам.
« Последна редакция: Март 28, 2008, 08:11:21 am от unicorn »

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #15 -: Март 28, 2008, 08:37:11 am »
Цитат
аз също мога да кажа че съм много "влюбваща" се.
От изгорена Венера ще да е това - много е близо до Слънцето, почти казими  ;)  
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Инти

• 2068
Любов от пръв поглед
« Отговор #16 -: Март 28, 2008, 09:18:31 am »
Ами ти, Lillie, удари джакпота вчера с този мунданен съвпад на 3 планети ( Уран, Венера и Меркурий) и Веста, както и Слънце съвпад Атина Палада :D
« Последна редакция: Март 28, 2008, 09:18:58 am от Asaia »

Любов от пръв поглед
« Отговор #17 -: Март 28, 2008, 12:34:52 pm »
Lillie,ти всъщност си ми писала за изгорената венера веднъж,но искам да те попитам че не ми е много ясно поразрових се малко в форумите ама с тоя наранен меркурий сигурно са ми забавени мисловните процеси.моята вене ра визгорена ли е и ли е казими,защото доколкото разбрах в форумите венера не действа добре когато е наранена и проявява силата си в казими.за мен всъщност любовта е нещото без което аз не мога, авлюбването също-единствено като съм влюбена се усещам че живея.

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед
« Отговор #18 -: Март 28, 2008, 12:51:30 pm »
Хм, наистина се затруднявам да преценя.
Ако следваме стриктно правилата, дефинирани в класическата астрология, тогава Венера ще е "казими" (in corde solis) при партилен съвпад със Слънцето в границите на орбиса от 17 минути. В границите на 3-градусова орбиса, доколкото се сещам, Венера ще е "изгорена", а ако орбисата е по-широка, планетата остава "в лъчите" (under the sun's beams) на Слънцето - с максимална елонгация 17 градуса от светилото.
И все пак, ако се абстрахираме от стриктното следване на правила и норми, мисля, че съвпадът в границите на 30 или малко повече минути също не е за пренебрегване, особено когато планетата е ориентална, т.е източна спрямо Слънцето - това предполага, че същата вече е била казими - изгоряла, та чак прегоряла  :D
В друг форум бяха споменали, че такава планета - дали ще е само изгорена или казими - има двойнствена изява в хороскопа и респ. в живота на родения. Може да бъде едновременно и сила, и слабост - според конкретната ситуация, според обстоятелствата, според гледната точка и според какво ли още не...

Иначе според класиците планета в казими добива особени достойнства.
cazimi
« Последна редакция: Март 28, 2008, 04:06:14 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Любов от пръв поглед