Мисля, че мъжът се чувства физически привлечен от жената и докато се чувства сигурен в нея няма защо да прекратява връзката. И двамата имат напрегнати аспекти Венера/Сатурн в картите си - и двамата трудно се доверяват в любовта и трудно получават удовлетворение от връзките си. Това важи в още по-силна степен за мъжа, който е много взискателен към евентуалните си партньорки, тъй като в картата му и Меркурий (У7) е в квадрат със Сатурн.
Сатурнът на мъжа тригонира светилата на жената, което я кара да се чувства сигурна с него, именно поради голямата му взискателност - "щом е с мен, значи трябва да бъде трайно, след като той толкова трудно се решава да бъде с някоя". Мъжът изглежда уравновесен и праволинеен (тригон между светилата, Сатурн в 1-ви дом), силно кариерно-ориентиран, търсещ стабилност (Сатурн в квадрат със Слънце на MC, земни светила, Луна във 2-ри дом, У2 в 1-ви дом). Но заради квадратурата Марс/Плутон и Стрелец на АС в никакъв случай не бих го нарекла скучен. И той си има "настроения". Хубавата новина е, че женските Марс, Сатурн, Уран и Плутон не сключват напрегнати аспекти с мъжкия Марс, за да го провокират към изблици на гняв. Плутонът на жената образува аспекти със светилата на мъжа - съвпад със Слънце и тригон с Луна. Мъжът би трябвало да е запленен от жената.
В композита има предпоставки за взаимно разбирателство, подкрепа, партньорство. Но и за емоционална нестабилност и борби за контрол и надмощие. Те ще изберат дали ще се наслеждават един на друг или ще си играят на недостъпни и "аз ще командвам парада". Сатурн, транзитирайки към момента в Скорпион и в 1-ви дом на композита, тригонира композитни У1 Венера, Слънце и Меркурий и Луна в 5-ти дом. Теоритично, добра предпоставка за начало на връзка.
Построих ведическата карта на мъжа, в която Сатурн от 1-ви дом аспектира Луната, 7-мия му дом и У7 Венера. Марс е в 7-мия му дом. Имам чувството, че връзките му са белязани от разногласия и борби за надмощие, след което следва изстиване от негова страна и отдръпване.